Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Latający Potwór Spaghetti - Dyskusja

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio w radiu słyszałem, że skoro w sejmie jest krzyż to i niech durszlak wisi, bo to ich symbol czy coś takiego XDD

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie znam żadnych wyznawców, ale jak dla mnie to wymysł znudzonych ludzi.

Opublikowano

Bardzo przemówił do mnie ten wykres, dużo sensowniejsze niż chrześcijaństwo. Chyba nawrócę się na potwora spaghetti :D

800px-PiratesVsTemp%28pl%29.svg.png

Opublikowano

Bardzo przemówił do mnie ten wykres, dużo sensowniejsze niż chrześcijaństwo. Chyba nawrócę się na potwora spaghetti :D

800px-PiratesVsTemp%28pl%29.svg.png

Taa, nawrócisz się na coś co w 100% nie istnieje. Też nie mam dowodów na istnienie Boga, ale wystarczy, zę Jezus chodził po wodzie, a spaghetti to jedzenie nie Bóg. 

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Taa, nawrócisz się na coś co w 100% nie istnieje. Też nie mam dowodów na istnienie Boga, ale wystarczy, zę Jezus chodził po wodzie, a spaghetti to jedzenie nie Bóg. 

Bóg chrześcijański może też być jedzeniem w końcu "On" może być wszystkim. 

Wg. mnie FSM to taka forma naśmiewania (pokazania)się z innych religii i pokazywanie różnym wyznawcom że szansa na istnienie tego w co oni wierzą jest równa z szansą istnienia latającego potwora spagetti bo w końcu nikt tego nie wie. Myślę że mało osób bierze ją na poważnie ;)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Bóg chrześcijański może też być jedzeniem w końcu "On" może być wszystkim. 

Wg. mnie FSM to taka forma naśmiewania (pokazania)się z innych religii i pokazywanie różnym wyznawcom że szansa na istnienie tego w co oni wierzą jest równa z szansą istnienia latającego potwora spagetti bo w końcu nikt tego nie wie. Myślę że mało osób bierze ją na poważnie ;)

Bóg stworzył nas na swoje podobieństwo nie wyglądamy jak latający potwór

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Tego czy Bóg (tak akurat ten) nie jesteś pewien 100% więc.. 

Równie dobrze FSM mógł nas stworzyć na wzór piratów.

Szkoda czasu na spekulowanie nad tym jeśli FSM byłby Bogiem mógłby również wyglądać jak człowiek a jeśli Bóg chrześcijański również byłby Bogiem (może i jest nevermind) mógłby sobie wyglądać jak latający potwór spagetti więc?

Regułki w Biblii są strasznie uniwersalne.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ktoś miał pomysł i dobrze go wykorzystał, a teraz beka z moherów ;D

Opublikowano

Ktoś miał pomysł i dobrze go wykorzystał, a teraz beka z moherów ;D

beka z moherów ?  Chyba z tych idiotów i kretynów biorących w tym udział .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Ja osobiście wierze, że bóg może być latającym potworem sphagetti

Opublikowano

bo wierzysz w parodie KK

KK?

Mam prawo wierzyć w co chce, nawet jesli wydaje się to dla ciebie idiotyczne

Opublikowano

wierzyć w potwora spaghetti to tak jakby potwór z loch ness był twoim bogiem -.-

ile razy mam mówić, że wierze, że jeśli bóg istnieje jest wszystkim. Człowiek nie potrafi, a nawet nie probuje zrozumiec sobie czym jest wszystko, dlatego mnie nie rozumie

Opublikowano

Nie rozumiem waszego oburzenia. Dla mnie to jest normalna wiara. Jeśli bóg jest bogiem to może przyjąć dowolną forme, więc o co chodzi? Jeśli bóg istnieje jest wszystkim i niczym, więc też latający potworem spaghetti

Hmmm... Według mnie wasze rozumowania jest złe.

Po 1. Pierwsze i najważniejsze przykazanie mówi "Jest jeden Bóg". Oni sobie tworzą swojego bożka. Może nie tak dosłownie jak Hebrajczycy, którzy zrobili złotego cielca, ale wyznawcy tej religii wieżą w to co na pewno Bogiem nie jest.

