Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] CradosMT2

Sh4ke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

polecam ogarnąć tego tsa serwerowego, gdyż jest więcej bugów niż na poprzedniej jego edycji.. przydzielacie Adasia do czegoś o czym tak na prawdę nie ma zielonego pojęcia  ;)

• Odpowiedzi 221
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

polecam ogarnąć tego tsa serwerowego, gdyż jest więcej bugów niż na poprzedniej jego edycji.. przydzielacie Adasia do czegoś o czym tak na prawdę nie ma zielonego pojęcia  ;)

Chciałbym poznać te bugi, zapraszam na PW.

Kłóciłbym się czy ma pojęcie czy nie, no ale nie każdy ma dobrą opinię o nim. Ja go znam i póki co "bugów" nie doświadczyłem.

Opublikowano

Potwierdzam że są dziury : D Bo się wczoraj ekspliotem bawiłem. a Co do serwa to polecam : )
Opublikowano

Chciałbym poznać te bugi, zapraszam na PW.

Kłóciłbym się czy ma pojęcie czy nie, no ale nie każdy ma dobrą opinię o nim. Ja go znam i póki co "bugów" nie doświadczyłem.

nawet nie chce mi się zbytnio komentować twojej wypowiedzi, skoro ty tam nic dziwnego nie widzisz, to albo jesteś niewidomy albo udajesz  xD

Opublikowano

nawet nie chce mi się zbytnio komentować twojej wypowiedzi, skoro ty tam nic dziwnego nie widzisz, to albo jesteś niewidomy albo udajesz  xD

Nie znam się na TS kompletnie, widzę kanały, ranga mi działa to tyle, są inni którzy ogarniają. Nie zgrywaj cwaniaka, tylko proszę normalnie o podanie tych "bugów" na PW.

PS. Nie każdy jest znawcą i technikiem TS'a.

Opublikowano

Nie znam się na TS kompletnie, widzę kanały, ranga mi działa to tyle, są inni którzy ogarniają. Nie zgrywaj cwaniaka, tylko proszę normalnie o podanie tych "bugów" na PW.

PS. Nie każdy jest znawcą i technikiem TS'a.

no spoko, ty się nie znasz na ts, OK rozumiem, nie każdy musi się na tym znać, lecz moim zdaniem przydało by się, powtarzam ''przydało'' aby technik tsa czyt.Adaś coś tam ogarniał, miał o czymś pojęcie, mam rację?  :huh:

Opublikowano

no spoko, ty się nie znasz na ts, OK rozumiem, nie każdy musi się na tym znać, lecz moim zdaniem przydało by się, powtarzam ''przydało'' aby technik tsa czyt.Adaś coś tam ogarniał, miał o czymś pojęcie, mam rację?  :huh:

Nie uważasz że cały czas zapędzasz mnie w błędne koło. Skąd mam wiedzieć, czy Adaś jest "dobrym" czy "złym" technikiem od ts'a, skoro nie wiem na czym polegają wasze exploity, bugi, błędy jak zwał tak zwał.

Opublikowano

Nie uważasz że cały czas zapędzasz mnie w błędne koło. Skąd mam wiedzieć, czy Adaś jest "dobrym" czy "złym" technikiem od ts'a, skoro nie wiem na czym polegają wasze exploity, bugi, błędy jak zwał tak zwał.

wystarczy aby on to wiedział, a z tego co widzę.. to nie wie, pierw niech ogarnie permisje przynajmniej w tych 90% a dopiero potem bierze się za jakiekolwiek zabezpieczenia, których na dzień dzisiejszy tam nie ma wgl, jedynie to co w standardzie przy voice vps oferuje netspeak  ;)

@edit. podstawy już ogarnął, wczoraj wieczorem to nawet complaintów nie miał zablokowanych.

Opublikowano

Widzę, że temat teraz zmienia się nie w zapowiedź, a w zbędne kłótnie/dyskusje ;o

Z tego co ja wnioskuje to jest ZAPOWIEDŹ SERWA - rozumiem komuś się nie podoba serwer, uważa że jest pod kase etc. napisał już 1 post to na ch** ciągnie dalej taką zbędną dyskusje? kto będzie chciał to zagra proste jak drut

TOP@ Jak będzie wyglądać beta? każdy dostanie lvl (z czego 90% będzie się bić, a 10% testować) czy od 1lvl'a każdy testuje + w końcowej fazie lvl - tak jak to było na 1-szej odsłonie?

