Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam lagi podczas tworzenia itemków. Budowle są kiepskie, przynajmniej w kairze. Najlepsze było miasto za czasów kotkowskiego. Kto wymyślił, aby kair wyglądał jak spawn na serwerze free build ? Aktualnie nie ma żadnego systemu gospodarki. Chciałem sprzedać kakao, został na czacie zakrzyczany. Chciał pracować w kairze, zostałem zakrzyczany....

Kair zostaje właśnie przebudowywany od kilku dni przez Demorsa.

Teraz ma całkowicie inny i własny styl budowli.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czat globalny został usunięty. Mniejszy spam.

Ja w ogóle nie mam lagów o.O Jakieś dziwne komputery macie ;3

Oni grają na drewnie xD Ja też gram na drewnie, ale nie mam lagów. :D

Opublikowano

Wszedłem z Ciekawości. Ogólnie pomysł dobry, ale wykonanie słabe. Oto plusy i minusy serwera:

+ Pomysł (koncepcja mapy-świata oraz różnych cywilizacji - coś na zasadzie Age of Empires).

+ Spora ilosc graczy

Na tym plusy sie kończą. Teraz minusy:

- Lagi. Co kilka kroków cofa postać.

- Kiepskie budowle. Liczyłem na piękne, realistycznie wyglądające budynki odpowiadające stylom odpowiednich cywilizacji, a zamiast tego widziałem typowy freebuild (glowstone, wełna, szkło).

- De facto cywilizacje nie różnią się od siebie niczym. Jedyną różnicą jest lokalizacja, trochę inne budowle i nazwy miast.

- Wszystko działa na Towny, który jest świetnym pluginem, ale nie nadaje się do prowadzenia wojen (bo przejmuje się nie ziemie, a bonusowe claimy).

Podsumowując: Ten serwer nie ma do zaoferowania nic, poza ogromną mapą Ziemi ściągniętą z netu. Wszystko co tutaj znajdziecie możecie znaleźć na większości innych, w miarę dobrych serwerów. Jeśli ktoś liczy na minecraftowy odpowiednik Age od Empires czy Civilization to się zawiedzie.

Z lagami ani razu się nie spotkałem, na dowód proszę wejść na stronie, wyświetla ping i tps w ostatnich godzinach.

Cywilizacje różnią się strukturą wewnętrzną, do tego dochodzą organizacje graczy takie jak piraci, handlarze, poczta...

Co do Towny, wymyśliłem własny sposób prowadzenia wojen między miastami, gdybyś był na naszym forum a zakładam że tak się nie stało lub go nie przeglądałeś dobrze, to byś wiedział jak to mniej więcej wygląda.

Budynki są naprawdę dobre, rzym czy aztekowie, czuć od nich klimat, ale nie mogłeś wszystkich odwiedzić gdyż tylko raz wybiera się docelową stolicę, chociaż jeśli ktoś nie zdefiniuje sobie spawna łóżkiem to odrodzi go na spawnie i może wybrać inne miasto. Co do reszty to masz rację, to jest survival na pięknej mapie lecz nie jest to typowy factions czy freebuild, można wczuć się w klimat, walczyć na morzu, w powietrzu i dobrze bawić się z kolegami.

Opublikowano

@up

- Ja mam lagi, pare innych osób też ma. Na innych serwerach nie mam. Powód nie jest dla mnie istotny.

- Jak strukturą wewnętrzną? Masz na myśli kwestie "umowne"? Dla mnie jeśli coś na serwerze nie jest sankcjonowane mechaniką jego pluginów to jest mało wartościowe. Czemu? Bo w końcu nikt nie bedzie miał czasu/ochoty tego pilnować. Np. coś na zasadzie "umawiamy sie że codziennie będzie Ziutek biegał po domach i zbierał podatki" nie jest żadną konkurencją dla automatycznego systemu oblicznia posiadanych działek i pobierania podatku.

- Budynki zapewne są dla *Ciebie* dobre, skoro siedzisz w administracji tego serwera. Nie będziesz obiektywny.

- Co do reszty - nie wątpie, że można się dobrze bawić z kolegami. Podobnie jak na setkach innych serwerów.

Jak mówiłem, serwer słaby i nie oferujący nic unikalnego poza ściągniętą mapą.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

@up - Ja mam lagi, pare innych osób też ma. Na innych serwerach nie mam. Powód nie jest dla mnie istotny. - Jak strukturą wewnętrzną? Masz na myśli kwestie "umowne"? Dla mnie jeśli coś na serwerze nie jest sankcjonowane mechaniką jego pluginów to jest mało wartościowe. Czemu? Bo w końcu nikt nie bedzie miał czasu/ochoty tego pilnować. Np. coś na zasadzie "umawiamy sie że codziennie będzie Ziutek biegał po domach i zbierał podatki" nie jest żadną konkurencją dla automatycznego systemu oblicznia posiadanych działek i pobierania podatku. - Budynki zapewne są dla *Ciebie* dobre, skoro siedzisz w administracji tego serwera. Nie będziesz obiektywny. - Co do reszty - nie wątpie, że można się dobrze bawić z kolegami. Podobnie jak na setkach innych serwerów. Jak mówiłem, serwer słaby i nie oferujący nic unikalnego poza ściągniętą mapą.

