Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Manchester United Football Club

Gamus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ak poinformowała dzisiaj brytyjska prasa, Manchester United jest gotowy zapłacić klauzulę odejścia Neymara. Angielska drużyna chce spróbować sprowadzić piłkarza zanim ten przedłuży kontrakt z Barceloną.

Wartość rynkowa Neymara wynosi wg portalu transfermarkt.es 100 milionów euro, a jego klauzula odejścia to 190 milionów. Manchester United od dawna interesuje się Brazylijczykiem i chce negocjować, by ten przeniósł się do Anglii latem.

Neymar wielokrotnie podkreślał, że jest szczęśliwy w Barcelonie. Obecnie ojciec piłkarza jest w trakcie negocjowania nowego kontraktu i wydaje się, że jest na dobrej drodze do przedłużenia umowy.

Niemniej jednak wg Daily Star Manchester United nie rezygnuje z napastnika i jest w stanie zapłacić jego klauzulę odejścia.

Tego klocka Ronaldo rzekomo zakochanego w nich ciągle z Realu Beniteza wyciągnąć nie potrafią a myślą że uda im się z Barcelony sprowadzić Neymara... :P

hYYRv6d.png

Opublikowano

Tego klocka Ronaldo rzekomo zakochanego w nich ciągle z Realu Beniteza wyciągnąć nie potrafią a myślą że uda im się z Barcelony sprowadzić Neymara... :P

$$$$$$$

a po drugie to są ploty

Opublikowano

$$$$$$$

a po drugie to są ploty

Czy ja wiem? Van Gaal, Enrique i Neymar już potwierdzili, że United się zgłaszali. Może postanowili przejść po raz drugi do ofensywy?

hYYRv6d.png

Opublikowano

Czy ja wiem? Van Gaal, Enrique i Neymar już potwierdzili, że United się zgłaszali. Może postanowili przejść po raz drugi do ofensywy?

no to musi wplacic klauzule, inaczej go nie wyciągnie pewnie

Opublikowano

Od 2 miesięcy?? Ten typ niszczy MU od początku swojej pracy...

Nie do końca mogę się z Tobą zgodzić. Van Gaal nie jest słabym trenerem, po prostu wydaje mi się, że przerosła go presja. Ale to nie tłumaczy go z wyników. Jednak United to nie Real i nie zwalnia się tu trenera po kilku przegranych meczach ;p

1-0 z Newcastle po golu Rooneya z karnego :) 28'

Opublikowano

Nie do końca mogę się z Tobą zgodzić. Van Gaal nie jest słabym trenerem, po prostu wydaje mi się, że przerosła go presja. Ale to nie tłumaczy go z wyników. Jednak United to nie Real i nie zwalnia się tu trenera po kilku przegranych meczach ;p

1-0 z Newcastle po golu Rooneya z karnego :) 28'

Newcastle też w bajecznej formie nie jest, więc MU powinno pojechać gładko 4:0.

Opublikowano

Gamus patrząc na obecną formę United postanowił się nie wypowiadać.  :ok: Kiedy postanawiam postawić na remis, to Rooney, skrzat, który nigdy nie strzela postanawia nagle strzelić mi w pysk.  :awkward: Ehhhhhhh, jak Arsenal wygra to tylko United zjebie mi kupon (znowu).

Co do dzisiejszego meczu to niezły tartak, aż wióry się sypały.

Opublikowano

Wiem ile strzelił, nie musisz mi tego mówić. Ale mówię o jego formie od początku sezonu.

ano to już inna bajka. na szczęście zaczął strzelać i oby mu tak dalej szło. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jeśli Mourinho zostanie trenerem ManU to Premier League będzie galaktyczną ligą

boje się pomyśleć co będzie jeśli On dostanie klub z takim budżetem :)

w Chelsea przestrzegali FFP i przez to nie udało się sprowadzić m.in. Sterlinga i Stonesa

ale w ManU mając na ławce trenerskiej managera tej klasy nie będą żałować hajsu na jego zachcianki

Real może już chyba zapomnieć o de Gea bo Mou nigdy nie pozwoli na jego sprzedaż.

Poza tym Liga Europy w tym roku zapowiada się ciekawie patrząc na kluby które biorą w niej udział: ManU, Tottenham, Dortmund, Napoli, Sevilla, Liverpool

raczej małe szanae żeby Sevilla po raz 3 z rzędu triumfowali :)

myślę że w tym roku będzie to Tottenham lub Napoli

Opublikowano

Mou z murinho to było by coś :D, Gdyby SAF był to z depaya by Ronaldo zrobił :DD

Ja jestem za Dortmundem w LE :D

Opublikowano

Dziś powinno być pewne zwycięstwo, ale kto wie, w końcu to United. Jeżeli mają w planach wygranie Ligi Europy to niech lepiej coś szybko zrobią, bo czasu nie wiele, a w meczu Borussia nie daje im szans. Tak więc Mourinho albo teraz, albo po sezonie. 

Ale to byłby mecz o SPE: United-Barca/Bayern/Juve :D

Opublikowano

przegrali w LE z jakimś no name z którym wygrałaby nawet Legia :)

No tak w sumie to połowicznie masz racje, bo nie zapominajmy, że Legia w grupie LE grała z  Midtjylland i raz wygrała, ale raz też przegrała :)

Co nie zmienia faktu oczywiście, że gra ManU jest ostatnio niezbyt przyjemna dla oka i wyraźnie potrzeba tam zmian, zaczynając od tej na stanowisku trenera

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Manchester to nie ten zespół co kiedyś, no ale swoją piłkę powoli zaczynają rozgrywać.

Ferguson opuszczając MU pozostawił kopa wstecz dla piłkarzy, a także dla samego zarządu. Mogliśmy to zauważyć już w następnym sezonie, lecz według mnie tak historyczny klub mimo tego powinien trzymać wysoki poziom.

Obecnie United grają dość dobrą piłkę, lecz daje im to tylko obecnie 5 lokatę. Mam nadzieje, że zakończą sezon w pierwszej 3.

1980497.jpeg
Opublikowano

Wątpię żeby zakończyli sezon w top3, chociaż ostatnie kolejni były owocne to jednak sądze, że bliżej top5 zakończą

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Porażka w LE z Liverpoolem 2-0, fala krytyki, wszyscy widzą co się dzieje ale LvG nadal stoi na swoim. Pośmieje się ktoś ze mną?

Polecam też rozmowę między Scholesem a Carragherem dla BT Sport po meczu LE. Ostre, szczere słowa nt. atmosfery wokół klubów w czasie ich rywalizacji.

Muszę cały czas rotować składem. Nie mogę wystawić tej samej jedenastki co mecz, bo gramy co kilka dni i mamy sporo kontuzji. Nie jest łatwo mieć taki terminarz przy tak małej liczbie dostępnych graczy. 

Zgodzę się, że z Liverpoolem nie zagraliśmy najlepiej, ale przecież nie prezentujemy się tak przez cały sezon. Po porażce z Midtjylland już byłem zwalniany, a tymczasem szybko się zrewanżowaliśmy. Tak też może być z Liverpoolem. Stać nas też na zwycięstwo przeciwko West Ham United w FA Cup. 

Myślę, że wszystko idzie zgodnie z moim trzyletnim planem, czasem tylko brakuje wyników wobec różnych zbiegów okoliczności. Może nie jesteśmy drużyną na mistrza Anglii, ale wierzymy, że możemy coś zdziałać w FA Cup. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...