Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pliki balmory za ile poszły?

Proszę nazwy własne pisać wielką literą... Dalej nie błyskasz swoją inteligencją. Kiedyś się z Tobą zgadzałem, szanowałem i byłeś kimś w moich oczach. Teraz, niestety..

Pliki Balmora.pl, to game svn revision: 2089M, unscripted Metin2Beta z 17.01.2011r oraz Tool + locale z Metin2.co.kr 2010r. (tak wiem, faworyzowany serwer przez Ciebie nie wie nawet na jakim game stoi, nie mówiąc już skąd i w jaki sposób zostało ono zdobyte, a w zasadzie wykradzione)

Pliki Vesteris.pl, to source zdobyte i opublikowane przez Krazy zmodyfikowane i poprawione przez Endymiona. Jeżeli twierdzisz, że to pliki serwerowe mojego serwera, to ja w tej chwili wstaję, biję Ci brawo i wychodzę. Bo wychodzi na to, że do kodu maszynowego binarki, bez żadnych plików bibliotek dll dopisali masę kodu, nie wspominają już, ogromnych zmian po stronie serwera. Nie twierdzę, że to nie jest możliwe, ale nie przez jedną osobę i w tak krótkim czasie między aktualizacjami.

Poszły za nowe kółka do wózka fubu hehe...

Skąd truta?

Rozumiem, że to piszą Twoi rówieśnicy, ale bądź mądrzejszy i zastanów się co piszesz.

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

O proszę, znalazł się obrońca VirtualMT2, na którym kolejna aktualizacja to uruchamiane gotowych libów od Tenmy. Żadna sztuka to zimplementować, a choćby tak:

exec env LD_32_PRELOAD="/usr/home/game/liby_od_tenmy/tenma0013.so" ./game &

Dokładnie, odezwał się kolejny inteligent bez szkoły, znawca plików Metin2, który nawet nie wie, że w game jest gotowa funkcja ItemSwap dla tego systemu. I żaden WoM2 tego nie wymyślił. Ludzie, ratujcie, bo idioci są wśród Nas... "Nas" z wielkiej, bo szanuję siebie i swoje społeczeństwo. I udzielam się rzadko, bo ręce opadają.

Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Czy ja napisałem, że wom2 to wymyslił eh (wom był pionierem i teraz wszyscy jebią od niego pomysły)... Jedyne do czego się nadajesz to do kręcenia bułek z bufu w jego piekarni...

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Czy ja napisałem, że wom2 to wymyslił eh (wom był pionierem i teraz wszyscy jebią od niego pomysły)... Jedyne do czego się nadajesz to do kręcenia bułek z bufu w jego piekarni...

Jak można ukraść coś co już jest i wystarczy to tylko ustawić.Jak można zajebać komuś coś co do niego nie należy :D . I primo ultimo jak można nie wprowadzić czegoś co niesamowicie ułatwia graczom gre tylko dlatego bo inny serwer to ma.No facet jebnij się w łeb .Na tym forum 99% czytelników powinno zostać skierowanych do poradni logicznego myślenia :D

Opublikowano

rofl
przestań wprowadzać aktualizacje - ludzie będą płakać, że zero nowości
wprowadź coś dobrego, coś na co większość graczy czekała - doznaj bólu dupy od podludzi, że podjebane i c*****e
i weź tu mądry człowieku postaw serwer metina, jak tu wokół same raki 

anyway, dobra robota Endy, spoczi update

Opublikowano

Być pionierem, a wymyślić coś nowego. To chyba to samo, nie uważasz?

Pionierem to był Metin2.co.kr, gdy wypuścił pierwsze beta serwery. Wtedy to już pojawiła się funkcja ItemSwap, którą do dziś wykorzystujesz w Metin2, jak przeciągniesz miecz na inny ubrany miecz lub klikniesz na miecz w ekwipunku, a masz ubrany inny w slocie. Wtedy ten zdejmowany nie będzie leciał na pierwszą wolną pozycję, tylko zamieni się miejscami. Gotowe?

@btw, to nie jest temat do dyskusji o takich bzdetach. Zapraszam PW.

