Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vixa.eu [Dedyk] [Hard]

BaaLCadar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 366
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer super przypomniał mi się stary pl, zasysam i tym bardziej zapraszam.

Nie przeczytałem w prezce czy dropią rady/egzo oprócz szkatułek?

Opublikowano

zaraz sie wszystko wyklaruje narazie ceny fms i ribow szybuja wysoko ale chociaz niskie lvl-e moga zarobic na start fakt osob bardzo duzo ale to plus serwera :) 

NoPerfect ja widze ze ide na kazdy serw gdzie Ty :D^^

1098661510207295168367114346251903210680

Opublikowano

Chciałem zawitać i zobaczyć co i jak, ale niestety nie jest mi dane...

Gdy pobieram na multiupload to sciąga mi się jakiś plik, który otwiera się jak jakiś audio

Na mega zaś dochodzi do 99% i przez godzine dalej nawet nie drgnie

Czy tylko ja tak mam?

Opublikowano

Bojowy miecz jest na 35lv? Dziwne

Grota na hardzie od 1?

bojowy miecz od 65 grota dzis naprawiona...

Przychodzi Jasio w odwiedziny do dziadka i nagle pod kominkiem spostrzegł skórę tygrysa. - Dziadku, dziadku, opowiedz mi jak to było z tym tygrysem!

- Wybrałem się kiedyś do lasu. Wziąłem ze sobą strzelbę, tak na wszelki wypadek. Idę sobie, idę, wtem słyszę, a w krzakach czai się tygrys. No to ja PACH, PACH, strzelam i uciekam, a on biegnie za mną i się ślizga. To ja znowu PACH, PACH, strzelam i uciekam, a on biegnie za mną i się ślizga. To ja znowu...
- Kurczę, dziadku - przerywa Jasio - ale Ty odważny... Ja to bym się od razu zesrał ze strachu!
- A jak myślisz bałwanie, na czym ten tygrys się ślizgał?

Opublikowano

Dobrze, jako że serwer już trochę stoi i mogłem się z nim bardziej zaznajomić, pozwolę sobie na krótką recenzję.

Bardzo liczyłem na ten serwer- "napaliłem się" na niego ze względu na klimat (zapowiadany powrót do starych, dobrych czasów PL-a), ogarniętą administrację oraz fakt, że mało jest dobrych hardów, a na serwerach typu easy gra dla mnie stała się nudna.

W punktach wypiszę plusy i minusy, zacznę jednak od negatywów:
1) Przespany okres przygotowywania serwera i beta testów- nie wiem, co administracja robiła przez ten czas ale wypuszczacie strasznie niedopracowany serwer. Wzięliście jakieś pliki, lekko je edytowaliście i tyle. To, co możemy spotkać u Was, zajmuje technikom góra kilka dni. My, na Vixę, czekaliśmy ponad miesiąc. W co dokładnie uderzam:

a) Brak misji- przepraszam, ale zapewnienia "dodamy własne misje", bez podania żadnych konkretów mnie nie zadowalają. Teraz jest kilkanaście misji, gdzieś koło 15, które kończą się na 25 poziomie. Jak można wypuścić serwer hard bez misji?! To miało być zrobione w czasie tworzenia serwera, weźcie przykład z konkurencji, gdzie nawet na serwerach easy spotykamy wiele ciekawych i fajnych zadań. Dodatkowo, nagrody np. za zęby orka to jakieś nieporozumienie...
B)Serwer jest totalnie niezabezpieczony, działa praktycznie każdy cheat, przez co w m2 spotkać kogoś bez wh graniczy z cudem. Sam, bez jakiejkolwiek wiedzy odnośnie hacków, potrafiłem sobie wgrać co mi się tylko podoba. Nie chcę myśleć co posiadają osoby, które się na tym znają. Idąc dalej- jest/było kilka serwerów, na których nie działało praktycznie nic, przyłożono wielką wagę do zabezpieczeń. Wy nie zrobiliście nic. Nawet nie działa system zgłoszeń.
c) Zabawy z dropem- to też mieliście zrobić w czasie tworzenia serwera, po to były beta testy. W łatwym lochu medale praktycznie nie dropią, nawet z rękawicą, o którą jest bardzo ciężko na początku (1 medal w 2h? Nawet na PL-u tak nie ma). Pisałem o tym na becie, nie zainteresowaliście się tym, okej, rozumiem. Dalej, po pierwszych dniach stwierdzacie że jest "za dużo ku" i zmieniacie drop z metinów. Mnie to obojętne, bo zarobiłem na początku, inni porobili skille na P- ale jak ma się czuć osoba, która chce zacząć grę i widzi, że administracja zmienia drop w fazie, kiedy inni już na początku mieli łatwiej. Bad move, administracjo.

