Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Z powodu dużej ilości graczy nie byliśmy w stanie przeprowadzić eventu OX (sporo osób miało zbyt duże lagi pomimo zastosowanych zmian)

W zamian dostaniecie od Nas bonus yang na 6h oraz o godzinie 21.00 odbędzie się bursztynowa loteria.

Bursztynowa loteria odbędzie się na całej mapie Sohan na ch1 i ch2. Zrespimy około 500 rud na dane ch. 

Rudy będzie można wymieniać u NPC na skrzynki.

Wznowimy eventy OX jak wymyślimy inne rozwiązanie problemu 2tys osób na jednej mapie :)

gnvNjpf.png

Opublikowano

Z powodu dużej ilości graczy nie byliśmy w stanie przeprowadzić eventu OX (sporo osób miało zbyt duże lagi pomimo zastosowanych zmian)

W zamian dostaniecie od Nas bonus yang na 6h oraz o godzinie 21.00 odbędzie się bursztynowa loteria.

Wznowimy eventy OX jak wymyślimy inne rozwiązanie problemu 2tys osób na jednej mapie :)

DROP YANG XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

201dzc.png

Opublikowano

@hool (New acc) A mówiłeś, że chcecie przebić Pandorę i jej 5k..... Przecie przy 5k to maszyna tak pieprznie, że Marcinkiewicz  znów będzie opowiadał o zamachu.

Opublikowano

@hool (New acc) A mówiłeś, że chcecie przebić Pandorę i jej 5k..... Przecie przy 5k to maszyna tak pieprznie, że Marcinkiewicz  znów będzie opowiadał o zamachu.

Ale co ma maszyna do tego ze w jednym miejscu bylo 2 tys osob i lagi były? Maszyna nie ma nic do optymalizacji silniku metina.

Dopiero gdy wymyślimy inne rozwiazanie niewidzialności postaci (to jak widać i tak powoduje i wielu osób lagi) zrobimy konkurs ox.

Opublikowano

Ale co ma maszyna do tego ze w jednym miejscu bylo 2 tys osob i lagi były? Maszyna nie ma nic do optymalizacji silniku metina.

co nie zmienia fakty, że sie wyłożyliście :D

Opublikowano

co nie zmienia fakty, że sie wyłożyliście :D

Przecież serwer działa i działał wiec nic sie nie wyłożyło. A OX nie zrobiliśmy bo wiele osób miało lagi.

Opublikowano

Maszyna to spała. 

Problem leżał w tym, że zbyt dużo osób i Wasze kompy nie wytrzymywały... przynajmniej sporej części z Was. 

gnvNjpf.png

Opublikowano

Maszyna to spała. 

Problem leżał w tym, że zbyt dużo osób i Wasze kompy nie wytrzymywały... przynajmniej sporej części z Was. 

A to niewidzialne postacie, przenikanie, zakaz pisania, uzywania skili nie miałby przypadkiem zmniejszyć tych ścin/lagów? Przecież po to chyba zostało to wykonane.

Opublikowano

A to niewidzialne postacie, przenikanie, zakaz pisania, uzywania skili nie miałby przypadkiem zmniejszyć tych ścin/lagów? Przecież po to chyba zostało to wykonane.

No wlaśnie tak nam się wydawało (przy mniejszej ilośc tzn 600 działało dobrze) ale okazało się ze przy 2tys osób juz nie dzialalo sprawnie (wczesniej nie mieliśmy możliwości sprawdzic przy tylu osobach) wiec musimy zrobić to inaczej i OX bedzie gdy wymyślimy na to sposób.

Opublikowano

no było to.. ale jak sam widziałeś... nie dało i to rady :P 

gnvNjpf.png

Opublikowano

Mała informacja o Bursztynowej Loterii:

- Rudy beda na ch1/ch2 (cała mapa losowo)
- Rudy będzie można wymieniać jedynie w kopalni lub w M1 (poza mountem)
- Za rudy będzie można otrzymać bursztynową skrzynie lub nowego mounta "Stępowy koń" który jest na czas 24 godzin (czas leci jedynie gdy się używa)

Ja mam laptopa za 2,5 koła kupionego ze 2 lata temu, a idąc na 2 konta nie miałem jakoś lagów. Ludzie, co wy macie za kompy? o.O ­

No widzisz a ja mam za 3 który ma rok i sam miałem wiec jeśli ja mialem stojac poza polem to wiele graczy też miało :P

Opublikowano

Bursztynowa loteria odbędzie się na całej mapie Sohan na ch1 i ch2. Zrespimy około 500 rud na dane ch. 
Rudy będzie można wymieniać u NPC na skrzynki.

Spróbójcie zmieniać ludzi jakiegoś zwierzaka na arenie ox :) Gdzieś to widziałem i powiem że ograniczenie lagów 1000% :)

Opublikowano

Spróbójcie zmieniać ludzi jakiegoś zwierzaka na arenie ox :) Gdzieś to widziałem i powiem że ograniczenie lagów 1000% :)

Teraz zmienie w moba i są niewidzialne wiec na to samo wychodzi. Bo metin dalej czyta modele a ze ma slaba optymalizacje to laguje.

Opublikowano

Teraz zmienie w moba i są niewidzialne wiec na to samo wychodzi. Bo metin dalej czyta modele a ze ma slaba optymalizacje to laguje.

W takim razie podział lvlowy :)

Opublikowano

Ja mam laptopa za 2,5 koła kupionego ze 2 lata temu, a idąc na 2 konta nie miałem jakoś lagów. Ludzie, co wy macie za kompy? o.O ­

No ja też na 2 konta byłem ; P i jak zobaczyłem ile kur*a ludu wbija to az 0 fpsow miałem lud za ludem masakra i tu NAGLE bom! zakończenie OX :D

Opublikowano

Żałujecie, że Wam metin laguje. A może by tak dodać do karty graficznej i dać na wysoką wydajność?

Aż samo mnie zdziwiło, że Wam laguje na pustej arenie. U mnie nic.

Opublikowano

A ja w ogóle nie mogłem wejść na ox, bo wyświetlała mi się jakaś śmieszna misja z ognistym królem za każdym razem jak klikałem na Uriela. Nie było w ogóle możliwości zrezygnowania z tego lub wybrania innej opcji  xD

Opublikowano

Kiedy naprawicie przypominanie hasła?

sprawdź teraz jak Ci nie działa dalej to dodaj na końcu linka który Ci przyjdzie w pierwszym emailu znak = 

A ja w ogóle nie mogłem wejść na ox, bo wyświetlała mi się jakaś śmieszna misja z ognistym królem za każdym razem jak klikałem na Uriela. Nie było w ogóle możliwości zrezygnowania z tego lub wybrania innej opcji  xD

Musiałeś odklikać na Nim.. bo to są zlecenia na bossy... było ich z 10 więc 10x musiałeś odklikać 

gnvNjpf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...