Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyniki sondażowe wyborów. Dyskusja.

harnaś

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 191
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To akurat jest powód do płaczu, nie do śmiechu.

czemu? :v

­Wypierdalam do krajów azjatycykich Kappa Ktoś wybiera sie ze mną, pl0x tylko nie do tych mangozjebuf z japoni, do Seulu może xD ?

no to wypierdalaj :P trzymam Cię?

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Weźcie pod uwagę, że to pierwszy raz od 1989r, gdzie 1 partia ma większość, wcześciej zawsze ktoś z innych partii wstrzymywał projekty, mające na celu polepszenie sytuacji w państwie (a nie te pogorszające ;) ). Szczerze to bardzo się cieszę z wyniku PiS, oni są najlepsi z wszystkich partii, najwięcej zrobią dla polski.

Coś dla wyborców Korwina:

"Populizm. Pan Janusz ma bardzo cięty język, gotową odpowiedź na wszystko. Tylko że... to nie świadczy o jego słuszności, a jedynie o mocy w gębie..."

"Zniesienie podatku nie zapewni nieograniczonej siły nabywczej. Fakt, że zamiast 2000 zł na rękę będziesz zarabiał 10000 nie spowoduje, że zdołasz się dostać do lekarza. Koszt wizyty u lekarza wzrośnie z 200 zł do 1200 zł zgodnie z prawami rynkowymi - na rynku pojawi się bowiem nadwyżka pieniądza, zaś liczba lekarzy pozostanie właściwie niezmieniona. Ceny poszybują w górę. To oznacza, że zniesienie państwowej edukacji i służby zdrowia SPOWODUJE, wbrew zapewnieniom liberałów, że bardzo wielu ludzi straci dostęp do opieki lekarza i do wiedzy..."

Kto w ogóle jest za PO...?

jackie-chan-meme.png

//Jestem dumny, ze głosowałem na PiS.

//A wynik powinien być taki jak głosowali POLACY (nie polaczki) w USA

Opublikowano

Rano:
- puk puk
- kto tam?
- ABW
- nie wierzę
- ale my właśnie w tej sprawie

#wykop

Opublikowano

Janusz Korwin przekaz podprogowy xDDDDDDDDDDDD

Elektorat lewicy poszedł do Nowoczesnej i Razem-u i jest go kilka razy więcej niż prawicowych idiotów, sorry.

Wszystko se zgadza wiekszos jest glupia. Demokacja. Tylko zaskauje mnie wynik nowoczesnej. Wystarczy zobaczyć wiece Korwina czy Petru. Korwin miazdzy uczestnikami. Wazne ze zlew poza.

Deus vult

Opublikowano

Wyniki mi się zdecydowanie nie podobają. Ale chociaż dobrze, że Korwin się nie dostał. (y)

Bo? Tylko konkrety, a nie lewackie smęty. 

Zobaczymy co i jak będzie. Nie wierzę Kaczyńskiemu, bo to oszust, tak samo jak jego świętej pamięci brat. Gdyby nie katastrofa to powinien być sądzony za zdradę ojczyzny.

PiS ma władzę na wyłączność. Czekam na spełnienie obietnic:

No to Panie DUDA teraz do roboty ja przypomnę:

