Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fantasy World - Graficzna Gra MMORPG

Salur

Pytanie

Opublikowano

logo.png

Projekt  gry MMORPG 2D

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Wykorzystujemy kilka bibliotek Javascript a większość funkcji gry napisana jest przez nas. Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

• System Sterowania - posiadamy w pełni działający system poruszania się strzałkami, myszką oraz klawiszami WSAD (tylko, gdy gracz posiada wyłączony czat). Wszystkie te systemy działają integralnie względem siebie. Chodza również bardzo płynnie.

• Interakcja z innymi graczami - w grze zaimplementowaliśmy kilka możliwości komunikowania się z innymi graczami. Najważniejszą z nich jest to, że widzimy ich dynamiczne na mapie, wraz z animacją ich ruchu. Możemy także handlować, rozmawiać na czacie lub prywatnie, a także zaprosić ich do walki.

• System walki PvP, PvM - posiadamy rozbudowany system walk między graczem, a potworem oraz gracz vs gracz. Każdy potwór ma inne zdolności bojowe, a więc może używać czarów, jest szybszy niż inne, czy też może Cię zatruć! Ale.... Gracz również posiada mnóstwo opcji, dzięki którym na odpowiednim poziomie i z odpowiednimi statystykami może wygrać z każdym przeciwnikiem!

• Opcje gracza - każdy gracz wyposażony jest w menu na dole ekranu gry. Może tam wyświetlić w każdym momencie opcje klanowe, rozpoczęte misje, czy też swój ekwipunek i statystyki. Zakładki te są ciągle rozwijane, aby były jak najbardziej intuicyjne i odpowiednio ułożone.

• Rozbudowa systemów - ciągle rozbudowujemy systemy, które znajdują się w grze. Posiadamy już rozmowy, handel oraz system aukcji z danym NPC. Rozbudujemy także system questów, który nie będzie polegał tylko na otworzeniu skrzynki, ale także na czymś bardziej złożonym, co napewno zaciekawi najbardziej wymagających graczy.

• Interfejs gracza - Dzięki rozbudowanemu systemowi interfejsu, gracz może dostosować interfejs gry i wszystkie okna do swoich potrzeb. Wszystkie zakładki interfejsu są w pełni ruchome i zapisują się po wyjściu z gry.

• System klanów - Gracz ma możliwość dołączenia do klanu, przez co staje się potężniejszy. Jako rodzina klanowa może walczyć oraz zdobywać cenne doświadczenie i jeszcze większą radość z rozrywki.

• Duża ilość rozrywki - Dużo wspaniałych lokacji oraz ciekawych questów. Rozwinięty system umiejętności oraz osiągnięć i wiele wiele więcej.

Nie będzie już więcej beta-testów. Niedługo startuje oficjalna wersja gry.

Gorąco zapraszamy na nasze forum w celu dyskusji na temat gry.

Przydatne linki:

http://fantasy-world.pl/
http://fantasy-world.pl/?page=forum

SCREENY:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• Odpowiedzi 375
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra dobra.

Nikt ci przeciez nie bedzie zabranial pisania gry w czym chcesz.

Ale jeszcze nigdzie nie przyznales nam racji. Dlatego nie dajemy spokoju temu tematowi.

Może duma ci nie pozwala, bo ty jestes prawdziwym twórcą gier?

Moze gdybys powiedzial

"ok, macie racje panowie, ale moja wiedza nie pozwala mi na skorzystanie z technologi ktore mi proponujecie. Dlatego obecnie pozostane przy moim rozwiazaniu i zdaje sobie sprawe ze ono nie przyniesie mi duzego sukcesu"

to moze nie mielibysmy cie za tak krótkowzrocznego bufona.

Osobiscie gdybym byl na twoim miejscu tak bym wlasnie powiedzial.

Zycze powodzenia

Ale mysle ze ten temat nigdy sie nie wyczerpie.

gamedevmania.com

Opublikowano

na potrzeby testu może być to przecież jakikolwiek klawisz, np T, lub klawisz umieszczony na UI grześ obok mapy, Equip itp.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Uuuu..Kozak. Szczerze mówiąc ,rozbawił mnie Twój post.

Jako kto się chciałeś pokazać? MPC-owy Janusz Korwin Mikke?

A Frozen to Wipler według Ciebie :v ?

