Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CradosMt2.pl [Dedyk] [Medium]

Sh4ke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer jest naprawdę dobrze zrobiony. Już tu się w tym temacie rozpisywałem na temat wad i zalet Cradosa, wiec nie będę się powtarzał, ale mam nadzieję, że wkrótce powstanie S2 z ogarnięta administracją, poprawionymi misjami (gdyby nie te misje grałoby tu 3 razy więcej ludzi) i innymi drobnymi poprawkami.

Grałem tu od sierpnia do października, nie wiem jak jest teraz, ale serwer już chyba można spisać na straty. Szkoda, jednak w sumie chyba nie ma co dalej tego ciągnąć. Lepiej poprawić to co jest do poprawienia i rozpocząć od nowa.

Gdybyśmy tak zrobili ludzie by nas zjedli, ponieważ byłoby, że lecimy na hajs nie zależy nam i byłoby jak na Ascarialu S2.

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gdybyśmy tak zrobili ludzie by nas zjedli, ponieważ byłoby, że lecimy na hajs nie zależy nam i byłoby jak na Ascarialu S2.

Zatem, skoro zależy Wam na graczach, czemu NIGDY podczas swojej gry (czyli ok miesiąca, głównie w godz. wieczornych <nie nocnych> 18-22), NIGDY nikogo z teamu, oprócz Feezy-ego z mini-eventami rozpierdzielającymi ekonomię serwera - nikogo z innych członków team nie dane mi było ani zobaczyć, ani usłyszeć. Odniosłam wrażenie, ze tylko diabeł pamiętał to, o czym bogowie zapomnieli.

P.S. przepraszam, muszę nanieść edit. Jeden, jedyny raz dane mi było ujrzeć kogoś z teamu poza Feezy. Zdaje się, że byłeś to właśnie Ty, Sh4ke, ale łba uciąć sobie nie dam, jak gracze pewnej gildii wzięli sprawy w swoje ręce i ogłosili "niespodzianki dla nowych". Faktycznie latał wtedy Feezy i ktoś jeszcze... Cel fajny i szczytny, ale czemu znów gracze musieli wykazać więcej inicjatywy niż założyciele serwera w jego rozwój?

Opublikowano

Zatem, skoro zależy Wam na graczach, czemu NIGDY podczas swojej gry (czyli ok miesiąca, głównie w godz. wieczornych <nie nocnych> 18-22), NIGDY nikogo z teamu, oprócz Feezy-ego z mini-eventami rozpierdzielającymi ekonomię serwera - nikogo z innych członków team nie dane mi było ani zobaczyć, ani usłyszeć. Odniosłam wrażenie, ze tylko diabeł pamiętał to, o czym bogowie zapomnieli.

P.S. przepraszam, muszę nanieść edit. Jeden, jedyny raz dane mi było ujrzeć kogoś z teamu poza Feezy. Zdaje się, że byłeś to właśnie Ty, Sh4ke, ale łba uciąć sobie nie dam, jak gracze pewnej gildii wzięli sprawy w swoje ręce i ogłosili "niespodzianki dla nowych". Faktycznie latał wtedy Feezy i ktoś jeszcze... Cel fajny i szczytny, ale czemu znów gracze musieli wykazać więcej inicjatywy niż założyciele serwera w jego rozwój?

Po co @Sh4ke ma siedzieć na grze skoro serwer już od jakiegoś czasu wydaje się martwy a technik ma to w d***e?

Przecież konkretnie z Kirkiem powiedzieli w filmie.

Mnie tylko ciekawi jedno Sh4ke - dlaczego wcześniej nie dogadaliście się z lourtem żebyscie ty i kirek mieli dostęp do plikow + byście wzieli jakiegoś tam ziomka do pomocy i podratowali serwer ;f?

Możesz nie odpowiadać tak tylko mnie ciekawość zżera bo skoro tyle juz wspolpracujecie to moglby Wam to ogarnac chociaz xD

giphy.gif

Potrzebujesz reklamy serwera Metin2?