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Ale po co czepiacie się tego, że to dodatki z WoMa? WoM to serwer globalny, a jak wiadomo nie od dziś to rzeczy na privach znajdują się z globali^^

Kiedy jakieś info na temat eventu?

nlUSIa9.png

Opublikowano

Proszę nazwy własne pisać wielką literą... Dalej nie błyskasz swoją inteligencją. Kiedyś się z Tobą zgadzałem, szanowałem i byłeś kimś w moich oczach. Teraz, niestety..Pliki Balmora.pl, to game svn revision: 2089M, unscripted Metin2Beta z 17.01.2011r oraz Tool + locale z Metin2.co.kr 2010r. (tak wiem, faworyzowany serwer przez Ciebie nie wie nawet na jakim game stoi, nie mówiąc już skąd i w jaki sposób zostało ono zdobyte, a w zasadzie wykradzione)Pliki Vesteris.pl, to source zdobyte i opublikowane przez Krazy zmodyfikowane i poprawione przez Endymiona. Jeżeli twierdzisz, że to pliki serwerowe mojego serwera, to ja w tej chwili wstaję, biję Ci brawo i wychodzę. Bo wychodzi na to, że do kodu maszynowego binarki, bez żadnych plików bibliotek dll dopisali masę kodu, nie wspominają już, ogromnych zmian po stronie serwera. Nie twierdzę, że to nie jest możliwe, ale nie przez jedną osobę i w tak krótkim czasie między aktualizacjami.Rozumiem, że to piszą Twoi rówieśnicy, ale bądź mądrzejszy i zastanów się co piszesz.

Nie napisałem, że sprzedaliscie je Endymionowi (choć nie mozna tego wykluczyc), w kazdym razie twoje tlumaczenia w tej chwili niewiele znaczą i nastepnym razem ustal z Fubu wspolna wersje zdarzen, bo zdaje się ze jakis czas temu na fb napisal cos czego poznej obaj zalowaliscie.

Srij9JT.png

Opublikowano

Nie napisałem, że sprzedaliscie je Endymionowi (choć nie mozna tego wykluczyc), w kazdym razie twoje tlumaczenia w tej chwili niewiele znaczą i nastepnym razem ustal z Fubu wspolna wersje zdarzen, bo zdaje się ze jakis czas temu na fb napisal cos czego poznej obaj zalowaliscie.

Akurat ja to napisałem. Była to ironia, ponieważ dość często padały pytania, "Dlaczego sprzedaliście pliki Balmory!".

To teraz odpowiem jeszcze raz, ponieważ Exo grał na Balmorze przez kilka lat. Bardzo mu się spodobał typ tego serwera i postanowił stworzyć własny, zbliżony do tego projekt.

Jeśli chodzi dalej o Twoją osobę to, sam często używasz ironii podczas komentowania na tym forum. Nie masz ochoty już się powtarzać, często krytykujesz innych graczy, a najbardziej widać to po Twoim przyjacielu z faworyzowanego przez Ciebie serwera. Jednak sami nie potraficie się do tego odnieść. Teraz widzisz, jak Ty nie rozumiesz prostych ironii z naszej strony, to co ma rozumieć prosty użytkownik tego forum czytając wasze skomplikowane ironie, pełne wniosków i przemyśleń.

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Dobra, z tymi dyskusja to moze na pw?

A co do serwera, myslicie cos o jakiejs reklamie? napewno jest ktos kto jeszcze nie nagrywal.

Ludzi moze malo nie jest, ale przydalby sie jakis wiekszy naplyw nowych graczy.

Opublikowano

A co do serwera, myslicie cos o jakiejs reklamie? napewno jest ktos kto jeszcze nie nagrywal.

