Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta] Czy Palisz Papierosy I Czy Twoi Opiekunowie Ci Na To Pozwalaja

Tak jak w temacie  

499 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy palisz papierosy i czy twoi opiekunowie ci na to pozwalaja

• Tak
      94
    • Nie
      368
    • Jeszcze nie
      25
    • Juz prawie
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żebyś wiedział... Ja tak zacząłem palić bo inni tez palili i to była taka ''moda'' Teraz pluje sobie z deczka w kasze :/ A może polecicie jakiś środek?

Taka byla moda? Czy po prostu duzo osob palilo to Ty tez zaczoles?

Aha, to jak milion much zre gowno to moze tez zacznij? Nie widze w sumie roznicy miedzy gownem a papierosami.

17 lat, nie pale i nigdy nie zaczne, a otoczenie mam takie, ze stoi 11 osob w tym tylko ja nie pale.

Pozdrawiam nie uzaleznionych.

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 341
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Budowniczy
Opublikowano

Ja paliłem, gdy miałem 12 lat. o.O

Kolega załatwiał szlugi i tyle.

Od-uzależniłem się i już nie chcę zaczynać.

Opublikowano

Nie paliłem, nie palę i nie będę palić.

Szkoda mi zdrowia i kasy na takie ciu*stwo :D .

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pale Ale Nie Musze Sie Ukrywac Bo Jestem Juz Dawno Pelnoletni Dla Scislosci :)

066142e5f9fa44069a9fa8085c3d000e.0.gif

18706.png

cs22vl2.gif

vipf.png

Moje Podpiete TuT-y :)

http://www.mpcforum.pl/topic/318958-pozyskiwanie-itemow-bez-chat-ow-wszystko-legalnie/

http://www.mpcforum.pl/topic/320419-pvp-muonline/

http://www.mpcforum.pl/topic/322396-interfejs-gry-muonline/

http://www.mpcforum.pl/topic/333449-tut-npc-muonline/

http://www.mpcforum.pl/topic/320503-klawiszologia/

http://www.mpcforum.pl/topic/340668-poradnik-blood-castle-devil-square/

Opublikowano

Nikt w rodzinie nie pali - też nie chcę. Nie dość, że jestem 'chory' na pewną chorobę (przynajmniej tak powiedzieli lekarze w szpitalu) to i tak nie mam zamiaru zacząć, dlaczego? Uzależnienie, wydawanie sporej ilości kasy tylko po to, żeby zapalić sobie z pseudo-kolegami, którzy uciekają z lekcji tylko po to, żeby zajarać. Nie kręci mnie takie coś, nie dość, że przez takie byle coś (sorry, jeśli urażę któregoś z palaczy) mam zostać siedzieć. Miałbym niezły opiernicz, gdyby rodzice przyłapali mnie na paleniu - to jedna rzecz, dla której palić nie zamierzam; moi rodzice mają do mnie jakieś zaufanie i wiedzą o tym, że wiem, jakie są skutki palenia. Tak czy siak, każdy zrobi co chce, ja nie paliłem i nigdy palić nie będę. Tyle powinno wystarczyć.

"Nikt nie zna tylu pieśni religijnych co ja..."

j0ld.jpg

Opublikowano

Nikt w rodzinie nie pali - też nie chcę. Nie dość, że jestem 'chory' na pewną chorobę (przynajmniej tak powiedzieli lekarze w szpitalu) to i tak nie mam zamiaru zacząć, dlaczego? Uzależnienie, wydawanie sporej ilości kasy tylko po to, żeby zapalić sobie z pseudo-kolegami, którzy uciekają z lekcji tylko po to, żeby zajarać. Nie kręci mnie takie coś, nie dość, że przez takie byle coś (sorry, jeśli urażę któregoś z palaczy) mam zostać siedzieć. Miałbym niezły opiernicz, gdyby rodzice przyłapali mnie na paleniu - to jedna rzecz, dla której palić nie zamierzam; moi rodzice mają do mnie jakieś zaufanie i wiedzą o tym, że wiem, jakie są skutki palenia. Tak czy siak, każdy zrobi co chce, ja nie paliłem i nigdy palić nie będę. Tyle powinno wystarczyć.

+1 na chuj mi to? zeby być fajnym?

