Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shingeki no kyojin/Attack no titan

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, nie wiem czy wiecie, ale 09.04.2k14 wychodzi kolejny odcinek SNK po ponad pół rocznej przerwie. Myślicie, że to będzie kontynuacja anime?

btw. ma wyjść odcinek specjalny

• Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czyli anime jest już porzucone czy są jakieś szanse, że będzie kontynuacja? Bo to zakończenie jest.. gówniane, a za czarno białymi mangami nie przepadam 

@down

no i? Nie ma to jak post z dupy :>

Opublikowano

Czyli anime jest już porzucone czy są jakieś szanse, że będzie kontynuacja? Bo to zakończenie jest.. gówniane, a za czarno białymi mangami nie przepadam 

@down

no i? Nie ma to jak post z dupy :>

będzie kontynuacja. prawdopodobnie na wiosnę 2015. :)

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Co do waszego martwego obrazka to mozliwe, ze ten zolnierz to Marco i jak Annie zabierala mu sprzet to go po prostu oparla o sciane!

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Co do waszego martwego obrazka to mozliwe, ze ten zolnierz to Marco i jak Annie zabierala mu sprzet to go po prostu oparla o sciane!

Już wcześniej ktoś go typował, ale to nie on tam leży.

Skoro temat poszedł w górę to pozwolę sobie odświeżyć.

Przejrzałem sobie odcinek 13 (znowu), jakimś cudem znalazł się na moim dysku.

Czas 18:42 - Annie mówi "Gomenasai" x2 patrząc swoim przerażonym wzrokiem na martwe ciało jakiegoś żołnierza.

Czy ktoś wie kto to tam leżał ? Strasznie mnie to ciekawi, a może Anka po prostu miała wyrzuty sumienia z powodu takiej ilości ofiar?

Dołączam obrazek. Dla tego kto odgadnie tożsamość martwego żołnierza przewiduję nagrodę w postaci.. limitu lajków przez tydzień: D

a63l.png

417711489342956987022.png

Opublikowano

Ma ktoś może najnowsze ova ( odcinek specjalny #2) gdzieś przetłumaczone i mógłby rzucić linkiem?

@Down

nie wiem o której wyszło :D Mam nadzieje, że dzisiaj sobie obejrzę :D

Opublikowano

Ma ktoś może najnowsze ova ( odcinek specjalny #2) gdzieś przetłumaczone i mógłby rzucić linkiem?

Nawet po angielsku jeszcze nie ma. W Japonii jest teraz 8 rano, nie dziw się :P

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Anime tak epickie i z takim klimatem, że wciągnęło mnie na długie godziny polecam serdecznie.

klimat może ma, ale po około 12 odcinkach te anime staje się zwykłym shounenem jakich wcale nie jest mało. Autor tego anime trochę spieprzył sprawe

Opublikowano

klimat może ma, ale po około 12 odcinkach te anime staje się zwykłym shounenem jakich wcale nie jest mało. Autor tego anime trochę spieprzył sprawe

Gdyby tylko było więcej walk tytanów niż tego smętnego pie*dolenia (choć przyznam, że fabuła udana) to i dałoby się przebaczyć te shounenowskie zapędy. Nie mniej jednak przeglądając 56 chapter mangi znowu wracamy do spisków, przemyśleń i na dobrą sprawę Attack on Titan jest martwy.

Opublikowano

Gdyby tylko było więcej walk tytanów niż tego smętnego pie*dolenia (choć przyznam, że fabuła udana) to i dałoby się przebaczyć te shounenowskie zapędy. Nie mniej jednak przeglądając 56 chapter mangi znowu wracamy do spisków, przemyśleń i na dobrą sprawę Attack on Titan jest martwy.

właśnie ostatnie chaptery mangi były zajebiste (dla mnie ostatnie, nie znam tak dobrze angielskiego, by czytać mange po angielsku, bo teraz tylko taką mozna znalezc, bo snk bedzie wydawane) wlasnie dlatgo, ze kolejny wróg zwiadowcow to byl czlowiek, nie tytan. Te spiski, knucie planów.. To było fajne. Oby autor mangi naprowadził ją na jakąś dobrą strone