Zaczęłam działać w tym kierunku, jednak wielu youtuberów jest już pozajmowanych (niektórzy mają nawet notesik i terminy wolne wyznaczają na następny rok :O). Ale będę działać dalej, spokojnie. :)

xdnXBJo.png

Opublikowano

Po co na PW ciekawie sie tu czyta i nich ludzie wiedza jak jest :D

a co do rekalm to obecnie nie ma już dobrych yt  bo nagrywanie metina wyglada tak

wchodzą na serwer nagrywasz 15 odcinków z expienie i dropienia po czym nie majac nawet w 1/10 eq expa/pvp nagrywają jeden odcinek z pvp bijać runkiem +5 i majac w  eq 2x 10% abs po czym ida na następny serwer i robią to samo :)

Na vesterisie nagrywali chyba wszyscy więksi yt i żaden nie zrobił nic oprócz wbicia 100 lv i jakiejś ch****ej party 12 siła 10 lud 10 szycia :D 

Opublikowano

W końcu koniec bana to mogę się wypowiedzieć...  :yay:

Zacznę od postów z screenami gdzie "sugerowany" jest brak sklepów na serwerze. Sytuację przedstawił Krzywy screenami, które mu przekazałem. Perspektywa zrobienia screena dużo zmienia, a post Galla to czysta manipulacja. Faworyzowany przez Galla serwer zresztą jest znany z manipulacji. Jeżeli o nas chodzi dajesz jeden screen, który obejmuje miejsce gdzie jest mało sklepów + wyłączasz nazwy sklepów, ale dlaczego nie robisz tego samego w temacie faworyzowanego przez siebie serwera? Czemu dajesz tam screeny z każdego możliwego miejsca gdzie tylko są sklepy oraz nie chowasz nazw sklepów? 

Druga kwestia jaką chciałbym poruszyć to ostatnio dodane przekładanie przedmiotów oraz zasięg nazw. Ponownie muszę odnieść się do postów Galla, bo to on ma zawsze najwięcej do powiedzenia w takich sprawach. Przekładanie przedmiotów to tak naprawdę gotowy system, wymagający jedynie odpowiedniej konfiguracji. Rozumiem, że administracja faworyzowanego przez ciebie serwera nie potrafi nic zrobić, a wszystko zakupuje od Tenmy, jednak nie mierz wszystkich swoją miarą. Proste zastosowanie gotowych i istniejących w metinie od dawna funkcji, ale wy o tym nie wiecie... przecież wy nawet nie wiecie na jakich plikach dokładnie stoicie, ale to już dalej.

Trzecią i dość ważną do poruszenia kwestią są pliki serwerowe oraz powiązania z Balmorą. Balmora.pl tak jak napisał sam administrator tego serwera jest to game 2089M + locale z Metin2.co.kr 2010r. Vesteris.pl to naprawione i ulepszane przeze mnie game skompilowane z wycieku source oraz pisany od nowa folder locale (cały drop, pliki od questów były tworzone od nowa specjalnie pod Vesteris). Sugerowanie, że Vesteris stoi na plikach Balmory jest śmieszne i praktycznie niemożliwe pod względem technicznym co wyjaśnił Bambus3k w swoim poście. Odrębną sprawą jest, że tak to nazwę współpraca między mną a Bambuski3m, jesteśmy znajomymi, oboje w jakimś stopniu sobie pomagamy co raczej jest normalną rzeczą. Komentarz na fanpage Balmory o pliakch był ironią w najlepszym wydaniu, skoro uważacie że jest on prawdą.

Co do samego serwera jak i pytań pt "Czy warto grać?" to chyba nie muszę wiele mówić. Często ludzie zarzucają mi lenistwo bądź brak zainteresowania serwerem, jednak mija się to z prawdą. Jestem technikiem, upodobałem sobie siedzenie w tysiącach linijek kodu i to głównie tam poświęcam swój czas jeżeli chodzi o serwer. Każda firma, czy to mała czy dużą ma podział obowiązków wśród pracowników. Spójrzmy chociażby na duże firmy zajmujące się produkcją gier komputerowych. Jeżeli macie jakiś problem z grą to kontaktujecie się z osobami piszącymi kod gry, tworzącymi tę grę od strony kodu, grafiki etc czy z grupą zajmującą się kontaktem z klientami itd? Nie musicie odpowiadać, to pytanie retoryczne. Na serwerze cały czas coś się dzieje, czy to w środowisku graczy czy administracji. Gracze są zadowoleni z serwera, chwalą go sobie, a my wciąż pracujemy czym był przykład chociażby ostatniej aktualizacji. Niedługo na serwerze pojawi się update zwiększający poziom maksymalny, dodający dużo nowych rzeczy do rozgrywki oraz event świąteczny. Oczywiście myślimy także o reklamie, ale o tym pisała już Orchidea i przedstawiła sytuację.