- dołoży Pan na każde dziecko 500zł
- nie dopuści do zamknięcia ani jednej kopalni i nie zwolni żadnego górnika
- reaktywacja Stoczni w Szczecinie
- przywróci poprzednie widełki wieku emerytalnego zamiast 67/67
- (ubranka dla dzieci chce 0 stawki VAT) czyli zlikwiduje VAT8% (przepisy unii ubranka muszą mieć nałożoną najniższą stopę VAT w danym kraju)
- obniży VAT do 22%,
- da prace młodym i mieszkania socjalne na start jeśli założy rodzinę
- dźwignie pensje pielęgniarkom i w samej służbie zdrowia przynajmniej x2
- przewalutuje frankowiczów,
- zwiększy 3 krotnie kwotę wolna od podatku,
- podniesie renty i zwiększy emerytury,
- podniesie najniższą krajową do poziomu UE,
- podwoi nakłady na polską naukę
- repolonizacja banków
- nowe opodatkowanie hipermarketów i banków
- lekarz i dentysta w każdej szkole
- darmowe przedszkola
- obniżenie CIT z 19 do 15% dla najmniejszych przedsiębiorstw zatrudniających min 3 osoby
- wycofanie się z pakietu klimatycznego
- stworzenie systemu obrony terytorialnej kraju z organizacji paramilitarnych
- likwidacja NFZ
- konstytucyjna ochrona lasów państwowych
- przywrócenie 8 letniej szkoły podstawowej i 4 letniego liceum.
- utrzymanie dobrego kursu ZŁOTEGO

hYYRv6d.png

Opublikowano

­Jak dla mnie nie ma w tym chorym kraju człowieka, który podniósł by te państwo na nogi. Każdy zmienia się przy korycie, nawet Korwin czy Kukiz by się zmienił. Musiałby się znaleźć ktoś, kto nie bałby się Unii, Rosji, Niemiec czy USA, a tutaj każdy w rządzie liczy się z ich zdaniem.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Tak jest najlepiej, gówno robić a potem narzekać,  nie ma nikogo, szystkie złodzieje, lizodupy i inne, Grażyna nie idziem na wybory zagrzej no mi kapusty z wczorej.

Opublikowano

­Jak dla mnie nie ma w tym chorym kraju człowieka, który podniósł by te państwo na nogi. Każdy zmienia się przy korycie, nawet Korwin czy Kukiz by się zmienił. Musiałby się znaleźć ktoś, kto nie bałby się Unii, Rosji, Niemiec czy USA, a tutaj każdy w rządzie liczy się z ich zdaniem.

Jak by Korwin chcial juz by od dawna byl przy korycie. Wlasnie korwin chce zlikwidowac koryto.

Deus vult

Opublikowano

Kochani moi, powtórzę jeszcze raz wszystko co pisałem wcześniej, oraz wspomnę jeszcze o kilku rzeczach.

Zacznijmy o prywatyzacji oraz zmniejszeniu podatków, czy ich całkowitym zlikwidowaniu. To jest dla was złe? Jak ktoś nie potrafi logicznie ocenić sytuacji i popada w skrajność, to faktycznie - może być złe. 

Nie stać nas na dobrego lekarza w Polsce, dlatego polscy najlepsi specjaliści siedzą za granicą. Jeżeli nie oddajemy pieniędzy na bzdurny NFZ, tylko zostają one u nas w kieszeni przez co możemy korzystać z usług prywatnych, gdzie lekarz dostaje pieniądze prosto do ręki przez co również zarabia więcej i nie ma opcji, żeby koszt tej usługi wzrósł. 

Państwowa edukacja to jedna z największych głupot, jakie kiedykolwiek wymyślono. Prywatne szkolnictwo to przede wszystkim możliwość wyboru. Poza tym szkoła ma większe pole do manewrów, bo ma więcej pieniędzy - w końcu one też trafiają prosto do instytucji, a nie są rozdzielane przez urzędników. Nauczyciele zarabiają więcej i wszyscy są szczęśliwi. 

Poza tym warto jeszcze raz wspomnieć o bzdurnym ustroju, jakim jest demokracja. Nie oszukujmy się, większość ludzi ma podejście "nie obchodzi mnie polityka" więc w takim razie, po co ich mieszać do niej i dawać jakiekolwiek prawo do głosu? Obejrzyjcie sobie uliczne sondy, na kogo ludzie mają zagłosować, albo wyjdźcie sobie sami na ulice i zapytajcie na jakie partie głosowali i dlaczego. Odpowiedzi ludzi są na poziomie "PiS bo mają spoko nazwę i logo". 

lownfast

Opublikowano

Kochani moi, powtórzę jeszcze raz wszystko co pisałem wcześniej, oraz wspomnę jeszcze o kilku rzeczach.

