Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No game, no life

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z reguły nie lubię klimatu ecchi więc chyba sobie je odpuszczę no chyba, że w temacie będą pojawiać się dobre oceny to może zerknę co i jak.

W sumie spodobały mi się nawet takie lekkie anime osadzone w grach jak SAO / LH / Btoom czy czymś podobnym Mirai Nikki więc może zmienię zdanie. ;)

1373662483-U83583.png

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W sumie spodobały mi się nawet takie lekkie anime osadzone w grach jak SAO / LH / Btoom czy czymś podobnym Mirai Nikki więc może zmienię zdanie. ;)

SAO było lekkie ? Oni tam walczyli o przetrwanie i zwycięstwo, a każdy ich błąd to prawdziwa śmierć.  Mirai Nikki tym bardziej nie uznałbym za jakąś lekką/rozrywkową produkcję.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czekam na to anime od dłuższego czasu mam nadzięję, że autor nei odpier**** jakieś maniany anime i go nie spierdo***. Bo tak się napaliłem ze płone od dłuższego czasu. :rolleyes:

Opublikowano

Wydaje się być całkiem, całkiem, chociaż ten głos dziewczyny w fioletowych włosach... <_< Ciekawe, rodzeństwo, w kim on się zakocha, w kim ona się zakocha? <3

Kolejne Anime o wirtualnej grze, zaczyna to być trochę nudne, ale ciekawa jestem, co tu nowego będzie. Czekam z niecierpliwością.

Co do "ecchi", nie lubię tego, dla mnie jest to już przereklamowane. Ciągle macanie dziewczyn w ubraniach, sprośne myśli bohaterów, krew z nosa, pokazanie majtek dziewczyny, itd.

Jak na razie z takiego rodzaju ("świat gier") Anime, najlepsze to SAO, Mirai Nikki.

Opublikowano

Wydaje się być całkiem, całkiem, chociaż ten głos dziewczyny w fioletowych włosach... <_< Ciekawe, rodzeństwo, w kim on się zakocha, w kim ona się zakocha? <3

Kolejne Anime o wirtualnej grze, zaczyna to być trochę nudne, ale ciekawa jestem, co tu nowego będzie. Czekam z niecierpliwością.

Co do "ecchi", nie lubię tego, dla mnie jest to już przereklamowane. Ciągle macanie dziewczyn w ubraniach, sprośne myśli bohaterów, krew z nosa, pokazanie majtek dziewczyny, itd.

Jak na razie z takiego rodzaju ("świat gier") Anime, najlepsze to SAO, Mirai Nikki.

Jeśli uważasz, że SAO to najlepsze z rodzaju "świat gier", to polecam BTOOOM!.

A niech będzie więcej takich anime, niech tematyka się rozwija, lecz liczę na coś porządnego.

Tu macie drugi tailer, obecnie jest na wbijam, nie potrafię go znaleźć na YT.

http://www.ngnl.wbijam.pl/wideo-vk-16-204784043-167977751-0009129577314860-0.html

Na 100% openingiem będzie ta muzyka, która się potem zaczyna, jednak czy sceny będą teledyskiem - nie wiem.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

A niech będzie więcej takich anime, niech tematyka się rozwija, lecz liczę na coś porządnego.

http://www.ngnl.wbijam.pl/wideo-vk-16-204784043-167977751-0009129577314860-0.html

Na 100% openingiem będzie ta muzyka, która się potem zaczyna, jednak czy sceny będą teledyskiem - nie wiem.

Dzięki za drugiego thrilera, co do btoom bo widzę ,że poruszyłeś jego kwestie to też z wyczekwianiem czekam na drugą serię :).

Co do No Game no Life to uważam, że jak autor dobrze dołożył świetnei grające motywy: gry/nowego świata/uczuci oraz powiedzmy sobie szczerze FAN Serwis :P to może być anime wiosny także :).

Opublikowano

Przecież BTOOM to tylko marna reklamówka mangi. Niewarta uwagi, no chyba, ze ktoś lubi odbijające się od cycków bomby o_o

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Przecież BTOOM to tylko marna reklamówka mangi. Niewarta uwagi, no chyba, ze ktoś lubi odbijające się od cycków bomby o_o

Czytasz mi chyba w myślach bo kto nie lubi cycków <3 :P.

