Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie robię z siebie speca source, dla Twojej informacji, potrafię większość edycji w source.

Zakupiłem wczoraj vpsa z system bsd 10, i tam mi nie działa, dlatego tutaj zapytałem, w przeciwieństwie do Ciebie, nie robię z siebie jakiegoś developera z dupy, jak nie masz nic ciekawego do napisania to mi nie odpowiadaj, zrobisz mi przyjemność.

/edit

Odpiszę na kolejny Twój jak zapewne mądry post, wszyscy wiemy że jesteś na tym forum najlepszy i nikt się z Tobą nie równa, możesz robić ice cream z tej nienawiści Tony'emu #Hawk

"potrafię większość edycji w source."

To zdanie mówi samo ile potrafisz(szczególnie z polskiego)

Zamiast zaśmiecać ten temat zacznij czytać błędy a gwarantuje ci ze jesli masz choc ułamek wiedzy to dasz sobie rade sam.

Opublikowano

"potrafię większość edycji w source."

To zdanie mówi samo ile potrafisz(szczególnie z polskiego)

Zamiast zaśmiecać ten temat zacznij czytać błędy a gwarantuje ci ze jesli masz choc ułamek wiedzy to dasz sobie rade sam.

Taka odpowiedź mnie nie zadowala, zresztą tamto mam już naprawione, nie liczę na odpowiedź od Ciebie, przejechałem się na Tobie i nie mam zamiaru mieć z Tobą nic wspólnego. :)

W czym mam błąd, oświeć mnie? (Chodzi mi o to, co zacytowałeś)

ale na dla offtopu wrzucę:

To jest ukryta treść, proszę

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano (edytowane)

@Crime.

Brakuje ci bibliotek. Jesli wgrywałeś je sam prawdopodobnie ich nie wrzuciłeś lub nie nadałeś praw.

Proponuje słownik języka angielskiego, albo skończyć jakiś kurs. Bo to są podstawy raczej.

Co do bsd 10 to wydaje mi się ze tam są wymagane inne biblioteki, bo sam system się troche różni od bsd 9.x wiec to również może być powodem tego błędu

Edytowane przez Maxrik
Opublikowano

@Crime.

Brakuje ci bibliotek. Jesli wgrywałeś je sam prawdopodobnie ich nie wrzuciłeś lub nie nadałeś praw.

Proponuje słownik języka angielskiego, albo skończyć jakiś kurs. Bo to są podstawy raczej.

Co do bsd 10 to wydaje mi się ze tam są wymagane inne biblioteki, bo sam system się troche różni od bsd 9.x wiec to również może być powodem tego błędu

Ile razy mam jeszcze powtarzać że przyczyną tego jest bsd 10?

Wiem że brakuje tam kilku rzeczy, ale faktycznie mi pomogłeś mówiąc że mi ich brakuje..

No człowieku, jak chcesz mi pomóc to rób to chociaż profesjonalnie. :)

Co do angielskiego, jestem na takim poziomie, o jakim nawet nie myślałeś.

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Ja ci pomoglem to ze ty tego nie dostrzegasz to twoja sprawa. Tak ciężko wejść w Google i wpisać nazwę biblioteki, pobrać ją i wgrać? Sorry ale tego za ciebie nie zrobię.

Opublikowano (edytowane)

No właśnie, nawet google translate to dobrze przetłumaczy, także teraz zapierdalaj na stronę http://translate.google.pl, przetłumacz "not found" a następnie wypierdalaj z forum, zrozumiano? 

Tak przetłumaczyło

:D

Teraz wystarczy wpisać "gmake: nie znaleziono"

Polska język bardzo trudna XDD

Jak dla Cb to zdanie pewnie będzie bardzo wyczerpujące by się dowiedzieć co to znaczy :D hueh beka 100.

Pavcio taki kozaczek podobny do poniektórych, którzy w sumie dali Lajka więc hm, nara hejterze :P

Przez takie wypowiedzi właśnie tracę wiarę w ludzi. :)

Ty jesteś idiotą czy idiotą?

Bo jak masz mi powiedzieć "daj chmody 777" to ja podziękuje za takie wypowiedzi bo speców od source dy wyszedł tutorial najebało się kilku, więc grzecznie możesz przeanalizować propozycje Pavcia, wyjdzie Ci to na dobre.

Naucz się kolego pisać ze zrozumieniem ok ? :P

Hm, Ty grzecznie przeanalizuj swoją wypowiedź.

Bezsensu napisałeś i nie na temat ^^

Ja Ci już pisałem ostatnio, ale napisze drugi raz.

BEKA W C**J XDDDD

Ja też Ci mówiłem, beke to ja mam z tego tutka i z Cb że taki syf tu napisałeś ^^

Nie robię z siebie speca source, dla Twojej informacji, potrafię większość edycji w source. 

Zakupiłem wczoraj vpsa z system bsd 10, i tam mi nie działa, dlatego tutaj zapytałem, w przeciwieństwie do Ciebie, nie robię z siebie jakiegoś developera z dupy, jak nie masz nic ciekawego do napisania to mi nie odpowiadaj, zrobisz mi przyjemność.

/edit

Odpiszę na kolejny Twój jak zapewne mądry post, wszyscy wiemy że jesteś na tym forum najlepszy i nikt się z Tobą nie równa, możesz robić ice cream z tej nienawiści Tony'emu #Hawk

Hm.. masakra?