Opublikowano

Jaram sporo czasu od 11 lat cos takiego mam juz 15 ;P, ale jaram dla siebie nie dla szpanu, ograniczam 2 na dzien ;) paka starcza mi nawet na tydzien ale nie czuje sie z nalogiem ;P

odalup78ab6.png

Opublikowano

PO HUJ PALIĆ? Powiedzcie , koledzy wam dadzą raz , drugi , trzeci i się zaczyna .. PALENIE , po kilku latach będziecie żałować ci co zaczęli , po 1 papierosy kosztują , a po 2 ZDROWIE !

Ja osobiście mam 15 lat (rocznikowo16) i nie zamierzam palić , a zachęcali mnie na bucha nie jeden raz :)

Nie polecam , pozdrawiam :)

Opublikowano

Nie palę, bo nie kręcą mnie "patyczki" z tytoniem. Smród, i wymioty zaraz.

Staram się nie mieć nałogów, bo to szkodzi zdrowiu, urodzie, oraz mniej dziewczyn będzie chciało brać za chłopaka "palacza".

Chyba, że ona też kopci, to można pokopcić razem ... xD

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

Mam już prawie 20 lat i nie pale nałogowo, ogólnie staram się nie palić lecz czasem się zdarza, że sięgne po fajke ale to sporadycznie. Ogólnie wokół kumpli nie mam już palaczy rzucili. Żeby rzucić palenie należy mieć tylko silną wolę żadne gów*n Ci nie pomogą typu Plastry itp. Znam to po swoim Ojcu z dnia na dzień postanowił, że rzuca palenie i tak zrobił nie pali już około 14 lat, jak narazie wychodzi mu to na zdrowie i przy tym oszczędza sobie na jakieś inne rzeczy.

Opublikowano

PO HUJ PALIĆ? Powiedzcie , koledzy wam dadzą raz , drugi , trzeci i się zaczyna .. PALENIE , po kilku latach będziecie żałować ci co zaczęli , po 1 papierosy kosztują , a po 2 ZDROWIE !

Ja osobiście mam 15 lat (rocznikowo16) i nie zamierzam palić , a zachęcali mnie na bucha nie jeden raz :)

Nie polecam , pozdrawiam :)

Ten czerwony napis pisze się przez CH nie przez samo h.

@topic

Nie wiem po co mam w ogóle zaczynać palić?

Same papierosy uzależniają potwornie, zauważyłem to ponieważ 1/4 moich znajomych pali.

Nie ma to jak zwykła gadka "Palę, ale moge przestać kiedy chce" a za godzinę pusta paczuszka.

Palenie nic nie daje na dłuższy czas, nigdy nie paliłem i palić nie zamierzam.

Pale Ale Nie Musze Sie Ukrywac Bo Jestem Juz Dawno Pelnoletni Dla Scislosci :)

Kogo to obchodz,i że nie musisz się ukrywać?

Po drugie, po co odświeżasz tematy wzięte spod miesiąca?

Gość daronian
Opublikowano

Mam 20 lat i nigdy nie miałem papierosa w buzi... nie to, że rodzice nie pozwalali, ale po prostu nie chciałem.

Potem umierać o ponad 7 lat szybciej...

Opublikowano

Nie pale i nie bede palił ....

Dlaczego ??

1. za 10 zł to ja se moge kupic coś innego i zdrowszego

2. to nie zdrowe

3. wiekszość pali żeby zaimponować palącemu/ącej koledze/koleżance

I tyle !!

. .

Opublikowano

Według mnie palenie i picie w wieku (około) 15 lat jest dla mnie chore, bezmyślne, puste, dzieciaki palą i piją tylko dla szpanu, żeby być "doroślejsi". Dla mnie to szczyt głupoty, wszyscy którzy palą w wieku 15lat powymierają jak będą mieli 40... Warto?

Idiotyzm...

Rozumiem zapalić raz na jakiś czas ale jak widzę na mieście jakieś dzieciaki, które palą nawet po 3 fajki naraz to mnie kurwica bierze...

Opublikowano

Wypaliłem w życiu 2 papierosy i jakoś nie mam zamiaru więcej. Kiedyś koledzy powiedzieli "masz zapal zobacz" a że mi nie posmakowało to nie zapaliłem więcej.

Opublikowano

Nie palę. Nie jestem na tyle uległy, by tak pieprzyć sobie zdrowie na czyjeś życzenie i po to, by za te paręnaście lat ktoś niepalący śmiał się ze mnie i współczuł, że byłem tak głupi.

Rodzice? Normalne, że rodzice, którzy chcą, by ich dziecko wyrosło na zdrowego, porządnego człowieka, będą starać się, żeby te ich dziecko siebie nie niszczyło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...