Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

-= MeumCraft.pl =- [RPG][Autorska Mapa][Autorskie Pluginy][Role Play][1.7.2] Start pełnej wersji - 19.02.2014 !

meumcraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyżby znowu Nordowie mieli najmniej ludności? Przecież zapowiadało się że będzie ich najwięcej...

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A czy będzie można zostać jakimś podróżnikiem, odkrywcą, albo bandytą? Jak wiadomo w średniowieczu też tacy byli. Moim marzeniem jest zostać właśnie jednym z wcześniej wymienionych, gdyż nie lubię zbytnio siedzieć w miejscu, ponieważ mnie to nudzi.

@bot

No właśnie. Taka osoba nie należała by do żadnej frakcji, albo mogła dołączać do niej na jakiś czas za zgodą zarządcy czy kogoś tam. Nie wiem czemu, ale chciałbym być bandytą i napadać na podróżnych :P. Tak już chyba mam...

Opublikowano

@UP Właśne fajnie by było że można by być "[Wędrowny]-[Kowal]" itd. Bo mnie też czasem nudzi siedzenie w miejscu, a na niektórych serwerach jest tak że co, robisz ville i potem dupa, robisz caritas i rozdajesz ity. :D

Kaballio szykuj się na mnie ! Poszukiwacza przygód.

Robi ktoś wieś i ma wolne miejsca?? :)

Opublikowano

Ludzie nie przesadzajcie z tym zbiorowiskiem w Bell.Z doświadczenia wiem,że im więcej silnych osobowości ze sobą współpracuje tym łatwiej o wewnętrzny konflikt,więc radziłbym uważać nacji Bellantyjskiej.

Opublikowano

Marcos, ja chcę być papieżem, jak się dostanę na ten stołek, to inni polecą. (Ci którzy będą zawadzać. :])

Opublikowano

Kredka,to życzę ci powodzenia,bo będzie to bardzo trudne do wykonania,wręcz niemożliwe.Wracając do meritum sprawy,chodziło mi raczej o ogół,ale w sumie-who cares?Jeżeli wybuchnie wojna domowa w Bell,konsekwentnie ją wykorzystam .Tylko pamiętajcie,że czasem w silnej grupie ego bierze górę nad rozsądkiem i wtedy indywidualne korzyści stają się ważniejsze od dobra ogółu,czego następstwem jest konflikt.To tylko taka mała dygresja odnośnie rozgrywki.

Opublikowano

Marcos, wiem jak było kiedyś (Historia :]), przeczytałem całą stronę meumcraft'a,

[spolier]Bellantum:

- Zakonnik – trzeba nim być aby zostać opatem.

- Opat – pilnuje insygniów koronacyjnych i pobiera za to opłatę od Króla: 3000T/tydzień ; Cesarza: 5000T/tydzień

- Ksiądz – otrzymuję codziennie 300xp

- Biskup – otrzymuje codziennie 500xp

- Arcybiskup – otrzymuje codziennie 1000xp

- Papież – otrzymuje codziennie 5000xp

I sądzę iż będzie to łatwe, trochę pograć, zostać Biskupem, a potem zapłacić zbójcą za zabicie Papież,a ktoś z Bell da mnie na papieża, same korzyści dla niego, jakiś dokument się podpisze i git. :]

Opublikowano

Wilu ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć. Może nie doczytałem ale czy jeżeli się zginie to traci się swoją postać w OCC? (nei wiem do końca czy o to mi chodzi ale co tam xD) i będzie trzeba rangi zdobywać od nowa? :O

3jen.png

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Kredka daj skeypa ,marco liczę ,że cie kiedyś na tsie zostane ,a co do wszelkich postów na temat rozbicia to:nie spekulujmy zobaczymy ,ja znam już 3 kandydatów na papieża.A za nim go wywalczycie to 3 miesiące bite ,ja mam swój plan i konsekwentnie go realizuje ,a chwalenie się planami jest zbędne.

Opublikowano

A kto tu pisał o planach,ja tylko ostrzegłem was jedynie.Zresztą to,że Nordowie będą chcieli pozyskać tereny Bell nie jest tajemnicą.Po prostu was star power za bardzo kusi by go zmienić.Zresztą Kabalijczycy znając życie będą chcieli to samo zrobić.To nie są żadne plany tylko fakt.Tak jak w piłce nożnej możesz sobie wybrać rywala wiesz,że jesteś mocny to nie wybierasz jakiegoś tam Kamerunu czy innej Nigerii tylko ustawiasz mecz z Argentyną,Niemcami czy Włochami.

