Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PayViaSMS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 359
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do serwera wystarczyła mi godzina z kolegami żeby skończyć grę, powód :?

1.Serwer tego typu potrzebuje większej ilości graczy do dobrej gry minimum 30-40 graczy.

2.Na serwerze panuje tylko i wyłącznie logika skrzynka-->zombie---->skrzynka.

3.Ze skrzynki 1 mamy tylko 1 itemek, przykładowo 1 skrzynka: 2 naboje, 2 skrzynka: uzi, 3 skrzynka: 2 naboje ,4 skrzynka: coś do żarcia. Powinien być lepszy drop czasami do 3-4 itemków ze skrzynki.

4.Zombie powinny mieć lepszy % do dropienia jedzenia/leków, ponieważ głód szybko spada jak non stop latamy jak poj*bani po mapie za skrzynkami + walczymy z zombie. Dlaczego nie włączymy z graczmi serwera bo jest ich stanowczo za mało.

5.Nie wiem, nie spotkałem, ale skrzynki powinny też występować w bushu i opcja, że wybierasz z niej rzeczy po 2h jest męcząca i a jeden minus a mianowicie ktoś zostawia po zebraniu ze skrzynek dropu z miasta robi przerwę na 2 h i znowu czyści i tak w kółko co jest moim zdanie monotonne.

Podziwiam za trudy wprowadzenia takiego nietypowego serwer jednakże latania po pokojach w celu zdobycia skrzynek przyprawia o zawroty głowy, każdy budynek wydaje mi się, że robiony opcją ctrl + c i ctrl + v.Latanie między tymi pokojami jest strasznie oczojebne :/.Jednakże jak ktoś lubi takie klimaty to polecam, ja niestety muszę podziękować :/.

Opublikowano

Co do serwera wystarczyła mi godzina z kolegami żeby skończyć grę, powód :?

1.Serwer tego typu potrzebuje większej ilości graczy do dobrej gry minimum 30-40 graczy.

2.Na serwerze panuje tylko i wyłącznie logika skrzynka-->zombie---->skrzynka.

3.Ze skrzynki 1 mamy tylko 1 itemek, przykładowo 1 skrzynka: 2 naboje, 2 skrzynka: uzi, 3 skrzynka: 2 naboje ,4 skrzynka: coś do żarcia. Powinien być lepszy drop czasami do 3-4 itemków ze skrzynki.

4.Zombie powinny mieć lepszy % do dropienia jedzenia/leków, ponieważ głód szybko spada jak non stop latamy jak poj*bani po mapie za skrzynkami + walczymy z zombie. Dlaczego nie włączymy z graczmi serwera bo jest ich stanowczo za mało.

5.Nie wiem, nie spotkałem, ale skrzynki powinny też występować w bushu i opcja, że wybierasz z niej rzeczy po 2h jest męcząca i a jeden minus a mianowicie ktoś zostawia po zebraniu ze skrzynek dropu z miasta robi przerwę na 2 h i znowu czyści i tak w kółko co jest moim zdanie monotonne.

Podziwiam za trudy wprowadzenia takiego nietypowego serwer jednakże latania po pokojach w celu zdobycia skrzynek przyprawia o zawroty głowy, każdy budynek wydaje mi się, że robiony opcją ctrl + c i ctrl + v.Latanie między tymi pokojami jest strasznie oczojebne :/.Jednakże jak ktoś lubi takie klimaty to polecam, ja niestety muszę podziękować :/.

1. Zgadzam się. Niedługo będziemy mieli reklamy u youtuberów.

2. To jest nie prawda. Ty wybierasz sobie co robisz. Masz wolny świat. Np. idziesz do miasta zbierasz przedmioty chronisz się w przed zombie. Jeśli masz już jakieś przedmioty możesz iść na lotnisko i przykampić na innych graczy. Założę się, że nie znalazłeś przez tą godzinę ani jednej snajperki i nie zwiedziłeś całej mapy.

3. Było tak na becie. Gracze po 10-minutach biegali z snajperkami i 10 staków naboi.

4. Czy jeśli w życiu prawdziwym, będzie apokalipsa zombie, to czy znajdziesz zombie wypchanego morfiną albo pudełkiem krwi. Medykamenty można znaleźć w szpitalu. Jedzenie w mieście lub z zombie.

5. Teraz jest łatwo o broń to co by było gdyby skrzynki byłyby na całej mapie pochowane.

EDIT:

Ciężko wprowadzić jakiś nowy tryb ze względu na to, że każdy gracz gra w survival+gildie i nie jest przekonany do niczego innego.

Opublikowano

1. Zgadzam się. Niedługo będziemy mieli reklamy u youtuberów.

2. To jest nie prawda. Ty wybierasz sobie co robisz. Masz wolny świat. Np. idziesz do miasta zbierasz przedmioty chronisz się w przed zombie. Jeśli masz już jakieś przedmioty możesz iść na lotnisko i przykampić na innych graczy. Założę się, że nie znalazłeś przez tą godzinę ani jednej snajperki i nie zwiedziłeś całej mapy.