Opublikowano

właśnie ostatnie chaptery mangi były zajebiste (dla mnie ostatnie, nie znam tak dobrze angielskiego, by czytać mange po angielsku, bo teraz tylko taką mozna znalezc, bo snk bedzie wydawane) wlasnie dlatgo, ze kolejny wróg zwiadowcow to byl czlowiek, nie tytan. Te spiski, knucie planów.. To było fajne. Oby autor mangi naprowadził ją na jakąś dobrą strone

To może inaczej, ja w czytaniu mangi OBECNIE nie widzę nic fajnego. Gdyby to było zekranizowane to pewnie nerdziłbym aż do ostatniego odcinka, ale że materiału mało to i odcinków nie robią. Smuteczeg:c

Opublikowano

To może inaczej, ja w czytaniu mangi OBECNIE nie widzę nic fajnego. Gdyby to było zekranizowane to pewnie nerdziłbym aż do ostatniego odcinka, ale że materiału mało to i odcinków nie robią. Smuteczeg:c

Ja właśnie boje się, że to co jest teraz w mandze zjebaliby w anime. 

Opublikowano

Wedlug mnie, zjebali z tym, ze Eren sie mogl zmieniac w Tytana : / Fabuila byla swietna az do wtedy...

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Musieli dać jakiś pkt kulminacyjny, osoba która nienawidzi tytanów i chcę wszystkie zabić sama się nią staje.

Według mnie jest to fajny wątek.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=9541

Obejrzałem niedawno Shingeki no Kyojin i prawdę mówiąc to patrząc na oceny spodziewałem się czegoś lepszego. Największe zalety tej serii to oprawa wizualna, a odcinki dopiero od momentu pojawienia się

kobiety Tytan.

Sądziłem, że anime będzie bardzo wciągające od początku do końca, a niestety wiele odcinków oglądało się po prostu nieprzyjemnie. Było sporo bzdurnych (wprost absurdalnych) scen i bezmyślnych (skrajnie durnych) zachowań postaci, które skutecznie psuły oglądanie.

Poza tym miałem wrażenie, że chciano wprowadzić jakiś humor, ale efekt był odwrotny, gdyż zamiast śmieszyć to irytował (np sceny odnośnie Sashy).

Jeśli miałbym porównać do innych anime to nie umywa się chociażby do Shin Sekai Yori, jeśli chodzi o wciągającą fabułę, klimat i postacie (ale wiadomo, że takie perełki są rzadkością). Również sam pomysł jest dosyć dziwaczny (walka z obrzydliwie wyglądającymi tytanami).

Odnośnie grafiki to jest wysokiej jakości. Zdecydowanie czołówka wśród anime. Szczególnie piękna jest Kirsta i Mikasa.

Oprawa dźwiękowa jest mało urozmaicona, ale da się również usłyszeć bardzo ładną melodię, która ma duży wpływ na emocje podczas oglądania (np 21 odcinek). Pojawiają się również inne przyjemne rytmy, a nawet urywki piosenek.

Bardzo dobry był pierwszy opening, a szczególnie pierwszy ending. Następne niestety już wyraźnie gorsze.

Odnośnie dramatyzmu to sceny śmierci dotyczą w większości nieistotnych postaci. Niestety na całe anime są również dwie sceny, które można uznać za smutne, a nawet bardzo smutne.

5 odcinek czyli śmierć

Miny Caroline. Była wyjątkowo fajna i sympatyczna.

21 odcinek - śmierć

Petry Ral.

Zdecydowanie najbardziej zaskakująca i smutna scena śmierci z całej serii. A potem jeszcze to

wyrzucenie jej ciała.

Nigdy bym się czegoś tak wzruszającego nie spodziewał. Scenę widać na poniższym kadrze.

2r6k1le.jpg

Zszokowała mnie również taka jedna scena w ostatnim odcinku. Po prostu to co pokazali.

2yvqyp2.jpg

7/10

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dlaczego nie tykasz shoujo?

Jest fanem shounen-ai.

Nie czytałem mangi, anime tym bardziej nie oglądałem dalej niż do 4/6 epa bodajże, będzie drugi sezon czy to juz jest koniec ?

NJxbd4x.png

Opublikowano

Nie czytałem mangi, anime tym bardziej nie oglądałem dalej niż do 4/6 epa bodajże, będzie drugi sezon czy to juz jest koniec ?

Będzie II sezon w 2016 roku. Znacznie lepsze i ciekawsze sceny niż to co było dotychczas w anime. Cała seria to jakby zaledwie wstęp.

Żeby tylko zachowali tą wysoką jakość wizualną.

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...