Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metinek.eu [Dedyk] [Easy]

Gość Metinek-Sielu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer wydawał się dobry, ale mam wrażenie, że przez cały czas była beta.

Dziwne bugi, na początku nie działały dungeony, bilans ssie, wszystkie pracy mają "zawsze" być wprowadzone niedługo, ale można na nie czekać i czekać.

Takie rzeczy ogarnia się przed startem, a nie gdy serwer już wystartował. Miała być nowa reklama, gdzie ona jest ? Zapowiadana była z 1,5 tyg temu. Z bilansem było to samo, co robili beta testerzy ? Liczyli jak widać tylko na darmowe sm. Osobiście już nie zagram, bo te przedłużanie i wmawianie, że jutro będzie dobrze odstrasza. Max lv miał być wbity w minimum tydzień, a nie 2 dni.

Jak ktoś szuka serwera na max tydzień i gdzie przeważają dwie klasy to polecam. 

Dopóki nie ogarną wszystkiego to się nie opłaca grać, tyle w temacie.

I to nie jest żaden "hejt" tylko słowa prawdy.

Dziękuję pozdrawiam.

Jeszcze taka ciekawostka, jak gracie mentalem, grajcie bronią jedno ręczną, bo zadawała większy dmg, chyba że ogarnęli ^^

Jeszcze gdzieś czytałem, że usunęliście śr z pierścienia expa ? Szkoda, bo dalej mam chyba z 30 tych pierścieni.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

• Odpowiedzi 538
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"osobnik" to możesz mówić na kolegę z podwórka, nie przypominam sobie, abyśmy zostali kiedykolwiek kolegami, z tego co pamiętam jesteś młodszy ode mnie, więc trochę szacunku.

Następna sprawa, nie hejtuję tylko piszę jaka jest prawda o serwerze, na serwerze nie gram ile? 3-4tyg a nadal balansu nie ma, a był obiecywany 2 tyg. przed zakończeniem mojej gry. zapraszasz mnie do testów? przecież opłaciłeś swoich "testerów" aby Ci to załatwili [dając im SM] więc ..?

450 graczy? chyba jak pomnożysz x3 .

I ty śmiesz mówić że jesteś starszy? spamisz tu ciąglę już każdy to zna na pamięć. 

Po 1

Osobniku skoro nie grasz to co Cię obchodzi kiedy coś tu będzie no nie pojmuje takich ludzi 

Po 2

CO robili beta testerzy powinno Cię gówno obchodzić bo to nie twój serwer zapisz to.

po 3 był ss że jest tyle a ty dalej wpierasz że niema? dokończ sam jak można to określić.

Po 4 

skoro masz więcej lat od niego to się zachowuj na swój wiek  :(

chce po prostu uswiadomic ludzi aby nie robili błędów i nie grali tutaj, bo jak pisalem wyzej, nie warto.

ciagle masz juz "prawie gotowe" ale nic nie ma... :) puste slowa

ps. zyjemy w kraju demokratycznym a Ty zrobiles temat na forum publicznym, wiec nie gadaj o spamie.

Ok ale to nie zmienia faktu że to czysty spam bo nic nie wnosisz tym czymś do tematu tak ja teraz. A co ty się spodziewałeś że eq będziesz miesiącami na serwie EASY? Cały czas pisesz jak by to wszystko można było dodać od tak hop siup na pstryk palcem poza tym nie twój serwer więc jak mu się będzie podobać to może se dodać nawet za 2 lata ja pier*ole wasza logika jest prze...  

Serwer wydawał się dobry, ale mam wrażenie, że przez cały czas była beta.

Dziwne bugi, na początku nie działały dungeony, bilans ssie, wszystkie pracy mają "zawsze" być wprowadzone niedługo, ale można na nie czekać i czekać.

Takie rzeczy ogarnia się przed startem, a nie gdy serwer już wystartował. Miała być nowa reklama, gdzie ona jest ? Zapowiadana była z 1,5 tyg temu. Z bilansem było to samo, co robili beta testerzy ? Liczyli jak widać tylko na darmowe sm. Osobiście już nie zagram, bo te przedłużanie i wmawianie, że jutro będzie dobrze odstrasza. Max lv miał być wbity w minimum tydzień, a nie 2 dni.

