Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Rejestracja + Download Zszc - By Cain.

Cain

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gdyby utracili bazę z kontami, musieli by o tym napisać. Wipe by im bardzo zaszkodził. Wydaje mi się, że wgrają starą bazę z Fire na nowy server, na którym postawią Earth.

Opublikowano

Gdyby utracili bazę z kontami, musieli by o tym napisać. Wipe by im bardzo zaszkodził. Wydaje mi się, że wgrają starą bazę z Fire na nowy server, na którym postawią Earth.

A czemu akurat fire, bo tam im padła baza ? Dla mnie lepiej by była baza watera :D

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

A czemu akurat fire, bo tam im padła baza ? Dla mnie lepiej by była baza watera :D

A skąd ja mam to wiedziec? :P

Dla mnie lepiej, że to Fire padł ;]

Opublikowano

Mi sie wydaje ze jak by było wszystko od nowa jak cain napisał więcej zysków ale ja sie wypowiem na temat graczów myślę ze było by ich więcej ponieważ komu sie chce bić lvl jak wiadomo ze biegaja takie 105 lvl z all sunami i nawet jak wbijesz ten 105 lvl to na pvp jestes nikim <---- to był przykład. Na moim miejscu ja bym sie cieszył kasy na to nie wydaje a i tak bot expi to czasu na to nie trace.

Opublikowano

Orihara nie wgraja bazy z fre na earth poniewaz to bedzie nowy server i bylo by nie sprawiedliwie wobec innych graczy plus to ze chca zarobic na nowym servie turasy beda kupywalo suny silki itp zeby jak najszybciej sie wykoksic;)

wiec nie wchodzi w gre kopiowanie baz fire na earth

a co do samego fire to jezeli stracili wraz z sprzetem dyski to lipa z kont:)

moze teraz w koncu na fire zrobia nowe ceny, bo przez buga z fire przesiadlem sie na water(tam przynajmniej ceny normalnie wygladaja) :>

Opublikowano

Up racja co do tego Earth.

Ale jak już pisałem , że boję się , że przez ten server będzie więcej ataków.

A jeżeli by dali dane z Fire do Earth to byłoby to kompletnie bez sensu .

Nowy server z tymi samymi postaciami . Sorry , to nie jest fajne.

A jeżeli tak zrobią to będzie chujnia.

Jak już mają przywracać konta to niech się postarają żeby te konta były z servera , na którym wcześniej one były.

+++++ Mile widziane : )

Opublikowano

Nie zrobia tak, jak by mieli tak zrobic, to po co mieli by wydawac nowy server Eart, jak mogli by nazwac go Fire tylko ze na nowym servie??

Opublikowano
bo przez buga z fire przesiadlem sie na water

Ja w ogóle odszedłem.Myślałem,że będzie rollback,a nic z tego nie wyszło.Większość graczy ponabijała sobie 100B+,ceny poszły w górę,a gra przestała mieć sens.

Jeśli wyjdzie Earth,to można zacząć od początku.

sygnl.png
Opublikowano

jak się domyslacie to server prawdopodobnie upadnie tak jak upadlo ecsro zlapali GM'a i teraz koles buli kase wiec niewiedomo czy ten server bedzie dzialac pozdro

Opublikowano

@Up

Według mnie ZSZC to stare ecsro tylko serwery występują pod innym nazwami:

ZSZC(Fire)-Ecsro

ZSZC(Water)-Ecsro(Fembria)

ZSZC(Retro)-Ecsro(Vip)

sygnl.png
Opublikowano

Chlopaki nie wiem za co ale jakas lajza wam dala po minusie, lapcie odemnie P+USA jednego na równo.

Apropo nowego serwa, powinni sie postarać o lepsze łącza i maszyny a nie zwiekszać sloty. Zrobienie nowego serwa jest najlepszym w tym wypadku. Turki zaplaca duzo pieniedzy zeby sie wybic a administratorzy beda mieli na wykupienie lepszego sprzętu :)

Nukereq.png
Opublikowano

Prawdopodobnie też ruszę na Ziemi. Ale oby bot działał.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Ja czytałem na tureckim (więc pewnie i na epvp jest), że ta cała sprawa z grzywną to było gówno prawda. ;) Ktoś to sobie po prostu wymyślił i zrobić marny arkusz w PS. ^^

A zszc = ecsro, bo na ich hoście znaleziono plik, który to potwierdził. :)

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

Dokladnie tak jak Cain pisze a zwineli sie po to aby otworzyc nowy serwer i od nowa kase ciągnąc , teraz otowrzą nowy serw i dalej beda zarabiac a potem na jakis czas zwiną interes i otworzą nowy serw pod inną nazwa i tak w kolko :)

"Istota zamienia się w popiół, który okrywa wszystko wokół, ukrywa każdy szkopuł następnie jak widoczność po zmroku znika z widoku"

Opublikowano

czyli tak jak mowilem, pewnie sprzet z fire tez jest git tylko taka wymowka i zrobia Earth by ludzie najebali im kasy i znow zamkna bo akurat znow im padna servy.... i tak w kolko dobra maszynka na kase

Opublikowano

czytałem wywiad z asystentami Ocean'a z Ecsro.. chodziło o to, że Ocean miał skądś pliki serwerowe nielegalnie, dostał karę w postaci 2milionów dolarów za złamanie około 50 paragrafów dotyczących praw autorskich..

