Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alucard.pl [Dedyk] [Hard/Medium]

Phoenix.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra robota :D

Takie bugi nie mają prawa istnieć.

Coraz więcej serwerów startuje poprzedzonych "mega" beta testami a wychodzi, że testerzy lecieli w kulki po całości.

Ciekawe co zrobią z projektem - gdyby go zmienili, dodali dungi, questy oraz zredukowali ilość ku, poprawili drop - w sumie musieliby wszystko zrobić od nowa :D

No cóż dzięki za publikację, ja z serwera uciekam - dobrze, że nabiłem niski lvl. Mam nadzieję, że ktoś podchwyci pomysł i zrobi świetny serwer :)

­

Oczywiście na serwerze nie ma takich bugów. Każdy który gdzieś tam próbował sobie pohackerować nie juz juz przedmiotów. Można powiedzieć ze wszystko jest tak jak byc powinno

7026114323042821389393.png

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

DOPIĘTY NA OSTATNI GUZIK!!! HAHAHAHHAHA

DLA WSZYSTKICH HEJTERÓW KTÓRZY TAK BARDZO BRONILI ADMINISTRACJI ŻE NIC NIE MA 0 BUGÓW I TYLKO WY WSZYSCY HEJTERZY NA MPC KŁAMIECIE. Pozdro 600 ;)

Proszę bardzo jak jest dopięty, dziwicie się że ludzie mają skille P? Że aury i czarowane stoją po 30-40kk i schodzą od razu. I dziwne że przy 10% szans na ulepszenie eq na +9 sporo osób biega w takich itemach po 4 dniach!

WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA KOLEGI 'Bjoergen

Witam.

Pragnę Wam - Wszystkim graczom serwera Alucard.pl jak i naszej Administracji przedstawić filmik, który składa się z dwóch części. Pierwsza to tak jakby poradnik na temat bugu, który był możliwy od startu do dnia dzisiejszego (trwał 4 dni). Wczoraj również usunęliście bug (po 3 dniach) ze smoczymi znakami. Oba bugi kwalifikują się do tego, że ten serwer powinien startować od nowa? Dlaczego? Przykład poniżej na filmiku, jak wiele osób oprócz mnie mogło bugować sobie bardzo cenne przedmioty  :) Dodatkowo nie chcę nikogo tutaj dokładnie oskrażać, ale część ludzi z TOPki jestem przekonany, że zdobyła EQ/Skille itd. w sposób nieuczciwy poprzez bugowanie przedmiotów w sklepach offline lub poprzez bugowanie smoczych znaków. Nie zastanawiałeś się nigdy dlaczego tak szybko niektórzy porobili EQ na +9, gdzie jest tylko 10%? Odpowiedź już na to pytanie masz. W drugiej części natomiast filmiku znajduje się event, który zrobiłem dla innych graczy z przedmiotów, które zbugowałem w shopach offline! Zrobiłem to też dlatego, aby Administracja nie wykręcała się, że wszystkie przedmioty, które zbugowaliśmy zostały usunięte. Nie, nie zostały usunięte i nie jest to możliwe do zrobienia. Na niektórych (może nawet na większości) klipach w prawym dolnym rogu możecie zauważyc datę i godzinę, aby nikt tutaj się z niczego nie wykręcał ^^

Zdaję sobie sprawę z tego, że niektóre osoby bez wytłumaczenia nie mogą wiedzieć na jakiej zasadzie działał bug. Dlatego teraz krótko Wam wyjaśnię to co widzicie na filmiku. Nie chciałem podkładać głosu tylko i wyłącznie dlatego, że nie chciało mi się pier*olić na ten temat 30 minut. 

