Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Balmora [Dedyk] [Hard]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Bambus3k™

To zapowiedz, czy propozycja?

Mnie to jakos nie przekonuje. Ciagle zastanawiam sie nad balmorka s2 i czekam, jak wypali drugi sezon. Natomiast nigdy nie podobalo mi sie, jak klimat servera byl zatracany wlasnie przez laczenie krolestw. Mimo wszystko fajnie, jak jest to "potezne jinno" i male shinsoo oraz chunjo, gdzie najczesciej graja (wbrew pozorom) najlepsze ekipy ;-)

Ironiczny

LEGACY

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@MoHa15

to Tylko sugestia, nic nieznacząca propozycja. Akurat u nas w Chunjo i Shinsoo grają najlepsze ekipy. W Jinno też są dobre, nie mogę powiedzieć. :)

To normalne, chyba wszedzie tak jest :D Niby najmniej ludne, ale dlatego wlasnie wiekszosc zgranych ekip je wybiera - ma tam spokoj, ale moze bic sie z wszystkimi bez uzywaia wolnego ;-) Stad tez miedzy innymi bym tych krolestw na Waszym miejscu nie ruszał. Dodatkowo patrzac na caloksztalt servera chyba chcecie zachowac klimat starej, dobrej gry, nie? A w starym metinie z najlepszych czasow byly 3 krolestwa, a nie Jinno i jakies Krolestwo Albani (tak, rouzmiem ze Popek na topie, ale bez przesady :P )

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

To normalne, chyba wszedzie tak jest :D Niby najmniej ludne, ale dlatego wlasnie wiekszosc zgranych ekip je wybiera - ma tam spokoj, ale moze bic sie z wszystkimi bez uzywaia wolnego ;-) Stad tez miedzy innymi bym tych krolestw na Waszym miejscu nie ruszał. Dodatkowo patrzac na caloksztalt servera chyba chcecie zachowac klimat starej, dobrej gry, nie? A w starym metinie z najlepszych czasow byly 3 krolestwa, a nie Jinno i jakies Krolestwo Albani (tak, rouzmiem ze Popek na topie, ale bez przesady :P )

Tak, ale zwróć uwagę, że hardy i serwery nie odbiegające od standardów, są "propsowane", ale mało kto tam decyduje się grać.. :P

My i tak odnieśliśmy sukces jak patrzę na serwery, które od niedawna wystartowały. :)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Beda przewidziane jakies blaski etc. w najblizszym czasie? Klient sie instaluje i chcialbym cos ciekawego na start ;D

Będą przewidziane blaski w tygodniu, a na weekend już pisałem, że będzie OX i Manwoo.

W tej chwili dropią Kamienie Glyph, można je wymieniać i otrzymywać losowe nagrody w tym Blaski. Kamienie dropią bardzo dobrze. :)

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Ale oddaje się w dowolnej ilości je czy pojedynczo? A jak w wiekszej to jest jedna nagroda czy moge dostac za 1 oddanie tych kamieni (np 100 sztuk) kilka rodzajow nagrod?

9YbAX2Z.png
Opublikowano

Ale oddaje się w dowolnej ilości je czy pojedynczo? A jak w wiekszej to jest jedna nagroda czy moge dostac za 1 oddanie tych kamieni (np 100 sztuk) kilka rodzajow nagrod?

Można oddać jeden lub wszystkie na raz. Nagroda jest losowa zawsze z tej samej grupy za jeden Kamień Glyph. I tak przykładowo z 100 Kamieni Glyph możemy otrzymać:

-xx Szkat. Szkat Blasku Księżyca

-xx Zwojów Egzorcyzmu

-xx Rada Pustelnika

-xx Kwiatków do Mikstur

-xx Mikstur Fioletowych / Zielonych.

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

questy z pla czy autorskie?

mieszanie, nawet jak już trafisz na misje z pla to z jakąś ciekawą nagrodą :)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Tak, ale zwróć uwagę, że hardy i serwery nie odbiegające od standardów, są "propsowane", ale mało kto tam decyduje się grać.. :P

My i tak odnieśliśmy sukces jak patrzę na serwery, które od niedawna wystartowały. :)

Owszem, ale zrobiliscie klimatycznego klasyka, a teraz powoli chcecie ten klimat zatracic.. Gdzie tu sens? :P

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Owszem, ale zrobiliscie klimatycznego klasyka, a teraz powoli chcecie ten klimat zatracic.. Gdzie tu sens? :P

Oj bez przesady. To dużo więcej serwerów bardziej modyfikowanych startuje i ludzie chętnie wchodzą i zostają.

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Oj bez przesady. To dużo więcej serwerów bardziej modyfikowanych startuje i ludzie chętnie wchodzą i zostają.

