Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shingeki no kyojin/Attack no titan

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie osobiście trochę zawiódł ten 3 odc .Myślałem ,że pokażą kolejnego "ekstra" tytana ;/

Mnie też trochę zawiódł ten odcinek. Pierwszy odcinek był pro, drugi trochę gorszy a ten to już klapa.

Miejmy nadzieję że następny nadrobi wszystko. Chociaż nawet jeżeli następny odcinek nie okaże się jakoś

specjalnie fajny to i tak zostanę przy anime bo nie warto porzucać po paru odcinkach :)

HBV27j.png

• Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z mojego punktu widzenia to anime wygląda raczej na zbawienie, więc nie narzekajcie:) za dużo dobrego jeszcze Wam zostało to pewnie powód:D

Opublikowano

Mi tam się wszystko jak na razie podoba. Akcja się rozwija, a nie nagle "jebut". Interesuje mnie kilka postaci, bo na różnych stronach powstaje masa artów na ich temat.

Przyjemnie się oglądało, ale zobaczyłem to: 3e20aaa415bfa2f2537f013908435a00.gif?136 Oh... internety są złe :mellow:

7m9a.png

Opublikowano

Dzisiaj pojawił się czwarty epek(napisy powinny byc jeszcze dzis). Najlepszym momentem dzisiejszego epa jest(spokojnie, to zaden spoiler fabularny) *tum dururum durum dum dum*

8cd4591403924821b087c13.png

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Najlepsze jest to, że widać tu też naszego głw. bohatera (ta jego mina, to on puścił wielkiego bąka!) xDD

Ale w 5 i 6 epku nareszcie będzie więcej sweetaśnych scenek xD

Opublikowano

Dodano dl i suby do 4 epa.

Anyways mnie ciekawi jakim cudem oni nie widzieli tego wielkiego Tytana.

Last.fm

Opublikowano

Teraz epicko się zapowiada :)

Wrażenia jak nic!

No mnie też to ciekawi, Asparte xD Chociaż fajnie wyglądał moment, jak się pojawił :D

Jestem napalony na następny odcinek :D

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Klaus,

To było cholernie dziwne. Stali sobie na tym murze nawijając o miesie, a tu nagle z przysłowiowej dupy pojawia się wielki na ponad 50m Tytan.

0f9Bx2y.jpg

Last.fm

Opublikowano

Asparte, a zauważyłeś zmianę w openingu?

cDvHc.png

Ale to z bąkiem dodało troszku humoru :P

- Słyszałem jakieś hałasy, mógłby ktoś mnie oświecić co się tu dzieje?

- Chodzi o to, że Sasha puściła wielkiego bąka.

- Znowu? Powinnaś się nauczyć kontrolowania tego, Sasha.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Motyw z bąkiem zniszczył cały odcinek xD Smiałem sie przez ponad 5 minut.

Co do openingu to szczerze mówiąc zmiany nie zauyważyłem.

Co do samego openingu, to taka wersja byłaby lepsza

https://www.youtube.com/watch?v=9Ae0Tt3CO2E

Last.fm

Opublikowano

Akcja w Shingeki No Kyojin dzieje się w czasach, które zostały opanowane przez krwiożerczych tytanów. Ludzkość niemalże wymarła z powodu zbyt wysokiej różnicy pomiędzy siłą tytanów, a predyspozycjami zwykłego człowieka. Właśnie dlatego ludzkość schroniła się za ogromnymi murami, które miały ochronić rasę człowieka przed wyginięciem. Anime opowiada o życiu młodzieńca, który nosi imię Eren Jaeger. Życie za murami miało być beztroskie, lecz tytanom udało się przebić przez mury do miasta, przez co zginęła duża ilość ludzi zamieszkujących te tereny. Eren, ujrzawszy panującą wówczas masakrę postanowił w przyszłości zemścić się poprzez pokonanie własnych słabości na tytanach, którzy zniszczyli spokojne życie mieszkańców, aby ostatecznie wyniszczyć rasę tytanów co do jednego. W przygodzie będą mu towarzyszyć dwie inne postacie: Mikasa Ackerman oraz Armin Arlelt.

Oprawa muzyczna jest dobra, można się przyczepić, lecz mi osobiście nie przeszkadzało w oglądaniu. Grafika jest niecodzienna, lecz bardzo i to bardzo dobra. Fabuła kręci się oczywiście wokół Erena i jego zmagań przeciwko tytanom, choć postacie drugoplanowe również będą miały ogromny udział w tych zmaganiach, przez co wszystko utworzy bardzo fajną, spójną całość.

Póki co nie mogę wiele opowiedzieć o Anime, gdyż dopiero co powstało, lecz po pierwszych odcinkach można stwierdzić, że na 80% trafi do listy najlepszych Animców tej wiosny. Osobiście oceniam anime na 8+/10, póki co na razie daję tylko tyle, gdyż dostatecznie mnie nie wciągnęła i nie pokazało wszystkich swoich zalet, więc aktualnie trzeba tylko czekać na kolejne odcinki.

"Know Your Place"

Opublikowano

Tak mnie trochę zaciekawiło te pojawienie się tytana(że go nie widzieli i nie słyszeli).

Może on ma jakieś moce specjalne, że nie wiem...Powiększa się kiedy chce? Mógł dojść pod mur jako mały tytan i się zwiększyć, to by wtedy wyjaśniało sytuację.

No bo kto by nie zauważył tytana wielkiego na 100+ metry? Na dodatek czyścili te armaty, gadali itp., a ten tu się zjawił i każdy w szoku.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja prdl ten 5 ep to masarka jakaś xD

Nie dość że połowa przegadana to praktycznie wszyscy giną na koniec i tylko armin przeżywa xD wtf chyba że to jakiś sen czy coś bo trochę by było głupio jakby głównego bohatera zabili albo zmienili, jeszcze nawet jak przeżyje w co wątpię to bez ręki i nogi ...

