Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alucard.pl [Dedyk] [Hard/Medium]

Phoenix.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

I tak by było najlepiej, zrestartować to w pizdu i już.

Intel Core i5 3550 (3,3Ghz) | Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256 bit | MSI Z77 G43 LGA 1155 | GoodRam Play 2x4 GB 1600 CL 9 | Segate Barracuda 1TB 64 MB 7200rpm | Asus mw201u

Opublikowano

Gościu tego już nie zatrzymasz poszlo w obieg robia to od startu , podejrzewam ze na becie to sprawdzili wiec maja juz wiele kont w itemach. Tego nie usuniesz bo kazdy ma wiele kont nie wiadomo co gdzie chowa. Niestety za duzo zbugowali. 

Ale chodzi o usunięcia wszystkich tych itemów z całego serwera

Gościu tego już nie zatrzymasz poszlo w obieg robia to od startu , podejrzewam ze na becie to sprawdzili wiec maja juz wiele kont w itemach. Tego nie usuniesz bo kazdy ma wiele kont nie wiadomo co gdzie chowa. Niestety za duzo zbugowali. 

NIE POLECAM NOWEJ JAKOŚCI ,SAME BUGI, STRATA  CZASU

Opublikowano

Zwróćcie SM-y , dajcie raty dobre na start wprowadzcie aktualizacje z dungeonami i może coś z tego będzie.

Opublikowano

Najlepsze jest to że teraz to co zostało ludziom to na innych serwerach administracja więcej rozdaje youtuberom hahaha xD

Nowe konto zbanowane na 30 dni xD Administracja tego forum to banda.. domyślcie się czego ;)

Opublikowano

Najlepsze jest to że teraz to co zostało ludziom to na innych serwerach administracja więcej rozdaje youtuberom hahaha xD

Małysz, nie bądź zabawny...

Na serwerze zostało bardzo dużo z tego buga :/ za dużo...

Opublikowano

Nie mówcie że syf... Bo taki bug nie mógł na becie zostać odkryty i zgłoszony, znaleźli go a teraz wykorzystali, restart załatwi sprawę tak myślę.

Intel Core i5 3550 (3,3Ghz) | Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256 bit | MSI Z77 G43 LGA 1155 | GoodRam Play 2x4 GB 1600 CL 9 | Segate Barracuda 1TB 64 MB 7200rpm | Asus mw201u

Opublikowano

Nie pasuje nie graj na moriesie był bug z trutami itp. i co gracze grają.

Ty jesteś na prawdę pusty. Truty DA SIE USUNĄC, a zbugowanych skilli, yangów, przedmiotów PRZERÓŻNYCH NIE DA SIĘ USUNĄC, bo do tego nie dojdą, ale chyba jesteś zbyt tępy żeby to zrozumiec.

@topic Scream, to w końcu był bug czy nie było, bo sam mylisz się w zeznaniach? xD

Opublikowano

No i co tego?! Nie usuniesz przeciez skilli na G 6/7 bonow z itemow albo wybonowanego eq. nie da sie juz tego zrobic! musieliby caly serwer restartowac zeby bylo sprawiedliwie.

Opublikowano

xyz

Wstyd mi za tego który się wypowiada w tym temacie, jako reprezentant serwera Scream ? ProBoszcz ? Czy jak Ci tam. Już sama zmiana nicków od strony psychologicznej wykazuje, że nie miałeś dobrej reputacji, musisz się ukrywać pod innymi nickami. Swoją drogą jak możesz zaprzeczać sam sobie odnośnie tego co kole w oczy "bugowanie". Stało się i się zesrało, a Ty powinieneś coś z tym zrobić. Pokazać, że masz jaja, a nie jesteś marionetką/łajzegą która rozkłada obie ręce i mówi "co ja na to poradzę".
Ludzie Ci mówią, że ilość graczy spadła, Ty się bronisz, że wciąż jest "dobra", tu nie chodzi o spadek, tylko po prostu mogłeś ich mieć więcej, teraz zniechęciłeś pewnie dziesiątki jak nie setki graczy którzy mieli ochotę po grać na Twoim? serwerze.
DZIAŁAJ.

Opublikowano

TAM PIERDOLICIE DAJA BANY ZA FREE :)  BO ZAL iM DuPE SCISKA ZE KUR .. WROZKI NIE MOGA ZBIC CIPKI  . Dostalaem bana za  bugowanie itemkow xD chociaz 1 shopa przez cala gre wystawilem xD POZDRO DLA ADMINISTRACJI BUGOWANIE MALZY xD KTO SELLA MALZE NA SERWIE xD

