Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

t

Szanowni gracze,

jak wiecie 15 listopada serwer Vesteris był przez pewien czas wyłączony z powodu błędu krytycznego. Wielu z Was chciało dowiedzieć się co było przyczyną problemów technicznych, jednak nie mogliśmy od razu Was o tym poinformować. Przyczyną takiej sytuacji był błąd sklepów offline, który pojawił się w tym czasie na kilku serwerach jednocześnie i powodował możliwość powielania przedmiotów. Naszym zadaniem było jak najszybsze wyeliminowanie błędu jak i zablokowanie wszelkich osób, które z tego błędu korzystały i nie poinformowały o nim administracji. Poradziliśmy sobie zarówno z jednym jak i drugim – błąd został całkowicie wyeliminowany z serwera, natomiast wszelkie osoby, które go używały otrzymały blokadę permanentną oraz nie mogą już nigdy zagrać na naszym serwerze z powodu blokady nie tylko adresu IP. Nie będziemy pozwalać na ponowne rozpoczęcie rozgrywki komuś, kto chce popsuć serwer.

Chcieliśmy Was bardzo przeprosić za zaistniałą sytuację oraz uspokoić – w tym momencie wszystko jest już w porządku. Żadne przedmioty z używania błędu nie zostały na serwerze. Serwer jest stabilny i osiąga maksymalne jak na swój okres działania wyniki jeśli chodzi o graczy online, za co jesteśmy Wam ogromnie wdzięczni. To Wy, gracze tworzycie tak wspaniałą społeczność serwera Vesteris i to dzięki Wam możemy pochwalić się takim wynikiem online mimo że od startu minęło prawie półtorej roku.

W niedługim czasie czekają nas święta Bożego Narodzenia. Przygotowaliśmy dla Was kilka niespodzianek, które jeszcze bardziej umilą Wam czas, jaki spędzacie na Vesteris.

Z gorącymi pozdrowieniami,

Administracja Vesteris.

czemu okłamujesz ludzi? skoro ten Bug istniał od poczatku istnienia sklepów offline i nawet ja z tego korzystałem x czasu temu? Itemy dalej są w obiegu nawet moje truty skopiowane x czasu temu z sr +49 ;)

to czemu sie nie dorobiles na allegro znając ten bug xD

dorobiłem i od razu postać sprzedałem żeby nie stracić postaci od bana xD  prawie 2.5 kola wpadlo za same truty 

To co piszesz jest nielogiczne, dlaczego miałbyś rezygnować z genialnego źródła zarobku (Vesteris stoi i ma się dobrze, a gra na nim mnóstwo osóB) i zakończyć grę, bo bałbyś się bana?

Prawda jest  taka, jak napisałam w oświadczeniu. Buga nie istniał od początku serwera, ponieważ gdyby tak było, serwer już dawno by się rozsypał, gospodarka upadłaby miesiąc po starcie. Nie wprowadzaj ludzi w błąd, z tego co pamiętam zbyt wiele u nas nie osiągnąłeś, nie licząc łowienia. 

xdnXBJo.png

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

t

Szanowni gracze,

jak wiecie 15 listopada serwer Vesteris był przez pewien czas wyłączony z powodu błędu krytycznego. Wielu z Was chciało dowiedzieć się co było przyczyną problemów technicznych, jednak nie mogliśmy od razu Was o tym poinformować. Przyczyną takiej sytuacji był błąd sklepów offline, który pojawił się w tym czasie na kilku serwerach jednocześnie i powodował możliwość powielania przedmiotów. Naszym zadaniem było jak najszybsze wyeliminowanie błędu jak i zablokowanie wszelkich osób, które z tego błędu korzystały i nie poinformowały o nim administracji. Poradziliśmy sobie zarówno z jednym jak i drugim – błąd został całkowicie wyeliminowany z serwera, natomiast wszelkie osoby, które go używały otrzymały blokadę permanentną oraz nie mogą już nigdy zagrać na naszym serwerze z powodu blokady nie tylko adresu IP. Nie będziemy pozwalać na ponowne rozpoczęcie rozgrywki komuś, kto chce popsuć serwer.

Chcieliśmy Was bardzo przeprosić za zaistniałą sytuację oraz uspokoić – w tym momencie wszystko jest już w porządku. Żadne przedmioty z używania błędu nie zostały na serwerze. Serwer jest stabilny i osiąga maksymalne jak na swój okres działania wyniki jeśli chodzi o graczy online, za co jesteśmy Wam ogromnie wdzięczni. To Wy, gracze tworzycie tak wspaniałą społeczność serwera Vesteris i to dzięki Wam możemy pochwalić się takim wynikiem online mimo że od startu minęło prawie półtorej roku.