Jak ktoś szuka serwera na max tydzień i gdzie przeważają dwie klasy to polecam. 

Dopóki nie ogarną wszystkiego to się nie opłaca grać, tyle w temacie.

I to nie jest żaden "hejt" tylko słowa prawdy.

Dziękuję pozdrawiam.

Jeszcze taka ciekawostka, jak gracie mentalem, grajcie bronią jedno ręczną, bo zadawała większy dmg, chyba że ogarnęli ^^

Jeszcze gdzieś czytałem, że usunęliście śr z pierścienia expa ? Szkoda, bo dalej mam chyba z 30 tych pierścieni.

och ach. To serwer easy więc czego się spodziewałeś? hm to nw jak ty to grałeś ale dwuręka od początku serwera bije więcej może nie dużo ale więcej. I pamiętaj nikt Ci nie każe czekać :) I zadaj sobie pytanie na każdym serwie co można robić jak się zrobi all eq, i na czym polega serwer EASY.

KsdzBq1.jpg

Opublikowano

I ty śmiesz mówić że jesteś starszy? spamisz tu ciąglę już każdy to zna na pamięć. 

Po 1

Osobniku skoro nie grasz to co Cię obchodzi kiedy coś tu będzie no nie pojmuje takich ludzi 

Po 2

CO robili beta testerzy powinno Cię gówno obchodzić bo to nie twój serwer zapisz to.

po 3 był ss że jest tyle a ty dalej wpierasz że niema? dokończ sam jak można to określić.

Po 4 

skoro masz więcej lat od niego to się zachowuj na swój wiek  :(

Ok ale to nie zmienia faktu że to czysty spam bo nic nie wnosisz tym czymś do tematu tak ja teraz. A co ty się spodziewałeś że eq będziesz miesiącami na serwie EASY? Cały czas pisesz jak by to wszystko można było dodać od tak hop siup na pstryk palcem poza tym nie twój serwer więc jak mu się będzie podobać to może se dodać nawet za 2 lata ja pier*ole wasza logika jest prze...  

och ach. To serwer easy więc czego się spodziewałeś? hm to nw jak ty to grałeś ale dwuręka od początku serwera bije więcej może nie dużo ale więcej. I pamiętaj nikt Ci nie każe czekać :) I zadaj sobie pytanie na każdym serwie co można robić jak się zrobi all eq, i na czym polega serwer EASY.

Boże fan boy'u ogarnij się ^^

Maksymalny lv miał być wbity minimalnie w tydzień.

Mental chyba powinien mieć większy dmg z dwuręki niż jedno ręki ?

UggNk9.gif

Opublikowano

Tylko,że on ma (lol) tylko poprostu nie opłaca się z niej pvp brać, ponieważ z pierścieniem na średnie mało nią zdziałasz a łatwo uniknąć skille. Za to jednoręka jest mobilna hitasz dużo a skille lekko mniejsze od 2 ręki.

@topic

Można znać przewidywaną datę uptade? Bo jak narazie to tylko obietnice bez pokrycia znowu.

Serwer polecam na max 5dni rozgrywki (2dni max lvl i eq potem biolog). Pozatym Sielu jak widzę w administracji jest azoom to na co on jest skoro ani razu nic nie pomógł? 

Opublikowano

Cho cho i mówi to ktoś kto spamił tu w zapowiedzi jak najęty chyba przez 15 stron  jak nie więcej ^^  Wiesz co nie to nie chodzi oto po prostu jak komuś się naprawdę serwer podoba to zostanie na serwie nawet jak już osiągnie wszystko. Przykład Gla*or tam tez niema balansu klas a niektórzy ludzie nawet 2 lata tam siedzieli i dalej siedzą mimo że upadł.

Marudzisz. NAPISAŁEM że ma. Ale tak jak Fertz 

KsdzBq1.jpg

Opublikowano

Cho cho i mówi to ktoś kto spamił tu w zapowiedzi jak najęty chyba przez 15 stron  jak nie więcej ^^  Wiesz co nie to nie chodzi oto po prostu jak komuś się naprawdę serwer podoba to zostanie na serwie nawet jak już osiągnie wszystko. Przykład Gla*or tam tez niema balansu klas a niektórzy ludzie nawet 2 lata tam siedzieli i dalej siedzą mimo że upadł.