d) Masa pomniejszych bugów, którymi też nie jesteście zbytnio zainteresowani- księgi klątw dropią podobnie jak medale albo gorzej, nie ma sensu wbijać wyższego lvl niż 35 by dropić, z metinów leci praktycznie to samo, wykrywacze metinów nie działają prawidłowo (często zabiera użycie nie wskazując kierunku), nie dostajemy bransolety za misję z mi-jung, czy ktoś dropnął bestialską skrzynię z best maniaka/żołnierza? (w zapowiedzi było to wymienione,po około 100 mobkach nie miałem żadnej skrzyni, nawet z rękawicą)...

e) Powiedzcie mi proszę, jaki to hard, kiedy po 30/40 zmiankach mam eq podobne do serwerów easy? Po 6 dniach od startu, na wielkim hardzie, bracie PL-a, ludzie mają skille na P, eq 3x15 czy perfekty pod daną mapę/dungeon? I to nie jest kwestia tego, że wydali niebotyczne kwoty na IS, o czym mówią sami zainteresowani.

f) Gdyby tak przysiąść, to po tygodniu możemy żegnać się z serwerem, bo mamy praktycznie wszystko. Ulepszacze są bardzo łatwo dostępne, exp jest szybki, na brak kasy raczej też nie można narzekać. W zapowiedziach było coś innego.
g) Tak niechlujnej prezentacji nie mają nawet serwery hamachi. To, że robicie filmy Was nie usprawiedliwia, nie mówiąc już o niezgodnościach zapowiedzi z rzeczywistością.

2) Poziom graczy jest niższy niż gdziekolwiek indziej (to nie zarzut do administracji)- nie mówię tu o ksuciu czy przeszkadzaniu w expie, ale wyzwiska, szczególnie osób wożących się na wierzchowcach z IS są porażające...

Teraz trochę pozytywów:
1)  Dużo graczy-  chociaż liczba od początków serwera trochę się zmniejszyła, to 1000+ graczy popołudniami to jest pewniak,

2)  Bardzo stabilny serwer , nie musimy się martwić że ataki go zniszczą, nie ma przerw, cofek czy dłuższych wyłączeń (jedynie w trakcie wprowadzania aktualizacji)

3)  Konkretna reklama, 

4) Zaufana administracja, nie ma obaw o eq z navi i faworyzowanie kolegów.

Reasumując- Osobiście bardzo się zawiodłem. Oczekiwałem serwera, który będzie najlepszy w 2014 roku, do którego będę przysiadał z przyjemnością, systematycznie rozwijając postać. Serwera, gdzie wróci stary klimat, pvp będzie czymś więcej niż tylko klikaniem w skille. Potencjał był, jednak wyszło jak wyszło. Odnoszę wrażenie, że mimo ogromnego doświadczenia z PL-a, administracja nie ma kompletnie pojęcia o serwerach prywatnych. Dodanie dwóch rodzajów skrzynek, kilku mini- gier i stworzenie bardzo drogiego IS-u nie jest w stanie przeciągnąć serwera na stronę tych najlepszych. Gratulacje za chęci, za pomysł i starania, dla mnie jednak to jest porażka. Być może moja opinia została zachwiana zbyt wygórowanymi wymaganiami odnośnie Vixy, jednak ja kończę tu grę. Przez te kilka dni było fajnie, życzę powodzenia w prowadzeniu serwera. Niezdecydowanych zapraszam do osobistego sprawdzenia i nie kierowania się moją opinią. Na pewno nie będziecie żałować.

Opublikowano

Aż tak łatwo jak piszesz to nie jest. :) Fakt, faktem serwer troszkę przypomina medium'a, ale klimat jest zajeb*sty. Gra się ekstra, tylko szkoda że wchodzą max. bony. Lepiej byłoby gdyby dali 10/12/15, lecz  z większą szansą na wpadnięcie 15. Ogólnie rzecz biorąc serwer polecam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...