Nie podobał mi się ten ep fabularnie przynajmniej dopóki się nie dowiem jak to się dalej potoczy.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Strasznie dziwny odcinek.

Wszyscy zostali pozabijani, o tytanach praktycznie nic się nie dowiedzieliśmy - tylko, że potrafią płonąć oraz o tym, że tamten duży potrafi teleporty walić.

Myślałem, że power upa dostanie, a tu nic.

Pewnie go od środka rozwali lub coś, to nie może się tak skończyć. Ew. ten Armin nagle zbierze odwagę O_o

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Strasznie dziwny odcinek.

Wszyscy zostali pozabijani, o tytanach praktycznie nic się nie dowiedzieliśmy - tylko, że potrafią płonąć oraz o tym, że tamten duży potrafi teleporty walić.

Myślałem, że power upa dostanie, a tu nic.

Pewnie go od środka rozwali lub coś, to nie może się tak skończyć. Ew. ten Armin nagle zbierze odwagę O_o

Dojebmy fakt że nawet jak jest w środku to i tak

stracił nogę jak leciał zabić tytana i rękę jak go połykał to mu odgryzł xD

więc tragedia ogólnie nie widzę tego

NJxbd4x.png

Opublikowano

Niestety od razu można się domyślić co się stanie z Eren`em, odpowiedź jest banalna [nie czytałem mangi].

Najbliższe 2 lub 3 odcinki będą bardzo ciekawe

Opublikowano

Ten ep możnaby streścić:

"Hi, I'm Eren and this is Jackass. I loose leg and arm and i will kill all Titans. #SWAG #YOLO #protectNAKAMA" No bo serio. Gosciu traci nogę rękę i dalej ma byc głównym bohaterem? Pewnie magiczne właściwości żołądka Tytana odnowią mu kończyny i dostanie potężnego power-upa i pozabija wszystkich Tytanów.

Dodano dl i suby do 5 epa.

Last.fm

Opublikowano

pozostaje nadzieja, że

zmienią głównego bohatera, tutaj nasuwa mi sie Armin, będzie chciał pomścić swojego przyjaciela i spełnić jego marzenia..i przy okazji od zera do bohatera :P oczywiście wiemy, że to raczej mało prawdopodobne, do mangi nie chcę zaglądać, więc nasuwa mi się jedynie to, że sam stanie się tak wytrzymały jak tytani, może nawet urośnie..wyjdzie poza te mury, pogada z tytanami (jak wiadomo już są to istoty inteligentne) i rozkmini o co w tym chodzi. Boję się tylko żeby przypadkiem jego ojciec nie był tym dużym tytanem bo bym się chyba zaje***

@edit

/3 minuty później selweron zajrzał do mangi, akurat trafił na chapter, którym będzie 6 ep/

to, co zobaczył..stwierdził: ,,ciekawe ile osób porzuci to anime? a może oglądalność wzrośnie?''

tutaj spoiler z mangi :O

uwaga! do screenów patrzysz na własną odpowiedzialność!

http://screenshooter.net/8089625/lnpgwxf
http://screenshooter.net/8089625/umeggqx

Tak, ten przystojniak to...główny bohater.

@kolejny edit

nie no to jakieś omamy miał czy jak........... xD

@edit

nie no to jednak prawda hehe xD

Opublikowano

pozostaje nadzieja, że

zmienią głównego bohatera, tutaj nasuwa mi sie Armin, będzie chciał pomścić swojego przyjaciela i spełnić jego marzenia..i przy okazji od zera do bohatera :P oczywiście wiemy, że to raczej mało prawdopodobne, do mangi nie chcę zaglądać, więc nasuwa mi się jedynie to, że sam stanie się tak wytrzymały jak tytani, może nawet urośnie..wyjdzie poza te mury, pogada z tytanami (jak wiadomo już są to istoty inteligentne) i rozkmini o co w tym chodzi. Boję się tylko żeby przypadkiem jego ojciec nie był tym dużym tytanem bo bym się chyba zaje***

@edit

/3 minuty później selweron zajrzał do mangi, akurat trafił na chapter, którym będzie 6 ep/

to, co zobaczył..stwierdził: ,,ciekawe ile osób porzuci to anime? a może oglądalność wzrośnie?''

tutaj spoiler z mangi :O

uwaga! do screenów patrzysz na własną odpowiedzialność!

http://screenshooter.net/8089625/lnpgwxf
http://screenshooter.net/8089625/umeggqx
Tak, ten przystojniak to...główny bohater.

@kolejny edit

nie no to jakieś omamy miał czy jak........... xD

@edit

nie no to jednak prawda hehe xD

Dżizys Krajst. Scyzoryk sie w kieszenie otwiera. Przecież lepszą fabułę napisałby 5latek... Serio... I ja mam to tłumaczyć jeszcze przez 19 epów... Eh...

P.S. Daj linka do mangi(najlepiej po ang).

Last.fm

Opublikowano

Nie za bardzo są zrozumiałe dla mnie te obrazki. Czy dobrze myślę, twierdząc, iż

Eren stanie się tytanem?

Wnioskując po tych dwóch screenach, to tak. Ale fajnie by było, gdybyś dał mi linka do tej mangi. Wtedy mógłbym powiedzieć coś więcej.

Last.fm

Opublikowano

Z tego co ja zrozumiałem

to stanie się tytanem wybije kilka innych zregeneruje się dzięki ich mocy powróci do normalności i nic nie będzie z tego pamiętać xD

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...