W niedługim czasie czekają nas święta Bożego Narodzenia. Przygotowaliśmy dla Was kilka niespodzianek, które jeszcze bardziej umilą Wam czas, jaki spędzacie na Vesteris.

Administracja Vesteris.

czemu okłamujesz ludzi? skoro ten Bug istniał od poczatku istnienia sklepów offline i nawet ja z tego korzystałem x czasu temu? Itemy dalej są w obiegu nawet moje truty skopiowane x czasu temu z sr +49 ;)

to czemu sie nie dorobiles na allegro znając ten bug xD

dorobiłem i od razu postać sprzedałem żeby nie stracić postaci od bana xD  prawie 2.5 kola wpadlo za same truty 

To co piszesz jest nielogiczne, dlaczego miałbyś rezygnować z genialnego źródła zarobku (Vesteris stoi i ma się dobrze, a gra na nim mnóstwo osó B) i zakończyć grę, bo bałbyś się bana?

Prawda jest  taka, jak napisałam w oświadczeniu. Buga nie istniał od początku serwera, ponieważ gdyby tak było, serwer już dawno by się rozsypał, gospodarka upadłaby miesiąc po starcie. Nie wprowadzaj ludzi w błąd, z tego co pamiętam zbyt wiele u nas nie osiągnąłeś, nie licząc łowienia. 

słuchaj ten Bug istniał od poczatku serwera :D i pierw został odkryty na DE  serwerach prywatnych i było to naepvp, no sprzedałem postać  i teraz na drugiej próbowałem się dorobić OficerBuff ale niestety nie dało się już c; 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Widzę że pewna grupa osób  która dostała na vesteris perma wraz z stała blokada clienta na ip chce za wszelka cenę  zniechęcić innych do gry mimo że wszystko zostało naprawione i wyczyszczone 

ps JEBAC BrudyzRiders

Opublikowano

Widzę że pewna grupa osób  która dostała na vesteris perma wraz z stała blokada clienta na ip chce za wszelka cenę  zniechęcić innych do gry mimo że wszystko zostało naprawione i wyczyszczone 

ps JEBAC BrudyzRiders

Tutaj bym polemizował, istnieja jeszcze dwa powazne bugi, ktore niebawem zostaną upublicznione.

Srij9JT.png

Opublikowano

Sciągnąłem client użyłem patchera i nadal nie moge wejść do gry po odpaleniu patchera i wsciśnięciu graj patcher znika a gra się nie włącza.

14 lat  

Opublikowano

Sciągnąłem client użyłem patchera i nadal nie moge wejść do gry po odpaleniu patchera i wsciśnięciu graj patcher znika a gra się nie włącza.

Antywirus? Spróbuj uruchomić bez niego, jeszcze raz patcher a następnie grę. 

xdnXBJo.png

Opublikowano

Antywirus? Spróbuj uruchomić bez niego, jeszcze raz patcher a następnie grę. 

O k***a o k***a. Kocham cię! <3

14 lat  

Opublikowano

ps JEBAC BrudyzRiders

Tutaj bym polemizował, istnieja jeszcze dwa powazne bugi, ktore niebawem zostaną upublicznione.

człowiek człowiekowi wilkiem

tenor.gif

Opublikowano

ps JEBAC BrudyzRiders

człowiek człowiekowi wilkiem

A zombie zombie zombie, nic na to nie poradzimy, można jedynie ręce rozłożyć.

Vesterisa jak zawsze polecam. 

Opublikowano

Rozmowa z Exo - na forum udostępniła Orchidea

Myślę, że wyjaśnił :)

założyciel nie właściciel :DD

Komputer: z NASA.

Opublikowano

Szanowni gracze,

Administracja Vesteris.

40 iq?

Opublikowano

Hah po Vesteris tego bym się nie spodziewał a najlepsze w tym wszystkim jest nie bug tylko dwulicowość Sa.ba.la który hejtuje inne serwery jak były bugi a jak wyszedł bug na vesteris to grzeczniutki jak by mu vesteris wziął spawarkę i powiedzieli oddamy ci tą spawarkę tylko nasz nie hejtuj    

Rozpoczęcie przygody z metinem2. ??.11.2008

Opublikowano

Hah po Vesteris tego bym się nie spodziewał a najlepsze w tym wszystkim jest nie bug tylko dwulicowość Sa.ba.la który hejtuje inne serwery jak były bugi a jak wyszedł bug na vesteris to grzeczniutki jak by mu vesteris wziął spawarkę i powiedzieli oddamy ci tą spawarkę tylko nasz nie hejtuj

Widać nic nie zrozumiałeś z tego filmu.

Spawacz powiedział ze większość serwerów wyjebało by się po tym bugu, a na Vesterisie obeszło się bez większych zmian na rynku.