Mówisz że masz to bsd 10 32bitowe i nie idzie nie?

Aż to sprawdzę, a jeśli pójdzie to wyjedziesz mi z tym specem raz na zawsze na dwór ;p nie lubie pseudo techników i koksiarzy co mówią a nawet nie potrafią poszczególnych problemów przeanalizować.

Taka odpowiedź mnie nie zadowala, zresztą tamto mam już naprawione, nie liczę na odpowiedź od Ciebie, przejechałem się na Tobie i nie mam zamiaru mieć z Tobą nic wspólnego. :)

Banał, widać jak byk że kolejne source masz zrąbane :D

Oświecę oczywiście, zapodaj pseudo techniku i hakierze "config" z source bo jak pseudo techniku przeanalizować błąd bez podstawowego pliku?

Ile razy mam jeszcze powtarzać że przyczyną tego jest bsd 10?

Wiem że brakuje tam kilku rzeczy, ale faktycznie mi pomogłeś mówiąc że mi ich brakuje..

No człowieku, jak chcesz mi pomóc to rób to chociaż profesjonalnie. :)

Co do angielskiego, jestem na takim poziomie, o jakim nawet nie myślałeś.

A skąd wiesz? jakoś do tej pory pseudo techniku NIE podałeś żadnego logu z bsdka a mówisz że to błąd, jeśli tak jest, stworzy się error a gdzie? na pewno nie w plikach source haha :D kurde wiesz jaką ja mam beke ?

"Wiem że brakuje tam kilku rzeczy" haahahhahahaa okej a ja wiem że mi brakuje czegoś w laptopie haha beka XDD

Dobra więc tak jeśli będziesz do mnie spinać jak poniektórzy to z mojej strony zero pomocy,jeśli nie będziesz spinać i jeśli żaden hakier Ci nie pomoże to mógłbym Ci pomóc, tylko hm mam pobierać bsd10 czy mam to zrobić u Cb ?

Jeśli masz możliwość reinstalacji freebsdka to zrób to najlepiej na wersję 9.2 bądź 9.3 64bitową.

I hejterzy, którzy na mnie tak "najeżdżają" odpuście sobie, nie warto spinać do mnie, nie znając mnie i tak naprawdę czym się zajmuję.

Czasami piszę fakt, niezrozumiale i tak obojętnie, ale nie oceniajcie po pisowni omg -.-

Siema mimo zainstalowanych portów gmake ciągle mam błąd  http://scr.hu/27sy/v8kco

DB_ERROR_LOG  http://wklej.to/9jlTF

Game to samo 

Posiadam VPS z FreeBSD 10

Brak zainstalowanego gmake.

Pozdrawiam.

Edytowane przez kamil2321

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano (edytowane)

Na nowym FreeBSD domyślnie nie masz starego gcc tylko nowe, wygeneruj prawidłowa listę zależności (gmake dep), odpowiednio linkując gcc w makefile. (Wydaje mi się, że będzie w /usr/local/include/) Edytowane przez Evor.
Opublikowano

Na nowym FreeBSD domyślnie nie masz starego gcc tylko nowe, wygeneruj prawidłowa listę zależności (gmake dep), odpowiednio linkując gcc w makefile. (Wydaje mi się, że będzie w /usr/local/include/)

E tam, wystarczy wrzucić kilka plików w lokalizację którą ma podaną i będzie działać.

0LsM05U.png

Opublikowano

A instalacja na tym nie polega?

­

Ale Twoim sposobem typ spyta jak zainstalować i tak sprawa się nie ruszy, a tak to po januszowemu raz dwa i leci. :D

0LsM05U.png

Opublikowano

@kamil2321 Chyba jasno napisałem, że porty gmake mam zainstalowane? Po wpisaniu cd /usr/ports/devel/gmake && make install clean mam http://scr.hu/27sy/04ldf

I w tej ścieżce faktycznie jest port gmake http://scr.hu/27sy/g5tkj

No i co z tego że jest to gmake ? :P nie tylko gmake musi być, ogarnąć Ci to ?

Na nowym FreeBSD domyślnie nie masz starego gcc tylko nowe, wygeneruj prawidłowa listę zależności (gmake dep), odpowiednio linkując gcc w makefile. (Wydaje mi się, że będzie w /usr/local/include/)

E tam podejrzewam że wcale nie ma gcc i innych rzeczy ^^

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano (edytowane)

http://wklej.to/IblB3Db error.

Plik main.cpp http://wklej.to/DJaRT

plik ClientManagerLogin.cpp http://wklej.to/dQoJi

Dlaczego nie tworzy mi db ?

Dodam tyle ,że game poprawnie zostało stworzone.

W Main.cpp w linii 26 (std::string g_stLocale = "latin2") nie dałeś na końcu średnika.

Ps. Jeśli nie chcesz mieć tych ostrzeżeń odnośnie pliku ClientManagerBoot.cpp to zmień w podanych miejscach z '%d' na '%ld'.

Edytowane przez NoName#2
Opublikowano

W Main.cpp w linii 26 (std::string g_stLocale = "latin2") nie dałeś na końcu średnika.

Ps. Jeśli nie chcesz mieć tych ostrzeżeń odnośnie pliku ClientManagerBoot.cpp to zmień w podanych miejscach z '%d' na '%ld'.

Poprawiłem teraz jest taki błąd. http://wklej.to/EW9ys

Dziękuję w przyszłości to zrobię puki co chcę utworzyć db.