Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

-= MeumCraft.pl =- [RPG][Autorska Mapa][Autorskie Pluginy][Role Play][1.7.2] Start pełnej wersji - 19.02.2014 !

meumcraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Culturis. Zapowiedzieli go dobrze, ale jego słabe wykonanie.. Bez komentarza.

A co do Bellantum. Mogę dołączyć, mogę mieć z tobą kontakt? Skype, ts3 lub cokolwiek? :D

Kontakt jest zawsze :) skype czy ts3 a tak wgl to ja będę przesiadywał ciągle na ts meumcrafta .

Jakieś info czy coś to na skype: driverpl24

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

archerowy on jest moim wasalem a do mnie to skeyp masz

Sory ale nie jestem twoim wasalem ? powiedziałem że się nad tym zastanowię.... I nie mam zamiaru być twoim wasalem :)

@ edit sory za double post

Opublikowano

Kontakt jest zawsze :) skype czy ts3 a tak wgl to ja będę przesiadywał ciągle na ts meumcrafta .

Jakieś info czy coś to na skype: driverpl24

Dziękuję za skype, zaprosiłem.

Teraz tylko czekać na start serwera. ;)

Opublikowano

Zapowiada się epicko. Grałem an wszystkich poprzednich edycjach i tu też zagram :)

Jak ktoś chce ze mną założyć wioskę to pisać na skype : daniel_slawkow

@edit

kiedy będzie pełne drzewko klas gospodarczych wraz z opisami?

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Mam tylko nadzieję,że nie nastąpi powolny niż demograficzny tak jak na ostatniej edycji po jakiś 3-4-5 miesiącach istnienia.W sumie przez tą nową edycję,która pewnie wystartuje za kilka tygodni będę musiał zmienić moje plany urlopowe,damn,ale to nic.Meumcraft wymaga poświęceń :).Jednak wciąż myślę,że tej 1/6 graczy serwera może się znudzić gra po jakiś 1-2-3 miesiącach z uwagi na charakterystyczne dla meuma ,,ograniczenia gospodarcze''.No cóż pożyjemy zobaczymy.Ważne jest to,że szykuje się ciekawa edycja i każda nacja ma szanse na sukces(no może kabalijczycy troszkę mniejsze),dlatego też będzie naprawdę ciekawie.

Opublikowano

Jeśli ktoś jest chętny razem zagrać to kontakt:

PW na MPC

LoL: PremoLisanna

Jak coś to kontakt jest tylko proszę osoby powyżej 13 lat(sam mam 14 :D)

@Edit:

Na skype z zapro do znajomych proszę pisać Meumcraft na końcu... ;)

graphic.png

Opublikowano

Nareszcie strona zaktualizowana ^^

Ale czegoś tam nie ma, a chciałbym aby było gdyż chce zostać kapłanem.

Mianowicie chodzi mi o to iż nie wiem jak zostać Pomocnikiem i jak awansować rangami duchownymi.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Strona została zaktualizowana!

Aktualizacja zapowiedzi!

Rangi duchowne

Żadna wielka cywilizacja nie przetrwała bez silnej religii, na naszym serwerze również mamy ich całkiem sporo. Oto wam powiadam, iż tak jak było w średniowieczu, duchowni będą odgrywać ważną role. Można będzie zostać Biskupem, Kapłanem Odyna, Mułłą i wieloma innymi. Rangi duchowne jako jedyne będą mogły enchantować broń jak i itemy ( Błogosławieństwo bogów) dostana oni też co tygodniowy dodatek - EXP (zależy od rangi). W Meumie mamy bogów Nordyckich jak Odyna i Thora, jest też JEDYNY oraz, Prorok i jego Bóg. Niektórzy z duchownych mogą orzec herezje, koronować władców i ogłosić ekskomunikę ( wykluczenie z wiary, klątwa itp.). Nam najbardziej podoba się opcja ogłoszenia świętej wojny, aby dowiedzieć czym się różni od normalnych wojen musicie czekać na kolejne informację :D

