Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Latający Potwór Spaghetti - Dyskusja

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bóg nie może być niewidzialny i zarazem widzialny. 

Powiedz to katolikom. Bóg jest nie widzialny ale jego alter wersje (Jezus) widzieli. Tak samo jest Bóg nieskończony, niewidzialny oraz jego wersje widzialne takie jak Jezus czy makaronowy potwór. Oczywiście nigdy nie widziano tego drugiego ale to nie znaczy, że nie pojawi się w przyszłości. Kiedyś Bogów uważano za krzyżówki ludzi ze zwierzętami i to było normalne. Teraz niewidzialny staruszek który równie jak makaronowa mość jest normalny mimo, że jest niewidzialny chociaż większość ludzi ma obraz starszego pana. Niektórzy ludzie wolą przypisać Bogu inny obraz np. makaron i nie widzę w tym nic dziwnego.

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiedz to katolikom. Bóg jest nie widzialny ale jego alter wersje (Jezus) widzieli. Tak samo jest Bóg nieskończony, niewidzialny oraz jego wersje widzialne takie jak Jezus czy makaronowy potwór. Oczywiście nigdy nie widziano tego drugiego ale to nie znaczy, że nie pojawi się w przyszłości. Kiedyś Bogów uważano za krzyżówki ludzi ze zwierzętami i to było normalne. Teraz niewidzialny staruszek który równie jak makaronowa mość jest normalny mimo, że jest niewidzialny chociaż większość ludzi ma obraz starszego pana. Niektórzy ludzie wolą przypisać Bogu inny obraz np. makaron i nie widzę w tym nic dziwnego.

To nie alter wersja. To bóg w ciele człowieka. Niewidzialny bóg - dusza. Nikt nie powiedział, że jest staruszkiem, tylko tak go sobie wyobrażano w starszych czasach. A makaron jest wymyślony przez człowieka, a nie przez boga co już wyklucza tą wersję na zawsze. 

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

A skąd wiesz, że bóg wszystko może? A skąd wiesz, że istnieje?

A kto by stworzył Ziemie? Człowieka? Wszystko co wokół nas (Chodzi o nature nie o sprzęty) To wszystko Bóg stworzył a nie samo z siebie.

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

A kto by stworzył Ziemie? Człowieka? Wszystko co wokół nas (Chodzi o nature nie o sprzęty) To wszystko Bóg stworzył a nie samo z siebie.

wiesz co to wcale nie musi być prawda. Może być zupełnie inaczej. Póki tego nie udowodnisz nie możesz mieć 100% przekonania, że tak jest. Samo pytanie o istnienie boga jest pozbawione sensu, gdyż nie posiada weryfikowalnych skutków. Ogólnie polecam być agnostykiem tego typu, że w ogóle o tym nie myśleć i mieć w dupie. Bo bóg itp to sprawy które przekraczają ludzkie rozumowanie, pojęcie, więc po co o nich myśleć? I tak się nigdy nei dowiemy. 

Opublikowano

Skoro Bóg nas stworzył na swoje podobieństwo, to dlaczego nie jesteśmy małymi kluskami?

Bóg jest najwyższy i nie może się uniżyć, bo to by było sprzeczne z Bogiem. Bóg był ostoją średniowiecza, myślisz, że dawniej ludzie znali takie parodie?

Opublikowano

Ja pierdole no nie mogie xD Gadacie o jakims tam bogu co stworzyl swiat? O jezusie? Chuj nie bog i jezus. Wszystkie historyjki o zmartwychstaniach sa z fiuta wyssane. Nie ma zadnego boga, nawet tego spaghetti.

Opublikowano

Wiesz jest większe prawdopodobieństwo, że istnieje Latający Potwór Spaggeti niż Allah czy Święta. Żaden bóg jeszcze nie nakarmił ludzi ale ile za to ludzi nakarmił Makaron!

Opublikowano

Ja pierdole no nie mogie xD Gadacie o jakims tam bogu co stworzyl swiat? O jezusie? Chuj nie bog i jezus. Wszystkie historyjki o zmartwychstaniach sa z fiuta wyssane. Nie ma zadnego boga, nawet tego spaghetti.

