Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oficjalna zapowiedź: Rise of Metin (dyskusje, opinie)

RiseofMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm.. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.. Ale to po prostu będzie inna gra, a podobna do metina ponieważ jest 2 ludzi z Ymira? ... Tak jak pisałem wyżej.. nie metin, a inna gra ;x

Zbieram like ;x

• Odpowiedzi 589
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm.. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.. Ale to po prostu będzie inna gra, a podobna do metina ponieważ jest 2 ludzi z Ymira? ... Tak jak pisałem wyżej.. nie metin, a inna gra ;x

No tak, nawet silnik będzie inny, można powiedzieć, ze będzie to taki remake mt2. Jednak jak dla mnie to +, ponieważ wszystko w standardowym metinie jest "oklepane", a tu można powiedzieć, ze będzie gra jak w 2008r, czyli jak za najlepszych czasów metina :)
Opublikowano

No tak, nawet silnik będzie inny, można powiedzieć, ze będzie to taki remake mt2. Jednak jak dla mnie to +, ponieważ wszystko w standardowym metinie jest "oklepane", a tu można powiedzieć, ze będzie gra jak w 2008r, czyli najlepsze czasy metina :)

+ to, że technologia idzie do przodu. widać to po filmikach, wydaje mi się, że to mógłby być przełom, a metin2 w końcu by upadł na samo dno. dobrze napisałeś, że metin jest oklepany, dlatego nie wystarczy wyedytowane miasta i nowe bosy. oby to im się udało.

photo-5jp_nweqxnp.jpg

Goodbye MÖ10, We miss u! :-(

Opublikowano

Oo kur-**. Grubo w Uj. Nie zbyt chcę mi się czytać, ale poczekam do Lutego. ;)

ja to czekam do października, ponieważ wtedy będzie dostępna wersja angielska - wtedy będę widzieć więcej o tej grze i na polskiej wersji będzie mi łatwiej ;p

Opublikowano

Z tego co ja wyczytałem to jest to nowa gra prowadzona będzie to chyba przez firmę YMIR i będzie closed beta w połowie listopada 2013 roku. Gra będzie w polskiej wersji !

Gra jest całkiem nowa na fabule gry tak jak metin czyli :

Expisz, Dropisz, Robisz misje, Pvp i nakurwiasz :)

Co do grafiki nowe mapy nowe bronie zbroje itp ... nowe postacie i klasy oraz wiele nowości !

I już od razu mówię że to nie jest jakiś dedyk czy tam jakiś metin3 !

ddz8gi.png

Opublikowano

To nie wygląda jak metin ale grafika jest w 100% lepsza niż na MT2 , zobaczymy co z tego wyjdzię . Czekam na start / Gra ktoś ze Mną ?

Jak ten użytkownik napisał zapowiedź ? Jak on pewnie nie ogarnia co my piszemy xD ?

Opublikowano

jedna mapka nawet przypomina tekstury z metka.

do autora, pewnie i tak mnie nie zrozumiesz ale

linki w code, czas do 16 ze względu na późną godzinę

Człowieku, nie możesz tego napisać po angielsku, ewentualnie sam zedytować tego tematu pod swoje "widzi mi się"... Trochę wyrozumiałości dla obcokrajowców ...
Opublikowano

Gratuluję podejścia moderatorów, który przenieśli temat do działu zapowiedzi w którym można pisać od 30 postów, tym samym zabierając autorowi - obcokrajowcowi, możliwość wypowiadania się i komentowania feedbacku bardzo ciekawie zapowiadającej się produkcji. Brawo, lepszej ignorancji wykazać nie mogliście.

A ponoć mpcforum miało być takie strasznie user-friendly ;)

Moim zdaniem to całkowicie nowa gra, na pewno nie produkcji ymiru a już tym bardziej nie będzie jej wydawało GF. To całkowicie nowy projekt jedynie inspirowany grą Metin2, kto wie, może nawet jest powiązany z nią fabularnie. Jeżeli to poważny projekt - a mam nadzieję, że taki jest, bo filmy na youtube może jakością gameplayu nie zachwycają, ale są bardzo intrygujące - na pewno mają coś w stylu nabytej licencji.