1. Na początku wystawiamy po prostu nasze shopy. Ja preferowałem wystawianie na okres jednego dnia dwóch shopów offline, jeden po drugim!
2. Jeśli wystawiliśmy przedmioty na shopach musieliśmy się po prostu wylogować. Ja odczekiwałem zazwyczaj do 15-30 minut zanim się ponownie zalogowałem. Dlaczego? Dlatego, że jeśli zalogowałem się od razu to najczęściej żadne przedmioty się nie bugowały.
3. Po 15-30 minutach musieliśmy się zalogować na ch5>ch4>ch3>ch2 (jeśli jest taka potrzeba, jeśli większość przedmiotów znajduje się na ch5 to nie trzeba reszty sprawdzać). Tam znajdowały się zbugowane przedmioty. I teraz zaczyna się prawdziwa zabawa. 
4. Jeśli WSZYSTKIE zbugowane przedmioty złączyliśmy w jeden stack i zalogowaliśmy się na ch1 to te przedmioty znikały !
5. Jeśli WSZYSTKIE zbugowane przedmioty złączyliśmy choćby z jednym przedmiotem w uczciwy sposób zdobytym w jeden stack, nastepnie zalogowaliśmy się na ch1 to te przedmioty były widoczne!
6. Następnie zamykaliśmy nasze shopy, udaliśmy się do Dozorcy, aby odebrać przedmioty! WSZYSTKIE przedmioty, które były na shopie Dozorca nam zwracał. Jeśli udało nam się zbugować wszystkie przedmioty (co było dosyć rzadkie, z reguły bugowało się około 50% tego co wystawiliśmy) to mieliśmy ich wiadomo, że 2x więcej niż w początkowym stanie.
7. Ilość tego co się bugowało sam do dzisiaj nie wiem od czego zależało. Wiem natomiast i jestem tego pewien, że wiele osób z tego bugu korzystało przez co dzisiaj nagle widzimy, że ktoś ma calutkie EQ+9, skille G/P itd. kiedy inni gracze muszą pisać posty na forum/na mpc, że mają ten i ten lvl i udało im się dropnąć np. tylko 2 rady.
8. Po zrobieniu wszystkich czynności wyżej opisanych mogliśmy od nowa robić to samo i tak dalej bugować. Na ostatnich klipach w pierwszej części filmiku możecie zobaczyć ile przedmiotów udało mi się zbugować  :)

Uwaga! Z góry przepraszam za jakość filmiku, lecz nie o to w nim chodziło. Chciałem tylko w sposób szczegółowy ukazać graczom problem serwera! Jak dla mnie oba bugi przesądziły o tym, że serwer jest calutki do resetu  :)

PS. Tak to jest jak na betę bierze się 60 osób, które testują DMG postaci ;> Znam te zamknięte bety serwerów. Niedopacowany serwer od podstaw. Brak jakiejkolwiek fabuły, brak misji. Serwer powinien mieć przedrostek 4fun/Easy/Medium/Hard bo zawiera elementy z każdego poziomu trudności. Nie wierzę, że czegoś takiego nie mogli dostrzec Wasi beta testerzy. Gdzie oni byli ja się pytam? Bug ze smoczymi znakami, bug z shopami offline, brak misji, w m2 przez pewien czas gorszy drop niż na PLu (tam chyba KU nawet częściej lecą), brak dungeonów na niski lvl. Taki to jest efekt jak wypuszcza się serwer niedopracowany  :) Tyle w temacie  :)

00:00 - 22:28: ''Poradnik'' na temat buga ^^.
22:28 - 27:58: Od tego momentu zaczyna się event z wyrzucanych przedmiotów.

ps. Nie mówcie że nie ma. Bo ja takimi 2 -3 ku zbugowanymi przypadkiem , nieświadomie wbiłem sobie ostrze z m3 na m4 :P

A topka zapewne eq 6/7 bon całe tak zrobiła. Bo to jak bili wróżki na evencie , to niesamowite. My normalni gracze w 20 osób bliśmy , oni w 2-3 ;)

---------------------------------

Także uciekam z serwera ..  A i żeby nie było .. Cofnięcie tego jest NIEMOŻLIWE  , niestety :(.

Ludzie powbijali skile takimi np zbugowanymi ostrzami i aurami  , oraz radami i zwojami .  Tego nie da się teraz cofnąć ;P

MI raz samemu zbugowało się poodbnie -  3 ku aura i jakieś śmieci . 

Na ch1- nie widać było przedmiotów w eq - BYŁY WYSTAWIONE NA SKLEPIE.

Na reszcie channeli , przedmioty były dalej w eq  i można bylo nimi handlować , oraz je używać ;)

Gra na serwerze straciła sens , w tym momencie , skoro to był bug na tak WIELKĄ SKALĘ.   Ja kończę , szkoda tylko tego czasu , bo widać ze administracja stara się , szczególnie Scream :)

Opublikowano

Oczywiście na serwerze nie ma takich bugów. Każdy który gdzieś tam próbował sobie pohackerować nie juz juz przedmiotów. Można powiedzieć ze wszystko jest tak jak byc powinno

Gdzie ty żyjesz? 

