Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No właśnie wiem, ale jak to mam naprawić ? Jak coś to mam maszynę od SF Terenzo.

To nie jest związane z maszyną. Po prostu na serwerze freebsd nie ma już tych plików z niewiadomych powodów.

Opublikowano

Czemu po instalacji tego ccache kompilacja dalej idzie tam samo ? (4gb ramu na nią dałem)

Bo najpierw musi ccache zapisać to, za drugim razem powinno już szybciej skompilować.

­

Opublikowano

#AKTUALIZACJA#

##KOMPILACJA:

###KLIENT:

####[DOWNLOAD] Czysty klient

##DODATKI:

###GAME/DB:

####Zmianka zmieniająca na maksymalne bonusy

####Więcej niż 7 atrybutów w przedmiocie

####Ilość podniesionych przedmiotów na chacie

Opublikowano

Powie mi ktoś jak zdjąć limity ?

Jeśli w sprawie limitów Yang, to zapraszam na PW. :>

SPRZEDAM:

Zniesienie limitu Yang!

KONTAKT: PW | GG(54576471)

Opublikowano

#AKTUALIZACJA#

##KOMPILACJA:

###KLIENT:

####[DOWNLOAD] Czysty klient

##DODATKI:

###GAME/DB:

####Zmianka zmieniająca na maksymalne bonusy

####Więcej niż 7 atrybutów w przedmiocie

####Ilość podniesionych przedmiotów na chacie

Mhm a po co klient bez source od skompilowanej binki hm ?

Pomyśl, i nie nie każda binka będzie działać na tym kliencie + tam jest niby czysta binka lecz do wywalenia, ponieważ nie widać eq na ubranej postaci: http://screenshot.sh/oe1VxltX2ffmclecz pewnie znajdzie się osoba, która wmawiać mi będzie że to wina game.py czy tam jakiś inny plik to na dowód pokażę że po zmianie binki: http://screenshot.sh/mLc6BBxZIhwry widać :3

Ponadto dałeś tam jakieś rooty i uiscript niby do source okej ale kurde nie wiem nie uczono Cb że operuje się na jednych plikach (root, uiscript, locale) ? a dlaczego? jeśli zadasz takie pytanie bądź ktokolwiek to niech sobie zrobi doświadczenie typu zabrać rooty z innego serwa, uiscript z innego i locale z innego i wtedy będzie odpowiedź.

Kolejna rzecz dotycząca klienta, poniektóre pliki po wypakowaniu ważą 0kb, oczywiście ja podmieniam na swoje ale tak dla jasności żeby było, jak coś będzie nie halo albo zbrojki nie będzie widać na wojowniczkę to wiedzcie że coś się dzieje ! :D hihi bo tam akurat w rootach ucina na 0kb :D

Zatem zaktualizuj te rooty i uiscript, które dałeś do tematu pod tego klienta a nie pod innego klienta, bądź je usuń z tematu taka moja rada.

A dlaczego? bo nie włączy się klient, wywala błędy że nie znaleziono w locale_interface od fontów itd, nie chcę mi się rozpisywać :P

Pewnie tak jakiś cwaniak wyskoczy zaraz "to sobie dodaj" ale po co dodawać jedno jak później może np. wyłączyć się klient z runtime error bo np. nie ma ciągłości kodu .py ? tak więc bezsensu naprawiać ;)

Pewnie znowu jakiś hejter się tu odezwie albo jakiś większy guru zatem od razu mówię, odpuść - takie info dla hejterów.

Ponadto nie chce mi się wszystkich Twoich jak i zarówno innych postów komentować ale jak ja na to patrzę to jest katastrofa bez urazy.

Poradnik taki sobie, dla nowicjuszy, którzy nieco ogarniają będzie dobry, lecz dla kompletnych bez wiedzy będzie ten temat bez użyteczny bo jest troszkę błędów ale to tak na marginesie.

@NoName#2 Wziąłem gotową paczke od ciebie ale podczas kompilacji gejma wykurwia mi to:

To jest ukryta treść, proszę
I takie małe btw, masz błąd:

­

Em co do błędu to Ty chyba nie korzystasz z "czystych" plików mainline_sg tylko z jakiegoś innego priva?

Tam zauważyłem że poniektóre liby są złe z Extern, typu cryptopp oraz hm no dużo w miarę masz do poprawki, ja bym na Twoim miejscu się uczył jak poszukać błędu - taka moja rada.

