Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Latający Potwór Spaghetti - Dyskusja

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co o tym sądzicie i czy według was jest to religia czy żenada jak dla mnie to jest po prostu nie do ogarnięcia.

Ps. Czy na forum są jacyś ludzie tego wyznania?

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"Błehehe, patrzcie! Nie wierzymy w Boga i pokażemy jaka wiara jest śmieszna. Jesteśmy tacy zabawni."

Trochę nudzą.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie rozumiem waszego oburzenia. Dla mnie to jest normalna wiara. Jeśli bóg jest bogiem to może przyjąć dowolną forme, więc o co chodzi? Jeśli bóg istnieje jest wszystkim i niczym, więc też latający potworem spaghetti

Opublikowano

Religia nienormalna, nawet mniej sensowna niż chrześcijaństwo, ale jak ktoś wyznaje, to niech wyznaje, co mogę zrobić, nie mam nic do tych ludzi. Ważne, że nie zabijają dla religii i nie robią skandali.

Opublikowano

Religia nienormalna, nawet mniej sensowna niż chrześcijaństwo, ale jak ktoś wyznaje, to niech wyznaje, co mogę zrobić, nie mam nic do tych ludzi.

dlaczego nienormalna? Nie znam szczegółów wyznań tej religii itp., ale jeśli to jest po prostu wiara w to, że postać boga ma forme latającego potwora sphagetti to nie jest to wcale nienormalne. 

Opublikowano

Spaghetti powstało przez człowieka. Więc wiara w to, że siedzi w nim jakiś bóg nie ma podstaw.

bóg też powstał przez człowieka. To nie jest żaden argument, że jak człowiek coś wymyslił to to coś nie może być bogiem.. Wszystko czego jeszcze nie wymyśliliśmy jest już wymyślone, mprzez to "coś" jeśli istnieje, gdyż to coś jest wszechmogące, wszechobecne, wszechwiedzące i wszech wszystko

@Edit

dodam jeszcze, że wiara w coś nie może być na jakiejś podstawie. To absolutnie nie może mieć sensu. Gdybyśmy rozumieli to w co wierzymy to coś po prostu nie mogłoby być bogiem, ponieważ nie możemy być równie inteligentni co coś co stworzyło wszystko i nic.. A sama wiedza o tym, czy coś może istnieć przybliżyła by nas poziomem intelektualnym właśnie do tego czegoś. A to nie może być możliwe. To tak jak kalkulator. Nie może się rozwinąć samodzielnie i zmieniać w 100 lat swoją moc dzięki czemu też kształt i rozmiar. Ma z góry zaplanowaną "inteligencje" 

@Edit 2

tak wiem, że napisałem troche chaotycznie, ale ciężko mi pisać o tym o czym myśle jeśli chodzi o te sprawy. Język polski mi tu po prostu nie wystarcza, tymbardziej w formie pisanej. 

Opublikowano

bóg też powstał przez człowieka. To nie jest żaden argument, że jak człowiek coś wymyslił to to coś nie może być bogiem.. Wszystko czego jeszcze nie wymyśliliśmy jest już wymyślone, mprzez to "coś" jeśli istnieje, gdyż to coś jest wszechmogące, wszechobecne, wszechwiedzące i wszech wszystko

@Edit

dodam jeszcze, że wiara w coś nie może być na jakiejś podstawie. To absolutnie nie może mieć sensu. Gdybyśmy rozumieli to w co wierzymy to coś po prostu nie mogłoby być bogiem, ponieważ nie możemy być równie inteligentni co coś co stworzyło wszystko i nic.. A sama wiedza o tym, czy coś może istnieć przybliżyła by nas poziomem intelektualnym właśnie do tego czegoś. A to nie może być możliwe. To tak jak kalkulator. Nie może się rozwinąć samodzielnie i zmieniać w 100 lat swoją moc dzięki czemu też kształt i rozmiar. Ma z góry zaplanowaną "inteligencje"

@Edit 2

tak wiem, że napisałem troche chaotycznie, ale ciężko mi pisać o tym o czym myśle jeśli chodzi o te sprawy. Język polski mi tu po prostu nie wystarcza, tymbardziej w formie pisanej.

przestan. Sie kompromitowac , skonczyles studia teologiczne zeby sie wypowiadac o Bogu ?

Ps

Jaki debil obrazony na kosciol stworzyl idiotyczna parodie KK dla debili

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

przestan. Sie kompromitowac , skonczyles studia teologiczne zeby sie wypowiadac o Bogu ?

Ps

ja się nie kompromituje, a nawet jeśli to mam to gdzieś. Tylko przedstawiłem swoje zdanie na ten temat, chociaż wątpie, że je w ogóle przeczytałes, bo ciebie nie obchodzą inne zdania niż twoje, z góry wiesz za nim je poznasz, że są błędne, ze ty masz tylko racje. 

Opublikowano

O niczym takim nie słyszałam, zainteresował mnie tytuł wątku... Szczerze to nie wiem co o tym powiedzieć, mam nadzieję, że ludzie którzy w to 'wierzą' robią to dla żartów. :x

Opublikowano

O niczym takim nie słyszałam, zainteresował mnie tytuł wątku... Szczerze to nie wiem co o tym powiedzieć, mam nadzieję, że ludzie którzy w to 'wierzą' robią to dla żartów. :x

Ludzie nie robią tego dla żartu bo widziałem ze 70 latki nawet sa tego wyznania.

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Dziwi mnie szukanie w tym sensu i podstaw. Przecież z założenie 'wyznawcy' traktują te religię niepoważnie. Naprawdę myślicie, że znajdzie się tyle ludzi wierzących w to, że ludzie pochodzą od piratów których powybijajał ninja i [...] ...? W Polsce podjeście do religii jest strasznie poważne. Czasem jest to dobre, czasem złe. 

Do tego dochodzi jeszcze jedna sprawa. Religia Latającego Potwora Spaghetti narzuca pewną tolerancję. To jest ich jedyne 'poważne przykazanie'. Co to oznacza? Nie ma w niej miejsca dla ludzi mówiących o czymś w sposób a'la:

Totalna głupota.Wymyślił pewnie to jakiś kretyn.

Jakaś patologia w to wierzy a potem w gimbazie się chwalą.

A już przede wszystkim o czymś, czego się nie rozumie.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Co kurwa xD ? Ja w Boga wierzę jestem katolikiem. Poczytajcie sobie o cieniach w Hieroszimie (jest takm ciekawy artykuł i jest tam napisane że katoliccy japończycy odwiedził duch św. i coś tam dalej nie pamiętam ale oni byli jakies 2 km od centrum wybuchu i żyją bez chorób a ich domy stoją na lajcie)

Mnie ta nazwa jakoś droczy denerwuje nwm jak to okreslic

Potrzebna pomoc w robieniu grafiki/intra? Pisz! Znajdziesz mnie w pogaduszkach ;). Zagraj ze mną w Dead Island . Pisz na pw!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...