Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No game, no life

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlasnie najgorsze w tym anime sa loli. Nienawidze japoncow za to ze wszedzie umieszczaja male dziewczynki. Tego sie ogladac przez to nie da. Np. W toaru majutsu nauczycielka byla niby dorosla osoba ktora wygladala jak 8 latek i miala glosik jak 8 latek. Kogos tu pojebalo..

Ecchi w tym anime tez jest zbedna, o kresce mowilem wieeele razy, wiec pewnie wiecie, ze mi sie nie podoba o jest zbyt kolorowa i slodka.

Osobiscie nie podoba mi sie tez w tym anime komedia. Moze dlatego ze nie lubie tego gatunku, nigdy sie nie smialem przy zadnej komedii.

Mogli zrobic serie 9/10 a na razie to jest takie 7/10

Też się nie śmieję przy takiej komedii, ale jakaś zła ona nie jest.

HorribleSubs-No-Game-No-Life-05-480p.mkvno-game-no-life-sora.jpg

no-game-no-life-0803.jpg228259_zwfmoe7x5sdt9ilvg2juc14q038y6karbtumblr_n4xji77EK71tax9aio1_500.gif

417711489342956987022.png

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tego to się nie spodziewałem, niesamowite rozwiązanie, które jak zwykle nie było łatwe.

Fajny odcinek, seria dobra, teraz tylko czekać na resztę i drugą serię.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jest wersja tego anime z sutkami na kobiecych piersiach?

Nie ma bo to ecchi a nie hentai, chodź znając japońców mogą wypuścić extra dvd w którym bd hentai w co wątpię :D

NE8h1XT.png

Opublikowano

Naprawdę polecam animie, nie dość że ciekawe, śmieszne to naprawde interesujące. Szybka zmiana akcji z jedną na drugą. Naprawde jest co oglądać.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Naprawdę polecam animie, nie dość że ciekawe, śmieszne to naprawde interesujące. Szybka zmiana akcji z jedną na drugą. Naprawde jest co oglądać.

Nie przesadzałbym, anime według mnie nie zasługuje na ocene wyższą niż 7/10. Czyli jest dobre, ale nic specjalnego. @edit. No może 8 dostanie, bo w końcu wyjdzie 2 sezon, może nawet 3.

Nie ma bo to ecchi a nie hentai, chodź znając japońców mogą wypuścić extra dvd w którym bd hentai w co wątpię :D

highschool dxd to też ecchi, a były sutki

XrgAYyk.png

Opublikowano

Fajny odcinek, no i nie spodziewałem się tego, że tak zareagują.

Ja się nie spodziewałem, że to będzie Tokio. :P

Z jednej strony ciekawe skąd Wschodnia Federacja wie o istnieniu takiego miasta...  

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Łaźnia czy jak to tam się zwie była średnia.

trzeba poczekać na scenkę po wątku czyli łaźnia z dziadziusiem !!!~~

@cichy.

To nie jest Tokio. Tak jak w 'naszym' świecie są niezliczone opowieści o fantasy światach i innych wyobrażeniach, tak werebeasty wymyśliły sobie miasto, i to zwykły przypadek że wygląda jak Tokio. Aczkolwiek to Tokio nie jest, pełno tam bilboardów i innych rzeczy z naszą panią -des jak dobrze pamiętam:P no i te dziewczynki NPC <3

wstawka po eng

...Indeed, this was similar to the heart of Tokyo——but.

The billboards were not in Japanese, there were also Toriis everywhere, giving a much greener feeling.....Something that was clearly different from the Tokyo Sora knew.

Opublikowano

Ja się nie spodziewałem, że to będzie Tokio. :P

Z jednej strony ciekawe skąd Wschodnia Federacja wie o istnieniu takiego miasta...  

Może to polega na tym, że wytwarza najgorsze miejsce dla przeciwnika, w tym wypadku Tokio dla Sory i Shiro.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Historia jak najbardziej na plus. Myślałem, że będzie to coś jak Tron i dobrze, że myliłem się. Jednak to nie będzie jakieś wyjątkowe animu. Ruszyło z kopyta i nagle wszystko się wydłuża. Mam nadzieję, że dalej juz nie będzie sztucznego wydłużenia akcji, skoro na tym* ma się skończyć ten sezon.

*pojedynek ze zwierzo-ludźmi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Już myślałem, że przegrali, no ale to w końcu jest anime.

Seria fajna, ruchy głównych bohaterów mądre i trudne do przewidzenia. Polecam, obecnie jest 10/10, bo każdy aspekt mi się podobał.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Seria całkiem fajna, kreska mnie irytowała. Niepotrzebnie dodali ecchi i komedie. Mogło wyjść coś lepszego. A niestety tylko 7/10. Czyli było dobre, ale nic specjalnego, wszystkie ósemki, które oglądałem są lepsze od ngnl, wiec nie moge go do nich wsadzić.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Już myślałem, że przegrali, no ale to w końcu jest anime.

