Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta] Czy Palisz Papierosy I Czy Twoi Opiekunowie Ci Na To Pozwalaja

Tak jak w temacie  

499 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy palisz papierosy i czy twoi opiekunowie ci na to pozwalaja

• Tak
      94
    • Nie
      368
    • Jeszcze nie
      25
    • Juz prawie
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zaczołem palić w wieku rok temu czyli miałem 18 lat.

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

• Odpowiedzi 341
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim zdaniem osoby palące w wieku 14-15 lat robią to dla istnego szpanu, chcą pokazać innym jacy to oni są dorośli... Powinni zadać sobie jedno pytanie: Do czego mi to potrzebne? Przecież to nikogo nie dowartościowuje, tylko rujnuje, wpływa na zdrowie. Tracić co ileś dni 10zł, to przesada, ale co zrobić nałóg to nałóg. Tak samo jak z komputerem, TV, narkotykami. To tylko zgarsza człowieka. Nie zapominajmy również, że wpływa to w dużym stopniu na umysł, a także na wzrost i płodność. Znam kilka przypadków ludzi, którzy palą już od dłuższego czasu i jeżeli przyjdzie im coś rozwiązać na teście to po prostu nie mogą nic zrobić, bo muszą 2-3min skupiać się na treści zadania i dojść do tego o co w tym chodzi. Różne rodzaje papierosów wpływają na płodność- co to oznacza? Prostymi słowy mówiąc w późniejszym wieku nie będziesz produkował nasienia, a co się dalej z tym wiąże? To chyba jasne, brak dzieci. No i pozostał wzrost. Wiadomo, iż jeżeli osoba jest wysoka to znajdzie sobie dobrą pracę, ale czasami paląc, rośniesz bardzo mało co wpływa na dalsze życie. Mam przykład kolegi, który palił, a przez to jest teraz mały (jego mama ma 180cm, a tato 184cm) i nie dostał się do szkoły zawodowej na górnika. Bo był za mały. Teraz płacze i twierdzi, że był najgłupszym człowiekiem na świecie, że palił papierosy i nie słuchał rodziców. Jedyne co może Ci pomóc przy rzucaniu papierosów (nie petów) to chęć i silna wola. Bez tego nic nie zdziałasz. Warto także znaleźć sobie jakąś osobę jako wzór, która np. rzuciła palenie i jest teraz bardzo wykształconą osobą. To też pomaga. Tyle ode mnie.

cvsk.jpg

Opublikowano

Zaczyna sie od szpanu ale po roku jest to tragiczne uzaleznienie ktore mnie tez trafilo ale ja zaczalem z nerwow.

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Brak Polskich Znakow | Nie Hate'uj | Szanuj | Przestrzegaj

Mozesz Dac +

Opublikowano

ja kupuje gumy które wyglądają jak papierosy ale zamiast tytoniu jest guma :) 20 gr to kosztuje ;p

Nie palę i nie będę palił.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Jestem dopiero młody. Ale w przyszłości nie mam zamiaru palić. Same --. Nie dość, że tracisz mase pieniędzy to trujesz wszystko we wnętrzu.

65994253024037513199.png
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

@MrSpritex1

beka w chuj, a ja kupuję czekoladę która wygląda jak czekolada ale to margaryna.

@top

Nie palę lol

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Nie pale jakby ojciec mnie z papierosem zauważył mieszkałbym z psem w budzie

h4h4h4h4h4h4h4h4

Pale od 1,5 roku, mam 15 lat i chuj ?

Opublikowano

nie pale bo jestem chory na pewną chorobę :) gdy bede palil to zlapią mnie duszności :( nie paliłem.nie pale, i nie bede palil ! nawet jak bym był zdrowy-tez bym nie napil ;p

//nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

@UP: Astma co nie? Też to chukstwo mam ;/

@Topic:

Nie będę palić, ani pić, bo to jest chore. Przez to człowiek może się zatracić, a nawet zabić.

Jak widzę jakiegoś bachora co ma 13-14 lat i pali "peta" to podchodzę, wydzieram mu papierosa z mordy, gaszę i daję porządnie w przysłowiową mordę, żeby się czegoś nauczył.

Opublikowano

Ja nie palę i nie zamierzam. Nie wiem co jest fajnego w tym, że się śmierdzi jakby się wyszło z fabryki jakichś chemikaliów.

Al wypić to se można raz/dwa na miesiąc, ale też nie nałogowo :) .

//nie podajemy reflinków

Opublikowano

Ja osobiscie nie pale.

Probowalem 2-3x i nic wielkiego.

Kasa wydana w dym. Tak samo jak fajerwerki / petardy. Popatrzysz a kasa poszla.

Opublikowano

Ja nie pale i nie chce palić co mi to da szybkość ? zręczność ? no nic mi nie daje palenie tylko raka płuc i bóg wie co jeszcze nie mam zamiaru palić =)

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Weteran
Opublikowano

Ja osobiście nie pale.

Próbowałem wiele razy ale mnie to nie ciągnie

Każdy z moich kumpli pali i się podniecają tym ale nic w zamian nie dostają chyba że utrata zdrowia

U mnie jest tak ze jak bym palił to by mi rodzice pozwalali tylko mnie to nie ciągnie wole kupić sobie lejsy i cole :D

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

nie piję nie palę

szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi z tym paleniem to jest tak jakbyś zapłacił katowi o skrócenie cię o głowę

Ps.Doskonały temat do nabijania postów :D

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Po jakiego czopa odkopał ktoś ten temat?

@topic

Nie nie palę, nie nie pozwalają mi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...