Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Helios2.pl [Dedyk] [Medium]

HELIOS2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siedzialem sobie na smerfowym spocie BO czekajac az zrespi sie caly i sie nie zrespil bo te kilka grupek to byl caly spot xD Nie wiem czy dobrze pamietam ale te spoty sa takie same jak na PLu albo nawet mniejsze :D

Natomiast gdy sprobowalem ubic metka cienia to po ubiciu jakiejs 1/4 hp mialem caly ekran ujebany(doslownie) w zawiadakach i wezach..

Kto to tak zaprojektowal? 

• Odpowiedzi 935
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam berka G, potki D i bonus w kasku na speed ataku i nie dostałem ani jednego kicka.

Jeżeli zwiekszycie drop przepustek lub dodacie jakiś inny sposób zdobycia to będzie mega.

Można wiedzieć czy planujecie jakiś event na okres świąt? Jakieś jajka/zające czy jeszcze sami nie wiecie.

Co do samego serwera to mogę polecić, gra się dobrze pomimo tego, że IS daje sporo, ale to już jest widoczne wszędzie. Codziennie dochodzi kilkunastu graczy spokojnie, nic tylko czekać na więcej.

Wlasnie musimy cos wymyslic, tylko ciezko aby gospodarki nie naruszyc.

Wbilem, gra wyglada ciekawie, choc taka dziwna mieszanka to jest :D Przez ta ilosc egzo / rad / ku - rynek tych wlasnie przedmiotow po 2 tygodniach bedzie martwy, a szkoda..

Nie bylo naszym planem by opierac rynek na egzo, radach i ku.

Jeżeli graczy będzie coraz więcej to cena pójdzie w górę. Jak zaczynałem tutaj grę to Aura była za 1.2 kk, dziś za 3 kk schodzi bez problemu. Myślę że rynek na KU będzie taki sam lub nawet nieco wyższy. Egzo i rady to mało kto i tak kupuję, już prędzej zmianki.

Zmianki tez bd w cenie, jak topka zacznie robic perfekty.

Parę propozycji z mojej strony :

1) Naprawienie błędy, który uniemożliwia szeptanie do innych graczy kiedy ma się otwarty sklep - wyskakuje komunikat o braku szkła intuicji.

2) Dodanie do clienta możliwości zapisywania danych do kont - aktualnie większość serwerów posiada taką opcje a nie ukrywając jest ona bardzo pomocna.

3) Zapisywanie cen podczas wystawiania rzeczy w sklepach - mam na myśli to, że gdy się wystawia 10 tych samych itemów to żeby cena po wystawieniu na sklepie ustawiała się sama (ciężko mi dobrać słowa, ale wiadomo o co chodzi)

4) Podnoszone rzeczy przez inną osobę z PT nie stackują się co powoduje przy większych dropach straszny śmietnik w eq.

5) Pokazywanie na chacie jakie KU podnieśliśmy z ziemi - myślę, że ten pomysł jest dobry kiedy w ekwipunku mamy po 25 każdej księgi i nie wiadomo jaka nam aktualnie wypadła.

6) Naprawienie błędu z misją kłusownictwa ( Wysoki przywoływacz )

7) Zmiana misji związana z Bossami - kto na 45 lvlu zabije Reinkar. Ezot. Przywoływacza? 

Dziekujemy za propozycje i ustosunkowujemy sie do niej. :)

Polecam popróbować serii u takich YT jak Wallander czy Uzurpator. Oni najczęściej nagrywają serie z takich medium/hard, możecie sprobówać szczęścia

Uzurpator najprawdopodobniej zacznie u nas nagrywac, a pod filmami Wallandera widac ze strony jego widzow zainteresowanie naszym serwerem, wiec moze moze.

Siedzialem sobie na smerfowym spocie BO czekajac az zrespi sie caly i sie nie zrespil bo te kilka grupek to byl caly spot xD Nie wiem czy dobrze pamietam ale te spoty sa takie same jak na PLu albo nawet mniejsze :D

Natomiast gdy sprobowalem ubic metka cienia to po ubiciu jakiejs 1/4 hp mialem caly ekran ujebany(doslownie) w zawiadakach i wezach..

Kto to tak zaprojektowal? 

Sprawdzimy ten spot, a co do ilosci mobow z metkow to to jest specjalnie. :PP

Opublikowano

Hurt mam pytanie.Otóż czy w v2 dropią ogony węża i szpony skorpiona?Jeżeli nie to prosiłbym o dodanie dropu do tego :)?

+ misja z Wysokimi Przywoływaczami(tego nie ma na mapie )

30u6c9h.jpg

Wesołych Świąt ! 