Konkretny Youtuber zaprasza Cię do swojej oferty!

http://www.mpcforum.pl/topic/1249870-reklama-serwer%C3%B3w-metin2-youtube-8700-facebook-4100-grupa-metin2-3100/page-1
Opublikowano

Po co @Sh4ke ma siedzieć na grze skoro serwer już od jakiegoś czasu wydaje się martwy a technik ma to w d***e?

Mnie tylko ciekawi jedno Sh4ke - dlaczego wcześniej nie dogadaliście się z lourtem żebyscie ty i kirek mieli dostęp do plikow + byście wzieli jakiegoś tam ziomka do pomocy i podratowali serwer ;f?

Możesz nie odpowiadać tak tylko mnie ciekawość zżera bo skoro tyle juz wspolpracujecie to moglby Wam to ogarnac chociaz xD

W sumie to Przemek zje... zamiast zająć się tym serwerem gdzie spokojnie cały czas mogło grać te 900+ graczy to poszedł na ascari** gdzie jest o wiele mniej graczy

Opublikowano

Pewnie że odpowiem - serwer tworzył w 100% Lourt - od strony technicznej, więc nie mam jakichkolwiek praw do tych plików, poza tym nie chciałbym nikogo innego do pomocy na serwerze, prócz niego, bo on stworzył serwer i zna go najlepiej.

Opublikowano

­Trochę szkoda, że tak się dzieje z serwerem ;x Lourt zamiast ogarniać cradosa dalej to poszedł na ascarial, gdzie gra 200 typa <beka>.

Jak grałem to serwer był naprawdę dobry i dużo osób grało, a teraz jak widzę, że o 21:20 jest 84 online to tak trochę szkoda serwera ;s Nawet nie wiadomo do kiedy jest opłacony. Widzę, że koniec serwera będzie jak na Helium2.

tenor.gif

Opublikowano

Serwer jest bardzo fajny i myślę że jeszcze będzie :)

Sh4ke ludzie grają od początku serwera i to czego się dorobili , to maja stracić ?

Może byś się postawił w naszej sytuacji i jakoś to naprawił. Crados jest najlepszym serwerem 2014 roku , wystarczy ze zmienisz administracje na jakąś na której zależy by ten serwer szczytował.

Mam tez prośbę do tych co graja/grali/ będą grali by po prostu dalej  grali  , by nie dopuścić do upadku tak dobrego serwera ..

Nie damy się !!!

Opublikowano

Pewnie że odpowiem - serwer tworzył w 100% Lourt - od strony technicznej, więc nie mam jakichkolwiek praw do tych plików, poza tym nie chciałbym nikogo innego do pomocy na serwerze, prócz niego, bo on stworzył serwer i zna go najlepiej.

Może i tak tylko gdyby Was nie było w teamie to ząłoze się ze 50% osob by nie zagrala tutaj ;)

giphy.gif

Potrzebujesz reklamy serwera Metin2?

Konkretny Youtuber zaprasza Cię do swojej oferty!

http://www.mpcforum.pl/topic/1249870-reklama-serwer%C3%B3w-metin2-youtube-8700-facebook-4100-grupa-metin2-3100/page-1
Opublikowano

Weezy - team to nie wszystko, tutaj akurat pokazali swoją klase opuszczając własny serwer na rzecz malesti która traci graczy, a gdyby nie filmik Shake-go i kirka to na serwerza dalej by było te okolo 300 online, i uwierzcie grało się dobrze chciaż sam opuściłem serwer 5 dni przed filmikiem z powodu innych spraw. Jestem pewien że kazdy były gracz by wrócił na serwer gdyby wystartował z nowym teamem na tych samych plikach. 

Nicki na serwerach Metin2:

BooMbel

Hisoka

Opublikowano

Weezy - team to nie wszystko, tutaj akurat pokazali swoją klase opuszczając własny serwer na rzecz malesti która traci graczy, a gdyby nie filmik Shake-go i kirka to na serwerza dalej by było te okolo 300 online, i uwierzcie grało się dobrze chciaż sam opuściłem serwer 5 dni przed filmikiem z powodu innych spraw. Jestem pewien że kazdy były gracz by wrócił na serwer gdyby wystartował z nowym teamem na tych samych plikach. 

