Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moyes.pl [Dedyk] [Easy]

Sielu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer nie dopracowany pod wieloma względami:

1.Yangi. Ok, miało być ciężko, ale jest za ciężko jak na taki serwer, ceny ulepszania niektórych przedmiotów są kosmiczne dla ludzi, którzy nie mają monetki z IS'u, w godzinę dropienia na mapce 100 mam może 15-20kk (z monetką na pół h), te yangi starczą może na przerobienie 1 itema (wliczam tu cenę ulepszaczy i samą cenę ulepszania)

2.Metiny/bossy. Respów mało, czas respów bardzo długi co równa się dużym cenom i małym ilościom ulepszaczy.

3.Bonusy w eq. Niektórych itemów po prostu nie opłaca się przerabiać. Przykładowo ekstazyjne buty, które ponoć są do expa dają szybkość zaklęcia i hp (po przeróbce), buty feniksa dają 10% bloku, a przerobione (+9) dają 4%.Jest sporo takich rzeczy, które po prostu lepiej zostawić w pierwszej postaci.

4.Dungeony. Pisałem już wcześniej, że śmierci zabić na 100 poziomie się nie da, bije 3x16k (przy końcówce hp) podczas gdy z przerobionym eq mam koło 40. Do tego każde jej uderzenie "skillem" odpycha, a bije go co chwilę. Reszta dungeonów pewnie tak samo zrobiona (pod względem DMG i HP bossów), ale nie będę się wypowiadał na ich temat.

5.Moby. Za słabe, niby serwer easy, ale hp to one mają z 5k, a bije się po 20.

6.Zmianek peta do 110lvla miałem aż 2 sztuki, chyba bardziej się opłaca robić postacie na początku żeby dostać dobre bonusy.

Więcej mi się nie chce pisać, ale pewnie jeszcze ze 2 albo 3 punkty bym znalazł.

Nie polecam serwera, monotonny i za ciężki jak na easy.

Dokładnie to.

Niestety Sielu ma to głęboko w ... i nic z tym nie robi.

Ja też już mam dość gry tutaj.

30 minut expa z pd na mapie 100 lvl i wbicie 1,5lvl na 105 dopełniło mojej frustracji.

Ile można ulepszać, dropić i w kółko robic nowe dropy, żeby zrobić epickie eq, które jest gorsze od biżu na 54/55.

Kolejny raz sielu z dobrego easy zrobiłeś gówno podchodzące momentami pod harda.

Nie zobaczysz mnie więcej na Twoim serwerze pomimo, że wkładasz w nie dużo pracy to i tak masz gów*o w głowie i nie myślisz często :)

goof2jpg_eqanqpq.jpg

• Odpowiedzi 807
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie to.

Niestety Sielu ma to głęboko w ... i nic z tym nie robi.

Ja też już mam dość gry tutaj.

30 minut expa z pd na mapie 100 lvl i wbicie 1,5lvl na 105 dopełniło mojej frustracji.

Ile można ulepszać, dropić i w kółko robic nowe dropy, żeby zrobić epickie eq, które jest gorsze od biżu na 54/55.

Kolejny raz sielu z dobrego easy zrobiłeś gówno podchodzące momentami pod harda.

Nie zobaczysz mnie więcej na Twoim serwerze pomimo, że wkładasz w nie dużo pracy to i tak masz gów*o w głowie i nie myślisz często :)

Każdemu się nie dopasujesz.

Kwestia taka:

spełnisz wymagania jednego gracza to stracisz lub zyskasz

w tej sprawię mogę powiedzieć tyle że gdy próbowałem tak robić tzn: spełniać wymagania wszystkich to poszło..

natomiast patrząc na to co wypisał  Xewka jest do poprawy. nie wszystko ale większość.

tylko kwestia czasu, bo każdy obecnie ma jakiś problem błąd więc ciężko  ogarnąć to wszystko.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Już działa.

To zależy, podaj syserr.txt

W razie problemów wejdź na ts`a i zainstaluj tv.

możliwe że tak.