Akurat podatki są zbierane automatycznie, akurat nie budowałem miast i dobrze je oceniłem a ty nie widziałeś wszystkich a wrzucasz je do jednego wora.

Druga sprawa, to że mapa ściągnięta z neta to nie jest złe, a nawet dobre, i nie opowiadaj dalej tych głupot że poza tym nic więcej nie oferujemy, bo gdzie spotkasz latające statki, morskie, armaty, kolorowe zbroje odpowiadające normalnym...a gdzie kur** to się nie liczy, w ogóle, i tak niczym się nie odróżniamy....

To samo mogę powiedzieć o twoim serwerze co powstaje, oprócz jakichś pociągów które po zniszczeniu przez byle kogo torów i tak nie będą mogły jeździć nic więcej nie zaoferujesz, nikt oprócz Ciebie nie żalił mi się na lagi..

Opublikowano

@up

Jak mówiłem, nie możesz być obiektywny bo to Twój serwer. Miarodajne mogą być tylko opinie graczy.

Ok, widzę że nie możesz znieść krytyki i atakujesz mój serwer. Typowa, żałosna reakcja rozżalonego dziecka... W porządku, skoro już mówimy o serwerze Transarctica (Ty zacząłeś ten temat) - pragnę wszystkich graczy, lubiących klimaty postapokaliptyczne, zaprosić do wątku poświęconego temu serwerowi. Wystarczy kliknąć na banner w mojej sygnaturze. Serwer powstaje na modach i jest serwerem RP(G) opartym fabularnie na grze o takim samym tytule, cyklu książek "Le Compagnie de Glaces" oraz wchodzącym wkrótce na ekrany zachodnich kin filmie "Snowpiercer". Zamarznięty świat, w którym ludzie zmuszeni są walczyć o przetrwanie i surowce w warunkach morderczego zimna - oto co na Was czeka.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Reakcja dziecka? Ja tu tylko podaje przykład że nie masz racji a to co ty mówisz można powiedzieć o każdym serwerze, dlatego za przykład podałem twój. Poza tym nie odpowiedziałeś na żadne z moich kontrargumentów sensownie. To że serwer jest mój nie oznacza że nie potrafię go normalnie ocenić. Krytykę znoszę doskonale a twoje argumenty są bezpodstawne i nie umiesz ich bronić, i teraz wyjeżdzasz że jestem dzieckiem, yhy... Możesz również pisać tutaj o swoim serwerze, w końcu po to jest forum. Co za różnica czy napiszesz tutaj czy w swoim temacie.

Opublikowano

@up

Jakie kontrargumenty? Przecież Ty nawet prawdy nie piszesz. Przykład "nikt oprócz Ciebie nie żalił mi się na lagi.." - zaraz po tym jak pare postów wyżej Wujekstaszek123 pisał "Ja mam lagi podczas tworzenia itemków.". Latające statki i armaty? Faktycznie, wrzucenie jednego czy dwóch pluginów więcej to powód do zachwytu nad serwerem. Nie mam racji? No stary to pojechałeś teraz... Albo nie rozumiesz czym jest indywidualna ocena albo bezczelnie sugerujesz, że tak naprawdę Twój serwer mi się podoba ale sam o tym nie wiem hehe.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

To samo mogę powiedzieć o twoim serwerze co powstaje, oprócz jakichś pociągów które po zniszczeniu przez byle kogo torów i tak nie będą mogły jeździć nic więcej nie zaoferujesz,

Serwer Transarctica oparty jest na modach dodających mnóstwo nowych rzeczy i zamieniających Minecrafta w zupełnie inną grę. Przede wszystkim dodaje możliwość budowania pociągów, łączenia przeróżnych wagonów, daje kilkanaście rodzajów torów, zwrotnic i sygnalizatorów. Oprócz tego udostępnia graczom oryginalny system broni strzeleckiej i zupełnie nowy poziom rozgrywki, opierający się na wrogim środowisku i temperaturze otoczenia. Wszyskich, którzy chcą się przekonać, że nie jest prawdą Twoje twierdzenie zapraszam do wątku serwera Transarctica aby przekonali się czy masz racje czy tylko z braku argumentów atakujesz mój serwer.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Serwer jest niezły ale po prezentacji spodziewałem się czegoś lepszego :D

Może za krótko grałem, jutro pogram parę godzin i postaram się lepiej ocenić serwer ;)