3. Było tak na becie. Gracze po 10-minutach biegali z snajperkami i 10 staków naboi.

4. Czy jeśli w życiu prawdziwym, będzie apokalipsa zombie, to czy znajdziesz zombie wypchanego morfiną albo pudełkiem krwi. Medykamenty można znaleźć w szpitalu. Jedzenie w mieście lub z zombie.

5. Teraz jest łatwo o broń to co by było gdyby skrzynki byłyby na całej mapie pochowane.

EDIT:

Ciężko wprowadzić jakiś nowy tryb ze względu na to, że każdy gracz gra w survival+gildie i nie jest przekonany do niczego innego.

Sniperke miałem nawet nie miałem okazji jej użyć, co do realnego życia zostawmy to w rl bo to jest jednak gra. Ja nie mówię od razu żeby ze skrzynki leciał stak nabojów ... Tylko chodziło mi o drop np. otwieram skrzynkę i mam 2-4 naboi + jedzenie + cos losowego. Ta gra opiera się praktycznie na lataniu z Pkt A do pkt Bi nic więcej. Sam zagraj i zobacz jak mi nie wierzysz :).

@Rozumiem, że ciężko wprowadzać takie tryby, itp. ale jak grałem w infestation czy w dayz miałem inne odczucia w grze :).

Opublikowano

Nie da się stworzyć idealnego odwzorowania dayz.

Grałem na serwerze i rozgrywka nie tylko opiera się na bieganiu z PKT A do PKT B.

Po za tym dayz na tym polega, żeby zbierać przedmioty i kampić...

Opublikowano

Co jak co, ale administracja jest miła, ładny texture pack, tylko że gra jest strasznie monotonna, i jak kolega wyżej pisał biega się z punktu A do punktu B cały czas, od chodzenia po tych samych domkach i pokojach aż w głowie mi sie kręciło, a mapy poznałem bardzo mało bo wydaje mi się że dużo jej nie jest...

Jeżeli administratorzy tego serwera wymyślili by jakiś innowacyjny pomysł, to z chęcią bym zagrał, bo teraz to po max 2 godzinach gry, robi się bardzo nudno.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Co jak co, ale administracja jest miła, ładny texture pack, tylko że gra jest strasznie monotonna, i jak kolega wyżej pisał biega się z punktu A do punktu B cały czas, od chodzenia po tych samych domkach i pokojach aż w głowie mi sie kręciło, a mapy poznałem bardzo mało bo wydaje mi się że dużo jej nie jest...

Jeżeli administratorzy tego serwera wymyślili by jakiś innowacyjny pomysł, to z chęcią bym zagrał, bo teraz to po max 2 godzinach gry, robi się bardzo nudno.

Jak mapy dużo jej nie jest? Nie pomyliły Ci się kierunki jak biegałeś? Mapa jest około 3k na 3k kratek.

Trudno jest wymyślić coś innowacyjnego skoro to ma być dayz.

Dawajcie pomysły.

Pomysły będą nagradzane i możliwe, że wejdą w "użytek".

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jezeli ten serwer dajecie negatywną ocene to sie mylicie pewnie 70% zagralo 10 min i padalo ciągle przez graczy lub zombie bo one to tylko masarnia gorsze od graczy na pewno ..

Pomaniaczylem z kolegami pare godzin i bawilismy sie przednio :) admini pomagają bardzo i interesują sie graczami . Wiec ja daje Wielkiego pozytywa na ten serwer : Golden

PS: mapa wystarcza 3kx3k to na prawde bardzo duza mapa.. zeby ja przejsc to trzeba byc dobrym

elo here

Opublikowano

Jak mapy dużo jej nie jest? Nie pomyliły Ci się kierunki jak biegałeś? Mapa jest około 3k na 3k kratek.

Trudno jest wymyślić coś innowacyjnego skoro to ma być dayz.

Dawajcie pomysły.

Pomysły będą nagradzane i możliwe, że wejdą w "użytek".

Pozdrawiam.

To w takim razie sorry, widocznie mój spawn opierał się ciągle na jednym mieście, dlatego czułem że mapa jest mała.

Co do pomysłów, może zrobicie jakieś nie wiem, bazy wojskowe, z jakimiś ludźmi (npc) w środku, którzy chronią jej, a wy dużą grupką ludzi na przykład możecie te bazę zająć, myślę że tak da się zrobić, a takie coś na pewno wzbogaciło by rozgrywke =)

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

To w takim razie sorry, widocznie mój spawn opierał się ciągle na jednym mieście, dlatego czułem że mapa jest mała.

Co do pomysłów, może zrobicie jakieś nie wiem, bazy wojskowe, z jakimiś ludźmi (npc) w środku, którzy chronią jej, a wy dużą grupką ludzi na przykład możecie te bazę zająć, myślę że tak da się zrobić, a takie coś na pewno wzbogaciło by rozgrywke =)

Próbujemy dodać podobne "misje" ale na razie nam to nie wychodzi. Może nam się uda.

Kiedy serwer on :) ??

Serwer już jest ON.