Ja nie mowie, ze nie :P Ale mowisz, ze ludzie deklaruja gre na serverach starych, klimatycznych, po czym servery takie sa wrecz bezludne. U Was natomiast, na serverze z klimatem metina z 2008-2010 roku gra sporo ludzi. Szkoda ten klimat tracic laczac shinsoo z chunjo w jakies Krolestwo Albanii... (swoja droga skoro padla taka propozycja warto poczytac o prawdziwych losach Serbii, Kosowa i Albanczykow :) )

To tylko moje zdanie jako potencjalnego przyszlego gracza, server jest Wasz i Wasza decyzja. Nie mniej milo, ze podejmujecie dyskusje jakakolwiek.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Ja nie mowie, ze nie :P Ale mowisz, ze ludzie deklaruja gre na serverach starych, klimatycznych, po czym servery takie sa wrecz bezludne. U Was natomiast, na serverze z klimatem metina z 2008-2010 roku gra sporo ludzi. Szkoda ten klimat tracic laczac shinsoo z chunjo w jakies Krolestwo Albanii... (swoja droga skoro padla taka propozycja warto poczytac o prawdziwych losach Serbii, Kosowa i Albanczykow :) )

To tylko moje zdanie jako potencjalnego przyszlego gracza, server jest Wasz i Wasza decyzja. Nie mniej milo, ze podejmujecie dyskusje jakakolwiek.

Też się zgadza, ale myślę, że jak by połączyć te królestwa, to na prawdę fajna sprawa. Chyba, aż tak klimatu to nie zmieni, hmm... / :P

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Też się zgadza, ale myślę, że jak by połączyć te królestwa, to na prawdę fajna sprawa. Chyba, aż tak klimatu to nie zmieni, hmm... / :P

No jasne, że można połączyć tylko nie taka nazwa..

Opublikowano

Ta zmiana ze zrobieniem 2 królestw(połączeniem) to bardzo dobry pomysł.

Uważam że jeśli na serwerze jest tak że jinno liczy tyle samo ludzi co w dwóch pozostałych wioskach to połączenie się to coś normalnego. Nowi gracze zauważą zmiany zobaczą, że coś się dzieje ludzi jest jakby więcej i odrazu będzie inna lepsza atmosferka. Fajną rzeczą byłoby zrobienie(głównie dla nowych graczy) misji gdzie dropiłyby jakieś ciekawe i fajne rzeczy (od żadnych po takie które wypadają częściej i są mniej wartościowe, nawet posiadam takiego questa sam go pisałem)

Jak tam pisaliscie i dyskutowaliscie, fakt klasyk metin hard to klasyk ale nie zapomnijmy że to są privy zrobienie kroku do przodu ze zmianą i jakimiś modyfikacjami to podstawa podstaw :)

Dobrą rzeczą dla rozwoju Balmory jest jakaś pomoc graczom na stracie gry. Dobrze serwer hard ale można pomóc graczom (zwiększając raty do 30lvla) aby gracz się będzie przystosował do gry do standardów i do tego co może uzyskać grając u Was.

Opublikowano

Ta zmiana ze zrobieniem 2 królestw(połączeniem) to bardzo dobry pomysł.

Uważam że jeśli na serwerze jest tak że jinno liczy tyle samo ludzi co w dwóch pozostałych wioskach to połączenie się to coś normalnego. Nowi gracze zauważą zmiany zobaczą, że coś się dzieje ludzi jest jakby więcej i odrazu będzie inna lepsza atmosferka. Fajną rzeczą byłoby zrobienie(głównie dla nowych graczy) misji gdzie dropiłyby jakieś ciekawe i fajne rzeczy (od żadnych po takie które wypadają częściej i są mniej wartościowe, nawet posiadam takiego questa sam go pisałem)

Jak tam pisaliscie i dyskutowaliscie, fakt klasyk metin hard to klasyk ale nie zapomnijmy że to są privy zrobienie kroku do przodu ze zmianą i jakimiś modyfikacjami to podstawa podstaw :)

Dobrą rzeczą dla rozwoju Balmory jest jakaś pomoc graczom na stracie gry. Dobrze serwer hard ale można pomóc graczom (zwiększając raty do 30lvla) aby gracz się będzie przystosował do gry do standardów i do tego co może uzyskać grając u Was.

w sumie racja, jakaś pomoc dla początkującego gracza będzie dobrą opcją. Dodajcie może jakąś nową zbrojkę (na start) z większą ilością defa jak na sg i np. rękawicę złodzieja (tak samo jak pd, na 2h od utworzenia konta) Osobiście zaczynam grać od nowa, niech tylko majówka się zacznie :D

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

w sumie racja, jakaś pomoc dla początkującego gracza będzie dobrą opcją. Dodajcie może jakąś nową zbrojkę (na start) z większą ilością defa jak na sg i np. rękawicę złodzieja (tak samo jak pd, na 2h od utworzenia konta) Osobiście zaczynam grać od nowa, niech tylko majówka się zacznie :D

Będzie coś takiego, lekko tutaj na start urozmaicimy grę. Już nad tym myślałem, pewnie pojawi się wraz z drugim sezonem gry. :)

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Przypominam ze zwiększylismy drop zmianek na dungeonach, w tym na wyzynce dropią egzo 1-3 sztuki ;]

Więc początkujacy gracze maja szanse się wybić.

Opublikowano

Serwer na + zapraszam do gry w shinsoo Fubu reaguje dosyć szybko pomógł już wiele razy i nadal pomaga więc jak najbardziej zapraszam na serwer 

Mój plays zaczyna się od twojego błędu

~BestHooks

BestHooks_eune_412_2_nozg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...