ZSZC to instytucja która wykupiła prawa od joymaxu na hostowanie starych plików serwerowych na własnych serwerach, mają zysk, ale jakiś % idzie do Joymaxu, tego nie zdradzi nam nikt ile %

a co do ZSZC to mam nadzieję, że w tym tygodniu będzie już online. Fire na pewno nie uda się uratować, skoro padł twardziel z całą bazą danych..

btw nie pierdolcie głupot

Opublikowano

@up Prosiłbym o źródło do tego wywiadu. :) Baaaaaardzo dziwne, że tylko Ty go czytałeś. ;) Nie to żebym nie wierzył, ale na 100% napiszesz, że teraz to już nie pamiętasz linku lub podasz inne wymówki. :)

btw. Nie pierdol głupot. ^^

P.S. Gdyby dostali grzywnę do zapłacenia w wysokości 2mln, to by nie postawili na nowo serwera. :)

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

Cain, nie musisz od razu na niego naskakiwać. Ten wywiad był pokazywany na niektórych forach o silku (oczywiście nie polskojęzycznych). Jest tu kilka nieścisłości, kolega troche przedobrzył. Oczywiście ze EcSro miało nielegalne pliki serwerowe, ponieważ to był najwcześniejszy serwer prywatny i pojawił sie właściwie znikąd. Druga sprawa, dostali tą kare ale nie wysokości 2 mln dolarów tylko 150 tys. Tak na marginesie, nie możliwe było by spłacenie tych 2 mln. ZSZC nie stoi na starych plikach, one są dosyć świeże bo jak sie nie myle to one podchodzą od kSro. Ale wracając, niestety linków nie mam, by poprzeć jakoś mojego przedmówce, ale nie jest jedynym który widział te pseudo "wywiady", zresztą... nie mam pojecia kiedy padło ecsro, bo tam nie grałem ale to chyba juz ponad rok, może dwa... ale nawet jeśli ten rok, to nie linczujcie nikogo komu nie chce sie ruszyć dupy i znaleźć tak archiwalne linki. Dziękuje Dobranoc : D]

Edit (Do wcześniejszych postów).

Ktoś pisał o to że atak DDoS nie ma żadnego wpływu na baze danych. Owszem, jest małe prawdopodobieństwo że niektóre postacie, które dłużej będą siedziały w grze na tym "DDoS'owskim lagu" mogą zostać zbugowane, a za tym idzie że w byle jakiej bazie danych niektóre parametry zostaną zmienione. Ciekawi mnie jedna rzecz, otóż... Czemu nie mogą wgrać starej bazy danych, backup chyba robią codziennie... Może tam itemki, kasa nabita przez te kilka godzin sie cofa, ale serwer działa bez problemu. No i druga sprawa, cała ta zabawa z Water... Po cholere mu zmieniać ip, a jeśli już to robić to czemu żaden z ich serwerów wreszcie nie działa... Paranoja jakaś. Zresztą, ludzie nie ma co sie łudzić, dopóki ktoś nie zrobi reupa bota, to nawet jak odpalą te serwery to żaden z nas sobie nie poboci, a n apewno nie na water z tym niby "nowym patchem" i zmienionym ip. No i na koniec dodam, że wątpliwe jest też działanie bota na Earth...

Edit 2. (do poprzedniego posta Caina)

Jeśli ecsro=zszc to jest takie małe pytanie. Z tego co przeczytałem, to ecsro było postawione na plikach z wersji chińskiej, a zszc jest postawione z wersji koreańskiej... Czyli, ktoś tego media.pk2 przetłumaczyć jak domniemam. Z tego wynika to iż jeden team (Ocean) potrafił przerobić i chińską i koreańską wersje na angielską(europejską). Dosyć dziwne, ale widocznie sie na tym kompletnie nie znam i pomyliłem fakty.

Opublikowano

up czlowiek zawsze cos wymysli by bocic boty bedą zawsze nie da sie ich zniszczyc :) tyle na ten temat

Opublikowano

Niby racja, dlatego mówie że wątpliwe jest bocienie tylko do zrobienia reupa bota (dodania nowych ip do proxy no i chyba na tyle... bo 1.3a działał i na wcześniejszych klientach... nie jestem do końca pewien czy działał na późniejszych ale to sie okaże w praniu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...