Opublikowano

Może lvl? 3 takie same mapy 1 od 1 lv BEZ PVP mało potworków i 2 od np 20 lv bez pvp dużo potworków i np 3 od 50 lv Z PVP I DUŻO POTWORKÓW. Gdyż co chwilkę sie pada. :D

Opublikowano

Ja bym proponował zwiększyć obrażenia zadawane przez broń zombie bo to jest przesada żeby dupić 5 naboi w zombie i go wtedy może zabić jak w skrzyniach dropi po 3-4 naboje. I zwiększyć drop jedzenia bo głód jest za duży.

Opublikowano

1)Ja bym polecił jakis plugin lub nwm . Jak sie trafi zombie w glowe z broni palnej to pada by bylo dobrze jak w the walking dead

2)Gdy sie strzela to zombie slyszy strzaly i tam gdzie one byly przychodzą

elo here

Opublikowano

Serwer jak dla mnie do dupy.

Wbiłem i od razu nie mogłem pobrac texture packa. Olałem to i chciałem wylosowac sobie itemy. I nagle nie mam permisji. Dopiero jak mi się texture pack jakimś cudem pobrał to mogłem otworzyc. Jak zacząłem grac to ciągle mogłem bic zombie co 2-3 cios (nie mam żadnych cheatów) i kiedy napisałem że coś jest nie tak to mnie zbanowali że niby k***a mam speedhack czy jakoś tak. (Mam dobre łącze więc lagi można wykluczyc a minecraft był czysty)

Opublikowano

Serwer jak dla mnie do dupy.

Wbiłem i od razu nie mogłem pobrac texture packa. Olałem to i chciałem wylosowac sobie itemy. I nagle nie mam permisji. Dopiero jak mi się texture pack jakimś cudem pobrał to mogłem otworzyc. Jak zacząłem grac to ciągle mogłem bic zombie co 2-3 cios (nie mam żadnych cheatów) i kiedy napisałem że coś jest nie tak to mnie zbanowali że niby k***a mam speedhack czy jakoś tak. (Mam dobre łącze więc lagi można wykluczyc a minecraft był czysty)

Wybacz mi ale nie miałeś speedhacka tylko flyhacka. Dostałeś bana i teraz się mścisz? :)

Opublikowano

MIAŁEM FLYHACKA xD AHAHAHAHAHA POKAŻE CI ZIOMUŚ xD  Niech tylko mc mi się załaduje. Wyraźnie pisze tam że speed cos tam . 

Wskoczyłem na lodówkę i napisałem wtedy że zombi coś nie mogę bic. I wtedy bana dostałem

http://zapodaj.net/925b66d30975a.png.html

Nie wierzysz ? Proszę o odbanowanie. Jak chcesz pogadac na ts3 to tylko napisz i wbije

Opublikowano

Dobrze proszę o unbana. I dziekuję za rozwiązanie sprawy.

Serwer jest ogólnie bardzo fajny ale ogarnijcie parę rzeczy (ilośc zombie napewno)

Opublikowano

Dobrze proszę o unbana. I dziekuję za rozwiązanie sprawy.

Serwer jest ogólnie bardzo fajny ale ogarnijcie parę rzeczy (ilośc zombie napewno)

Przez co rozumiesz ilość zombie, mało czy dużo?

Daj mi twój nick.

Opublikowano

Witaj Flakor.

Co do serwera nawet ci wyszedł, co do innych co mówią o "punkcie A do punktu B" to chyba nie grali w DayZ'a Moda bądź SA.

Szczerze są jeszcze różne fora o MC i polecam ci tam jeszcze zrobić prezentacje serwera(Bo jest mało graczy niestety, a mapa nawet duża)

Ale mam prośbę, czy mógłbyś zwiększyć obrażenia do broni palnej oraz siekier? Bo jest trudno jak cie horda goni a masz jedynie 10-16 naboi.(Co wystarcza prawie na jednego czy może nawet dwóch) 

A i jeszcze jedno, co do tych dwóch godzin ze skrzynkami, nie może być przynajmniej godzina lub 50 minut?

Zawsze mogę w czymś pomóc.

Pozdrawiam Piesel_(Ten od NPC'tów)

Opublikowano

@AlexXxXx

Zgadzam się.

@topic

Narzekacie na to że 2 godziny... Grałem w GTA SA na serwie co 4 godziny. ;x

Powiększ mapę lub spróbój przebudować mape z GTA SA (chętnie pomoge) chociaż nawet 1 miasto np LS/LV przy SF dużo pracy. ;/

@Edit

Kolorowe skrzynki.

Np:

Brązowa (normalna) - Normalny drop 

Srebna - Średni drop

Złota - Dobry drop

Diamentowa - PRO drop.

I coś żeby np diamentowa i złota nie była w 1 miejscu bo za łatwo.:D

Opublikowano

Dziękuje za propozycję. Jutro będzie całkiem fajny event pod tytułem "Prawda czy Fałsz"

Jeśli będzie więcej niż 15 graczy w puli będzie VIP na 10 dni i jakieś przedmioty.

Jeśli będzie mniej niż 15 graczy w puli będą tylko przedmioty.]

O 18:00 :)

EDIT:
Tak naprawdę to dzisiaj bo jest już 00:35 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...