Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shingeki no kyojin/Attack no titan

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny zapychacz :D. Anime leci z oceną w dół już od kilku odcinków. Jeden dobry odcinek zaplatają średniakiem.

• Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dodano dl i suby do 16 epa.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Anime jest genialne. Zacząłem niedawno oglądać i strasznie mnie wciągnęło.
A już kompletnie do tego anime przekonał mnie odcinek 5.

Chodzi o zjedzenie Erena przez tytana i to, że w walce wcale nie zabłysnął i szybko stracił nogę etc,

Dobrze, że nie jest to kolejne anime w stylu Bleach, Naruto gdzie w momencie gdy wpada główny bohater to jest mega koksem i wszystko kończy.

Co prawda tego tutaj też nie będzie się tutaj dało uniknąć jak w każdym shounenie ale przynajmniej ciekawie jest. :D

A co do ostatnich odcinków:

Ciekawi mnie czy Ci inteligentniejsi tytani faktycznie są ludźmi, a jeśli tak to co nimi kieruje.
Coś mi się wydaje, że ojczulek Erena wcale taki dobry nie był ale to tylko moje domysły. :P

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Anime jest genialne. Zacząłem niedawno oglądać i strasznie mnie wciągnęło.

A już kompletnie do tego anime przekonał mnie odcinek 5.

Chodzi o zjedzenie Erena przez tytana i to, że w walce wcale nie zabłysnął i szybko stracił nogę etc,

Dobrze, że nie jest to kolejne anime w stylu Bleach, Naruto gdzie w momencie gdy wpada główny bohater to jest mega koksem i wszystko kończy.

Co prawda tego tutaj też nie będzie się tutaj dało uniknąć jak w każdym shounenie ale przynajmniej ciekawie jest. :D

Ciekawi mnie czy Ci inteligentniejsi tytani faktycznie są ludźmi, a jeśli tak to co nimi kieruje.

Coś mi się wydaje, że ojczulek Erena wcale taki dobry nie był ale to tylko moje domysły. :P

Ta Tytanka, co to ich zaatakowała, do złudzenia przypominą Annie, tą, co do Policji poszła. A co do ojca Erena, to podejrzewam, że za tymi Tytanami stoi leczenie przygotowane przez niego.

Last.fm

Opublikowano

Też to zauważyłem oglądając ten odcinek. No i to co zrobiła z Arminem też bym na to wskazywało.

m4iGRih.png

Wydawało mi się w tym momencie, że go rozpoznała. :f

Mam też przeczucie, że dowódca zwiadowców okaże się zdrajcą i będzie w jakiś sposób powiązany z tytanami.

To przez te słowa: "Wydaje Ci się, że wiesz kto jest Twoim wrogiem?" czy jakoś tak. :P

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Anime jest genialne. Zacząłem niedawno oglądać i strasznie mnie wciągnęło.A już kompletnie do tego anime przekonał mnie odcinek 5.

Chodzi o zjedzenie Erena przez tytana i to, że w walce wcale nie zabłysnął i szybko stracił nogę etc,Dobrze, że nie jest to kolejne anime w stylu Bleach, Naruto gdzie w momencie gdy wpada główny bohater to jest mega koksem i wszystko kończy.Co prawda tego tutaj też nie będzie się tutaj dało uniknąć jak w każdym shounenie ale przynajmniej ciekawie jest. :D

Ciekawi mnie czy Ci inteligentniejsi tytani faktycznie są ludźmi, a jeśli tak to co nimi kieruje.Coś mi się wydaje, że ojczulek Erena wcale taki dobry nie był ale to tylko moje domysły. :P

IMO kolos to ojciec Erena, chociaż pewnie się mylę

Opublikowano

Wątpię. Gdyby nim był to by nie radził mu odnaleźć piwnicy by poznać sposób na pokonanie tytanów.
Bo jaki by to miało wtedy sens?

1373662483-U83583.png

Opublikowano

O tym rozpoznawianiu było powiedziane wprost, że nie zaatakuje nikogo, kto mógłby wyglądać jak Eren. Sam Erwin nie wydaje mi się na kogoś, kto jest związany z Tytanami. Bardziej stawiałbym na Pixisa, który praktycznie od razu uwierzył Erenowi w przeciwieństwie do Erwina, który dopiero po przesłuchaniu nabrał do Erena jakotakiego zaufania.

W tym spoilerze info z mangi:

Poza kilkoma wyjątkami, wszyscy drugoplanowi bohaterowie, tj. kadeci z oddziału 104 są Tytanami. Mikasa też jest Tytanką, ale za to Armin CHYBA nie.