Słowem końcowym, proszę ciebie Gall oraz resztę "znawców" w każdej możliwej dziedzinie na wyjście po prostu z tematu, bo próbujecie coś tam przypiec, dokopać ale wam nie idzie. Graczy oczywiście zapraszam na serwer, Vesteris wciąż żyje i się rozwija.

Pozdrawiam.  ;)

Opublikowano

Zacznę od postów z screenami gdzie "sugerowany" jest brak sklepów na serwerze. Sytuację przedstawił Krzywy screenami, które mu przekazałem. Perspektywa zrobienia screena dużo zmienia, a post Galla to czysta manipulacja. Faworyzowany przez Galla serwer zresztą jest znany z manipulacji. Jeżeli o nas chodzi dajesz jeden screen, który obejmuje miejsce gdzie jest mało sklepów + wyłączasz nazwy sklepów, ale dlaczego nie robisz tego samego w temacie faworyzowanego przez siebie serwera? Czemu dajesz tam screeny z każdego możliwego miejsca gdzie tylko są sklepy oraz nie chowasz nazw sklepów? 

Druga kwestia jaką chciałbym poruszyć to ostatnio dodane przekładanie przedmiotów oraz zasięg nazw. Ponownie muszę odnieść się do postów Galla, bo to on ma zawsze najwięcej do powiedzenia w takich sprawach. Przekładanie przedmiotów to tak naprawdę gotowy system, wymagający jedynie odpowiedniej konfiguracji. Rozumiem, że administracja faworyzowanego przez ciebie serwera nie potrafi nic zrobić, a wszystko zakupuje od Tenmy, jednak nie mierz wszystkich swoją miarą. Proste zastosowanie gotowych i istniejących w metinie od dawna funkcji, ale wy o tym nie wiecie... przecież wy nawet nie wiecie na jakich plikach dokładnie stoicie, ale to już dalej.

Trzecią i dość ważną do poruszenia kwestią są pliki serwerowe oraz powiązania z Balmorą. Balmora.pl tak jak napisał sam administrator tego serwera jest to game 2089M + locale z Metin2.co.kr 2010r. Vesteris.pl to naprawione i ulepszane przeze mnie game skompilowane z wycieku source oraz pisany od nowa folder locale (cały drop, pliki od questów były tworzone od nowa specjalnie pod Vesteris). Sugerowanie, że Vesteris stoi na plikach Balmory jest śmieszne i praktycznie niemożliwe pod względem technicznym co wyjaśnił Bambus3k w swoim poście. Odrębną sprawą jest, że tak to nazwę współpraca między mną a Bambuski3m, jesteśmy znajomymi, oboje w jakimś stopniu sobie pomagamy co raczej jest normalną rzeczą. Komentarz na fanpage Balmory o pliakch był ironią w najlepszym wydaniu, skoro uważacie że jest on prawdą.

Co do samego serwera jak i pytań pt "Czy warto grać?" to chyba nie muszę wiele mówić. Często ludzie zarzucają mi lenistwo bądź brak zainteresowania serwerem, jednak mija się to z prawdą. Jestem technikiem, upodobałem sobie siedzenie w tysiącach linijek kodu i to głównie tam poświęcam swój czas jeżeli chodzi o serwer. Każda firma, czy to mała czy dużą ma podział obowiązków wśród pracowników. Spójrzmy chociażby na duże firmy zajmujące się produkcją gier komputerowych. Jeżeli macie jakiś problem z grą to kontaktujecie się z osobami piszącymi kod gry, tworzącymi tę grę od strony kodu, grafiki etc czy z grupą zajmującą się kontaktem z klientami itd? Nie musicie odpowiadać, to pytanie retoryczne. Na serwerze cały czas coś się dzieje, czy to w środowisku graczy czy administracji. Gracze są zadowoleni z serwera, chwalą go sobie, a my wciąż pracujemy czym był przykład chociażby ostatniej aktualizacji. Niedługo na serwerze pojawi się update zwiększający poziom maksymalny, dodający dużo nowych rzeczy do rozgrywki oraz event świąteczny. Oczywiście myślimy także o reklamie, ale o tym pisała już Orchidea i przedstawiła sytuację.