The English version for Rise of Metin which is a sequel from Metin2 developed by Time Voyager (Shanghai Studio)[...]

Czyli jednak stoi za tym jakaś firma. Znalazłam w sieci link do ich strony:

http://www.timevoyageronline.com/

Z tego co widzę, póki co nie zaprezentowali nic ciekawego. Ciekawi mnie też jak to ich całe przedsięwzięcie wygląda od strony technicznej, jakie są powiązania z Metin2. Jedyne, co póki co mi się z starym, dobrym metkiem tam kojarzy to klasa postaci - sura, która swoją drogą na filmie i tak nie przypomina tego z mt2.

Jak będą wyglądać kamienie Metin? Jak w ogóle będzie się prezentowała gra? Mnie ona bardziej kojarzy się z World of Warcraft czy innym Runes of Magic, to nie jest Metin jakiego znam. Mam zamiar śledzić postępy produkcji na forach i portalach społecznościowych. Szkoda tylko, że nie będzie to możliwe na MPC.

who cares?

Opublikowano

Message from the Administrator : Please give link in the code, u have time to 16:00 polish time.

ps. montes : "zapewne nie zrozumiesz ale..." nie wiem, czy myślałeś jak to pisałeś ._.

photo-5jp_nweqxnp.jpg

Opublikowano

Tutaj raczej chodzi o fabułę. Gra będzie się opierała na starym metinie, ale myślę, że to niszczy wszystkie serwery, które do tej pory wyszły. Ale czy nie zbyt piękne?

Coś w stylu m2m ; )

Kat ale mi chodzi o " silnik gry " takie ala kodowanie Metina2, mnie nie chodzi o fabułe tylko o pliki które nie mają żadnego podobieństwa do Metin2. Jest tylko w nazwie " Rise Of Metin ". Ktoś porostu się za bardzo podniecił i puścił plotę ze to odzwierciedlenie Metina

Uwaga na bandziorów z interentu. 12 latkowie zaczęli prężnie szerzyć i wzmaciać swoje szeregi

Opublikowano

Kat ale mi chodzi o " silnik gry " takie ala kodowanie Metina2, mnie nie chodzi o fabułe tylko o pliki które nie mają żadnego podobieństwa do Metin2. Jest tylko w nazwie " Rise Of Metin ". Ktoś porostu się za bardzo podniecił i puścił plotę ze to odzwierciedlenie Metina

Silnik jest całkiem inny, ale z tego co wyczytałem to jest 2 ludzi z YMIR, więc musi mieć coś wspólnego z metinem, jest oparty na nim. 'A Rise Of Metin' to do zwiększenia swojej popularności, no bo przecież metin2 był jedną z największych gier mmo. Bardzo jestem ciekaw, czy to jest oficjalna gra. :P

photo-5jp_nweqxnp.jpg

Opublikowano

Message from the Administrator : Please give link in code, u have time to 16:00 polish time.

ps. montes : "zapewne nie zrozumiesz ale..." nie wiem, czy myślałeś jak to pisałeś ._.

@Polish for MPC users

Ja to nie wiem czy on myślał przenosząc to do zapowiedzi, tym samym odebrał autorowi możliwość edytowania i odpisywania.

Bardzo mądre posunięcie!

Kidmod nie potrafi napisać po Angielsku prostego zdania - Żart czy to było poważnie?

Jeżeli to było na poważnie... To pora na to, żeby się administracja POWAŻNIE zastanowiła nad tym kogo przyjmuje do ekipy.

Ps. Wystarczyło użyć translatora, na prawdę teraz przyjmują takich bezmyślnych spamerów na stanowisko kidmoda? - Totalna załamka ale ja uwielbiam jak wszyscy wokół mnie są mądrzejsi i lepsi, zwykle tym się błaźnią.