Opublikowano

jpuaxUD.png?1

[Aktualizacja Strony] - Zmieniono ceny zakupu SM przez SMS / PayPal / Przelew na poprawne. Ceny będą identyczne na starcie.

[Aktualizacja Strony] - Zmieniono Ceny PD'ka, Rękawicy, Monetki.

[Aktualizacja Prezentacji] - Poprawiono błędy językowe oraz kolejności zbroi.

[Aktualizacja Gry] - Wykonano Panel Biologa

[Aktualizacja Gry] - Zaktualizowano Questy

[Aktualizacja Gry] Usunięto Kim-Rim'a oraz Item Shop(NPC) z gry.

To tyle z aktualizacji, dzisiaj jeszcze dodam kilka rzeczy do prezentacji.

Zapraszamy serdecznie na nasze forum :

forum.cradosmt2.pl

Oraz TeamSpeak'a :

ts.cradosmt2.pl

Administracja CradosMT2

Czemu zostały zmienione wartości SM? 

Smok na poprzedniej wersji to był kosa jak ktoś się ful nie odpalił.Teraz ma być mniej magi więc będzie bardzo dobry do pvp.

Chodzi mi nie tylko o pvp, a takze o zarobek. Smoki, nemere itp itd?
Opublikowano

Od początku miały zostać zmienione i dzisiaj to wprowadziliśmy.

Opublikowano

Zmienili wartości ponieważ serwer nie mógł się sam utrzymać, ale i tak jest tanio.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Ahh i ta 3 zbroja ninjy żywcem zerżnięta z Tera online dla castanica na 60 lvl. Nie mogliście już dać czegoś normalnego ?

75775358773159538492.png

Opublikowano

Od początku miały zostać zmienione i dzisiaj to wprowadziliśmy.

Czy uległy tylko zmianie doładowane SM poprzez sms,paypal,przelew czy także niektóre z itemów zostały podwyższone?

Zmienili wartości ponieważ serwer nie mógł się sam utrzymać, ale i tak jest tanio.

Serwer nawet po olaniu przez lourta się utrzymywał i zarabiał kilkaset złotych jak to sam pisał, więc na samym starcie na pewno bardzo dużo zarobią. 

btw. co z tym szamanem. dam radę nim ubić smoka, nemere i w ogóle zarobić na siebie?

Opublikowano

Czy uległy tylko zmianie doładowane SM poprzez sms,paypal,przelew czy także niektóre z itemów zostały podwyższone?

Serwer nawet po olaniu przez lourta się utrzymywał i zarabiał kilkaset złotych jak to sam pisał, więc na samym starcie na pewno bardzo dużo zarobią. 

btw. co z tym szamanem. dam radę nim ubić smoka, nemere i w ogóle zarobić na siebie?

Tylko VIP jest trochę droższy reszta została (chyba) tak jak było

Tak powinieneś dać rade smokiem zarobić na siebie ;)

Opublikowano

Gorąco polecam ze względu na technika. :rolleyes: Serwer na pewno będzie dopracowany i rozwinięty.

A co do osób, które wypowiadają się o "pracy" przy metinie, jak widać nie mają o tym zielonego pojęcia. Zajmowanie się serwerem to praca jak każda inna, bywa męcząca, ale bardziej psychicznie, niż fizycznie. Nie porównujcie tego do pracy na budowie czy gdziekolwiek indziej, bo to zupełnie dwie różne skrajności. A najlepiej, jeśli nie znacie tematu to się nie wypowiadajcie.

xdnXBJo.png

Opublikowano

Gorąco polecam ze względu na technika. :rolleyes: Serwer na pewno będzie dopracowany i rozwinięty.