Mogę wnioskować,że jedyny sposób nie dyskutowania z Tobą to lizanie Ci dupy ,jakos takie odczucia mam po tym poście :v

A tak ,żebym nie offtopował -

Kiedy beta :v ? Szykuje się na katastrofe :v

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

"php jest genialnym rozwiązaniem do projektów tego typu"

"tego typu"

Nie mam na myśli MMO real-time, tylko odnoszę się do jedno- czy dwuosobowych projektów tworzonych na szybkiego, aby tylko mieć własną grę jak najmniejszym kosztem. Nie znam języka w którym pisze się szybciej.

Opublikowano

Bardzo fajny silnik napisales. Jak by ci sie kiedys znudzil lub nie mial bys czasu to prosze o PW odnosnie odkupienia. Oczywiscie tylko i wylacznie na markecie mpc:)

Opublikowano

Jako, że niektóre komputery są "słabe" opcja dopasowywania okna gry będzie domyślnie wyłączona. Będzie ją można włączyć na stronie ustawień konta. Gra bez tej opcji prezentuje się tak:

Dodany obrazek

bardzo fajnie wygląda. Może pogram kiedyś

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Jak chce pisać w PHP to niech pisze co wam przeszkadza? :-)

A moze se pisac nawet patykiem w piachu.

Wtedy tez bys sie upierał ze piach to najgorszy wybor do pisania dynamicznych gier 2D i to na przegladarki.

Po prostu ostatnio rynek niezaleznych gier przeglądarkowych zamiast indykami smierdzi takim starym kurczakiem. A wszystko przez tych pseudo tworcow, którzy chcą zrobić wymarzoną grę.

Najpierw się nauczcie robic gry, a potem robcie gry!

gamedevmania.com

Opublikowano

grafika mapy jest taka jak w Eclipse origins ;P Gra wygląda super. ;P

Co do mapki, to na razie jest testowa. :)

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

A gdzie szukasz? Na MPC czy na forach dla grafików?

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Na szczęście znam dobre sposoby na Polskie hejty, więc raczej nas nie zdemotywujecie :)

Jak pisałem wszystko jest dostosowane do naszych standardów i wszelkich potrzebnych systemów.

Jeśli silnik jest dobry i ma większość funkcji to lepiej go zmodyfikować i oszczędzić tone kodu.

Opublikowano

@KaszanaLubiZryćKaszana ale z Ciebie dziecko, idź do piaskownicy i tam pisz swój serwer. I polecałbym zmiane lekarza ; ))

@KaszanaLubiZryćKaszanaLubiZryć

Mnie chociaż na świat poczeli ludzie, a Cb to chyba kosmici albo małpy. Także jeszcze raz polecam zmianę lekarza, lub zmiane leków na mocniejsze. Brandonku mój 

Opublikowano

Prosze Moderatora o zamkniecie tematu.

Co, tak niewiele masz do powiedzenia w temacie 'tworzenia gier'? Przecież o tym jest ten dział forum. Jak na razie to jedyna rozsądna rzecz, jaką od ciebie usłyszałem, jest to, ze nie chce ci się j**** w c++. Bo mnie też by się nie chciało, c#/java są po prostu stworzone do czegoś takiego jak serwer gry.

Dziubiesz ta swoją gierkę, screeny pokazujesz ale jak dotąd nie widziałem, żebyś się mądrze udzielił w dyskusji. Przerasta cie to?

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Jest taki sam sens jak w przypadku wszystkich innych produkcji. Czy to gry, czy filmy. Powstają zapowiedzi, trailery, wysyłane są informacje prasowe, budowana jest społeczność odbiorców.

Opublikowano

Ostatnio praca wre, dodany został handel gracza z innym graczem, a także szybkie sloty. Można jednak przerzucać tam tylko przedmioty, które można używać, a wygląda to tak:

QuickSlot.png

bannerMPC.png

Opublikowano

@foxbond

Skoro ci dysk na I/O nie wyrabiał to silnik wcale nie był wydajny. Ile miałeś odwołań do bazy na sekundę? Chodzi mi o rząd wielkości a nie konkretną liczbę.

Ja, mimo, że nie piszę w php od dawna mam gotową grę, nic mi się nie zacina, nic się nie zacinało po odpaleniu najcięższych symulacji. A maszynka na której od samego początku testowałem to 1GHz, 512 MB RAM, i właśnie laptopowy dysk na ATA100.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...