Opublikowano

Nie wiem,tylko domyślam się jeżeli Kabalia sobie odpuści to zapanuje długotrwały pokój,który wygoni pół populacji z serwera,bo im się znudzi.Jeżeli wiesz,że jesteś mocny i pokonujesz leszczy,to nie kontynuujesz tego,tylko wybierasz sobie grubą rybę,żeby ją uwalić i pokazać swoją siłę w ,,stawie''.A twój plan myślę,że zakłada zbieranie wszystkich napotkanych w internecie osób do swojego mini państwa.Uważaj,żeby jeszcze to nie obróciło się przeciw tobie,bo przy tylu osobach nie masz szans na dokładną kontrolę,a zawsze może się trafić jakaś ,,czarna owca'' w państwie. :D

Opublikowano

Aktualizacja #3

- Rangi handlowe, jarmarki, karawany i tajemnicy kupcy -

Oczywiście, na każdym rozbudowanym serwerze minecraft handel istnieje i odgrywa jakoś rolę.

Na MeumCrafcie, jak już zdążyliśmy was przyzwyczaić, każda normalna rzecz na innych serwerach, zamieniana jest tak, aby stanowiła jakieś wyzwanie.

Nie inaczej jest i w tym wypadku. Rangi Handlowe (Handlarz, Kupiec i Patrycjusz) otrzymają specjalne strefy ekonomiczne(Handlarz=Bazar Kupiec=Targ Patrycjusz=Giełda). Każda z tych stref zapewnia większe zyski z sprzedawanych rzeczy w adminshopach

(np. jajko 1 T na bazarze, 2T na Targu, 3T na giełdzie).

Poza tym, każda ranga ma określone ilość sklepów/skupów do otworzenia w odpowiednich miejscach.

Troszkę to skomplikowane jak i cała ekonomia :D, a więcej szczegółów znajdziecie niebawem na naszej stronie.

Poza tym, osoby handlujące ,mogą stworzyć karawanę złożoną z kilku osłów i podążać na dalekie wyprawy handlowe do innych krain,

niestety drogi od upadku imperium nie są zbyt bezpieczne i grasują na nich bandyci.

Co więcej, niektórzy władcy mogą zażądać od ciebie myta (podatku od przejazdu) lub wprowadzić embargo, przez które jako kupiec z miasta Sardenika nie będziesz mile widziany w tej części świata.

Mogą nawet na was napaść więc musicie uważać lub zawiązać gildie, gdzie kupcy będą się nawzajem wspierać.

Mamy więc prawdziwą średniowieczną gospodarkę. Ważną istotą są tez tajemni kupcy, którzy podróżują po świecie Meuma i mają niesłychanie korzystne oferty kupna lub sprzedaży.

Ostatnim ważnym novum są jarmarki. Można zakupić przywilej jarmarku, który pozwoli na organizowaniu takiej rzeczy w miastach, wtedy wszyscy mogą kupować produkty od rang handlujących, a same rangi handlujące mają zwiększone ilości sklepów.

Jarmarki to też czas zabaw i konkursów organizowanych przez Graczy zarządzających miastem dla wszystkich uczestników.

Za bardzo udane jarmarki można dostać premie honoru, a i gracze odwiedzający miasto zostawią trochę gorsza.

-Turnieje rycerskie-

Taaak!!! Nie ma nic piękniejszego od zakutych w zbrojach rycerzy wałczących na śmierć i życie ku uciesze tłumu.

Czy administracja będzie coś takiego urządzała? Tak, ale rzadko.

Natomiast gracze jak najbardziej. By ogłosić turniej trzema mieć co najmniej rangę hrabiego bądź biskupa i wyznaczyć nagrodę. Najlepiej bardzo dobrą bo im większy turniej to tym większa nagroda w honorze dla organizatora. Można zapraszać rycerzy z innych nacji, a zasady i dyscypliny ustala organizator.

Dlatego topór w dłoń i za honor!!!

- Twierdze, Labirynty, Ruiny starożytnych miast i … -

…wiele wrogich npc. Obiekty te będą niezwykle dobrze chronione przez moby jak i przez npc. Poza normalnymi wojami i barbarzyńcami, npc przybiorą bardziej przerażające jak i potężne formy. Trolle, olbrzymy i nekromanci. Z mroku wychodzi również tajemna organizacja Bibliotekarzy zwanymi również synami Amedusa którzy maja niecne cele w Meumie... czy narody przeciwstawią się temu złu… czy może się do nich przyłączą… czas pokaże!

Więcej informacji znajdziecie niebawem na naszej stronie

06860813459606750192.jpg

Opublikowano

Właśnie możliwe,że nie.Jeżeli uda mi się złapać kontakt z pewnymi osobami i przekonać ich do połączenia się w jedność,będziemy największą strukturą społeczną na serwerze wspieraną przez 2 inne typy struktur,ale na pewno nie państwem.W sumie też zastanawiam się nad wprowadzeniem tymczasowego dyktatorstwa,ale czas pokaże.Na pewno nie będzie jednego głównego,stałego władcy(despoty) naszej struktury.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...