Marudzisz. NAPISAŁEM że ma. Ale tak jak Fertz 

"i dalej siedzą mimo że upadł" idiota...

Widzę że nadal serwer stoi na etapie "Kończymy" :D

Sielu proponuje Ci poszukać posady w rządzie, oni też tylko obiecują :)

"Lepiej umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach"

https://www.twitch.tv/belgijskamalina   Taki tam stream :P

Opublikowano

Przerwa w celu wgrania Update:

Drodzy gracze o godzinie ok 19:30 odbędzie się przerwa. W tym czasie serwer będzie wyłączony na czas ok 60 minut.

Celem jest wgranie Update.

Zapraszamy do gry.

Opublikowano

Przerwa w celu wgrania Update:

Drodzy gracze o godzinie ok 19:30 odbędzie się przerwa. W tym czasie serwer będzie wyłączony na czas ok 60 minut.

Celem jest wgranie Update.

Zapraszamy do gry.

balans +220 lv ? i nowy set eq ? 

Opublikowano

====Update Zakończony====

Co nowego?

-Dodałem 250lv

-Dodałem nowe eq (bronie/zbroje/bizu)

eq.png

mapa.png

moby.png

drop.png

moby_drop.png

metek.png

drop.png

metek_drop.png

boss.png

drop.png

boss_drop.png

Dodałem 11 biologa za którego jest bonus na klasy oraz dynia:

dynia.png

Dodałem do dropu nowe wierzchowce z dobrymi bonusami:

wierz1.png

wierz.png

Dodałem oponki na mapach (200/220/230lv) z dobrym dropem:

oponki.png

oponki_drop.png

Dodałem farbowanie bojowników:

farba.png

farba1.png

Dodałem event Pomnik Niespodzianka:

event.png

Po kliknięciu w pomnik, zrespi się obok naszej postaci boss z naszego przedziału lv`owego.

Po zabiciu go możemy jeszcze raz kliknąć na pomnik aby otrzymać przedmiot. Z przedmiotu są losowe nagrody.

event_info.png

event_boss.png

event_info2.png

event_drp.png

Teraz opisowo:

-Dodałem kostium mistrzów pvp, znajdę tylko model i wejdzie on w życie serwera

-Naprawiłem OX, miejmy nadzieje że już nie bedzie problemów

-Dodałem evn nocy, jest lepszy i milszy

-Naprawiłem bugowanie poli na pieczęciach

-Wstępnie poprawiłem balans klas, będziemy dalej testować aby je poprawiać

-Dodałem zmianę lidera gildii do npc Handlarka Różności za 200kk

-Naprawiłem ściąganie tarczy/kostiumów przez przeciągnięcie lpm

-Symbole bohatera lecą z bossów na WW

Zapraszam serdecznie do gry.

Wymagane jest uruchomienie patchera lub pobranie całego spakowanego klienta ze wszystkimi łatkami:

Jeżeli ktoś nie ma klienta lub ma problem z łatkami, to tu jest ze wszystkim:

https://mega.co.nz/#!BAgyHaoI!nU_W34cJQyQl4cPFcXyM7gIHcZc47jo-DoOIc0P10DQ

Skan:

http://s2.ifotos.pl/img/skpng_esnqqpx.png

===Poprzednie Zmiany===

Update przebiegł pomyślnie, co nowego i jakie zmiany?

-Dodany 230 Poziom, na mapę wchodzimy przez Teleportacje.

Mapa wygląda następująco:

1499914046717051173333.png

-Nie zabrakło też potworów/metka/bossa

5285014046717051173333.png

5086514046717061173333.png

-Dodany został nowy dungeon, ten poprzedni tylko go zmodyfikowałem i aktywowałem  :)

9776314046717061173333.png

2287214046717061173333.png

@Wchodzimy u zająca do dzisiaj, w nocy to poprawię. 

