Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możliwe że to wadliwy launcher ale do rzeczy, mały tutoriali dla graczy PREMIUM (chyba że ktoś ogarnie non premium na własną rękę(client))

1 - pobieramy paczuszkę z modami na dysk z linku http://extazikk.pl/paczka.rar

SKAN -  https://www.virustotal.com/pl/url/2f058f8ab09ff500b25fb414794f15f650fec5f0f7e9b56e5c0f097b1568abe1/analysis/1405281064/

2 - Gdy pobraliśmy ją na dysk wypakowywujemy zawartość paczki do  " C:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\Roaming\.minecraft "  POLECAM wyczyścić katalog przed wrzuceniem paczki.

Screen 1:

1.jpg

3 - Przechodzimy do kolejnego etapu jakie jest włączenie launchera oraz zalogowanie się i pobranie wersji Minecraft 1.6.4 oraz jej odpalenie, i wyłączenie gry całkowicie.

4 - Pobieramy nasz Forge oraz instalujemy go z linku http://files.minecraftforge.net/maven/net/minecraftforge/forge/1.6.4-9.11.1.965/forge-1.6.4-9.11.1.965-installer.jar

5 - Gdy zainstalowaliśmy nasz Forge przechodzimy do konfiguracji launchera w tym celu włączamy go oraz naciskamy guzik(1) Edit profile z naszej listy(2) wybieramy release 1.6.4-Forge9.11.1.965

Następnie przechodzimy krok dalej ustawienie argumentu dla launchera w tym celu zaznaczamy JVM Arguments(3) i dodajemy tam argumenty:

Jeżeli w komputerze posiadamy pamieci w ilości większej niż 2GB np 3     "-Xmx2G -XX:PermSize=128M"

Jeżeli w komputerze posiadamy pamieci w ilości większej niż 3GB np 4     "-Xmx3G -XX:PermSize=256M"

Jeżeli w komputerze posiadamy pamieci w ilości większej niż 4GB np 5     "-Xmx4G -XX:PermSize=512M"

Oraz klikamy przycisk Save Profile (4) i Play (5)

Screen 2:

2.jpg

Mam nadzieję że to chociaż trochę pomoże wam odpalić paczuszkę, testowałem to u siebie za pierwszym razem dostałem crasha, drugim razem udało się odpalić i wejść na serwer.

Pozdrawiam :)

http://scr.hu/0y1e/9vsco <---- Proszę cię! Zobacz już nie wiem comam zrobić :C
  • Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

lepiej żeby wl było włączone przy 150 modach łatwo o buga który może zniszczyć całą edycję :)

Staramy się pozbywać z serwera oszustów oraz troli, a bugi mamy nadzieje że są zablokowane wszystkie :)

Opublikowano

spróbuj odpalić magicluancherem tam powinny być logi jak ci się nie odpali wklej je tu może ktoś sie połapie oco chodzi :D

Miałem kiedyś to samo, wystarczy oblukać ten film https://www.youtube.com/watch?v=6dfoIYj_mA8  <3

To jest chyba na jave 32 bitową jak sie niemyle na 64 bitowa jave i system nie powinno robić to różnicy, ja właśnie tak odpaliłem na swoim przedpotopowym kompie launcher tylko że wartość zmiennej dałem 900MB

Opublikowano

Najłatwiejszym rozwiązaniem tego problemu jest włącznie launchera na Linuxie gdyż ów system operacyjny lepiej współpracuje z jre

przydzielony ram musi wynosić minimum ! 2048 Mb na Windows 64-bit albo 1536 Mb na jakiejkolwiek wersji Linuxa

wymagana jest wersja Javy 7 update 45-60 wykluczona jest Java 32-bitowa Java 6 i Java 8

Często pomaga również przeinstalowanie Javy ew wyłączenie zapory systemowej i Anty-Wirusa

signature.png

Opublikowano

Najłatwiejszym rozwiązaniem tego problemu jest włącznie launchera na Linuxie gdyż ów system operacyjny lepiej współpracuje z jre

przydzielony ram musi wynosić minimum ! 2048 Mb na Windows 64-bit albo 1536 Mb na jakiejkolwiek wersji Linuxa

wymagana jest wersja Javy 7 update 45-60 wykluczona jest Java 32-bitowa Java 6 i Java 8

Często pomaga również przeinstalowanie Javy ew wyłączenie zapory systemowej i Anty-Wirusa

Mogę się dowiedzieć, czemu wykluczona jest Java 8, ponieważ ja z niej korzystam i wszystko mi działa o.O

Opublikowano

Mogę się dowiedzieć, czemu wykluczona jest Java 8, ponieważ ja z niej korzystam i wszystko mi działa o.O

Java 8 jest w fazie beta, jest bardzo niestabilna oraz posiada wiele błędów i bugów, nie polecam ale to zależy od ciebie czy chcesz jej używać :)

Opublikowano

Serwer ON/Off/Foch ?!

Opublikowano

Serwer ON/Off/Foch ?!

mi tez server nie dziala admin napraw!

Dostawca maszyn ma przerwę techniczną i po raz kolejny nie łaskaw uprzedzić o tym konsumentów.

Opublikowano

kiedy server bedzie dzialal ?

kaimc2 juz cie gdzies widzialem i cie kojaże 

z serwera -.-

Opublikowano

O co chodzi? Progres 100% null? ;/
Pobrałem launcher klikam na patch a tu taki napis .. Progres 100% null ;_:

Opublikowano

wbijaj na serwer miecio mam ci coś do powiedzenia

Co ty robisz? Nie możesz wejść na pw i mu to napisać, wyjdź z tego forum

BTW Jak mam pobrać te mody skoro się nie da?

666/666/666/666/666/666/666/666/666

Opublikowano

http://scr.hu/0y1e/9vsco zrobiłem jak na podesłanym przez Ciebie poradniku i nadal to mam.. Chyba sobie odpuszcze i znajde serwer z działającym launcherem...

Ten błąd nie ma nic wspólnego z launcherem lecz z twoją javą, wpisz sobie ten błąd w google i poszukaj odpowiedzi.

Ewentualnie na początek polecam reinstall javy do najnowszej czyli java 7 update 60 w wersji 64 bit do której link znajdziesz na stronie serwera w zakładce launcher.

Ale z tego co pamiętam taki błąd wywala tylko gdy chcesz przydzielić ponad 1 gb pamięci do javy.

Opublikowano

Włączam launchera odpalam wszystko się pobrało, jest napis MOJANG, zwiecha i tyle -.- Kiedy daje 2048 albo 4096 ramu to w ogóle nie pojawia się nawet napis MOJANG.

:>>

Opublikowano

Włączam launchera odpalam wszystko się pobrało, jest napis MOJANG, zwiecha i tyle -.- Kiedy daje 2048 albo 4096 ramu to w ogóle nie pojawia się nawet napis MOJANG.

Może masz jave 32 bitową, a napisa Mojang jest przez okolo 3-4 minuty zależy od komputera.

Opublikowano

Z chęcią bym pograł, ale niestety mam problemy, nie mogę wejść na serwer, ponieważ mnie wywala do pulpitu. Gdy przydzielam więcej jak 1024 mb ramu nie mogę nawet uruchomić launchera. Jeżeli ktoś jest w stanie pomóc, to bardzo dziękuje :)

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...