Po 2. Trzecia prawda wiary mówi "Są trzy osoby boskie: Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty." Według waszego rozumowania Bogiem może być wszystko. Może babcia wam kiedyś mówiła, że Bóg jest wszędzie, ale na pewno nie wspominała, że Bóg jest wszystkim. Czy jest czwarta osoba boska: "latający potwór spaghetti"? No raczej nie, a Bóg występuje tylko pod tymi trzema osobami.

Moim zdaniem ludzie, którzy wyznają tą pseudo-religię chcą tylko się jakoś wyróżnić. Może jak ktoś wyżej napisał chcą być śmieszni. Na pewno przestała im odpowiadać poprzednia religia i chcieli pójść jakąś łatwiejszą drogą.

Opublikowano

Hmmm... Według mnie wasze rozumowania jest złe. Po 1. Pierwsze i najważniejsze przykazanie mówi "Jest jeden Bóg". Oni sobie tworzą swojego bożka. Może nie tak dosłownie jak Hebrajczycy, którzy zrobili złotego cielca, ale wyznawcy tej religii wieżą w to co na pewno Bogiem nie jest. Po 2. Trzecia prawda wiary mówi "Są trzy osoby boskie: Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty." Według waszego rozumowania Bogiem może być wszystko. Może babcia wam kiedyś mówiła, że Bóg jest wszędzie, ale na pewno nie wspominała, że Bóg jest wszystkim. Czy jest czwarta osoba boska: "latający potwór spaghetti"? No raczej nie, a Bóg występuje tylko pod tymi trzema osobami. Moim zdaniem ludzie, którzy wyznają tą pseudo-religię chcą tylko się jakoś wyróżnić. Może jak ktoś wyżej napisał chcą być śmieszni. Na pewno przestała im odpowiadać poprzednia religia i chcieli pójść jakąś łatwiejszą drogą.

Główne prawdy wiary uznają chrześcijaninie, nie powinny być one twoim argumentem  przeciwko agnostykowi, czyli mnie. Uważam, że bóg jest wszystkim, a jednocześnie niczym, dlatego, że jest bogiem. Czymś najwyższym, najmocniejszym. Wszystkim naj. To jest bóg ostateczny, który może moim zdaniem istnieć. Mogą też istnieć bogowie o mniejszej mocy, którzy stworzyli świat i życie. Czyli pośrednio ten ostateczny stworzył nas, tworząc swoich bogów nie tak silnych jak on. To by wyjaśniało jak urodził się bóg. Ale w takim razie, jak ten pierwszy byt powstał? Uważam, że nie warto o tym myśleć, ponieważ zaczyna mnie bolić wówczas głowa, a i tak nie dochodze do żadnych wniosków. Człowiek jest tak stworzony, żeby nie mógł tego wiedzieć, więc się kurwa nigdy nie dowie. TO tylko kwestia wiary, niczego nie udowodnimy. 

Ludzie wyznający wiare w sphagetti tak na prawdę chcą nam przekazać, że ważna jest tolerancja. 

Opublikowano

Moim zdaniem oni po prostu szydzą z wiary. Nie wierzą w boga i chcą pokazać, że każdy idiota może stworzyć kościół. Niestety to prawda. Jednakże takie zachowanie powinno być karane. Nieraz oglądałem wypowiedzi "wielebnych" pastafarianizmu. Oni po prostu gadali mając przy okazji "banana na twarzy". Wiedzą, że my nie możemy nic zrobić. Ale jednak. Powinniśmy powstrzymać tą zarazę zanim dopną swego. Chociaż już pewnie ta osoba która to założyła jest już z tego dumna. Widzieliście ich przykazania? Widzieliście co oni wyprawiają? Tego nie da się nazwać wiarą. To tylko i wyłącznie szopka. 

Jestem ateistą, lecz toleruję kościół katolicki. Ma on wiele lat i swoje tradycje. Namawia także do bycia dobrym tym samym powstrzymując ludzi przed czynieniem zła i samobójstwami. A to? Co niby to robi? Tylko i wyłącznie próbuje wyśmiać resztę religii. 

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Widzieliście ich przykazania?