Sam projekt jest wzorowany na Metin2.

Piszą o tym sporo na forum i facebooku, wystarczy czytać.

Na filmie przedstawiającym pvp można nawet zauważyć taki jakby wir miecza :P

Projekt robi voyager team oferował różne usługi i zarobił sobie na własną gierkę, jest to całkiem spora grupa osób.

Liczę na to, że ta gra odniesie sukces i nie będzie lipy, podobno drzewko skilli wygląda prawie tak samo jak na Metin2 i ma podobną mechanikę.

@English for topic author

Moderation requires links in the code. Time for it: 6h (Polish time)

I wrote that because they can't speak English - Sorry for that...

Writing in this topic requires 30 posts, because silly moderator moved topic to "Zapowiedzi i Dyskusje" (Zapowiedzi i Dyskusje - Previews and Discussions)

That's why you can't write here...

We have here a very weak moderators, but good luck guys and ladies! :)

@edit

Proboszcz jest wzorowane na Metin2, wystarczy wejść na ich forum albo FB. Wiele pomysłów zaczerpniętych jest z Metin'a, co ciekawe jest nawet klasa postaci Sura :)

Cytaty szefów:

This is considered a prequel to Metin2. A new game designed and built from scratch, following the success of Metin2 embarking on function and unique features which Metin2 is lacking. Don't worry soon we will disclose more info about ROM 
Skills are very similar to Metin2. Combat system is base on area hit which is also similar to Metin2 as most of the MMORPG are single mob attack. However, the skill tree is much deeper compared to Metin2 and that should allow users to explore all the available skills in the game which some are tied to the character level.

linki poza mpc

Opublikowano

I'm sorry for having to write in English. Would truly appreciate if some good hearted soul can help be translate it to Polish.

This is a preview. The actual game will be ready for CBT in mid November 2013 for English and Polish version will be ready in February 2014.

Hi,I live in USA,but I speak polish and english,so I can help you with something.

2980921736.png

Opublikowano

"This is not a private server. It is a new game, designed and built with some of the best developers in the world and we hired one of the developer who was responsible for Metin2 to work on the game since 2009. Be prepared to see a revolutionary change of a new hybrid MMORPG which shall storm over in Europe and Americas.

This is considered a prequel to Metin2. A new game designed and built from scratch, following the success of Metin2 embarking on function and unique features which Metin2 is lacking.

It will be an official server. We will start a CBT followed by an OBT."

Myślę, że wszystko zostało wyjaśnione co do kwestii, czy jest to oficjalna gra i czy jest to prywatny serwer. : )

photo-5jp_nweqxnp.jpg

Opublikowano

Nothing to say there, just awesome.

I can't wait to check this game D:

BTW. I can translate posts to polish and conversely, just give me a private message with text to translate.

Opublikowano

Co to ma znaczyć ? Mpc to Polskie Forum, więc może piszcie w ojczystym języku ? ;) Co do gry, to nie wiem ale metina to na pewno nie przypomina.

//Ale chętnie widzimy tutaj obcokrajowców :)

xD 

Opublikowano

Sądząc po epilogu znalezionym na YT, stwierdzam, że jest to drugi WoW, a tego nie chcemy. Metin dlatego jest fajny, bo ma silnik i mechanike prostą jak budowa cepa co sprawia, że można robić wiele rzeczy wieloma przeróżnymi sposobami. Jeśli zwiastun przedstawia gre, stworzoną na równie prostym silniku co metin2, tylko z innymi umiejętnościami, klasami i mapami, to macie 100% pewności, że się przyjmie, ale jeśli jest to kolejna gra typu WoW, z dziwnymi niewidzialnymi scianami, wojownikami wielkosci samochodów czy też schematycznym systemem walki to będzie (może) coś pokroju neverwinter, jeśli dobrze to zrobicie, co mnie osobiście nie cieszy, bo neverwinter znudziło mnie po 30 lvl-u. Grywalność to prostota, nie zmuszajcie graczy, żeby robili coś w konkretny sposób, tylko dajcie im narzędzia i wolny świat i niech napierdalają co sie rusza. Tyle z mojej strony. Życze powodzenia, napewno zawitam.