Faktycznie, lepiej gdybyśmy filmu nie wstawili, a za 2-3 tygodnie bez niczego serwer wyłączyli i wtedy by było dopiero "śmiesznie". Żaden serwer nie wystartuje na tych plikach, bo są za dobre, tak oceniają je ludzie jak i my sami. Pliki są własnością Lourta i szczerze wątpię, że je komuś sprzeda. 

Opublikowano

Po co sprzedawać, wystarczy się za to zabrać.

Ale czytając odpowiedzi Sh4ke to hajs się zgadza i do widzenia. Szkoda slow i tych 5 miesięcy gry ..

Opublikowano

Po co sprzedawać, wystarczy się za to zabrać.

Ale czytając odpowiedzi Sh4ke to hajs się zgadza i do widzenia. Szkoda slow i tych 5 miesięcy gry ..

Ja jednego nie rozumiem, mianowicie logicznego myślenia. Gdyby mi się hajs zgadzał i wszystko by grało zarówno filmu jak i tego wszystkiego by nie było. Popatrz w prezentację Ascariala S2, potem tutaj, pomyśl z 3 minuty i zastanów się nad swoją wypowiedzią. Od Listopada ani złotówki, faktycznie musiałem polecieć na ten hajs tak bardzo, że teraz już piszę z prywatnej wyspy.

Opublikowano

To teraz popacz z naszej strony i powiedz szczerze ile razy byłeś weszły na serwerze?

Nie mów, że ani złotówka bo sm na serwerze było jakoś pełno, dziwne?

Opublikowano

To teraz popacz z naszej strony i powiedz szczerze ile razy byłeś weszły na serwerze?

Nie mów, że ani złotówka bo sm na serwerze było jakoś pełno, dziwne?

Nie rozumiem pierwszego zdania, prosiłbym po polsku.

Mógłbyś zdobyć troszkę wiedzy zanim się udzielasz i wypowiadasz o sprawach, o których nie masz pojęcia. To że na serwerze były SM, to nic dziwnego, podam kilka przyczyn.

1. Za misje dostaje się kupny SM.

2. To, że ktoś kupił SM, nie znaczy że kasa leci na moje konto / paypal'a.

3. Utrzymanie całości Serwera + Płacenie za filmy - tutaj masz moje miliony monet zarobione.

4. Zawsze kasa była dzielona w sposób dość prosty, najpierw technicy - Lourt / Viperoo / Matzar, a później my. Oczywiście dzieliśmy się zarobkami, po poprzednim opłaceniu wszystkiego, między innymi tego co wypisałem wyżej oraz kilku innych rzeczy, później natomiast zarobek z serwera by na nas dzielony.

Proponuję naprawdę poduczyć się troszkę i nie uczyć Ojca dzieci robić, bo nie masz zielonego pojęcia jak wszystko działa od serca - czyli zarobki / wydatki. 

Myślisz, że serwer stoi za darmo, a Administracja zbija miliony z IS, muszę Cię zmartwić tak nie jest.

Opublikowano

Nie rozumiem pierwszego zdania, prosiłbym po polsku.

Mógłbyś zdobyć troszkę wiedzy zanim się udzielasz i wypowiadasz o sprawach, o których nie masz pojęcia. To że na serwerze były SM, to nic dziwnego, podam kilka przyczyn.

1. Za misje dostaje się kupny SM.

2. To, że ktoś kupił SM, nie znaczy że kasa leci na moje konto / paypal'a.

3. Utrzymanie całości Serwera + Płacenie za filmy - tutaj masz moje miliony monet zarobione.

4. Zawsze kasa była dzielona w sposób dość prosty, najpierw technicy - Lourt / Viperoo / Matzar, a później my. Oczywiście dzieliśmy się zarobkami, po poprzednim opłaceniu wszystkiego, między innymi tego co wypisałem wyżej oraz kilku innych rzeczy, później natomiast zarobek z serwera by na nas dzielony.