Seria fajna, ruchy głównych bohaterów mądre i trudne do przewidzenia. Polecam, obecnie jest 10/10, bo każdy aspekt mi się podobał.

Trudne do przewidzenia ? większość dało się wywnioskować ze słów głównego bohatera przed każdą akcją .

Mnie się podobało chociaż było za wiele tego ecchi i komedii ;(

Końcowa ocena 8/10

rmoiyq.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moim zdaniem anime zasługuje na ocenę 9/10, bo takich serii nie łatwo spotkać, zwłaszcza na rok 2013/14 a może nawet i na dalsze lata.

Fabuła 10/10

Co prawda, to przeniesienie do innego świata jest dość schematyczne jednak najbardziej zaciekawiło mnie to, że w owym świecie o wszystko się gra, a powiem że to byłby idealny świat dla mnie. Co do komedii i echi to nie było tego dużo i według mnie to nie powinno nikomu przeszkadzać, a też za bardzo nie przepadam za echi. Większość powinna skupiać się na akcji tego anime, a powiem że komedia i echi w żaden sposób nie ingerowały w akcję tej serii.

Bohaterowie (raczej bohater) 8/10

I tu ocena poszła w dół a dlatego, że praktycznie wszystko skupiało się na Sorze i jak wspomniał wyżej "sabastosMC" że większość jego ruchów była do przewidzenia. Jego 'siostra' i tutaj powiem szczerze że ta postać równie dobrze mogła by być gadającym medalionem wiszącym na szyji głównego bohatera, a to dlatego, że w tym anime tylko i wyłącznie chodziło o jak najlepsze 'wypromowanie głównego bohatera' (Sory). Co do pobocznych postaci to nie mam żadnych pretensji.

Kreska 10/10

Z taką kreską spotykam się pierwszy raz i powiem, że przypadła mi do gustu, dlatego też co do tego nie mam żadnych uwag i mogę śmiało dać 10.

Ocena końcowa 9/10. Anime ma potencjał i myśle że producent go wykorzystał, dlatego z niecierpliwością czekam na drugą serię.

Napisane za pomocą Tapatalk-a

Opublikowano

Zostawiłem 6/10

Nic mnie nie zaciekawiło, a elementów komediowych nie widziałem.

W kolejnych sezonach podbiją pozostałe kraje i wygrają z bogiem, bo przecież są jednością i nigdy nie przegrywają.

Kolejna seria do hejtowania.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Zostawiłem 6/10

Nic mnie nie zaciekawiło, a elementów komediowych nie widziałem.

W kolejnych sezonach podbiją pozostałe kraje i wygrają z bogiem, bo przecież są jednością i nigdy nie przegrywają.

Kolejna seria do hejtowania.

Mimo wszystko ciekawie było oglądać te ich walki, bo zazwyczaj sposób był zaskakujący.

To bajki, a wy oczekujecie czegoś więcej ;_________;

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mimo wszystko ciekawie było oglądać te ich walki, bo zazwyczaj sposób był zaskakujący.

To bajki, a wy oczekujecie czegoś więcej ;_________;

Tak, jak już ktoś próbuje coś oceniać, moim zdaniem powinien być wymagający. Ngnl to dla mnie taka zwykła seryjka, głównie komedia, nie śmieszyło mnie nic, a walki były w niektórych momentach idiotyczne. Co z tego, ze bajki, skoro zarabiają na tym miliony i robią to profesjonalnie to profesjonalnie trzeba rozebrac ich dzielo na wady i zalety, surowo oceniać każdy aspekt itp.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Kolejne gówno dla osób które oglądają anime bo oglądają ale nie wiedzą co tak naprawde oglądają. Generalnie schemat typu jest sobie inteligetny czlowiek ktory sieje rozpierdol na rozne fajne sposoby, i ludzie to kupują. Ja tego nie kupiłem bo już od początkowych odcinków jest za dużo pierdolenia sie z samym sobą, głowny bohater jest pojebany w ten negatywny sposób a ta mała mnie wkurwia. Odnoszę wrażenie ze poprzez fanserwis chcieli zatrzymać przy sobie widzów ale jeśli to miało być smieszne to im nie wyszło bo za kazdym razie jak próbowali coś ugrać to myślałem sobie plz staph.

Lubie anime w których głowny bohater jest zaskakująco inteligentny, ale to anime to straszny niewypał. Wszystko sprowadza się do tego że BEZIMIENNI (JEST TYLKO JEDEN BEZIMIENNY I JEST TO GLOWNY BOHATER GOTHICA WYPIER.DALAC) sa najlepsi i w koncu pokonają tego boga, moze bym to zobaczyl  do konca gdyby nie ilosci spierdolenia umyslowego z którymi bym sie musiał męczyc po drodze typu Stefcia która jest chyba najbardziej wkurwiającą postacią zaraz po Sakurze.

3/10

TDJIuac.png

XDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...