Słowem końcowym, proszę ciebie Gall oraz resztę "znawców" w każdej możliwej dziedzinie na wyjście po prostu z tematu, bo próbujecie coś tam przypiec, dokopać ale wam nie idzie. Graczy oczywiście zapraszam na serwer, Vesteris wciąż żyje i się rozwija.

Pozdrawiam.  ;)

Wzruszyłem się  T_T

Serwer oczywiście polecam, jeden z najbardziej dopracowanych serwerów typu medium.

Opublikowano

Pozdrawiam.  ;)

Dobra a co z tym wywalaniem ? zaraz mnie **** strzeli jak co chwile wywala mi gre przy zmiane ch.

Opublikowano

Na serwerze cały czas coś się dzieje, czy to w środowisku graczy czy administracji. Gracze są zadowoleni z serwera, chwalą go sobie, a my wciąż pracujemy czym był przykład chociażby ostatniej aktualizacji. Niedługo na serwerze pojawi się update zwiększający poziom maksymalny, dodający dużo nowych rzeczy do rozgrywki oraz event świąteczny. Oczywiście myślimy także o reklamie, ale o tym pisała już Orchidea i przedstawiła sytuację.

Wypowiedzi graczy z tematu na forum: Spadek graczy

Zauważyliście duży spadek graczy? Sklepów ubywa i ubywa, graczów mniej, na czacie głucho. Szkoda wielka, bo serwer ma potencjał tylko spadek graczy jest zauważalny gołym okiem. Co o tym sądzicie? Głośno było o update ale nadal nic nie ma, eventu świątecznego również. Czytałem, że ma krótko trwać, ale kurde kto będzie grał podczas świąt, jak wiadomo każdy wyjeżdża. Jestem ciekaw Waszego zdania. 

I co ta dyskusja zmieni ? Myślisz że pisząc w tym temacie administracja cudownie zmieni swoje postępowanie ? Nagle postanowią wszystko rzucić i wykupić reklame ?

Serwer się poprostu wypalił i nic nie trwa wiecznie zwłaszcza że tutaj nic nie przyciąga żeby wbic maxa i eq (0 wojen i mało pvp) no chyba że PLN.

Serwer może nie miał wpadek jakiś wielkich no ale gracze teraz idą na "tygodniówki".

Może też spadek graczy bo już nikt z yt nie nagrywa? Powodów jest dużo lecz napewno mogę stwierdzić że serwer się już poprostu wypalił i go all poznali od A do Z

Jest mniej ludzi i to widać gołym okiem a szkoda. Ja również już mniej gram bo najzwyczajniej w świecie nie ma już nic ciekawego, że tak powiem "do odkrycia". Kont nie sprzedam bo po prostu te ceny co teraz są oferowane są śmieszne i jak już włożyłem w to tyle czasu to chociaż niech do końca serwera będą postacie ze mną. Może coś się ruszy ale szczerze w to wątpię. Wilson jesteśmy razem w gildii, mało rozmawiamy ale tu Ci coś napiszę. Rozumiem Cię, gracie tutaj krótko w porównaniu np. do mnie i rozumiem tą waszą ekscytację (tak, ja też kiedyś nałogowo latałem na nemere i razadora, nawet po kilkanaście razy dziennie, ludzie w końcu na chacie zaczęli mnie od no lifów wyzywać ;x) ale to i wam minie i zobaczycie, że wypalicie się tak jak inni a samemu grać na serwerze lub no w naście osób to też nie da rady, więc sam rozumiesz.

Opublikowano

Na pewno zagram i to jeszcze nawet dziś! Super prezentacja zachęca do gry !

4521609.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...