49yxrs.png

Opublikowano

Pograj, oceń. ^^

no nie wierze -.- 3-4 h roboty dla Aztekow i dupaaa -.- "this ship its too big" -.- no ktoś se robi żarty -.-

Usuń trochę bloków. Statek musi być "idealny". :D

Opublikowano

@up

Jakie kontrargumenty? Przecież Ty nawet prawdy nie piszesz. Przykład "nikt oprócz Ciebie nie żalił mi się na lagi.." - zaraz po tym jak pare postów wyżej Wujekstaszek123 pisał "Ja mam lagi podczas tworzenia itemków.". Latające statki i armaty? Faktycznie, wrzucenie jednego czy dwóch pluginów więcej to powód do zachwytu nad serwerem. Nie mam racji? No stary to pojechałeś teraz... Albo nie rozumiesz czym jest indywidualna ocena albo bezczelnie sugerujesz, że tak naprawdę Twój serwer mi się podoba ale sam o tym nie wiem hehe.

Racja, nie zauważyłem wujkastasza, tylko że go nie cofa jak niby Ciebie tylko ma lagi podczas craftowania itemów a to jest związane ze spigotem i nawet na najlepszej maszynie może się to stać.

Nie nie masz racji co do wrzucania pluginów, kolejny raz pokazujesz bezsens swojej oceny, można powiedzieć to o każdym serwerze, wrzucą pluginy i nic poza tym nie oferują?

Mówiłeś że serwer poza mapą ściągniętą z neta (ogromną, piękną mapą naszego globu) nic nie oferuje, no i tu się mylisz, oferujemy dobre community na enjin (chyba jako pierwszy), pluginy na armaty, statki które nie spotkasz na innym polskim serwerze! Itd. bo trochę tego jest. I to jest powód do zachwytu, nie wiem jaki jest twój wymarzony serwer ale skoro dla Ciebie wrzucone pluginy to nic to ty chyba w minecraft nie grasz...

Oceniasz budowle na podstawie zapewne jednego miasta, odpowiadasz głupoty że ja jako twórca serwera nie mogę ich normalnie ocenić...oj ale dziwne że innym też się podobają i jeszcze nie widziałem żeby ktoś je hejtował.

Serwer Transarctica oparty jest na modach dodających mnóstwo nowych rzeczy i zamieniających Minecrafta w zupełnie inną grę. Przede wszystkim dodaje możliwość budowania pociągów, łączenia przeróżnych wagonów, daje kilkanaście rodzajów torów, zwrotnic i sygnalizatorów. Oprócz tego udostępnia graczom oryginalny system broni strzeleckiej i zupełnie nowy poziom rozgrywki, opierający się na wrogim środowisku i temperaturze otoczenia. Wszyskich, którzy chcą się przekonać, że nie jest prawdą Twoje twierdzenie zapraszam do wątku serwera Transarctica aby przekonali się czy masz racje czy tylko z braku argumentów atakujesz mój serwer.

"na modach" ojejku wrzuciłeś mod i to powód do zachwytu? Idąc twoim tokiem myślenia tak i nic poza tym nie oferujesz. Widzisz już bezsens swojego myślenia?

Chłopaki, nie kłóćcie się. Jeśli jest jakaś sprzeczka, to wyjaśnijcie sobie na PW.

W temacie proszę się nie kłócić. :)

Nie da rady, rozpoczął tu swoje bezpodstawne sianie opinii i propagandę, muszę dbać o imię serwera,

Serwer jest niezły ale po prezentacji spodziewałem się czegoś lepszego :D

Może za krótko grałem, jutro pogram parę godzin i postaram się lepiej ocenić serwer ;)

To co jest w prezentacji jest i na serwerze, to wy sobie za bardzo wyobrażacie a później narzekacie.

Tak jest i tutaj tak jest z innymi grami.

Opublikowano

No niestety, nic poza Statkami na Wodzie oraz Sterowcami dla Vipów nie jest mi nowe. Mogę ocenić serwer 4/10. Miasta są Brzydkie, jak wspomniał Poncjusz. w Chinach Ludzie budują na Swoich 6 Działkach Lepianki z Dirta, a do tego Jest Wiele bugów związanych z Statkami, czy chociażby z ''Systemem złodziejskim''.

Chciałem Także dodać, iż Mody typu Kajsks (Nie wiem czy jest jeszcze, ale w poprzednich postach było pisane iż został moderatorem) nie powinni być wgl. Modami. Cały czas Tylko płaczą bo go zabili itd. w Niektórych miastach można otwierać skrzynie gdzie się żywnie podoba, a na dodatek Władcy miast to Totalne Nieogary.