1126 23:01:56236 :: Cannot find item by 0
1126 23:01:56237 :: Cannot find item by 0
1126 23:01:56276 :: Cannot find item by 0
1126 23:01:56277 :: Cannot find item by 0
1126 23:01:56279 :: Cannot find item by 0
1126 23:01:56318 :: Cannot find item by 0
1126 23:01:56319 :: Cannot find item by 0
1126 23:01:56358 :: Cannot find item by 0
1126 23:01:56359 :: Cannot find item by 0
1126 23:01:42841 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/characterselect.mp3
1126 23:02:56820 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/characterselect.mp3
1126 23:08:37232 :: ResourceManager::GetResourcePointer: NOT SUPPORT FILE d:\max work\MPCforum\n\obj\snow.m\snow_4fbuilding_02.psd
1126 23:11:42521 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/characterselect.mp3

tego jest kupa dalej wywala mnie co chwile 
Opublikowano

Każdemu się nie dopasujesz.

Kwestia taka:

spełnisz wymagania jednego gracza to stracisz lub zyskasz

w tej sprawię mogę powiedzieć tyle że gdy próbowałem tak robić tzn: spełniać wymagania wszystkich to poszło..

natomiast patrząc na to co wypisał  Xewka jest do poprawy. nie wszystko ale większość.

tylko kwestia czasu, bo każdy obecnie ma jakiś problem błąd więc ciężko  ogarnąć to wszystko.

Te rzeczy są podstawowe, nie wiem jakich beta testerów miałeś w takim razie skoro macie takie niedociągnięcia. Zresztą o niektórych rzeczach (np respach) ludzie mówią Ci już od godziny od startu serwera, a Ty dalej nic z tym nie robisz, także w tej chwili Twoje gadanie mogę uznać za lanie wody.

Zresztą mi na serwerze nie zależy, Tobie powinno, spadek graczy widać chociażby po liczniku, który przy starcie wskazywał zawsze ponad 1k przez parę godzin bez przerwy, a teraz o tej samej porze nie dochodzi do 500.

Opublikowano

No nuestety sielu znowu obiecuje gruszki na wierzbie "wiemy o tym, wszystko kwestia czasu" skad ja to znam :c

A wgl.. jaki jest sens wprosadzania wilkolaka skoro tak czy siak na 100% on sie zbuguje na plu

Opublikowano

Serwer niby easy a tak naprawdę powinien podchodzić pod hard. Wprowadzacie ludzi w błąd. Po wbiciu 105 lvla szczerze to mam dość bo mam ulepszyć wachlarz na którego przerobienie (80% szans) będę dropil następne 2 godziny. Bezsens. Gdy gra tak wielu ludzi a bossów i metkow aż tak malo. Pozdrawiam Administrację, która nie ma czasu na serwer.

Untitled-_sharhqs.png

Time-TS3.PL [iNSOMNIA] Serwer już wystartował!

Zapraszam!

Opublikowano

1.Yangi. Ok, miało być ciężko, ale jest za ciężko jak na taki serwer, ceny ulepszania niektórych przedmiotów są kosmiczne dla ludzi, którzy nie mają monetki z IS'u, w godzinę dropienia na mapce 100 mam może 15-20kk (z monetką na pół h), te yangi starczą może na przerobienie 1 itema (wliczam tu cenę ulepszaczy i samą cenę ulepszania)

Polecam dodać drop sztabek z mobów/metinów. Faktycznie trochę dużo idzie na ulepszanie, jest gorzej niż na typowym MEDIUM, to ulepszacze powinny być drogie a nie same ulepszanie.

2.Metiny/bossy. Respów mało, czas respów bardzo długi co równa się dużym cenom i małym ilościom ulepszaczy.

Według mnie z każdego BOSSA/METKA powina być 100% szansa dropnięcia jednego z dwóch ulepszaczy jakie dropią. Jeśli z któregoś dropi 4 to powinna być 100% na 2 z nich.