Dropią tam cenne ulepszacze na nowe eq jak i te stare  :)

Zostało dodane nowe eq: Bronie i Zbroje

2320814046717071173333.png

-Został dodany nowy kostium: Niebieski Bojownik

6892414046717071173333.png

Dodałem także zwój zmiany profesji dostępny w is jak i na eventach:

3781114046717071173333.png

To teraz opisowo  :)

-Został usunięty stary drop ze szkat! Teraz jest nowy i warto bić bossy!

-Można usuwać postacie do 150lv

-Poprawiony został resp na mapie 180

-Naprawiony został biolog, teraz każdy kto wykona otrzyma od razu kostium/fryc, ci co już wykonali moga teraz odebrać

-DMG w broniach exp zostało wyrównane do poprzednich, a miecz żalu daje więcej dmg jako iż jest to 2 ręczna broń

-Naprawiono odbieranie kostiumów za punkty Kamień Królestw (miejmy nadzieje że finalnie)

-Poprawiono pytania z OX

-Uruchomione zostały punkty odwagi bossów

-Resztę dopiszę gdy mi się przypomni co poprawiałem/zmieniałem bo nie zapisywałem tego. 

Aby wszystko działało trzeba Uruchomić PATCHER!
Zapraszam Gorąco na serwer ! Jutro 1 ZUO i OX.

Event w poniedziałek na doby start tygodnia :)

3463014041472491173333.png

2296614041472491173333.png

Jak widać, zależy od poziomu jaki posiadamy tak więc: -Musimy wybrać pierw takie ch na jakie pozwala nam powyższy przedział.

Zakończenie roku szkolnego i mundial!

Drodzy gracze, przygotowałem dla was 2 eventy!

Event na zakończenie roku szkolnego jak i na mundial piłkarski!

Event zakończenie potrwa 24h! Szykujcie się bo warto!

Przez ten czas z każdego metina (na mapie exp) będą leciały zeszyty z ocenami!

Ocena zależy od poziomu zabitego metina :)

Gdy już zdobędziemy tą 1 jak to się mówi :D możemy wylosować przedmiot.

6975114039474221173333.png

NP:

4144214039474221173333.png

Kolejną sprawą jest event na czas mundialu!

Tu na każdej mapie exp respią się co kilka minut piłki z mundialu :)

Drop leci bezpośrednio do ekwipunku!

Piłki są podzielone na stopnie lv.

9145814039474221173333.png

Jeszcze dopiszę kilka fixów:

-Naprawione zuo

-Naprawiony drop z Wódz Płonących

Dodano informacje przed pvp gdy ktoś ma autopota żeby nie zapominać.. Chodzi o tego wbudowanego w eq.

7981414039474221173333.png

Zapraszamy do gry!

Można zacząć łatwiej i lepiej z eventami :)

Poranne zmiany itp: -Dmg Ostrza na surę wp jest teraz takie samo jak dmg w mieczu na wojownika.. -Dodałem sfery ochronne na ścieżkach w m1, teraz nikt nie będzie was bił gdy będziecie na ścieżce. -Poprawa usuwania przedmiotów u Spal Przedmiot -Wstępna konfiguracja kuponów SM -Poprawa dropu na WP, teraz drop jest taki: Potwory: -Małż -Czerwone Pióro -Czerwony Monokl -Leczniczy Piasek -Mleczny Sok Metki: -Małż -Czerwony Monokl -Leczniczy Piasek -Indiańska Bransoleta 1Boss: -Małż -Czerwone Szkło -Indiańska Bransoleta -Orkowa Maczuga 2Boss: -Bryła złota -Małż -Mleczny Sok -Orkowa Maczuga -Laska Mędrca -Czerwone Pióro -Czerwone Szkło -Leczniczy Piasek -Czerwony Monokl Stopień % został zwiększony.

Dodana została nowa misja od 200 lv:

3158014037717721173333.png

W misji są 4 etapy jakie musimy wykonać :) Nagrody są wartościowe więc warto!

Ważna informacja, Trzeba uruchomić patchera aby wszystko działało!

Dzisiaj o godzinie 19/20 może odbyć się event ZUO!

Zapraszamy.