Proponuję naprawdę poduczyć się troszkę i nie uczyć Ojca dzieci robić, bo nie masz zielonego pojęcia jak wszystko działa od serca - czyli zarobki / wydatki. 

Myślisz, że serwer stoi za darmo, a Administracja zbija miliony z IS, muszę Cię zmartwić tak nie jest.

Szejkuś! Nie wspomniałeś jeszcze o ostatnim evencie - świątecznym - w którym również można było zdobyć wiele smoczych monet.

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

Odpowiedź prosta na admina się nie nadajesz skoro tak dobrego serwera nie potrafisz utrzymać. A te sm to aż tyle ich nie leci max 150 sm za całe misję. Są serwery co stoją po cztery lata i admin tam co dziennie wchodzi.

Opublikowano

Szejkuś! Nie wspomniałeś jeszcze o ostatnim evencie - świątecznym - w którym również można było zdobyć wiele smoczych monet.

i który rozwalił całą gospodarke serwa. 

BooMbel

Hisoka

Opublikowano

i który rozwalił całą gospodarke serwa. 

Po evencie halloween już było kiepsko, a zbyt krótka przerwa pomiędzy tymi dwoma wydarzeniami przyczyniła się do powolnego upadku gospodarki.

Opublikowano

No troszeczkę nie były przemyślane eventy co poradzić, ale teraz to juz przeszłość za późno by cokolwiek naprawić. 

BooMbel

Hisoka

Opublikowano

Fezzy może czas to naprawić, bo tylko ty normalny z tego teamu, choć ostatnio masz wylane.

Fezzy teraz zajmuje się na malesti. 

BooMbel

Hisoka

Opublikowano

Fezzy może czas to naprawić, bo tylko ty normalny z tego teamu, choć ostatnio masz wylane.

Nie mam wylane, żal mi jest po prostu tego wszystkiego.

Nie tylko ja jestem normalny, każdy od nas z teamu jest świetną osobą, nie tylko ja zajmowałem się serwerem. Kirek i Sh4ke byli dostępni tak samo często jak ja. 

Fezzy teraz zajmuje się na malesti. 

Nie było sensu przez cały czas siedzieć na jednym serwerze (tj. Cradosie), skoro ludzie nie kazali mi nawet mieć prywatnej postaci, bo przecież jestem gm-em... więc przeniosłem się na Malestię, a że była okazja zajęcia się nią, to nie odmówiłem. ;)

Opublikowano

Nie mam wylane, żal mi jest po prostu tego wszystkiego.

Nie tylko ja jestem normalny, każdy od nas z teamu jest świetną osobą, nie tylko ja zajmowałem się serwerem. Kirek i Sh4ke byli dostępni tak samo często jak ja. 

co do ostatniego zdania nie powiedział bym tego, ostatnio zn się jeszcze jakiś miesiąc temu było widać tylko Ciebie w grze z Gm-ow i nikogo poza tym ;p

BooMbel

Hisoka

Opublikowano

­

Odpowiedź prosta na admina się nie nadajesz skoro tak dobrego serwera nie potrafisz utrzymać. A te sm to aż tyle ich nie leci max 150 sm za całe misję. Są serwery co stoją po cztery lata i admin tam co dziennie wchodzi.

Po co cokolwiek robić na serwerze, który technik olał totalnie, więc nie będzie żadnych update'ów?

Lourt źle zrobił idąc na tego ascariala, bo przed jego hmm "odejściem" na cradosie było 3x więcej ludzi niż w godzinach szczytu na ascarialu...

tenor.gif

Opublikowano

­

Po co cokolwiek robić na serwerze, który technik olał totalnie, więc nie będzie żadnych update'ów?

Lourt źle zrobił idąc na tego ascariala, bo przed jego hmm "odejściem" na cradosie było 3x więcej ludzi niż w godzinach szczytu na ascarialu...

jak nie wiecej ;d To jest człowiek - tego nie zrozumiesz. 

BooMbel

Hisoka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...