Np. zobaczysz tu: http://screenshot.sh/n9DMCyZmcsHPui już wywnioskować na 1 strzał możesz że zrąbane DragonSoul.cpp a później masz takie np.  DragonSoul.cpp:203 to w 203 linijce coś jest nie tak, ale co? to już dalej pisze: warning: comparison between signed and unsigned integer expressions więc warto przetłumaczyć na polski co to znaczy, ale to nic takiego wielkiego bo tam można przetłumaczyć że coś nie tak jest w tej linii

Dalej masz: DragonSoul.cpp: In member function 'bool DSManager::PutAttributes(CItem*)': więc znowu przetłumaczyć mniej więcej na polski no i coś tam mniej więcej w grupie funkcji bool z jakimś managerem z atrybutem itemu no i później wchodzisz do tego pliku DragonSoul.cpp (najlepiej otwórz przez notepad++ bo zobaczysz po prawej stronie wiersze) no i szukasz tej frazy, która będzie w linii 203 no i tam będzie dalsza ciąg co tam masz i kminić nad tym.

Wybacz że tyle kolorów ale jeśli naprawdę nie ogarniesz sobie jak analizować mniej więcej błędy to sugeruj się kolorami, które tu dałem hehe.

Wybrałem celowo prawie na samym dole ten błąd, ale zawsze logi i wszystko analizuje się od początku.

No ale widzę jeszcze że nawet exp dragonsoula jest zrąbany, zatem wiesz, podmień sobie jakiegoś działającego dragonsoula a skąd zabrać? z forum, najlepiej poza mpc.

Tak na marginesie, Lajku nie tylko tam ma błąd autor :D tutaj także + składnia zła: http://screenshot.sh/ofoQLNyLZUJzC

Trzeba zmienić na:

Tak w sumie co do błędów gramatycznych nie uczepiam się żeby nie było :D

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

@NoName#2 Wziąłem gotową paczke od ciebie ale podczas kompilacji gejma wykurwia mi to:

I takie małe btw, masz błąd:
­

gmake: *** Brak reguł do zrobienia obiektu `/usr/local/include/boost/regex/config.hpp', wymaganego przez `OBJDIR/main.o'. Stop.

gmake: *** Oczekiwanie na niezakończone zadania....

Brakuje ci biblioteki.

Opublikowano (edytowane)

CCACHE

Pobieramy : http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/9.2-RELEASE/ports.txz  i wrzucamy do głównego katalogu

Rozpakowujemy wpisując:

tar Jxpvf ports.txz -C /

Później w /usr/ports/ tworzymy nowy katalog distfiles i wrzucamy do niego: ftp://ftp.netbsd.org/pub/pkgsrc/distfiles/ccache-3.1.9.tar.gz

następnie wpisujemy cd /usr/ports/devel/ccache && make install clean

Z menu wybieramy LLVMLINK  i stosujemy się do poradnika almerii : http://www.mpcforum.pl/topic/1357786-kod-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82owy-gry-metin2/page-18#entry11834486

Edytowane przez Marianq2
Opublikowano

Pomyśl, i nie nie każda binka będzie działać na tym kliencie + tam jest niby czysta binka lecz do wywalenia, ponieważ nie widać eq na ubranej postaci: http://screenshot.sh/oe1VxltX2ffmclecz pewnie znajdzie się osoba, która wmawiać mi będzie że to wina game.py czy tam jakiś inny plik to na dowód pokażę że po zmianie binki: http://screenshot.sh/mLc6BBxZIhwry widać :3

Ponadto dałeś tam jakieś rooty i uiscript niby do source okej ale kurde nie wiem nie uczono Cb że operuje się na jednych plikach (root, uiscript, locale) ? a dlaczego? jeśli zadasz takie pytanie bądź ktokolwiek to niech sobie zrobi doświadczenie typu zabrać rooty z innego serwa, uiscript z innego i locale z innego i wtedy będzie odpowiedź.

Kolejna rzecz dotycząca klienta, poniektóre pliki po wypakowaniu ważą 0kb, oczywiście ja podmieniam na swoje ale tak dla jasności żeby było, jak coś będzie nie halo albo zbrojki nie będzie widać na wojowniczkę to wiedzcie że coś się dzieje ! :D hihi bo tam akurat w rootach ucina na 0kb :D

Zatem zaktualizuj te rooty i uiscript, które dałeś do tematu pod tego klienta a nie pod innego klienta, bądź je usuń z tematu taka moja rada.