Rozumiem, że piszesz bóg z małej litery, ale imię? Jezus to aktualne imię, tylko w krajach chrześcijańskich jakoś zabraniają tak nazywać dzieci.

Ja też nie wierzę w żadną nadprzyrodzoną istotę, lecz to jest dyskusja a ty swoją wypowiedzią nic nie wniosłeś.

Opublikowano

Skoro Bóg nas stworzył na swoje podobieństwo, to dlaczego nie jesteśmy małymi kluskami?

Bóg jest najwyższy i nie może się uniżyć, bo to by było sprzeczne z Bogiem. Bóg był ostoją średniowiecza, myślisz, że dawniej ludzie znali takie parodie?

A skąd pomysł, że bóg stworzył nas na swoje podobieństwo?

Opublikowano

A skąd pomysł, że bóg stworzył nas na swoje podobieństwo?

Pewnie z Biblii którą stworzył człowiek a nie Bóg. (;_;)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

"Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz (...)" 

Skąd wiesz że człowiek piszący Biblię był oświecony przez jakieś bóstwo?

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Rozumiem, że piszesz bóg z małej litery, ale imię? Jezus to aktualne imię, tylko w krajach chrześcijańskich jakoś zabraniają tak nazywać dzieci.

Ja też nie wierzę w żadną nadprzyrodzoną istotę, lecz to jest dyskusja a ty swoją wypowiedzią nic nie wniosłeś.

Jezus czy jezus jeden chuj. Twierdze poprostu ze zadnego boga nie ma, fsm tez nie jest bogiem a jedynie wymyslem jakiegos spasionego amerykanca ktory bardzo lubi spaghetti. Ateuszem byc...

@RallyPlayFew pls pismie? Ten kto to pisal mial dobry towar :)

Opublikowano

Bo tak było napisane w Piśmie?

a kogo to obchodzi? Pismo nie jest dowodem na istnienie boga. Więc sugerowanie się tym, że bóg nie może być potworem sphagetti, bo w innej wierze mówią, że bóg wygląda jak człowiek jest conajmniej słabe

Opublikowano

Skąd wiesz że człowiek piszący Biblię był oświecony przez jakieś bóstwo?

Ja tak nie twierdzę, jedynie cytuję książkę.

Opublikowano

Jezus czy jezus jeden chuj. Twierdze poprostu ze zadnego boga nie ma, fsm tez nie jest bogiem a jedynie wymyslem jakiegos spasionego amerykanca ktory bardzo lubi spaghetti. Ateuszem byc...

Może być tak jak mówisz, ale nie znaczy to, że tak jest. Są dwie możliwości. Albo bóg jest albo nie. Mając 50% szansy dlaczego jesteś tak mocno przekonany do swojego stwierdzenia, że bóg nie istnieje?

Opublikowano

Może być tak jak mówisz, ale nie znaczy to, że tak jest. Są dwie możliwości. Albo bóg jest albo nie. Mając 50% szansy dlaczego jesteś tak mocno przekonany do swojego stwierdzenia, że bóg nie istnieje?

Daj mi chociaz 3 dowody na istnienie boga.
Opublikowano

Daj mi chociaz 3 dowody na istnienie boga.

daj mi chociaż dowód na to, że bóg nie istnieje

Opublikowano

To daj mi najpierw ze istnieje. Nie znajdziesz ani nie wymyslisz nic. Skoro wielki kurwa bog jest to dlaczego na swiecie sa wojny i ludzie tacy sa?

Opublikowano

To daj mi najpierw ze istnieje. Nie znajdziesz ani nie wymyslisz nic. Skoro wielki kurwa bog jest to dlaczego na swiecie sa wojny i ludzie tacy sa?

No widzisz. Nie ma ani dowodu na to, że istnieje jak i na to, że nie istnieje, więc gimboateisto nie można stwierdzić, że bóg nie istnieje mając tylko 50% szansy..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...