Tylko szkoda że zgłosiłem z kolegą mniejszy bug ale również na tworzenie jednego itemka w nieskończoność i nadal on działa :\

Opublikowano

Nikt od was (Ravia/Classic) nie powinien tu sie wypowiadać po tym jak Zielak prosił o pomoc bo sobie z błędem na classicu nie radzicie. ;)

Opublikowano

t

Szanowni gracze,

Administracja Vesteris.

to czemu sie nie dorobiles na allegro znając ten bug xD?

dorobiłem i od razu postać sprzedałem żeby nie stracić postaci od bana xD prawie 2.5 kola wpadlo za same truty

To co piszesz jest nielogiczne, dlaczego miałbyś rezygnować z genialnego źródła zarobku (Vesteris stoi i ma się dobrze, a gra na nim mnóstwo osó B) i zakończyć grę, bo bałbyś się bana?

Prawda jest taka, jak napisałam w oświadczeniu. Buga nie istniał od początku serwera, ponieważ gdyby tak było, serwer już dawno by się rozsypał, gospodarka upadłaby miesiąc po starcie. Nie wprowadzaj ludzi w błąd, z tego co pamiętam zbyt wiele u nas nie osiągnąłeś, nie licząc łowienia.

słuchaj ten Bug istniał od poczatku serwera :D i pierw został odkryty na DE serwerach prywatnych i było to naepvp, no sprzedałem postać i teraz na drugiej próbowałem się dorobić OficerBuff ale niestety nie dało się już c;

Ale pierdolisz.

Filmikow na youtube sie naogladales?

Bug ten jest spowodowany niewlasciwie napisana funkcja od dodawania przedmiotow do juz otworzonego sklepu i nie byl od samego poczatku, tylko od krotkiego okresu czasu. Bug ten nie zostal odkryty na zadnym DE, tylko juz po raz pierwszy byl obecny np na Alucardzie.

Opublikowano

Filmikow na youtube sie naogladales?

Bug ten jest spowodowany niewlasciwie napisana funkcja od dodawania przedmiotow do juz otworzonego sklepu i nie byl od samego poczatku, tylko od krotkiego okresu czasu. Bug ten nie zostal odkryty na zadnym DE, tylko juz po raz pierwszy byl obecny np na Alucardzie.

Standardowo każdy wszystko wie, każdy wszystko wiedział, każdy się dorobił.

Opublikowano

Nikt od was (Ravia/Classic) nie powinien tu sie wypowiadać po tym jak Zielak prosił o pomoc bo sobie z błędem na classicu nie radzicie. ;)

Albo po tym jak 1AAA kickało z gry żeby Nitro wbijał levele szybciej. Ogólnie ten claasic cały nie wytrzyma zbyt długo, tzn. tyle ile będzie pompa team nagrywał

Opublikowano

Trochę się zawiodłem, zawsze polecałem ten serwer wszystkim, według mnie był najlepszy, ale przez tego buga co był trochę odechciało mi się grać. Syf po takim bugu zawsze zostaje w mniejszej lub większej ilości i na bank ktoś się wzbogacił na tym. Niestety nie da się wszystkiego wyczyścić na 100%. 

Opublikowano

Trochę się zawiodłem, zawsze polecałem ten serwer wszystkim, według mnie był najlepszy, ale przez tego buga co był trochę odechciało mi się grać. Syf po takim bugu zawsze zostaje w mniejszej lub większej ilości i na bank ktoś się wzbogacił na tym. Niestety nie da się wszystkiego wyczyścić na 100%. 

obejrzałeś filmik z wypowiedzią Exo?

z tego co powiedział było 7 wypadków skopiowania itemu i wymiany go na itemy po za serwerem(skinny cs go) wszystkie osoby w tym te co nieumyślnie się wymieniły dostały bana, że na serwer nie wejdą :D

dodatkowo nawet sztabki po 2kk były sprawdzane i banowane osoby, które mają za dużo yang/bryłek na koncie...

Komputer: z NASA.

Opublikowano

obejrzałeś filmik z wypowiedzią Exo?

z tego co powiedział było 7 wypadków skopiowania itemu i wymiany go na itemy po za serwerem(skinny cs go) wszystkie osoby w tym te co nieumyślnie się wymieniły dostały bana, że na serwer nie wejdą :D

dodatkowo nawet sztabki po 2kk były sprawdzane i banowane osoby, które mają za dużo yang/bryłek na koncie...

Oglądałem cały, ale co mają Ci powiedzieć, że itemy dalej są na serwerze, albo yangi? Wiadome jest to, że powiedzą wygodną "prawdę". Na pewno coś tam działali nie mówię, że nie, ale zawsze po takim bugu zostaje syf.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...