Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

2003 - can't connect to MySql Server on 'server.ip' (10061)
* w serwer.ip jest ip z hamaka

-----------------------------------------------------------------------------
Naprawiłem górny bład ale teraz jest coś nie tak gdyż po pewnym czasie serwer sie sam killuje.
Dodam że usunąłem timebomb'e.
pisze
Swap_pager failed

Edytowane przez Quoka
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

2003 - can't connect to MySql Server on 'server.ip' (10061)

* w serwer.ip jest ip z hamaka

-----------------------------------------------------------------------------

Naprawiłem górny bład ale teraz jest coś nie tak gdyż po pewnym czasie serwer sie sam killuje.

Dodam że usunąłem timebomb'e.

pisze

Swap_pager failed

Próbowałeś powiększyć pamięć swap ?, chyba ktoś tam na początku z tym walczył, mogę się mylić bez hejtu.

Opublikowano

Mam pytanie czy dzięki temu source dzisiaj da się już ustawić większe liczby, tzn. większe niż 255. Widziałem już parę serwerów z 300 lvl i nawet 1000 stacków, bez większych bugów i się grało.

Aha jeszcze jedno - jak to się dzieje że wyciekły tak wielkie wagowo pliki source code? Tyle lat ich nie było, a dopiero w 2015.

Opublikowano

Mam pytanie czy dzięki temu source dzisiaj da się już ustawić większe liczby, tzn. większe niż 255. Widziałem już parę serwerów z 300 lvl i nawet 1000 stacków, bez większych bugów i się grało.

Aha jeszcze jedno - jak to się dzieje że wyciekły tak wielkie wagowo pliki source code? Tyle lat ich nie było, a dopiero w 2015.

Tak, w source możesz zrobić wszystko. Przykładowo 5 stron w eq, powiększone okno handlu itp.

Co do yang, levelu i stacków - trzeba zmieniać typy danych ;)

­

Opublikowano

Da się powiększyć na jaką wartość się tylko chcę. Wycieki są po każdej aktualizacji a że to zostało udostępnione to tak wyszło podobno ktoś wykradł jedni mówią że ymir sam udostępnił nikt tego nie wie.

Opublikowano

Da się powiększyć na jaką wartość się tylko chcę. Wycieki są po każdej aktualizacji a że to zostało udostępnione to tak wyszło podobno ktoś wykradł jedni mówią że ymir sam udostępnił nikt tego nie wie.

Ja słyszałem, że to "oni sami" udostępnili a dokładniej jeden z pracowników czy cuś. Ale kto wie.. :D

Opublikowano (edytowane)

Ja słyszałem, że to "oni sami" udostępnili a dokładniej jeden z pracowników czy cuś. Ale kto wie.. :D

Musiał być strasznie "Kraizy" :D w sumie nie zdziwiłbym się gdyby było tak naprawdę.. no ale dobrze zrobił że to udostępnił :D

­

Edytowane przez Lajk™
Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie czemu nie mogę zalogować się do gry.
- Nie ma Time Bomby usunąłem ją o robieniu DB&Game
- Usunąłem błąd z DB
- Używam plików by Terenzo
- Zrobiłem serwer na Source poprawnie
- Dobrze ustawiłem Sysinstall gdyż sprawdzałem to parokrotnie.
- Stawiam serwer na Hamachi
- Uruchamiam Binke administratorem

- Z Navicatem i Filezillą mogę się połączyć

- Widać że serwer się normalnie odpala

- Client by Like 40k rooty zmienione - Pisze iż status norm ale błąd łączenia z serwerem.

- Zapora Antyvirus off
Proszę o Pomoc

Klient exalion również to samo.

Edytowane przez Quoka
Opublikowano (edytowane)

Działa - Dziękuje Bardzo masz Plusa :) Zasłużyłeś
-----------------------------------------------------------------
Mam jeszcze jedno pytanie jeśli usnąłem Time Bombe to dalej jestem narażony na Ymir i to że zostanę wsadzony do więzienia czy jak to jest?

Edytowane przez Quoka
Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie jeśli usnąłem Time Bombe to dalej jestem narażony na Ymir i to że zostanę wsadzony do więzienia czy jak to jest?

Ale to nie ma żadnego związku z TimeBombe, że Cię Ymir dopadnie XDD

Opublikowano

Jakby mieli wsadzać to wsadzili by wszystkich którzy udzielali się w tym temacie, wszystkich, którzy mają jakiś serwer i tak we wszystkich krajach :D

­

Opublikowano (edytowane)

Ymir ma kontakty z Putinem, ja bym uciekał już w Polski, a tak serio, to nie masz o co się bać.

PS: Jeżeli dostane warna, to inni też powinni. :P

Na takiej, że source mamy już prawie dwa lata (poprawcie mnie jeśli się mylę) a o prywatnych serwerach ogólnie nie mówiąc. Patrząc, że jedyne zaognienia na tle prawnym odbywały się o grafiki czy skrypty www a giganci serwerów np. iMetin czy Balmora dalej stoją a odnoszą właściwie kolosalne korzyści finansowe i nikt ich do odpowiedzialności prawnej nie pociągał to raczej wątpię żeby szary wyjadacz kamieni metin miał z tego tytułu jakieś problemy.

