Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shingeki no kyojin/Attack no titan

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mnie to anime coraz bardziej wkurwia... Raz odcinek fajny raz kijowy i tak naprawdę to ja czekam na mangę(dużo lepsza) a anime oglądam bo brat z siostrą oglądają.

Zapowiadało się ciekawie przez pierwsze odcinki a teraz albo przegadany albo akcja taka jakby jej nie było...

Dla mnie anime 6.5/10, czyli średniak ;)

Podkreślam, że to tylko moje zdanie :D

graphic.png

• Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzisiejszy odcinek był idealny, tylko nie rozumiem jednej rzeczy. Dlaczego członkowie żandamerii śledzili annie? Zaatakowali ją dlatego, że usłyszeli całą rozmowe?

Jaki mieli na początku cel?

A tak po za tym zastanawia mnie dlaczego annie nie zeszła tam na dół

#edit

do końca sezonu pierwszego zostały 2 odcinki, następny pojawiłby się pewnie za rok, więc chyba doczytam mange. Da ktoś linka?

finalrender.png

Opublikowano

@UP.

Dlatego że byli pewni że Annie jest tytanem, ale musieli to potwierdzić. Dlaczego członkowie żandamerii ją śledzili? - ponieważ gdyby okazało się to prawdą (a okazało) to natychmiast zaczęła się próba pojmania co na końcu odcinka okazało się, że zdążyła się przemienić.

Mam nadzieję że ostatni odcinek będzie naprawdę epicki i będzie zapowiedzią do kolejnego sezonu :).

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Cóż za nieoczekiwany zwrot akcji. No kto by się domyślił?!

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Cóż za nieoczekiwany zwrot akcji. No kto by się domyślił?!

:>

Hmmm jak dla mnie to anime trochę dziwne jest , albo przynajmniej sposób w jaki robią je.

Btw. Czy to anime nie ma przypadkiem 25 odcinków (zapowiadanych) ? Jak oni chcą zrobić całą resztę mangi w te 2 - 3 odcinki...

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

:>

Hmmm jak dla mnie to anime trochę dziwne jest , albo przynajmniej sposób w jaki robią je.

Btw. Czy to anime nie ma przypadkiem 25 odcinków (zapowiadanych) ? Jak oni chcą zrobić całą resztę mangi w te 2 - 3 odcinki...

reszte mangi zostawią sobie na drugi sezon..

Ja tam nie będę czekał na ten kolejny sezon, będzie pewnie za rok, albo dwa. Szkoda tylko, że manga jest czarnobiała, przez to jest dla mnie nieczytelna

finalrender.png

Opublikowano

reszte mangi zostawią sobie na drugi sezon..

Ja tam nie będę czekał na ten kolejny sezon, będzie pewnie za rok, albo dwa. Szkoda tylko, że manga jest czarnobiała, przez to jest dla mnie nieczytelna

Luls , naprawdę ?

A ja myślałem że ledwo łączą koniec z końcem ten sezon obniżając jakość kolejnych epów itp :D.

Czego to człowiek się w internecie nie dowie ^^.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

@UP.

Dlatego że byli pewni że Annie jest tytanem, ale musieli to potwierdzić. Dlaczego członkowie żandamerii ją śledzili? - ponieważ gdyby okazało się to prawdą (a okazało) to natychmiast zaczęła się próba pojmania co na końcu odcinka okazało się, że zdążyła się przemienić.

Mam nadzieję że ostatni odcinek będzie naprawdę epicki i będzie zapowiedzią do kolejnego sezonu :).

Tłumacząc bardziej dobitnie - gdyby weszła do tunelu, nie mogłaby przemienić się w tytana. Oczywiście jest to tylko moja opinia, mangi nie czytałem i nie zamierzam.. Ale rzeczywiście czekać 1 tydzień na taki odcinek po którym mam tylko chęć na więcej.. Ugh! Tak na marginesie to nic nie wyjaśnili, każdy wiedział że to Annie, poza jej śmiechem chyba nic ciekawego w tym odcinku nie było.

Odnośnie tego jak ona znalazła Erena w tym lesie..

Gdzieś, ktoś napisał że Ryner podczas walki z Annie (na pokaz) narysował jej mapę na dłoni (scena gdzie Ryner zostaje niby zgnieciony na miazgę)i w taki sposób znalazła ona naszego głównego bohatera.

Czy to prawda czy fałsz.. Nie wiem, aczkolwiek brzmi całkiem interesująco.

Ciekaw jestem co kieruje Annie.. Jaki ma motyw, co ona tak naprawdę chce osiągnąć?

