Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Jak Usunąć Reklamy Z Gg !

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Do czego służy GG Banner Killer?

Banner Killer umożliwia Ci usunięcie wszystkich reklam z każdej wersji Gadu-Gadu. A tych reklam w Gadu-Gadu jest naprawdę sporo.

Dzięki usunięciu reklam :

*Gadu-Gadu chodzi szybciej, to widać zwłaszcza na starszych, wolniejszych komputerach,

*Procesor jest mniej obciążony (flashowe reklamy portafią czasem nieźle dać popalić procesorowi),

*Gadu-Gadu zajmuje mniej miejsca w pamięci,

*Jeżeli łączysz się np. z laptopa przez GPRS za pośrednictwem telefonu komórkowego i używasz Gadu-Gadu, to mniej zapłacisz za połączenie, bo nie jest ściągana reklama.

Ale pamiętaj - usunięcie reklam z Gadu-Gadu jest nieetyczne i łamie zasady regulaminu dostępnego gdzieś na stronach portalu ww w.gadu-gadu.pl. Jeżeli już wyłączysz reklamy w Gadu-Gadu, zawsze możesz je przywrócić - Banner Killer ma opcję przywracania reklam. Wtedy będziesz fair w stosunku do autorów Gadu-Gadu.

1. Ściągnij program Banner Killer. Znajdziesz go pod tym adresem:

Kod :

To jest ukryta treść, proszę

Skan :

To jest ukryta treść, proszę

Jak zwykle nie klikamy gdzie popadnie, tylko wybieramy najnowszą wersję (o najwyższym numerze)

2. Wyłącz Gadu Gadu. Kliknij prawym klawiszem myszki na słoneczku w prawym, dolnym rogu ekranu i wybierz zakończ. Jeżeli to słoneczko zniknie - Gadu-Gadu jest wyłączone.

3. Uruchom, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłaś/zrobiłeś, ściągnięty plik Banner Killer. Twoim oczom ukaże się okno główne programu.

4. I kliknij przycisk "OK". Banner Killer sam znajdzie lokalizację, gdzie zainstalowane jest Gadu-Gadu i wyłączy reklamy oraz wyświetli stosowny komunikat, jeżeli wszystko poszło dobrze.

Od tego czasu nie będziesz miał(a) ani jednej reklamy w twoim Gadu-Gadu. Oczywiście po każdej aktualizacji GG należy wykonać opisane tutaj kroki ponownie.

Weteran
Opublikowano

Oooo wielkie dzięki ;d Ja jak wchodze na neta przez modem 5kb/s i wchodze na gg to reklamy zzeraja all transfer, takiego czegos szukałem Wielkie dzięki masz plusa ;D

1329036830-U154499.png
Opublikowano

@Kubuś1337

gg mam z przymusu, bo większość znajomych to ma, niestety..

@top

przyda się mam dość tych zasranych reklam..

; )

Opublikowano

Wreszcie napisałeś sensowny temat który może komuś pomóc ;] łap +

65994253024037513199.png

rozumiesz co to znaczy 800 x 200?

Nie nie rozumiem.

Oddawaj moje sygnatury.