BrudnaSwinia_eune_121_0_logo.png

Opublikowano

z tego co slyszalem na ts to niby wystawiales ten sam itemek w sklepie na kazdym ch xD ale pierdola glupoty

widze cala gildie nasza zbanuja zaraz xD

widze cala gildie nasza zbanuja zaraz xD

BrudnaSwinia_eune_121_0_logo.png

Opublikowano

NIE POLECAM TEGO SERWERA SCREAM TO PROBOSZCZ = ROBIŁ 2x MPCforumA SERWER POD HAJS , SERWER PO JAKIMS CZASIE ZAMYKAl. IDIOCI DAJECIE SIE NABRAC,NA MPCforumIE 1 BYLO NAPISANE .,ZE SERWER OFF BO MALYSZ WSZYSTKICH OKRADL, A JAKOS TERAZ Z NIM WSPOLPRACUJA ? ZE ZLODZIEJEM? WIEC WHAT? Czekalem proboszcz ,az wypuscisz 3 serwer pod kaske jeszcze na tych samych plikach

sygna2.png

Opublikowano

Odradzam serwer w 100%. Napisałem ludziom żeby sobie oglądnęli film jak jest pokazane jak bugowali itemy i szanowny pan ScreaM czy jak mu tam zbanował mi postać. Myślałem że administracja jest na innym poziomie ale jednak widać że to team gimbusów którzy poczuli hajsy.

f82adac946184c36574a8521c877970c.gif

Opublikowano

Na czym ten bug polega? nie czaje filmiku 

Napisał dokładnie wszystko przecież... Wystarczy czytać :)

''1. Na początku wystawiamy po prostu nasze shopy. Ja preferowałem wystawianie na okres jednego dnia dwóch shopów offline, jeden po drugim!

2. Jeśli wystawiliśmy przedmioty na shopach musieliśmy się po prostu wylogować. Ja odczekiwałem zazwyczaj do 15-30 minut zanim się ponownie zalogowałem. Dlaczego? Dlatego, że jeśli zalogowałem się od razu to najczęściej żadne przedmioty się nie bugowały.
3. Po 15-30 minutach musieliśmy się zalogować na ch5>ch4>ch3>ch2 (jeśli jest taka potrzeba, jeśli większość przedmiotów znajduje się na ch5 to nie trzeba reszty sprawdzać). Tam znajdowały się zbugowane przedmioty. I teraz zaczyna się prawdziwa zabawa. 
4. Jeśli WSZYSTKIE zbugowane przedmioty złączyliśmy w jeden stack i zalogowaliśmy się na ch1 to te przedmioty znikały !
5. Jeśli WSZYSTKIE zbugowane przedmioty złączyliśmy choćby z jednym przedmiotem w uczciwy sposób zdobytym w jeden stack, nastepnie zalogowaliśmy się na ch1 to te przedmioty były widoczne!
6. Następnie zamykaliśmy nasze shopy, udaliśmy się do Dozorcy, aby odebrać przedmioty! WSZYSTKIE przedmioty, które były na shopie Dozorca nam zwracał. Jeśli udało nam się zbugować wszystkie przedmioty (co było dosyć rzadkie, z reguły bugowało się około 50% tego co wystawiliśmy) to mieliśmy ich wiadomo, że 2x więcej niż w początkowym stanie.
7. Ilość tego co się bugowało sam do dzisiaj nie wiem od czego zależało. Wiem natomiast i jestem tego pewien, że wiele osób z tego bugu korzystało przez co dzisiaj nagle widzimy, że ktoś ma calutkie EQ+9, skille G/P itd. kiedy inni gracze muszą pisać posty na forum/na mpc, że mają ten i ten lvl i udało im się dropnąć np. tylko 2 rady.
8. Po zrobieniu wszystkich czynności wyżej opisanych mogliśmy od nowa robić to samo i tak dalej bugować. Na ostatnich klipach w pierwszej części filmiku możecie zobaczyć ile przedmiotów udało mi się zbugować   :)''

Ale już to naprawili i nie działa , lecz itemy które zostały zbugowane są nadal na serwerze i nie usuną ich.   :)

Ponadto podejrzewam, że gdyby nie film Bjoergena, to wszystko mogliby zamieść pod dywan i TOPka dalej byłaby bezkarna i nikt niczego by już nigdy nie udowodnił :)

TO JAK  PIĄTEK BEZ BUGÓW ??   :D

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

I po co to pisałeś graczom ? żeby Ci lepiej było ? Ja jestem zażenowany nie faktem że bug był tylko faktem że go niekompetentne osoby rozpowszechniły udając przy tym dobrodzieji. Jestem też rozczarowany całym tym pokazem Biergjen czy jak Ci tam... Mogłeś zgłosić ten bug administarcji, dostałbyś dobry hajs na pewno w złotówkach, bug byłby naprawiony a osoby które korzystały z bugu na pewno w jakiejś części można by było wyłapać ( nie mówię że wszystko i wszystkich). Wyrzucając te itemki (perły itd) skrzywdziłeś 98% graczy którzy grali uczciwie w tym mnie, to że 10 osób ostro poleciało w topkę wcale mnie jakoś nie zniechęcało do gry. Na tylu graczy to jest nic. Po tygodniu sytuacja by się wynormowała. Teraz osoby które zostały zbanowane mszczą się bo wielka krzywda im się dzieje. Zastanówcie się co sobą reprezentujecie. 