Może ktoś mi odpowie ? (tylko proszę bez spoilerów - chciałbym porównać nasze fantazje na ten temat)

// Prosiłbym też o wypisanie anime, ale takiego z lepszego sortu \\

417711489342956987022.png

Bywalec
Opublikowano

Ostatni odcinek strasznie trzymał w napięciu. Nie mogę się doczekać następnego odcinka :<

Oby tak dalej ^^

Opublikowano

W najnowszym 24 odcinku troszkę sobie już polecieli.

Różnica między mangą jest zbyt duża, widać z resztą teraz że to typowy shounen.

Pomijając te fakty, odcinek bardzo dobry. Szkoda tylko, że czeka się tydzień na jakieś ledwie 10 sekund akcji.

Opublikowano

Dzisiejszy odcinek mi się bardzo podobał. Jeszcze tylko jeden odcinek do końca sezonu. Jestem ciekawy, czy eren pokona kobiete tytan, ale troche w to wątpie. Ciekawe jaki cel mają tytani (mówie o tych inteligentnych czyli annie, rei.. itd. )

Polecacie mi poczekasć ten rok - 2, 3 na kolejny sezon, czy doczytać w mandze

@edit

ten odcinek jednak nie był taki fajny. Był strasznie przeciągany, w mandze było zupełnie inaczej. Tak naprawde ten odcinek to 15 stron mangi + filler.

Opublikowano

Kolejny odcinek trzymał w napięciu.

Fajnie.

to przeczytaj sobie ten odcinek w mandze, 31 chapter bodajże..

Ciągle jesteś zagorzałym fanem tytanów i ciągle ich bronisz, a w tym odcinku strasznie powymyślali, poprzeciągali. To nawet nie była połowa chaptera zgodnego z mangą w anime

Opublikowano

to przeczytaj sobie ten odcinek w mandze, 31 chapter bodajże..

Ciągle jesteś zagorzałym fanem tytanów i ciągle ich bronisz, a w tym odcinku strasznie powymyślali, poprzeciągali. To nawet nie była połowa chaptera zgodnego z mangą w anime

Ale oceniamy anime jako bajkę, a nie stopień zgodności z mangą :O

Last.fm

Opublikowano

Ale oceniamy anime jako bajkę, a nie stopień zgodności z mangą :O

ale ta niezgodność może się potem "odbić" w anime. Skoro raz zrobili coś inaczej kiedyś też będą, nie dlatego, że chcą, ale będą do tego zmuszeni, bo np. nie było coś pokazane

Opublikowano

Coś się dzieje :3 Nie czytam mangi, bo chcę dotrwać do końca anime, skończy się to dopiero przeczytam całą mangę, ale mam pytanie, będzie drugi sezon? :p

Opublikowano

Coś się dzieje :3 Nie czytam mangi, bo chcę dotrwać do końca anime, skończy się to dopiero przeczytam całą mangę, ale mam pytanie, będzie drugi sezon? :P

Kiedyś będzie, ale ja nie wiem czy warto czekać.

Możemy czekać nawet kilka lat

Opublikowano

ale ta niezgodność może się potem "odbić" w anime. Skoro raz zrobili coś inaczej kiedyś też będą, nie dlatego, że chcą, ale będą do tego zmuszeni, bo np. nie było coś pokazane

Aż tak daleko z mangą nie zabrnąłem.. Ale uważam, że nie powinno to mieć jakiegoś większego znaczenia.

Choć fakt, że Annie stała jak słup i dała się powalić jednym ciosem.. To jest moim zdaniem poniżenie jej umiejętności bojowych.

W tym akurat momencie mogli trzymać się mangi, a to że Eren powstał z martwych tak jak ichigo z Bleacha (walka z Ulquiorrą) to przy tym pikuś.

W jednej chwili zrobili z Annie totalną przegraną, a może jeszcze męczennicę? Zobaczymy w następnym epku.

Opublikowano

Dodano dl i suby do 24 epa.

Został jeszcze jeden.

Last.fm

Opublikowano

Nowłaśnie, jeszcze jeden ep. Nie ma co czekać na 2 sezon, więc tak sobie myślałem, żeby przeczytać mangę, a raczej jej końcówkę, chociaż attack on titan jeszcze wychodzi, jest to miesięcznik. Wie ktoś jak to jest z tą mangę? Kupuje się po chapterze, czy jak, bo od razu chciałbym mieć wszystko w jednym, wszystkie chaptery.

@edit

zapomniałem jeszcze dodać, że niezgodność z mangą spowodowała, że mało była tak naprawde w odcinku pokazane 15 stron jednego chaptera + te ich powymyślane rzeczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...