3.Bonusy w eq. Niektórych itemów po prostu nie opłaca się przerabiać. Przykładowo ekstazyjne buty, które ponoć są do expa dają szybkość zaklęcia i hp (po przeróbce), buty feniksa dają 10% bloku, a przerobione (+9) dają 4%.Jest sporo takich rzeczy, które po prostu lepiej zostawić w pierwszej postaci.

To też również pięta achillesowa tego serwera. Nie jest tak źle ale jak na typ, EASY/MEDIUM spodziewać się należy trochę lepszych wbudowanych bonów, przede wszystkim STATY, KRYT, SZYCIE, LUD, HP, to powinno się w każdym przedmiocie zwiększać

4.Dungeony. Pisałem już wcześniej, że śmierci zabić na 100 poziomie się nie da, bije 3x16k (przy końcówce hp) podczas gdy z przerobionym eq mam koło 40. Do tego każde jej uderzenie "skillem" odpycha, a bije go co chwilę. Reszta dungeonów pewnie tak samo zrobiona (pod względem DMG i HP bossów), ale nie będę

Nie rozumiem w ogóle tego rozwiązania z odpychaniem BOSSÓW. a hit 3xDMG to juz trochę przesada. Ile jest na to %? prawie co drugie uderzenie siada

5.Moby. Za słabe, niby serwer easy, ale hp to one mają z 5k, a bije się po 20.

To jest EASY, moby jak najbardziej odpowiednio dopasowane pod względem hp i dmg

6.Zmianek peta do 110lvla miałem aż 2 sztuki, chyba bardziej się opłaca robić postacie na początku żeby dostać dobre bonusy.

Co najmniej 3 krotnie powinien być zwiększony ich drop ze szkatułek, albo chociaż zrobić system przerabiania ich z czegoś tam

Wszystko jest dobrze tylko teraz kwestia dopasowania kilku ważniejszych rzeczy. Nie może być tak, że z BOSSA jest szansa ledwo 30% na drop ulepszacza, i to tak słabego, rozumiem jeszcze taki drop ulepszaczy których potrzebujemy na końcowe sety. Najgorsze jest to, że strasznie dużo musimy wydawać na ulepszanie czegoś na przykład z +8 na +9. Rozumiem jeszcze na następny set, ale od 0 do 9 powinno być dosyć łatwe.

Po za tym takie małe pytanie, widzę, że jest zrobione coś na wzór diffa zwiększającego maksymalną szybkość ruchu która stadnardowo wynosi 200.

Czy to samo jest zrobione z szybkością ataku czy nadal normalnie jest 200 a wszystko powyżej już się nie dodaje?

The past has gone

Opublikowano

To ja już podziękuje za gre. To już jest kupowanie PvP. Żenada ! Może dodacie jeszcze full wybonowane eq za 1000 SM?

Nara !

Wydasz 70 zł i masz 55% więcej na ludzi i 8000 HP więcej na 30 dni 

Średnio za 10 zł wydanych na IS mamy 175 SM

6vfk2dqlgjl3.jpg

Opublikowano

To ja już podziękuje za gre. To już jest kupowanie PvP. Żenada ! Może dodacie jeszcze full wybonowane eq za 1000 SM?

Nara !

6vfk2dqlgjl3.jpg

Niby racja, ale pamiętaj że przedmiotami można handlować i niekoniecznie musisz wydawać zł, tylko kupić od kogoś za Yang. 

Polecam. 

xD 

Opublikowano

Nara !

6vfk2dqlgjl3.jpg

Płaczesz, bo nie masz kasy czy jak? co to jest 70 zł? xD

Zobacz lepiej, co jest w IS na dreikonie, dla mnie tutaj to bardzo tanio tyle wydać, ale nie chodzi o to.

Na pewno gracze będą to sprzedawać za yangi, także zbieraj kase i będziesz sobie kupował w grze za yangi..lol, problemy nastolatków ( komu zajebać hajs, żeby kupić sobie coś z is xD )

Serwer polecam, bo serwer pod is. :D

Opublikowano

Nara !