Tak. Jakby katolicy się do niektórych stosowali, to byłoby na świecie dużo lepiej :)

Moim zdaniem oni po prostu szydzą z wiary

A moim zdaniem niektórzy ludzie traktują religię zbyt poważnie. Oni tak nie robią. Ktoś się wyłamuje, robi inaczej niż inni, a mądrzy i dobrzy katolicy pokazują swoją zajebistą tolerancję i skłonność do zrozumienia. Niby mamy lepsze przykazania?

Dla Ciebie argumentem przeciwko innej religii jest powoływanie się na założenia Twojej religii?

Nie szukajcie w tym sensu, bo tutaj go nie ma. Zresztą z założenia nie ma być. Ma tylko pokazać ludziom, że ze wszystkiego można się czasem pośmiać. Do tego (z mojego punktu widzenia) pokazuje popularną wśród katolików 'tolerancję'. Nikt w to nie wierzy. Argumenty przemawiające do zdrowego rozsądku i praw fizyki nie są na miejscu. Zresztą - to samo tyczy się Chrześcijaństwa.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Tak. Jakby katolicy się do niektórych stosowali, to byłoby na świecie dużo lepiej :)

A moim zdaniem niektórzy ludzie traktują religię zbyt poważnie. Oni tak nie robią. Ktoś się wyłamuje, robi inaczej niż inni, a mądrzy i dobrzy katolicy pokazują swoją zajebistą tolerancję i skłonność do zrozumienia. Niby mamy lepsze przykazania?

Dla Ciebie argumentem przeciwko innej religii jest powoływanie się na założenia Twojej religii?

Nie szukajcie w tym sensu, bo tutaj go nie ma. Zresztą z założenia nie ma być. Ma tylko pokazać ludziom, że ze wszystkiego można się czasem pośmiać. Do tego (z mojego punktu widzenia) pokazuje popularną wśród katolików 'tolerancję'. Nikt w to nie wierzy. Argumenty przemawiające do zdrowego rozsądku i praw fizyki nie są na miejscu. Zresztą - to samo tyczy się Chrześcijaństwa.

popieram. Po za tym moim zdaniem bóg nie ma wyglądu, więc tymbardziej ten argument był chujowy z mojej perspektywy

Opublikowano

Religia jest z natury poważna. Religia to najpoważniejsza rzecz na świecie. Poważniejsza niż śmierć bliskiego. Ich przykazania to czysta głupota. Idiotyzm w stanie stałym i niezniszczalnym. Gdybyś troszkę poczytał to byś wiedział, że nie tylko katolicy są przeciw temu czemuś. Prawie wszystkie religie tego nie tolerują. Tam samo i większość ateistów. Jeżeli uważasz, że religia to miejsce na żarty to proszę cię pokaż mi choć jeden żarcik w jakimkolwiek prawdziwym wyznaniu. Dam głowę uciąć, że nie ma.

Opublikowano

Religia jest z natury poważna. Religia to najpoważniejsza rzecz na świecie. Poważniejsza niż śmierć bliskiego. Ich przykazania to czysta głupota. Idiotyzm w stanie stałym i niezniszczalnym. Gdybyś troszkę poczytał to byś wiedział, że nie tylko katolicy są przeciw temu czemuś. Prawie wszystkie religie tego nie tolerują. Tam samo i większość ateistów. Jeżeli uważasz, że religia to miejsce na żarty to proszę cię pokaż mi choć jeden żarcik w jakimkolwiek prawdziwym wyznaniu. Dam głowę uciąć, że nie ma.

uważasz, że religia jest wazniejsza, nią należy się bardiej przejmować niż smiercią bliskiego?

Opublikowano

uważasz, że religia jest wazniejsza, nią należy się bardiej przejmować niż smiercią bliskiego?

Dla wierzących bóg powinien być jedyną najważniejszą istotą, za która oddałby życie.

A dla ateistów religia powinna być kulturą szanowaną. A takie występki to po prostu brak szacunku.

Opublikowano

Dla wierzących bóg powinien być jedyną najważniejszą istotą, za która oddałby życie.

Dla ślepowierzących* 

Życie nie polega na wierze. To ty wybierasz, czy wierzysz czy nie, ale tak na prawdę nie jest to każdemu potrzebne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...