Opublikowano

To, że widzowie chcą Heliosa u Wallandera nie oznacza że tu zagra. Musicie podziałać tez cos ze swojej strony, jako administracji, bo za darmo na pewno nagrywać nie będzie. Pewnie troche byście musieli na niego wydać, ale jestem pewny, że by się to zwróciło kilkukrotnie.

Opublikowano

Hurt mam pytanie.Otóż czy w v2 dropią ogony węża i szpony skorpiona?Jeżeli nie to prosiłbym o dodanie dropu do tego :)?

+ misja z Wysokimi Przywoływaczami(tego nie ma na mapie )

poprawimy

To, że widzowie chcą Heliosa u Wallandera nie oznacza że tu zagra. Musicie podziałać tez cos ze swojej strony, jako administracji, bo za darmo na pewno nagrywać nie będzie. Pewnie troche byście musieli na niego wydać, ale jestem pewny, że by się to zwróciło kilkukrotnie.

Dobrze o tym wiemy. Jednak boi sie on nagrywac z serwerow "niesprawdzonych", my musimy udowodnic, ze sie nadajemy. Motywacje daja nam np. komentarze pod jego filmem, chyba to oznacza ze sie nadajemy. :)

Opublikowano

poprawimy

Dobrze o tym wiemy. Jednak boi sie on nagrywac z serwerow "niesprawdzonych", my musimy udowodnic, ze sie nadajemy. Motywacje daja nam np. komentarze pod jego filmem, chyba to oznacza ze sie nadajemy. :)

Dobra, róbcie dzisiaj tę przerwe, naprawcie dc bodego itp.

Opublikowano

Nie polecam serwa. Bug na bugu bugiem podparty... Nie da się wystawic 55 medali, bo po zapełnieniu sklepu i wciśnięciu OK wywala z gry. Zęby orka - drop jednego to jakieś 20-30 minut. Usuńcie do ch*ja ten exp ze skrzyń, bo ''blokada expa'' go nie blokuje.

Opublikowano

Nie polecam serwa. Bug na bugu bugiem podparty... Nie da się wystawic 55 medali, bo po zapełnieniu sklepu i wciśnięciu OK wywala z gry. Zęby orka - drop jednego to jakieś 20-30 minut. Usuńcie do ch*ja ten exp ze skrzyń, bo ''blokada expa'' go nie blokuje.

Bug na bugu. Ahahahaha

Zęby lecą jak głupie, w 10min miałem jakieś 15 zębów,

Co do Clienta to sie zgodzę, czasami wywali mi clienta z ?????????????????

Opublikowano

Bug na bugu. Ahahahaha

Zęby lecą jak głupie, w 10min miałem jakieś 15 zębów,

Co do Clienta to sie zgodzę, czasami wywali mi clienta z ?????????????????

Owszem, lecą jak głupie, ale zęby+. 

Opublikowano

Misja z kamieniami metin działa? Dodaje te bony co pisze w nagrodzie?

Gdzie znajdę Głodny Czerwony Dzik? Nigdzie ich nie ma na mapie...

Opublikowano

Mam nadzieje ze chwilowy przestój administracji spowodowany jest okresem przedświątecznym :>

Uwagi:

- Fryzurki nadal nie działają (szamanka)

- Klienta czasem wywala do ?????

- Nie wiem czemu ale nadal mnie wywala na DT / WO teraz to nawet na postaci surce gdzie nie mam berka (Nie tylko ja mam ten problem, wiele graczy skarży się na czacie w grze)

- Widziałem że ktoś sprzedawał PD, aczkolwiek dropnełem na dropku PD i nie mogę nim handlować.

- Wyrzuciłbym z losu u staruszki, losowanie Ksiązek każdego rodzaju wydaje mi się że to zbędne

- Mala aktywność admina w grze, nie ma żadnego eventu, nawet jakiegoś mini coś co by poprostu pokazało graczom że administracja interesuje się nimi i zapewnia im lepszą rozgrywke

- Dodanie rozpiski na jakiś klawisz która pokazuje ile obecnie ma się bonusów na dane rzeczy(Bony PVP/EXP/INNE) (Nie wiem jak to dobrze nazwać)

- Większą szanse na wkładanie KD (Nie wiem czy ja mam takiego farta ale 20 kd i żaden nie wszedł)

- Większa szansa na wejście Kamienia Duchowego (16Kamieni i jest G6)

- Skrócenie DT (Zrobienie tak aby pieczątki na posągi dropiły np z 1-2 spotów) bo naprawdę jest ciężko, jak nie wywali błąd ???, to wywali do logowania

Pozdrawiam (I dziwią mnie takie sytuacje jak 24lvl (Napewno 20+) zabił 9 ogonów)

Opublikowano

Mam nadzieje ze chwilowy przestój administracji spowodowany jest okresem przedświątecznym :>

Uwagi:

- Fryzurki nadal nie działają (szamanka)

- Nie wiem czemu ale nadal mnie wywala na DT / WO teraz to nawet na postaci surce gdzie nie mam berka (Nie tylko ja mam ten problem, wiele graczy skarży się na czacie w grze)

- Widziałem że ktoś sprzedawał PD, aczkolwiek dropnełem na dropku PD i nie mogę nim handlować.