A dlaczego? bo nie włączy się klient, wywala błędy że nie znaleziono w locale_interface od fontów itd, nie chcę mi się rozpisywać :P

Pewnie tak jakiś cwaniak wyskoczy zaraz "to sobie dodaj" ale po co dodawać jedno jak później może np. wyłączyć się klient z runtime error bo np. nie ma ciągłości kodu .py ? tak więc bezsensu naprawiać ;)

Pewnie znowu jakiś hejter się tu odezwie albo jakiś większy guru zatem od razu mówię, odpuść - takie info dla hejterów.

Ponadto nie chce mi się wszystkich Twoich jak i zarówno innych postów komentować ale jak ja na to patrzę to jest katastrofa bez urazy.

Poradnik taki sobie, dla nowicjuszy, którzy nieco ogarniają będzie dobry, lecz dla kompletnych bez wiedzy będzie ten temat bez użyteczny bo jest troszkę błędów ale to tak na marginesie.

Em co do błędu to Ty chyba nie korzystasz z "czystych" plików mainline_sg tylko z jakiegoś innego priva?

Tam zauważyłem że poniektóre liby są złe z Extern, typu cryptopp oraz hm no dużo w miarę masz do poprawki, ja bym na Twoim miejscu się uczył jak poszukać błędu - taka moja rada.

Np. zobaczysz tu: http://screenshot.sh/n9DMCyZmcsHPui już wywnioskować na 1 strzał możesz że zrąbane DragonSoul.cpp a później masz takie np.  DragonSoul.cpp:203 to w 203 linijce coś jest nie tak, ale co? to już dalej pisze: warning: comparison between signed and unsigned integer expressions więc warto przetłumaczyć na polski co to znaczy, ale to nic takiego wielkiego bo tam można przetłumaczyć że coś nie tak jest w tej linii

Dalej masz: DragonSoul.cpp: In member function 'bool DSManager::PutAttributes(CItem*)': więc znowu przetłumaczyć mniej więcej na polski no i coś tam mniej więcej w grupie funkcji bool z jakimś managerem z atrybutem itemu no i później wchodzisz do tego pliku DragonSoul.cpp (najlepiej otwórz przez notepad++ bo zobaczysz po prawej stronie wiersze) no i szukasz tej frazy, która będzie w linii 203 no i tam będzie dalsza ciąg co tam masz i kminić nad tym.

Wybacz że tyle kolorów ale jeśli naprawdę nie ogarniesz sobie jak analizować mniej więcej błędy to sugeruj się kolorami, które tu dałem hehe.

Wybrałem celowo prawie na samym dole ten błąd, ale zawsze logi i wszystko analizuje się od początku.

No ale widzę jeszcze że nawet exp dragonsoula jest zrąbany, zatem wiesz, podmień sobie jakiegoś działającego dragonsoula a skąd zabrać? z forum, najlepiej poza mpc.

Tak na marginesie, Lajku nie tylko tam ma błąd autor :D tutaj także + składnia zła: http://screenshot.sh/ofoQLNyLZUJzC

Trzeba zmienić na:

edycjami/zmianami kodu, a nawet udostępniać ciekawostki bądź swoje przemyślenia oraz sugestie.

Pozdrawiam.

Wziąłem tą paczke co NoName wrzucał.. ;)

­

Opublikowano

Trzeba zmienić na:

Pozdrawiam.

BEKA W C**J XDDDDD
Opublikowano

czego?

­

Jeśli w sprawie limitów Yang, to zapraszam na PW. :>

Chodzi mi np. 

- o zdjęcie limitu yang chciałbym powiedzmy 200000000000000 kkk tak np.

- limit yang na handlu

- limit levela ;)

- limit stakowania.

39d16e1698c65ba3.png

Opublikowano

Powie mi ktoś jak zdjąć limity ?

A tego już wcześniej nie miałeś na dysku xD ? Przecie taki developer jesteś , nie zapomnij o typie danych :)

Pierwszy raz widzę ,że czegoś nie masz na dysku :D

Nikt za darmo Ci tego nie zrobi ;)

sygna.png