Nowe przepisy technologię i legendarne uzbrojenie

Dodajemy na serwer plugin, który umożliwi nam utworzenie nowych przepisów. Np. bardziej wytrzymałe bloki, silniejsza broń, inne potrawy, szybsze łuki i to bez Modyfikacji. Wraz z wzrostem swojej rangi będziesz mógł odkrywać nowe przepisy oraz opracowywać własne, strzeż ich jak oka w głowie, konkurencja nie śpi. Legendarna broń, którą też można wytworzyć ze specjalnych minerałów ,będzie stanowiła najważniejszą zdobycz u wojownika, ale i wyzwanie dla Kowala bo jak zdobyć 4 diamenty, 3 bloki Kwarcu i Jeden Bedrock…

Mapa surowcowa

Przyzwyczailiście się, że w minecrafcie ,w każdej dziurze możecie znaleźć żelazo i węgiel? Nie zabierzemy wam tego, ale znacznie utrudnimy. Na niektórych terenach żelazo i węgiel będą pospolite jak zawszę, a na innych rzadkie i cenne jak diamenty. Z drugiej strony na wyspach szmaragdowych znajdziecie Pełno szmaragdów, a na Diamentowej Wyżynie, Diamentów, a w żelaznym lesie… dobrze że gracze nadają nazwy obszarom. Dzięki takiemu zabiegowi handel będzie niezwykle ważnym aspektem. Wioska nieopodal Fiordu Karresderfiord ma mało żywności i żelaza, ale za to w górach skrywa ona inne skarby. Tylko potrzeba dobrych eksploratorów by odkryć potężne złoża minerałów kryjących się w pasmach górskich. Kilof w dłoń, łopata na plecy i uwaga na… górskie Trolle.

06860813459606750192.jpg

Opublikowano

No i to rozumiem wreszcie ktoś pomyślał,żeby zmienić ten durny generator rozmieszczenia surowców na mapie i bardzo dobrze,że to się stało na meumie.Szkoda tylko,że wprowadzona będzie nutka fikcji.Nie lubię serwerów na których wprowadzane są elementy odbiegające od rzeczywistości typu stworzenia jak w baśniach czy elementy magii,ale zniosę w końcu to jedyny polski serwer z tak rozbudowanymi drabinkami rozwoju społecznego,gospodarczego jak i politycznego.Tym nowym generatorem kusicie,aby zmienić ścieżkę rozwoju,która zawiera w sobie rangę górnika,ale chyba pozostanę przy alchemiku,czas pokaże.Co do reszty-great job.

Opublikowano

Została dodana ranga "sadownik" - nie będzie można sadzić drzew? Jeżeli tak to wręcz super. Kabalijczycy będą mieli problem :P

----------------------------------------------------------------------

Marzyłem o tym! Zawsze będąc na tym serwerze o tym marzyłem!

Jako kucharz będę robił własne potrawy!

Zatem ponownie będę zakładał ogromne pastwiska i kurniki.

----------------------------------------------------------------------

Wiadomość dla starych graczy - Tym razem wynajmę osoby które będą chroniły mojego dobytku... Nie ważcie się niszczyć mojego mienia.

Opublikowano

Ehh, tyle wyświetleń a tak mało komentarzy. Co się dzieje z tym światem. Skąd właściciele mają wiedzieć czy projekt wam się podoba czy nie?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niedługo pojawią się opisy profesji na stronie serwera. Serdecznie zapraszam do zajrzenia.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@Poza tematem

Z tego powodu iż z samej nazwy można dużo wywnioskować pytam was, na kogo zamierzacie iść?

Ja idę na kucharza i osobę duchowną :)

rangi pod tym linkiem http://www.meumcraft.pl/rangi1.html

Opublikowano

Górnik-kowal-złotnik jak zawsze^^

To będziesz miał problem :P

Jest nowe drzewko i nie ma złotnika.

Opublikowano

Ja się zastanawiam nad:

Kopacz > Górnik > Kowal > Jubiler

lub

Kopacz > Górnik > Kamieniarz > Murarz

lub

Drwal > Stolarz > Szkutnik

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Nie będzie modów. Po dokładnym przemyśleniu wszystkich "za" i "przeciw" zdecydowaliśmy że one odbiorą nam wielu graczy, co obniży znacznie jakość gry.

06860813459606750192.jpg

Opublikowano

Przestańcie! jak będzie to będzie.Niech robią kiedy mają czas serwer,a nie się pierdołami zajmują ,no może nie pierdołami ale po co wam to na razie potrzebne ?chcecie pomóc to budujcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...