6vfk2dqlgjl3.jpg

Mnie jedynie odpycha to, że są one na czas ... według mnie nie opłaca się tego kupować za kasę, a te 70 zł lepiej sobie wydać na coś innego 

Opublikowano

Mnie jedynie odpycha to, że są one na czas ... według mnie nie opłaca się tego kupować za kasę, a te 70 zł lepiej sobie wydać na coś innego 

Akurat pety są na stałe ( a to podstawa ) a resztę rzeczy rozumiem, że są na czas. ( serwer musi się z czegoś utrzymać ) ale powinni też dodać słabsze kostiumy do dropu i np na 7 dni czy coś.

Dla niektórych 70 zł to nic ( jeśli ktoś zarabia ) z 2 strony WAS rozumiem, bo skąd ma sobie jakiś gimbus, czy tam ktoś wziąć 70 zł? ( mamo daj mi 70 dych, bo potrzebuje na is? xD )

Aw: Kiedy dokończycie itemshop?

Opublikowano

Akurat pety są na stałe ( a to podstawa ) a resztę rzeczy rozumiem, że są na czas. ( serwer musi się z czegoś utrzymać ) ale powinni też dodać słabsze kostiumy do dropu i np na 7 dni czy coś.

Dla niektórych 70 zł to nic ( jeśli ktoś zarabia ) z 2 strony WAS rozumiem, bo skąd ma sobie jakiś gimbus, czy tam ktoś wziąć 70 zł? ( mamo daj mi 70 dych, bo potrzebuje na is? xD )

Szczerze wole sobie dołożyć 55zł i kupić abonament miesięczny na  siłke niż wydawać na coś co zniknie

Opublikowano

Słabsze Kostiumy (kolorowe bojowniki) lecą przecież z rajdów ;) dają 2k i 5 na ludzi na 3 dni. 

xD 

Opublikowano

Tak marudzicie na ten drop yang ale wystarczy dobrze pomyśleć i można znaleźć z*******y sposób na zarobek na mniejszym levelu ;)

Co do serwera polecam. 

#rein

Opublikowano

NIe no to już jest lekka przesada aż niewiem czy płakać czy się smiać.

IS z tego co patrzyłem jest bardzo tani w porównaniu do konkurencji i ogólnikowej sceny metin2.

Nie zapominajmy również iż ALL Itemami z IS-u mozna handlować w grze, i nie będzie problemu z pozyskaniem ich w shopach.

Serwer przez kilka dni bez IS-u =Źle

Dodasz IS na serwer i to tani w porównaniu do innych serwerów= Źle

Tyle w tym siedze ale juz powątpiewam jak tu dogodzić niektórym...

Pozdrawiam

True!

Opublikowano

IS z tego co patrzyłem jest bardzo tani w porównaniu do konkurencji i ogólnikowej sceny metin2.

Nie zapominajmy również iż ALL Itemami z IS-u mozna handlować w grze, i nie będzie problemu z pozyskaniem ich w shopach.

Pozdrawiam

True!

To ,że jest tani nie oznacza ze majac full is mozna miec 55% ludzi i 8k hp wiecej co daje ci ogromną przewage w pvp jak i w expie #

Opublikowano

Sprawdziłem ten serwer, ponieważ został mi polecony przez kilku użytkowników i niestety żałuję, że w ogóle straciłem na to czas. Dopisek "easy" jest tylko chyba dla zmyłki, bo z łatwej gry to nie ma tutaj kompletnie nic.

Podchodzi to bardziej pod coś pomiędzy medium/hard (z większym naciskiem na medium). Yangi dropią bardzo słabo, przez dłuższy czas musiałem latać z rangą 'okrutny', bo brakowało mi hajsu na fasolki pomimo tego, że robiłem każdą misję (zarówno fabularne, jak i te dodatkowe). Ilość graczy online również jest niska w porównaniu do innych serwerów.

Szczerze mówiąc, to trochę się zawiodłem Sielu, bo sam grałem na poprzedniej odsłonie twojego serwera (bodajże nosił on nazwę 'Metinek', jeśli się mylę, to mnie poprawcie) i był on o jakieś 90% lepszy niż ten, który stoi na obecną chwilę.

Opublikowano

Pozdrawiam

True!