Ale co do Btooma to moim zdaniem dobre anime na nude także :).

Opublikowano

Jednak myślę, że drugi sezon także powstanie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Przecież to anime było moim zdaniem lepsze niż jakieś ALO i te wróżki -,-.Mnie wciągneło od 1 odcinka i nie powiem może jest reklamacją mangi,ale 2 seria raczej wyjdzie.

Opublikowano

Przecież to anime było moim zdaniem lepsze niż jakieś ALO i te wróżki -,-.Mnie wciągneło od 1 odcinka i nie powiem może jest reklamacją mangi,ale 2 seria raczej wyjdzie.

Oby wyszła druga seria bo dużo wątków się jeszcze nie wyjaśniło i chciałbym żeby jednak z tej wyspy uciekli i możliwe aby się pobrali <3.

Opublikowano

Panowie, to nie jest temat o BTOOOM.
Dyskusję o BTOOOM możecie prowadzić w temacie poświęconym temu anime.
Chociażby tutaj : http://www.mpcforum.pl/topic/740698-btooom/
Co prawda temat stary, ale dalej można w nim pisać.

Miałem tego nie pisać, ale chyba jednak muszę.

//Panie modzie, pan nie będzie taki surowy, no :c

//Przecież ja tylko informuję xD

//Dostał rangę i cffffany się zrobił. Paczcie państwo xD

//Cicho, bo chłosta będzie :D

s2c77Oa.png

Opublikowano

Wróćmy do No game,no life dla mnie może być to zbyt przesłodzona kreska ale co tam :D zobaczymy jak to będzie wyglądać za 6 dni ^^

rmoiyq.png

Opublikowano

Po pewnym anime imię "Sora" bardzo źle mi się kojarzy ;_;

Wydaje się ciekawe, a jak to wyjdzie, to się zobaczy

A mi Aki xD

A co do anime- mam wrażenie, że panuje jakaś zaraźliwa choroba o produkcjach dotyczących przeniesienia się do świata gier?

Opublikowano

Premiera NGNL już za 4 godziny.

Na wbijam dodano informacje dot. głosów. Główny bohater będzie miał głos Kirito, czyli coś dla fanów SsAłO.

Więcej aktorów na stronie wbijam, niestety nie zlinkowali newsa, więc macie na główną:

http://www.ngnl.wbijam.pl/

Tam też zachęcam oglądać, bo prawdopodobnie będzie to najszybsza strona z tym anime.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Dlaczego wszyscy jarają się tym anime? 

Bo ktoś ma taki gust to jara się anime, wolę spróbować tego niż serie typu Shingeki no Kyojin.

@news

NGNL zostało przełożone, od teraz będzie lecieć w środy o godzinie 14:30 czasu polskiego.  Zgodnie z tym odcinek zostanie nadany jutro.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Bo ktoś ma taki gust to jara się anime, wolę spróbować tego niż serie typu Shingeki no Kyojin.

@news

NGNL zostało przełożone, od teraz będzie lecieć w środy o godzinie 14:30 czasu polskiego.  Zgodnie z tym odcinek zostanie nadany jutro.

gust w grach komputerowych? Ja bym to bardziej nazwał ucieczką od świata realnego

Ja się czepiam tylko do "jarania" się serią przed tym jak ona w ogóle wyszła. Niektórzy nawet pewnie myślą - " O ZROBIĄ ANIME O GRACH KOMPUTEROWYCH! O MOIM RZYCIU!! STANOŁ MI"

Opublikowano

gust w grach komputerowych? Ja bym to bardziej nazwał ucieczką od świata realnego

Z takimi tekstami to idź do fanów SAO, BTOOOM! czy też Accel World.

Każdy ma inne gusta, a temat nie jest o tym. Tak samo mogę (przykładowo) nie rozumieć dlaczego lubisz ecchi, skoro cycki masz na każdym kroku.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...