9y3kCvl.jpg

W podarunku od kolegi Bjoergena. :)

Opublikowano

ps. Nie mówcie że nie ma. Bo ja takimi 2 -3 ku zbugowanymi przypadkiem , nieświadomie wbiłem sobie ostrze z m3 na m4 :P

A topka zapewne eq 6/7 bon całe tak zrobiła. Bo to jak bili wróżki na evencie , to niesamowite. My normalni gracze w 20 osób bliśmy , oni w 2-3 ;)

---------------------------------

Także uciekam z serwera ..  A i żeby nie było .. Cofnięcie tego jest NIEMOŻLIWE  , niestety :(.

Ludzie powbijali skile takimi np zbugowanymi ostrzami i aurami  , oraz radami i zwojami .  Tego nie da się teraz cofnąć ;P

MI raz samemu zbugowało się poodbnie -  3 ku aura i jakieś śmieci . 

Na ch1- nie widać było przedmiotów w eq - BYŁY WYSTAWIONE NA SKLEPIE.

Na reszcie channeli , przedmioty były dalej w eq  i można bylo nimi handlować , oraz je używać ;)

Gra na serwerze straciła sens , w tym momencie , skoro to był bug na tak WIELKĄ SKALĘ.   Ja kończę , szkoda tylko tego czasu , bo widać ze administracja stara się , szczególnie Scream :)

Tylko ze zostało to cofnięte ;). Łoj szczerze nawet takich durnych filmów nie chce mi się oglądać bo mam podgląd czego ile jest na serwie. tak ja tam obaw o tego buga nie mam  żadnego 

Gdzie ty żyjesz? 

9y3kCvl.jpg

zwykły zarobek. Nic niezwykłego 

Opublikowano

Tylko ze zostało to cofnięte ;). Łoj szczerze nawet takich durnych filmów nie chce mi się oglądać bo mam podgląd czego ile jest na serwie. tak ja tam obaw o tego buga nie mam  żadnego 

Co wam z tego, że usunęliście itemki skoro cała topka ma 4192408910249124192040192041 yang?

Opublikowano

Co wam z tego, że usunęliście itemki skoro cała topka ma 4192408910249124192040192041 yang?

Boze... przecież widze ile kto ma yang. Gdyby tak było na pewno bym sie tym zainteresował 

Opublikowano

Dokładnie tak było, nie tylko my to bugowaliśmy . Najpierw zbugowany ItemShop (smocze znaki nie znikały i każdy miał w ciul metali itp.)  A teraz zbugowane shopy  I tak to działało bo sam bugowałem . A itemy nie zostały usunięte bo mam te zbugowane itemy nadal rozłożone na kilkanaście kont.

Serwer skończony :)

Pozdrawiam Administracje ( i ich bajeczki o tym że itemy zostały usunięte) 

Niech Administracja odpowie na jedno proste pytanie teraz. Skoro im się nie chce oglądać filmiku

, na którym wszystko jest jasne.

Kiedy usunęliście itemy skoro mam je nadal w eq , a koło 9-10 zrobiłem event w m1.

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

zwykły zarobek. Nic niezwykłego 

Scream.. Jestes naprawdę fajnym Adminem.   Zawsze mi odpisałeś jak o coś pytałem itp :).    Jednak naprawdę to nie jest do cofnięcia.    Przyznaję się tutaj bez bicia - zbugowalem 3 KU (pzypadkowo) , i nie zostały one mi cofnięte . Skill poszedł do góry i tyle ;P

Nawet na wołaj widziałem osoby co kilka dni po starcie spamowali że YANGI sprzedają..  Więc naprawdę to zaszło za daleko.   

PS. Piszę to jako obiektywny gracz z serwera, który chciał zostać tutaj na dłużej :p

Opublikowano

Dokładnie tak było, nie tylko my to bugowaliśmy . Najpierw zbugowany ItemShop (smocze znaki nie znikały i każdy miał w ciul metali itp.)  A teraz zbugowane shopy  I tak to działało bo sam bugowałem . A itemy nie zostały usunięte bo mam te zbugowane itemy nadal rozłożone na kilkanaście kont.

Serwer skończony :)

Pozdrawiam Administracje

A my pozdrawiamy ciebie :D hhahaha powiem wam ze mam ubaw czytają to :D:D

Wiem jedno zostało to poprawione. Koniec tematu :) 

W piątek będzie mała aktualizacja ( postaramy się w piątek )

AntyExp dodamy do handlarki

3 nowe dungi

i piszcie propozycje. Może znajdziemy coś fajnego

Opublikowano

Itemy cofnięte hahhahahaha, małży od ciula na kilku kontach, perły pochowane że starczy mi do 2080 roku, eq +9. Spoko, przecież wszystko cofnięte.