Nocne zmiany: -Lekko zwiększony exp na mapie 180 lv wraz z nowymi większymi spotami -Lekko zwiększony exp na mapie 200 lv -Lekko edytowany drop z mapy 200 -Poprawione błędy w kliencie z testowym serwerem przy zmianie ch -Dodany całkowicie lepszy drop na nowe eq z WP (wieża przeklętych) -Zostało dodane WP (Wieża przeklętych). Można wchodzić u Chuk-Sal -Dodano kostium i fryzurę w nagrodzie misji biologa (Ci co wykonali i nie mają kostiumów otrzymają je niebawem!)

8662714036701731173333.png

1607214036701741173333.png

-Został dodany system punktów: Kamień Imperialny

Metin ten respi się co 30 minut i ciężko go zabić nawet w 5 osób :)

1859614036701741173333.png

3514014036701751173333.png

Co do opisywania tego wszystko jest opisane u góry oraz u npc :)

Aby wszystko działało, Trzeba uruchomić Patchera!

Drop ulepszaczy na mapie od 200

1817114034192911173333.png1902614034192911173333.png

-Czerwone Pióro

-Czerwony Monokl

-Leczniczy Piasek

-Mleczny Sok

8848214034192911173333.png1902614034192911173333.png

-Czerwone Szkło

-Indiańska Bransoleta

-Orkowa Maczuga

9217914036725271173333.png1902614034192911173333.png

-Laska Mędrca

UPDATE ZAKOŃCZONY!

Co się zmieniło?

6939514034192741173333.png

-Została zmieniona mapa globalna m1!

-Naprawiono w niej sferę bezpieczeństwa, od teraz duszek bm już was nie zabije na placu.

5108014034192751173333.png

-Został dodany pasek hp przeciwnika! Działa gdy mamy z kimś pvp.

-Naprawiono auto pelerynę.

7712414035507301173333.png

-Został dodany przycisk: Odśwież CH. To gdy mamy ciągle: Zostaniesz połączony z serwerem.

-Dodano 220 poziom!

9755214034193391173333.png

-Dodano nowe bronie od 200 poziomu!

2681114034193511173333.png

-Dodano nowe zbroje od 200 poziomu!

4880114034193521173333.png

-Dodano nowe kostiumy! będzie informacja jak można je zdobyć

9491714034193531173333.png

-Dodano nowe fryzury! będzie informacja jak można je zdobyć

-Bryłkę złota można już łączyć.

-Rosa na magię daje 20% (cel wyrównanie)

-Rosa na defa daje 800 defa (cel utrzymanie się na mapach do expa) Dlatego że teraz eq ma mało defa.

-Klasy zostały zbalansowane pod względem ekwipunku + mała poprawa niektórych skilów.

Został jeszcze szaman, z nim było najwięcej problemów dlatego dzisiaj w nocy będziemy to jeszcze ustawiali. Chodzi o jego skille.

Ekwipunek *(wbudowane bonusy) zostały zmienione! teraz dmg jest takie jak w eq na PL, a zwiększają się 2 bonusy:

-Max pż

-Silny przeciwko ludziom

Zapraszamy do Gry! To dopiero początek zmian!

post-1173333-0-39781900-1404279273_thumb.png

Opublikowano

Szkoda ze update zapowiadany 2 tygodnie i dopiero wszedl. Niestety pozbylem sie wszystkiego na tym serverze i juz nie zdolam przetestowac zmian :-)
W sumie nie wiem czy tak "niestety"...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

update nie jest zły, chodz ulepszaczy potrzeba duzo

@btw kiedy beta testerzy dostana kostiumy obiecane 3-4 tygodnie temu?

Widać jak Ci "beta testerzy" testowali, że wszystko jest teraz zmieniane od nowa ^^

Według mnie serwer miał swoje 5 minut, lecz nie wytrzymał 3.

UggNk9.gif

Opublikowano

Widać jak Ci "beta testerzy" testowali, że wszystko jest teraz zmieniane od nowa ^^

Według mnie serwer miał swoje 5 minut, lecz nie wytrzymał 3.

Wyraziłeś już swoje zdanie wcześniej, więc zamknij prezentacje i tyle :)

Nie rozumiem, wiem jakie masz zdanie i pozdrawiam.

