Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co zrobic jak po kliknieciu Launch w Launcherze mi sie nic nie wlacza a Launcher wylacza?

A ja dowiem się kiedyś jak mam uruchomić ten j*b*** launcher?

Też mam taki problem...

@up 

Też to mam : / Włącza sie MOJANG i się po paru minutach wylącza :/

Niestety nie mam pojęcia jak wam pomóc ewentualnie mogę wam wysłać paczkę modów obecnych.

Opublikowano

Tak, zobacze i dam edita.

Teraz się nawet nie odpala ten napis " MOJANG " : /

z tym " to pod ramemm gdzie sie ustawia ja mam  :-XX:PermSize=128M na 900 mb " 

Włącza sie tylko napis MOJANG i nic :/

Opublikowano

Ja miałem coś podobnego jak ustawiałem np na 1024 MB to nie mogłem uruchonic ale jak ustawiałem na 900MB to działał a na 2 kompie jak jest 2048 mB ramu i 256 to działa

tylko ze na tym 1 kompie miałem mniej ramu ale jak masz aktualna jave na 64 bitowy system to nie powino być problemu

Opublikowano

Ehh, no cóż.

Mam jeszcze jedną prośbę poproś aby ktoś to odczytał z administracji, jeżli jest na serwerze.

" Co mam zrobić?"

Na poprzedniej stronie jest opisany mój błąd.

####THX Za pomoc####

Opublikowano

Tak, zobacze i dam edita.

Teraz się nawet nie odpala ten napis " MOJANG " : /

z tym " to pod ramemm gdzie sie ustawia ja mam :-XX:PermSize=128M na 900 mb "

Włącza sie tylko napis MOJANG i nic :/

Daj permgen na 256m a ram na 2048m o ile masz system 64bit i jave 64bit to ruszy
Opublikowano

Możliwe że to wadliwy launcher ale do rzeczy, mały tutoriali dla graczy PREMIUM (chyba że ktoś ogarnie non premium na własną rękę(client))

1 - pobieramy paczuszkę z modami na dysk z linku http://extazikk.pl/paczka.rar
SKAN -  https://www.virustotal.com/pl/url/2f058f8ab09ff500b25fb414794f15f650fec5f0f7e9b56e5c0f097b1568abe1/analysis/1405281064/

2 - Gdy pobraliśmy ją na dysk wypakowywujemy zawartość paczki do  " C:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\Roaming\.minecraft "  POLECAM wyczyścić katalog przed wrzuceniem paczki.

Screen 1:

1.jpg

3 - Przechodzimy do kolejnego etapu jakie jest włączenie launchera oraz zalogowanie się i pobranie wersji Minecraft 1.6.4 oraz jej odpalenie, i wyłączenie gry całkowicie.

4 - Pobieramy nasz Forge oraz instalujemy go z linku http://files.minecraftforge.net/maven/net/minecraftforge/forge/1.6.4-9.11.1.965/forge-1.6.4-9.11.1.965-installer.jar

5 - Gdy zainstalowaliśmy nasz Forge przechodzimy do konfiguracji launchera w tym celu włączamy go oraz naciskamy guzik(1) Edit profile z naszej listy(2) wybieramy release 1.6.4-Forge9.11.1.965
Następnie przechodzimy krok dalej ustawienie argumentu dla launchera w tym celu zaznaczamy JVM Arguments(3) i dodajemy tam argumenty:

Jeżeli w komputerze posiadamy pamieci w ilości większej niż 2GB np 3     "-Xmx2G -XX:PermSize=128M"

Jeżeli w komputerze posiadamy pamieci w ilości większej niż 3GB np 4     "-Xmx3G -XX:PermSize=256M"

Jeżeli w komputerze posiadamy pamieci w ilości większej niż 4GB np 5     "-Xmx4G -XX:PermSize=512M"

Oraz klikamy przycisk Save Profile (4) i Play (5)

Screen 2:

2.jpg

Mam nadzieję że to chociaż trochę pomoże wam odpalić paczuszkę, testowałem to u siebie za pierwszym razem dostałem crasha, drugim razem udało się odpalić i wejść na serwer.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Możliwe że to wadliwy launcher ale do rzeczy, mały tutoriali dla graczy PREMIUM (chyba że ktoś ogarnie non premium na własną rękę(client))

1 - pobieramy paczuszkę z modami na dysk z linku http://extazikk.pl/paczka.rar

SKAN - https://www.virustotal.com/pl/url/2f058f8ab09ff500b25fb414794f15f650fec5f0f7e9b56e5c0f097b1568abe1/analysis/1405281064/

2 - Gdy pobraliśmy ją na dysk wypakowywujemy zawartość paczki do " C:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\Roaming\.minecraft " POLECAM wyczyścić katalog przed wrzuceniem paczki.

Screen 1:

Dodany obrazek

3 - Przechodzimy do kolejnego etapu jakie jest włączenie launchera oraz zalogowanie się i pobranie wersji Minecraft 1.6.4 oraz jej odpalenie, i wyłączenie gry całkowicie.

4 - Pobieramy nasz Forge oraz instalujemy go z linku http://files.minecraftforge.net/maven/net/minecraftforge/forge/1.6.4-9.11.1.965/forge-1.6.4-9.11.1.965-installer.jar

5 - Gdy zainstalowaliśmy nasz Forge przechodzimy do konfiguracji launchera w tym celu włączamy go oraz naciskamy guzik(1) Edit profile z naszej listy(2) wybieramy release 1.6.4-Forge9.11.1.965

Następnie przechodzimy krok dalej ustawienie argumentu dla launchera w tym celu zaznaczamy JVM Arguments(3) i dodajemy tam argumenty:

Jeżeli w komputerze posiadamy pamieci w ilości większej niż 2GB np 3 "-Xmx2G -XX:PermSize=128M"

Jeżeli w komputerze posiadamy pamieci w ilości większej niż 3GB np 4 "-Xmx3G -XX:PermSize=256M"

Jeżeli w komputerze posiadamy pamieci w ilości większej niż 4GB np 5 "-Xmx4G -XX:PermSize=512M"

Oraz klikamy przycisk Save Profile (4) i Play (5)

Screen 2:

Dodany obrazek

Mam nadzieję że to chociaż trochę pomoże wam odpalić paczuszkę, testowałem to u siebie za pierwszym razem dostałem crasha, drugim razem udało się odpalić i wejść na serwer.

Pozdrawiam :)

Dla non premium to samo tylko launcher keinett
Opublikowano

2 up a tak sie zastanawiałem bo czasami ktos poprostu nie jest cierpliwy

up najlepszy magic launcher, to było oczywiste ze zadziała  jak sa wszystkie mody dobrze ustawione to musi zadziałać

Opublikowano

2 up a tak sie zastanawiałem bo czasami ktos poprostu nie jest cierpliwy

up najlepszy magic launcher, to było oczywiste ze zadziała jak sa wszystkie mody dobrze ustawione to musi zadziałać

Lepszy keinett bo ma podobne gui :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...