Zacznijmy o prywatyzacji oraz zmniejszeniu podatków, czy ich całkowitym zlikwidowaniu. To jest dla was złe? Jak ktoś nie potrafi logicznie ocenić sytuacji i popada w skrajność, to faktycznie - może być złe. 

Nie stać nas na dobrego lekarza w Polsce, dlatego polscy najlepsi specjaliści siedzą za granicą. Jeżeli nie oddajemy pieniędzy na bzdurny NFZ, tylko zostają one u nas w kieszeni przez co możemy korzystać z usług prywatnych, gdzie lekarz dostaje pieniądze prosto do ręki przez co również zarabia więcej i nie ma opcji, żeby koszt tej usługi wzrósł. 

Państwowa edukacja to jedna z największych głupot, jakie kiedykolwiek wymyślono. Prywatne szkolnictwo to przede wszystkim możliwość wyboru. Poza tym szkoła ma większe pole do manewrów, bo ma więcej pieniędzy - w końcu one też trafiają prosto do instytucji, a nie są rozdzielane przez urzędników. Nauczyciele zarabiają więcej i wszyscy są szczęśliwi. 

Poza tym warto jeszcze raz wspomnieć o bzdurnym ustroju, jakim jest demokracja. Nie oszukujmy się, większość ludzi ma podejście "nie obchodzi mnie polityka" więc w takim razie, po co ich mieszać do niej i dawać jakiekolwiek prawo do głosu? Obejrzyjcie sobie uliczne sondy, na kogo ludzie mają zagłosować, albo wyjdźcie sobie sami na ulice i zapytajcie na jakie partie głosowali i dlaczego. Odpowiedzi ludzi są na poziomie "PiS bo mają spoko nazwę i logo". 

Lewakowi tego nie przetłumaczysz, oni żyją w alternatywnej rzeczywistości. 

Deus vult

Opublikowano

Bo? Tylko konkrety, a nie lewackie smęty. 

Zobaczymy co i jak będzie. Nie wierzę Kaczyńskiemu, bo to oszust, tak samo jak jego świętej pamięci brat. Gdyby nie katastrofa to powinien być sądzony za zdradę ojczyzny.

PiS ma władzę na wyłączność. Czekam na spełnienie obietnic:

Co wyście się do tego PiS'u przyczepili, to że ktoś chce faktycznie zrobić coś dobrego dla Polski, to trzeba go od razu z tego rozliczać co do 1%, a jak rządzą kłamcy i oszuści, to mieć to daleko w d**** i się nie przejmować, że tylko 5% zostało spełnione...a potem tylko narzekać........

Opublikowano

Stonoga idealnie podsumował 

Jestem za młody aby kwestionować wybory, ale powiem tak. Licząca ponad 1 mln armia urzędników głosuję na PO lub PIS. 5 milionów emerytów pewnie 99% zagłosowało na PO lub PIS, bo oglądają propagandę od rana do nocy także nie dziwię się. Z ludzi młodych zagłosowało pewnie z 20-30% w tym ponad połowa nie ma pojęcia o polityce i głosuję bez jakiegokolwiek zastanowienia się.

Opublikowano

Jestem za młody aby kwestionować wybory, ale powiem tak. Licząca ponad 1 mln armia urzędników głosuję na PO lub PIS. 5 milionów emerytów pewnie 99% zagłosowało na PO lub PIS, bo oglądają propagandę od rana do nocy także nie dziwię się. Z ludzi młodych zagłosowało pewnie z 20-30% w tym wliczyć 5% biedy umysłowej i taki wynik wychodzi.

A gdzie rodzina urzędników? to prawie 6 mln stałego planktonu do głosowania. 

Deus vult

Opublikowano

Jak mnie bawi kiedy widze że ten Stonoga tak manipuluje ludźmi na tym facebooku xD To nie jest głupi chłop,ale jakbyscie wiecej popatrzyli itd to byscie wiedzieli że wszystko pod publike

79160594027661829163.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...