- Wyrzuciłbym z losu u staruszki, losowanie Ksiązek każdego rodzaju wydaje mi się że to zbędne

- Mala aktywność admina w grze, nie ma żadnego eventu, nawet jakiegoś mini coś co by poprostu pokazało graczom że administracja interesuje się nimi i zapewnia im lepszą rozgrywke

- Dodanie rozpiski na jakiś klawisz która pokazuje ile obecnie ma się bonusów na dane rzeczy(Bony PVP/EXP/INNE) (Nie wiem jak to dobrze nazwać)

- Większą szanse na wkładanie KD (Nie wiem czy ja mam takiego farta ale 20 kd i żaden nie wszedł)

- Skrócenie DT (Zrobienie tak aby pieczątki na posągi dropiły np z 1-2 spotów) bo naprawdę jest ciężko, jak nie wywali błąd ???, to wywali do logowania

Pozdrawiam (I dziwią mnie takie sytuacje jak 24lvl (Napewno 20+) zabił 9 ogonów)

- Niektóre PD`ki można sprzedawać, niektóre nie,

- Losy u staruszki, musza coś dodać, aby zmniejszyć szanse na inne cenniejsze itemki,

- Mała aktywność Adminów w grze, to dopiero początek, na pewno będzie jakiś event na święta, a oni teraz zajmują się stroną techniczną serwera, nie eventami,

- Większa szansa na wejście KD - daj spokój, dzisiaj miałem ostrze G10, na P wbiło po 20 KD`kach, ogólnie jest schemat, że z G na P, wchodzi po 35-40 KD, tak więc nie przesadzaj, ma być w miarę trudno, jeśli KU są łatwe to chociaż tutaj można utrudnić,

- Skrócenie DT jest bezsensowne bo i tak robi się je łatwo i szybko...

Co do Administracji, chciałbym abyście skupili się na forum, bo jest tam sporo propozycji od graczy. Fajnie byłoby na nie odpisać, co dodacie, co zmienicie i kiedy. Pozdrawiam.

Opublikowano

No, więc tak. Obiecaliście kilka dni temu poprawę kilku rzeczy, gdzie były już 1-2 resety.

- Wymiana KU powyżej 1 szt. u Soona zalicza tylko jako 1 szt. - obiecaliście poprawę nadal tego nie ma.

- Zwiększenie respu mobów na spotach - nadal brak poprawy.

- Drop ulepszaczy - poprawiony chyba w M1/M2 bo na wyższych lokacjach leci tak samo, ja nie odczuwam poprawy.

W grze Was tylko widać jak spamujcie ' Zapraszajcie znajomych na serwer... '.

Wymagacie od graczy właśnie tej kwestii o której napisałem wyżej, graczy przybywa, a Wy nie dotrzymujecie słowa.

Pasjonat
Opublikowano

Uwagi:

Oj nie narzekaj tak.... Mi jeszcze nigdy nie wywaliło klienta, na dt/wo też mnie nigdy nie wywaliło a wo już trochę zrobiłem ;>

Można sprzedawać PD lecz tylko te na 1h, tych na 30min nie da się handlować.

Książki z losów są ok, musi też być ten 'słabszy drop' a czasem się poszczęści ;>

Szansa na kd jest spoko - 4 kd, 2 pomyślnie umieszczone więc na moje jest z 50% ;p 

Nie rób z tego serwera easy ;) Kamienie niech tak wbijają, to jest medium ale po grze można spokojnie stwierdzić, że medium/hard i to jest z*******e ;>

Po raz kolejny próbujesz zrobić z tego serwera easy...

I to raczej Ci się przewidziało, jest to niemożliwe ;> No chyba, że na 30lv...

Opublikowano

Myślę że z shopkami i buffami na spokojnie ponad 400

@Edit

Skąd dropią pd/rękawiczki?

Moglibyście zwiększyć trochę drop zmianek.

Dodatkowo wprowadzić większą wartość yang i dodać parę misji co by na pewno dało skutek w rozruszaniu rynku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...