Opublikowano

Levy. Nie wiesz, to się nie wypowiadaj. Włdca Chin jest garnięty najbardziej ze wszystkich. Nawet bardziej niż ja. Co do miast, to Wasze indywidualne opinie na ich temat. Gracze budują jak potrafią. A otwieranie skrzyń w maistach zależy od ustwień władców.

Opublikowano

@Up

Pisząc o władcach, nie miałem na myśli Władcy Chin. Mówię o Oposie, którego niedawnko Okradziono bądź Mirarurze, którego ja okradłem. Gracze budują jak potrafią? Trzeba niszczyć Lepianki z Dirtu. Takie budowle źle świadczą o Serwerze, Mieście i władcy. Co do skrzyń, masz Rację, ale to że Władcy nie Zabezpieczają nic, mówi nam o tym iż nie ogarniają.

Opublikowano

No nareszcie ludzie realne zaczęli oceniać ten serwer.

Proszę was jedyne dla czego warto zagrać na tym serwerze jest Demors (tak najlepszy kumpel^^)

Wracając ,co to wgl jest za serwer ,cztery nacje ,które nie mają nic wspólnego,połączenie z 5 epok ...statki kosmiczne i pływające ...no serious?

Nie wyróżniacie się niczym poza piękną mapą ,skopiowaną z internetu oraz pluginami ,które nie do końca dobrze dobraliście i skonfigurowaliście

Tak poncjusz ma w 100% rację a wy piszecie ,że jego serwer będzie gorszy czy tak dalej.Grałem zarówno na avernusie i belisarze i naprawdę są to świetne serwery ,ale np.ekonomia na avernusie za bardzo mnie nie pociąga ,natomiast jak wystartuje nowa odsłona belisara to wiem gdzie będę no-laifił.

Oprócz tego szykuje się kilka epickich i to naprawdę epickich serwer:np.gotcraft-idelanie odwzorowany świat czy meumcraft-prawdziwe rpg.I one mają naprawdę autorskie pluginy i mapy!

To tyle ode mnie.

Ps.Overland the best!!!

Opublikowano

No nareszcie ludzie realne zaczęli oceniać ten serwer.

Proszę was jedyne dla czego warto zagrać na tym serwerze jest Demors (tak najlepszy kumpel^^)

Wracając ,co to wgl jest za serwer ,cztery nacje ,które nie mają nic wspólnego,połączenie z 5 epok ...statki kosmiczne i pływające ...no serious?

Nie wyróżniacie się niczym poza piękną mapą ,skopiowaną z internetu oraz pluginami ,które nie do końca dobrze dobraliście i skonfigurowaliście

Tak poncjusz ma w 100% rację a wy piszecie ,że jego serwer będzie gorszy czy tak dalej.Grałem zarówno na avernusie i belisarze i naprawdę są to świetne serwery ,ale np.ekonomia na avernusie za bardzo mnie nie pociąga ,natomiast jak wystartuje nowa odsłona belisara to wiem gdzie będę no-laifił.

Oprócz tego szykuje się kilka epickich i to naprawdę epickich serwer:np.gotcraft-idelanie odwzorowany świat czy meumcraft-prawdziwe rpg.I one mają naprawdę autorskie pluginy i mapy!

To tyle ode mnie.

Ps.Overland the best!!!

No ta opinia mi bardziej do gustu przypadła niż Poncjusza, więcej prawdy napisane niż kłamstw.

Co do połączenia epok to na początku pisze wyraźnie że jest to alternatywna historia ziemi, więc mogę zrobić co chcę praktycznie.

I nie powiedziałem nigdzie że serwer poncjusza jest gorszy, pokazałem mu tylko jak jego bezsensownym tokiem myślenia można oceniać inne serwery a za przykład wydawał mi się najodpowiedniejszy jego własny.

Dlatego proszę assasyn czytaj wyraźniej i pisz mniej chaotycznie.

Co do szykowania się tych epickich serwerów...zapowiedź to jedno, rozgrywka to drugie...

Opublikowano

Przyznam ci rację co do wszystkiego ,ale nie mogę pogodzić się z tymi epokami ,no poprostu mój mózg tego nie akceptuję :)

Ja jednak życzę ci powodzenia z serwerem ,bo naprawdę jak mówiłem wcześniej ma potencjał.

Na twoim miejscu zaczął bym od zdegradowaniu oposa ,bo sam widzisz ile osób o tym piszę :)

Opublikowano

HaHa ten server to ściema jest wgl. niedobudowany...wszystko jest zbugowane i nie wiadomo co tam ma sie robić... takie miasta sie robi w 30min...Mogli by sie postarać już nie wspomne o pluginach byłem ciekawy jakie są i napisałem /pl i tam był o to taki plugin: FakePlayersOnline i oczywiście pisało na TAB i przed wejściem na server ze jest 96 osób a naprawde było 6...i to i tak od razu wyszli więc z takim serwerem to ja podziekuje ;)

Osobiście nie polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...