@Tarien dokładnie od 31.12.2013r, dokładnie mówisz, ja nie chce tutaj, żeby mnie hejtowali, ale niby mają licencje od ymira, może to prawda, bo wiecie ile oni zarobili.

Edytowane przez Hya
Opublikowano

Ymir ma kontakty z Putinem, ja bym uciekał już w Polski, a tak serio, to nie masz o co się bać.

PS: Jeżeli dostane warna, to inni też powinni. :P

Na jakiej podstawie twierdzisz ze nie ma sie o co bac?
Opublikowano

Na jakiej podstawie twierdzisz ze nie ma sie o co bac?

Na takiej, że source mamy już prawie dwa lata (poprawcie mnie jeśli się mylę) a o prywatnych serwerach ogólnie nie mówiąc. Patrząc, że jedyne zaognienia na tle prawnym odbywały się o grafiki czy skrypty www a giganci serwerów np. iMetin czy Balmora dalej stoją a odnoszą właściwie kolosalne korzyści finansowe i nikt ich do odpowiedzialności prawnej nie pociągał to raczej wątpię żeby szary wyjadacz kamieni metin miał z tego tytułu jakieś problemy.

Opublikowano

nie ciebie sie pytalem. Po 2 wydawac to ci sie moze.
Opublikowano

nie ciebie sie pytalem. Po 2 wydawac to ci sie moze.

Dość tego pierdolenia, mam problem z binką.

­

typedef struct packet_shop_item
{
    DWORD       vnum;
    int64_t     price;
    WORD        count;
	BYTE		display_pos;
	long		alSockets[ITEM_SOCKET_SLOT_MAX_NUM];
    TPlayerItemAttribute aAttr[ITEM_ATTRIBUTE_SLOT_MAX_NUM];
} TShopItemData;
8>c:\users\admin\desktop\src game & db\client\client\userinterface\GameType.h(331): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'price'
8>c:\users\admin\desktop\src game & db\client\client\userinterface\GameType.h(331): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
Opublikowano

Spróbuj tym:

typedef struct packet_shop_item
{
    DWORD       vnum;
    DWORD       price;
    BYTE        count;
BYTE display_pos;
long alSockets[ITEM_SOCKET_SLOT_MAX_NUM];
    TPlayerItemAttribute aAttr[ITEM_ATTRIBUTE_SLOT_MAX_NUM];
} TShopItemData;

Tyle że wtedy będzie mogło mi wypierdolić błędy o niezgodnych pakietach.

­

Opublikowano (edytowane)

Dość tego pierdolenia, mam problem z binką.

­

To jest ukryta treść, proszę

Haha a taki ponoć z Ciebie specjalista od C++ haha a nawet nie wiesz że int64_t od tak się w bince nie zapakuje + nie korzystaj z paczki od serwa source stąd z mpcforum bo tam jest specjalnie zrobione tak, by nie mieli yangów haha :D oj pseudo techniczku ;3

I nie dawaj WORD w count -.- daj DWORD.. -.-

Spróbuj tym:

Niezgodność pakietu jest Twoim sposobem, jeśli w game on da DWORDa to znowu nie będzie miał powiększonych yangów ^^

Tyle że wtedy będzie mogło mi wypierdolić błędy o niezgodnych pakietach.

­

Nie mogło by Ci tylko w 100% Ci wywali błędy z pakietami ^^

No nic, podpowiem lecz jednak że samym intem się da, a jeśli ktokolwiek zna się na dodawaniu własnych funkcji, może dodać sobie funkcje yangów, żeby czytało np. z configu ;3

Aktualnie są tylko 3 sposoby na zniesienie limitu yang.

Polecam użyć INT.

Pozdrawiam.

Edytowane przez kamil2321

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano (edytowane)

Haha a taki ponoć z Ciebie specjalista od C++ haha a nawet nie wiesz że int64_t od tak się w bince nie zapakuje + nie korzystaj z paczki od serwa source stąd z mpcforum bo tam jest specjalnie zrobione tak, by nie mieli yangów haha :D oj pseudo techniczku ;3

Niezgodność pakietu jest Twoim sposobem, jeśli w game on da DWORDa to znowu nie będzie miał powiększonych yangów ^^

No nic, podpowiem lecz jednak że samym intem się da, a jeśli ktokolwiek zna się na dodawaniu własnych funkcji, może dodać sobie funkcje yangów, żeby czytało np. z configu ;3

Polecam użyć INT.

Pozdrawiam.

Hm. Zajrzyj do src Dreikona/Mortyriusza/Ashnetii tam jest właśnie ten sposób i jakoś działa.

Poradziłem sobie z binarką.

A. Czy ja stwierdziłem że jestem technikiem? Nie. Uczę się dopiero więc o c**j ci cho ?

@down Powiem ci to co ty mi mówiłeś, ignoruj go. ;d

Edytowane przez Lajk™
Opublikowano (edytowane)

Polecam użyć INT.

Pozdrawiam.

Powiedziałem! Wypierdalaj z mojego tematu. Kolesiu, który zazdrości "popularności", k***a jakby było czego :___; 

Ja nie komentuje Twoich tematów, a ty nie pomagasz tutaj użytkownikowi, tylko się wywyższasz.

Pozdrawiam, mistrzu <3

Edytowane przez NoName#2