Opublikowano

Co to ma znaczyć ? Mpc to Polskie Forum, więc może piszcie w ojczystym języku ? ;) Co do gry, to nie wiem ale metina to na pewno nie przypomina.

A może troche szacunku ? :) dlaczego mam pisać w ojczystym jezyku jak on tego nie zrozumie ? ;) ,nie jest polakiem to juz trzeba go inaczej traktować tak ? poza tym te forum jest bardzo popularne i chce sciagnac duzo polakow na tego "metina" ? napewno nie tylko tutaj maja reklame, przemysl co na drugi raz piszesz.. -.-

@BTW Prezka powinna być w dziale zagraniczne servery ale bardzo dobrze ze tutaj wstawili, bo wiekszosc sie o tym dowie ;) zobaczymy co z tego wyjdzie czy sie przyjmie ;>. Powodzenia !

@ ENGLISH : Or maybe a little respect? :) Why do I have to write in their native language as he does not understand? ;) Pole it is not already have it treated so differently? except that the forum is very popular and I'd pull a lot of Poles in the "Metin"? certainly not just here in May advertisement, industry as the next time you write .. -. -

@ BTW Prezka should be in the Department of Foreign servers but very well from here intercede, because most of August finds out;) see what will come out in August or accept;>. Good Luck!

1382224675-U992212.jpg

Opublikowano

A może troche szacunku ? :) dlaczego mam pisać w ojczystym jezyku jak on tego nie zrozumie ? ;) ,nie jest polakiem to juz trzeba go inaczej traktować tak ? poza tym te forum jest bardzo popularne i chce sciagnac duzo polakow na tego "metina" ? napewno nie tylko tutaj maja reklame, przemysl co na drugi raz piszesz.. -.-

@BTW Prezka powinna być w dziale zagraniczne servery ale bardzo dobrze ze tutaj wstawili, bo wiekszosc sie o tym dowie ;) zobaczymy co z tego wyjdzie czy sie przyjmie ;>. Powodzenia !

@ ENGLISH : Or maybe a little respect? :) Why do I have to write in their native language as he does not understand? ;) Pole it is not already have it treated so differently? except that the forum is very popular and I'd pull a lot of Poles in the "Metin"? certainly not just here in May advertisement, industry as the next time you write .. -. -

@ BTW Prezka should be in the Department of Foreign servers but very well from here intercede, because most of August finds out;) see what will come out in August or accept;>. Good Luck!

Ale mistrzu, wejdź na jakieś obcojęzyczne forum o podobnej tematyce i zacznij coś publikować w polskim języku, oczekujesz, że obcokrajowcy zaczną do Ciebie szprechenzingen po polsku? Nie sądzę. Mpc to polskie forum i takie powinno zostać, jeżeli ktoś, kto nie zna polskiego a chce coś rozreklamować itp. niech chociaż z tego google translate wklei i tak samo może zrobić z Waszymi sugestiami czyli przetłumaczyć sobie na swój język, byle by tylko dać mu znak że zwracacie się do niego.

Opublikowano

To nie może być metin2. Silnik Metin2 czyli Granny nie uciągnąłby takiej grafiki, wydaję mi się że jest to zbieżność nazw lub po prostu inna gra.

Opublikowano

To nie może być metin2. Silnik Metin2 czyli Granny nie uciągnąłby takiej grafiki, wydaję mi się że jest to zbieżność nazw lub po prostu inna gra.

Uciągnąłby jedną załadowaną mapę, przejścia z mapy na mapę już nie.

PS: Przestań już używać template'ów Duloclana. ;x

1011932_514376648616209_1943977858_n.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...