Opublikowano

Itemy cofnięte hahhahahaha, małży od ciula na kilku kontach, perły pochowane że starczy mi do 2080 roku, eq +9. Spoko, przecież wszystko cofnięte.

to będziesz grał do 2080 roku <3

Opublikowano

Ech nie wiedzialem o tych bugach dobrze ze tutaj gralem tylko z godzinke bo to bylaby strata czasu. ;/ No coz mysle ze po tym ludzie odejda z serwera zostanie moze kilka set nie swiadomych osob ale radze wam juz teraz zabierajcie sie z tego serwera bo on nie ma przyszlosci.

Opublikowano

Widze Scream server upada, ludzie pisali że dają mu miesiąc lecz niestety chyba tygodnia nie wytrwa , z tego co widze.

Nie polecam tego , nawet tu nie wchodzcie. 3 dni po starcie został odkryty bug który rozjebał gospodarke servera, to koniec (: 

Opublikowano

W takim razie nie narzekaj i graj :-).

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Widze Scream server upada, ludzie pisali że dają mu miesiąc lecz niestety chyba tygodnia nie wytrwa , z tego co widze.

Nie polecam tego , nawet tu nie wchodzcie. 3 dni po starcie został odkryty bug który rozjebał gospodarke servera, to koniec (: 

Nie serwer nie upadł ma się bardzo ale to bardzo dobrze ;)

Aktualnie gra 1365 graczy i cały czas liczba ta rośnie. 

Opublikowano

Jedyne wyjśćie tutaj to start od nowa , z dodaniem dungeonów , zwrotem zakupionych SM i ratami na start ;)

Ale kto bedzie chcial tutaj zagrac ponownie? Moze 40% tego co bylo na pierwszym starcie. Małysz nawet nie był swiadomy jaki blad robi dochodzac do teamu tego syfu. No coz dla mnie to koniec tego serwera ;/

Opublikowano

Oj raczej nie rośnie a bardziej spada  ^_^ 

Mnie ciekawi tylko co za lamusy grały na becie?

`

Zbyt pokręcony by żyć :((  , zbyt rzadki by umrzeć B) .

­

Opublikowano

Ma się dobrze xD? No rzeczywiście,  po względem zarobionej kasy może ma się dobrze. Lecz pod względem opinii i samej gry na tym serverze nie wiem czy ma się aż tak dobrze.

Serio, dajcie start od początku, wprowadzcie co macie wprowadzić i dajcie raty. Bo ten filmik zaraz się rozejdzie po graczach i każdy do widzenia powie . 

Opublikowano

Właśnie scream swoją głupota doprowadziles do powolnego upadku serwera, zrozumieniesz to ze wszyscy juz sb eq 9 porobili w ujj tego mamy na roznych postaciach itp. Sprawdz postac Ogarnee, wszystkie jego konta ito dowiesz sie co gdzie i jak ma. Tyle w temacie :)

Opublikowano

Ktoś chciał pohakierować, a ty jesteś tak zacofany jak i cały twój team, że masakra.

Tłumaczysz się, że nie ma itemków, a co z ulepszonymi itemkami, co ze zrobionymi skillami, co z yangami? Ty jesteś tak bardzo mocno ujemny umysłowo.

Bjoergen koleżko dobra robota, ten serwer to i tak był śmietnik.

Nie polecam.

btw.

gdzie ci obrońcy z zapowiedzi?

mam na myśli

@DeathMt2 i reszta

Opublikowano

Oj raczej nie rośnie a bardziej spada  ^_^ 

Mnie ciekawi tylko co za lamusy grały na becie?

A rośnie rośnie i to bardzo fajnie przybywa graczy. Ty to sobie możesz tam myśleć ;) na pewno się nie przemęczysz od tego 

Ktoś chciał pohakierować, a ty jesteś tak zacofany jak i cały twój team, że masakra.

Tłumaczysz się, że nie ma itemków, a co z ulepszonymi itemkami, co ze zrobionymi skillami, co z yangami? Ty jesteś tak bardzo mocno ujemny umysłowo.

Bjoergen koleżko dobra robota, ten serwer to i tak był śmietnik.

Nie polecam.

btw.

gdzie ci obrońcy z zapowiedzi?

mam na myśli

@DeathMt2 i reszta

Boze :D haha jakie to jest piekne mmm ze ty taki mały gimbusek siedzisz sobie przed komputerem i tak na prawde nic nie możesz zrobić bo jesteś o taki taki malutki ;) taki mały pioneczek na wielkim serwerze 

Opublikowano

Rosła może do wczoraj :) Teraz to z 300   bd :)

anNO14B_460sa.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...