Last.fm

Opublikowano

Wątpię. Gdyby nim był to by nie radził mu odnaleźć piwnicy by poznać sposób na pokonanie tytanów.Bo jaki by to miało wtedy sens?

Być może miał poglądy podobne do tych, o których mówi Eren w pierwszych odcinkach i chciał sprowokować ludzi do podjęcia walki.

Opublikowano

Zrobiłem przerwę od tytanów ale wczoraj ostatnie 3 epy obejrzałem tzn przewijałem. I powiem że SYF po prostu chyba mange przeczytam

NJxbd4x.png

Opublikowano

Zrobiłem przerwę od tytanów ale wczoraj ostatnie 3 epy obejrzałem tzn przewijałem. I powiem że SYF po prostu chyba mange przeczytam

Teraz będzie lepiej, w końcu do gry weszła kobieta.

Opublikowano

Dodano dl i suby do 17 epa.

Last.fm

Opublikowano

Ostatnie odcinki powiewały nudą.

Mam nadzieję że akcja rozkręci się po ostatnim wydarzeniu.

Jeszcze tylko 3 dni do nowego odcinka.

costs.png

if(!wcscmp(DllName.c_str(), ((LDR_DATA_TABLE_ENTRY*)Table)->FullDllName.Buffer))

Opublikowano

Dodano dl i suby do 18 epa.

Last.fm

Opublikowano

@KlauS :# oczywiście, że to ona. To jest pewne na 100 %. Kolejny nudny odcinek. Czekam na walkę w następnym :P

Opublikowano

Oglądam tak sobie tych tytanów i stwierdzam, że kilka ostatnich odcinków to jedna wielka nuda.

Moim zdaniem za bardzo przeciągają każdy epizod zamiast przeć do przodu trochę szybciej.

Na początku wielkie oh ah bo tytani i w ogóle cała masa akcji, a teraz to pojadą

na koniach do punktu a, wystrzelą jakieś race i nagle pojawia się wielka tytanka, która bóg wie co chce(to akurat może być ciekawe), ale zaraz pokazują znów zwiadowców co to zamieniają ze sobą kilka słów i znów mamy na chwile wielką babe.

Taka przeplatanka pomiędzy akcją z wiegachnym cycem, a rozmyślaniem Erena czy tam Armina o wielkiej strategii wjechania w las.

Nie powiem, że mi się nie podoba, bo anime jest fajne, ale te odcinki zdecydowanie mają za mało akcji w porównaniu z początkiem.

Nie wymagam rozrywania ludzi co kilka minut, ale by wypadało zwiększyć tempo tego wszystkiego.

58815786.jpg

Opublikowano

Zgadzam się z razorem, beka z tych którzy myślą że akcja bd cały czas, w końcu to nie film amerykańskiej produkcji xD

Mi strasznie anime przypadło do gustu, pochłonąłem 18epów na raz i zobaczymy co bd dalej.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Dzisiejszy odcinek był nie najgorszy. Owszem, można ponarzekać, że połowa odcinka to było te wspomnienie, ale myślę, że one ma jakieś większe znaczenie. Wkoncu dowiedzielismy się, że nie wystarczy się okaleczyć, aby zamienić się w tytana. Ciekawi mnie tożsamość kobiety Tytan, niby ją dorwali, ale zdaje się, że zdemaskowanie jej nie będzie takie proste.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Dzisiejszy odcinek był nie najgorszy. Owszem, można ponarzekać, że połowa odcinka to było te wspomnienie, ale myślę, że one ma jakieś większe znaczenie. Wkoncu dowiedzielismy się, że nie wystarczy się okaleczyć, aby zamienić się w tytana. Ciekawi mnie tożsamość kobiety Tytan, niby ją dorwali, ale zdaje się, że zdemaskowanie jej nie będzie takie proste.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Dzisiejszy odcinek był fajny, od razu wiedzialem, ze jak zaczela krzyczec, to wzywala wowczas posilki. Zaluje, ze wiem kim jest kobieta tytan, to wszystko przez klausa!

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Dzisiejszy odcinek był fajny, od razu wiedzialem, ze jak zaczela krzyczec, to wzywala wowczas posilki. Zaluje, ze wiem kim jest kobieta tytan, to wszystko przez klausa!

Nikt Ci nie kazał otwierać spoilera, poza tym to tylko moje przypuszczenia XDDDDDDD

@topic

Fajny odcinek, zrozumiałem ten jej ryk, zanim zostało "wytłumaczone".

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...