EDIT/ Dodam jeszcze że jak grałem to oprócz sklepów Biergjen nie widziałem więcej takich przepełnionych drogimi itemkami. Osoby które niby notorycznie miałyby bugować itemki na pewno co jakiś czas wystawiałyby sklep z 6/7 bonem i zmiankami, tak samo ze zwojami na ulepszenie wierzchowców, hwangami czy innymi itemkami. Mówicie skąd osoby miały tak szybko skile? wystarczy że zabili w kilka osób wiedźme z której dropili hwanga wartego 400kk. za tą kase można kupić masę ku zwójów i rad, zwłaszcza w pierwszych dniach serwera. Skąd yangi żeby kupić hwanga? do 61lvlu w dt zarobiłęm blisko 170kk. 2 takie wyexpione postaci + sprzedanie dropu i mam na hwanga. 

2EDIT/ Gracze którzy dostali perły na pewno wiele sprzedali przez co ceny spadły na czym skorzystali WSZYSCY gracze. Myślę że bez robienia paniki i przy mądrym przeglądzie postaci i eq przez administrację serwer ma jeszcze bardzo dużą szanse na powodzenie. 

Opublikowano

I po co to pisałeś graczom ? żeby Ci lepiej było ? Ja jestem zażenowany nie faktem że bug był tylko faktem że go niekompetentne osoby rozpowszechniły udając przy tym dobrodzieji. Jestem też rozczarowany całym tym pokazem Biergjen czy jak Ci tam... Mogłeś zgłosić ten bug administarcji, dostałbyś dobry hajs na pewno w złotówkach, bug byłby naprawiony a osoby które korzystały z bugu na pewno w jakiejś części można by było wyłapać ( nie mówię że wszystko i wszystkich). Wyrzucając te itemki (perły itd) skrzywdziłeś 98% graczy którzy grali uczciwie w tym mnie, to że 10 osób ostro poleciało w topkę wcale mnie jakoś nie zniechęcało do gry. Na tylu graczy to jest nic. Po tygodniu sytuacja by się wynormowała. Teraz osoby które zostały zbanowane mszczą się bo wielka krzywda im się dzieje. Zastanówcie się co sobą reprezentujecie. 

Czy ty czytasz co ty mówisz ?. Pomyśl przecież jak ludzie nabugowali tyle 6i7 bonów że mają eq pełne  pod exp a taki szary człowiek który gra uczciwie i chce coś osiągnąć musi się trudzić z 2 tygodnie żeby osiągnąć chociaż połowe z tego co oni zdobyli. Nie mówię już o skilach i innych itemach które sobie nawbijali

f82adac946184c36574a8521c877970c.gif

Opublikowano

Panowie Panie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Możecie nie uwierzyć ale tym sposobem co dziś zrobili gracze zafundowali nam darmową reklame. na serwerze jest własnie 1872 osób. To prawie tyle co wczoraj na evencie. My sobie spokojnie pobanowaliśmy graczy, dopięliśmy wszystko. A tym co tak nadgorliwie pisali pozostało nam jedynie podziękować;)

7026114323042821389393.png

Opublikowano

Wystartujcie od nowa w piątek. Dodajcie to co macie dodać, naprawcie co macie naprawić. Ten serwer jest spalony już. Jeżeli serio wam zależy i chcecie go dalej prowadzić innego wyjścia jak reset nie ma. A team miałby troche honoru i przyznał się do błędu jak to przystoi na dorosłych i odpowiedzialnych ludzi :)

Opublikowano

EDIT/ Dodam jeszcze że jak grałem to oprócz sklepów Biergjen nie widziałem więcej takich przepełnionych drogimi itemkami. Osoby które niby notorycznie miałyby bugować itemki na pewno co jakiś czas wystawiałyby sklep z 6/7 bonem i zmiankami, tak samo ze zwojami na ulepszenie wierzchowców, hwangami czy innymi itemkami. Mówicie skąd osoby miały tak szybko skile? wystarczy że zabili w kilka osób wiedźme z której dropili hwanga wartego 400kk. za tą kase można kupić masę ku zwójów i rad, zwłaszcza w pierwszych dniach serwera. Skąd yangi żeby kupić hwanga? do 61lvlu w dt zarobiłęm blisko 170kk. 2 takie wyexpione postaci + sprzedanie dropu i mam na hwanga. 

2EDIT/ Gracze którzy dostali perły na pewno wiele sprzedali przez co ceny spadły na czym skorzystali WSZYSCY gracze. Myślę że bez robienia paniki i przy mądrym przeglądzie postaci i eq przez administrację serwer ma jeszcze bardzo dużą szanse na powodzenie. 

1.Bugować można było na każdej mapie i w każdym miejscu.

2.Sprzedać tysiące pereł to jest niemożliwe , a zreszta nie tylko perły sie bugowało ale także yangi (bryłki) nabugować 100kkk to było pół dzia bugowania ( gdzie tylko wystawiałeś shopa i logało).     I oczywiście to nie zostało usunięte.

SERWER SKOŃCZONY

anNO14B_460sa.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...