Na pewno nie dogodzisz nikomu Kupowanym PvP.

Teraz tylko czekam na opcje kupowanie eq. może mogę kupić od razu wybonowane na 180 lvl?

The past has gone

Opublikowano

Niestety rezygnuję z servera.. z jednego powodu :
- Włożysz hajs w is = nikt cie w pvp nie pojedzie.
No niestety moim zdaniem jest to lekka przesada,aczkolwiek zyczę powodzenia.

Pozdrawiam

715a95fd31834.jpg

Opublikowano

Ktoś tam pisał, że eq do expa nie opłaca się przerabiać. Kolce oraz bransoleta dają na potworki - więc podejmijcie decyzje czy się opłaca. Co do butów, ktoś tam powiedział, że ekstazy są do expa. Nikt tam nie napisał, że są one zrobione do expa. Jest to tylko i wyłącznie indywidualny wybór, jakie eq zrobicie do expa, a jakie do pvp.

Biżuteria na +0, nie daje takich samych bonusów co ta na 54 +9, jednakże biżuteria na poziom maxymalny, przy maxymalnym plusie, daje dużo więcej niżeli ta na 54. 

Uwierzcie mi na słowo, że opłaca się ulepszać ! Co do yangów na mapach z monetką z is'u, bonusem na yangi, oraz monetką z gry, oraz przy zbieraniu yangów z ziemi w ciągu 30 minut na mapie 100 lvl zarobiłem około 35kk. Co do bossów, oraz metków - wystarczy znaleźć spota, na których respią się metki / bossy i co 25-30 minut klepie się bossa / metka.

Przyznaje, ciut mogły by być respy krótsze, jednakże nie uwzględniliśmy przy testowaniu tak dużej ilości graczy online.

Ale dajcie czas administracji, robią co mogą, każdy pracuje na 100% swoich sił. Trzeba być cierpliwym, bo przy 1k online, ciężko jest każdemu pomóc.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Ktoś tam pisał, że eq do expa nie opłaca się przerabiać. Kolce oraz bransoleta dają na potworki - więc podejmijcie decyzje czy się opłaca. Co do butów, ktoś tam powiedział, że ekstazy są do expa. Nikt tam nie napisał, że są one zrobione do expa. Jest to tylko i wyłącznie indywidualny wybór, jakie eq zrobicie do expa, a jakie do pvp.

Biżuteria na +0, nie daje takich samych bonusów co ta na 54 +9, jednakże biżuteria na poziom maxymalny, przy maxymalnym plusie, daje dużo więcej niżeli ta na 54. 

Uwierzcie mi na słowo, że opłaca się ulepszać ! Co do yangów na mapach z monetką z is'u, bonusem na yangi, oraz monetką z gry, oraz przy zbieraniu yangów z ziemi w ciągu 30 minut na mapie 100 lvl zarobiłem około 35kk. Co do bossów, oraz metków - wystarczy znaleźć spota, na których respią się metki / bossy i co 25-30 minut klepie się bossa / metka.

Przyznaje, ciut mogły by być respy krótsze, jednakże nie uwzględniliśmy przy testowaniu tak dużej ilości graczy online.

Ale dajcie czas administracji, robią co mogą, każdy pracuje na 100% swoich sił. Trzeba być cierpliwym, bo przy 1k online, ciężko jest każdemu pomóc.

Pozdrawiam serdecznie.

No i teraz mozecie nazwac mnie prorokiem.

Chwila, nie jestem prorokiem tylko znam fakty..

Jak przy Metinku - Sielu postawił w miare stabilny serwer ale na konkretny update to sobie poczekacie do następnych świąt albo i dłużej.

Opublikowano
Niby racja, ale pamiętaj że przedmiotami można handlować i niekoniecznie musisz wydawać zł, tylko kupić od kogoś za Yang. 

Wracając do tej wypowiedzi, wszystko fajnie.

Już widzę ceny za głupi kostium, o ile ktoś w ogóle sprzeda.

Bo przecież za 100kk nikt Ci nie sprzeda takiej rzeczy, będą wołać po 400/500kk.

Heniek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...