A co do osób, które wypowiadają się o "pracy" przy metinie, jak widać nie mają o tym zielonego pojęcia. Zajmowanie się serwerem to praca jak każda inna, bywa męcząca, ale bardziej psychicznie, niż fizycznie. Nie porównujcie tego do pracy na budowie czy gdziekolwiek indziej, bo to zupełnie dwie różne skrajności. A najlepiej, jeśli nie znacie tematu to się nie wypowiadajcie.

Gdybym był takich technikiem jak nie wiem np. lourt, array czy kto wie jeszcze i zarabiał po 10 - 20 + tysięcy złotych miesięcznie, to ja bym nie spał a siedział 24/7 i pracował nad serwerem i rozwijał go w każdy możliwy sposób, ale niektórym odpierdala od pieniędzy. Na razie spotkałem jeden jedyny serwer, może dwa na którym nie odpierdoliło komuś od hajsu. Ciężka praca siedzieć przy komputerze, popijać sobie colę, ciasteczka i pracować nad czymś, ja p******e pocicie się przy tym? Dajcie spokój, dajcie normalnego człowiekowi takie zarobki, jakie ludzie mają z serwerów metina to będzie 24/7, a nie niedość że się opierdalał to miał wyjebane w coś co daje mu chleb.

Rzeczywiście dojrzałe podejście.

Tylko VIP jest trochę droższy reszta została (chyba) tak jak było

Tak powinieneś dać rade smokiem zarobić na siebie ;)

Właśnie ja pamiętam jak miałem mentala, był wykokszony na maksa, full itemshop, full misje i solowałem smoka - było ciężko ale solowałem, wiec wątpie żebym wysolował smoka szamanem na 90 + lvl`u :D

bo nie znam lepszego zarobku na tym cradosie.

Opublikowano

Gdybym był takich technikiem jak nie wiem np. lourt, array czy kto wie jeszcze i zarabiał po 10 - 20 + tysięcy złotych miesięcznie, to ja bym nie spał a siedział 24/7 i pracował nad serwerem i rozwijał go w każdy możliwy sposób, ale niektórym odpierdala od pieniędzy. Na razie spotkałem jeden jedyny serwer, może dwa na którym nie odpierdoliło komuś od hajsu. Ciężka praca siedzieć przy komputerze, popijać sobie colę, ciasteczka i pracować nad czymś, ja p******e pocicie się przy tym? Dajcie spokój, dajcie normalnego człowiekowi takie zarobki, jakie ludzie mają z serwerów metina to będzie 24/7, a nie niedość że się opierdalał to miał wyjebane w coś co daje mu chleb.

Rzeczywiście dojrzałe podejście.

A nie uważasz, że jakikolwiek technik, aby zarabiać jakieś porządne pieniądze z metina (nie będę mówiła o kwotach, bo to naprawdę różne sumy) musi sobie najpierw na to zapracować? Nie wystarczy odpalić serwer, "popijać cole i jeść ciastka", by zarabiać takie ogromne kwoty. Serwer trzeba przede wszystkim zrobić, a to wymaga czasu i precyzji. Gdy już jest zrobiony, trzeba się nim zajmować. To jest praca. To, że niektórzy mają wywalone na to, jak ich serwer się trzyma i zajmują się nimi tylko wtedy, kiedy im się pieniążki w portfelu kończą, albo to, że komuś odwala od tych właśnie pieniędzy to temat drugorzędny. Technik, który pracuje przy serwerze nie leniuchuje, wbrew pozorom. Na porządny, przynoszący zysk i dający satysfakcję graczom serwer należy sobie zasłużyć swoją pracą nad nim. Poza tym, często serwer zarabia tylko na siebie (reklama, dedyk itd - wszystko kosztuje!) Nie jest więc zawsze tak, że technik się z tego serwera utrzymuje, ja osobiście robię serwer będąc studentką i pracując za właśnie przysłowiowe kilka stówek miesięcznie. Znam wartość pieniądza i wiem, że na każdy pieniądz trzeba zasłużyć, czy to siedząc 8 godzin w pracy, czy siedząc 8 godzin przed komputerem przy metinie. Btw. Nauczyciel też nie pracuje fizycznie, a jednak pracuje. Technik nie pracuje fizycznie, ale nadal pracuje.. :rolleyes:

@Reroy, a najwięcej mówią ci, którzy najmniej wiedzą. :D Poczekamy, zobaczymy. :)

xdnXBJo.png

Opublikowano

A nie uważasz, że jakikolwiek technik, aby zarabiać jakieś porządne pieniądze z metina (nie będę mówiła o kwotach, bo to naprawdę różne sumy) musi sobie najpierw na to zapracować? Nie wystarczy odpalić serwer, "popijać cole i jeść ciastka", by zarabiać takie ogromne kwoty. Serwer trzeba przede wszystkim zrobić, a to wymaga czasu i precyzji. Gdy już jest zrobiony, trzeba się nim zajmować. To jest praca. To, że niektórzy mają wywalone na to, jak ich serwer się trzyma i zajmują się nimi tylko wtedy, kiedy im się pieniążki w portfelu kończą, albo to, że komuś odwala od tych właśnie pieniędzy to temat drugorzędny. Technik, który pracuje przy serwerze nie leniuchuje, wbrew pozorom. Na porządny, przynoszący zysk i dający satysfakcję graczom serwer należy sobie zasłużyć swoją pracą nad nim. Poza tym, często serwer zarabia tylko na siebie (reklama, dedyk itd - wszystko kosztuje!) Nie jest więc zawsze tak, że technik się z tego serwera utrzymuje, ja osobiście robię serwer będąc studentką i pracując za właśnie przysłowiowe kilka stówek miesięcznie. Znam wartość pieniądza i wiem, że na każdy pieniądz trzeba zasłużyć, czy to siedząc 8 godzin w pracy, czy siedząc 8 godzin przed komputerem przy metinie. Btw. Nauczyciel też nie pracuje fizycznie, a jednak pracuje. Technik nie pracuje fizycznie, ale nadal pracuje.. :rolleyes:

Przecież Ty nic nie umiesz, to jak możesz cokolwiek robić? A nie sorry, potrafisz wpisywać komendy GM'a na serwerze. Może forum? z Ascariala Cie pamiętam, niegrzeczna. :rolleyes:  

Serwer polecam ze względu na technika. 

Czy obecne ceny w is będą jeszcze zmieniane?

­

Opublikowano

Przecież Ty nic nie umiesz, to jak możesz cokolwiek robić? A nie sorry, potrafisz wpisywać komendy GM'a na serwerze. Może forum? z Ascariala Cie pamiętam, niegrzeczna. :rolleyes:  

­

Nie będą zmieniane.­

tenor.gif

Opublikowano

Tak jakikolwiek teraz technik chce zarabiać pieniądze, bo tylko o to już w tej dobie serwerów metina chodzi, o nic więcej. Nasunął mi się jeden przykład technika, który swego czasu zasłynął i był jednym z najlepszych 'techników' metina.

Być może nie znacie go, może znacie. Był nim Tenma, był bardzo dobry w tym co robi i wtedy nie było serwerów pod hajs, bo chciało się pokazać jak najlepszy serwer i pochwalić się swoimi umiejętnościami.

Teraz wszystko obraca się wokół pieniędzy. Nie ma co dyskutować na te tematy, bo to nie będzie miało końca. Mogę podsumować to tak, że rozumiem - ładuję pieniądze w serwer to liczę na zwrot tego, ja nie mam nic przeciwko, jedynie tego że ktoś ma wyjebane na to. Nie można pomyśleć że to on władował to ma robić co chce, nie.. Nic mylnego, bo to my utrzymujemy ich. Mam nadzieję, że trochę do myślenia dałem przeróżnym ludziom - jako gracz.

A na serwer wbijam, bo będzie z*******a mega pompa, Crados król mediumów. Trzeba szykować pieniądze i lecieć na start. Nawet nie chcę dopuszczać myśli, że coś pójdzie nie tak na starcie :P

Jeszcze chciałbym zapytać co ile są respy metków w lesie, co ile są respy generałów w grocie v2?

Opublikowano

­

Ceny nie będą zmieniane ale zostaną dodane jeszcze 2 pety (tylko wygląd,te same bony ) / i 2 wierzchowce z lepszymi bonami (będą droższe). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...