Nie musisz pisać tego 200 razy. 

Jeszcze dzisiaj będą lekkie zmiany, niektóre skile zostaną poprawione. 

Opublikowano

Nie, bo śmieszy mnie to, że testerzy nic nie zrobili i za wszelką cenę upominają się o swoje ^^

Btw Ci twoi kumple z administracji mieli być ogarnięci, a z tego co czytałem to daleko im do tego.

Przez takich ludzi potem brakuję graczy na serwerze.

Swoje zdanie mogę jeszcze wyrazić tyle razy ile mi się dowolnie zachcę ;)

UggNk9.gif

Opublikowano

Nie, bo śmieszy mnie to, że testerzy nic nie zrobili i za wszelką cenę upominają się o swoje ^^

Btw Ci twoi kumple z administracji mieli być ogarnięci, a z tego co czytałem to daleko im do tego.

Przez takich ludzi potem brakuję graczy na serwerze.

Swoje zdanie mogę jeszcze wyrazić tyle razy ile mi się dowolnie zachcę ;)

uwierz mi ze beta testerzy zrobili duzo, lecz sielu zamknał za późno bete aby był czas na przetestowanie wszystiego w 100%

Opublikowano

niech autor tematu zmieni informacje dot. serwera ;) aktualnie jest to serwer medium/hard a nie easy (napewno kolo easy to nie lezalo)
ja dziekuje za gre i zaluje czekania na tego update... exp na samej mapce 200 lvl jest tragiczny ;/
od ch***a ulepkow na ,,nowe eq" ktore jest brzydkie ;/
nic dodac nic ujac tym update zniszczyles do konca serwer ;/ 
gracze zaczynajacy na poczatku grali na easy (wbili 200 lv w ~ 30h) aktualnie wbicie od 0 do 200 zajmuje znacznie wiecej (nie wiem i nie mam zamiaru sprawdzac)

I JESZCZE TE ZBUGOWANE ROSKI ... TRAGEDIA;/ MIALY TRWAC 10 MIN A TRWAJA 5 MINUT 

Opublikowano

Popieram UP !

Wiem, że chcecie by serwer szybko się nie znudził, ale czemu w ten sposób obniżacie doświadczenie które zdobywamy ?

To nie jest najlepszy pomysł, " Zakładamy serwa ! piszemy, że to EASY a później jebniemy go na medium, expa zmienimy i będzie hajs se leciał " - oj nie, tak nie będzie :)

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Ile ludzi online? Opłaca się grać? W którym królestwie najwiecej ludzi?

Wcześniej było 400/450 Zobaczymy teraz. 

Królestwa są połączone w 1 mapę.

Najwięcej w shinsoo gra jak coś.

Popieram UP !

Wiem, że chcecie by serwer szybko się nie znudził, ale czemu w ten sposób obniżacie doświadczenie które zdobywamy ?

To nie jest najlepszy pomysł, " Zakładamy serwa ! piszemy, że to EASY a później jebniemy go na medium, expa zmienimy i będzie hajs se leciał " - oj nie, tak nie będzie :)

Wczoraj zostało to poprawione na mapie 180lv. Są tylko te mocne spoty i exp poszedł w górę znacznie. Dzisiaj jeszcze będę to poprawiał. 

-Dzisiaj będzie WW od 200 Poziomu

-Pojawi się nowa misja od 200 poziomu

-Ostatnie testy aby wyrównać klasy na testowym, będzie zrobione eq dla testerów  i będziemy ustawiać wartości umiejętności aby to wyrównać, bo eq jest dobre.

Zobaczymy jeszcze jak bedzie z kolczykami.

Opublikowano

Nie pytałem ile było kiedyś tylko ile jest aktualnie...

Odpowiedziałem ci: Zobaczymy

Godziny szczytu to 20/21 więc teraz ciężko powiedzieć ;)

Opublikowano

Exp jest dobry, jak widać najlepszy ma już 119 level  czyli da się wbić w 1 dzień :). Jedyne co do zmiany to miecz z egzo ( dodanie bonu z intem),kolczyki klasowe, wyrównanie bardziej klas.

Polecam.

23689804.jpg

Pomogłem ? Daj +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...