Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Dracos

Join

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja to byłbym nawet za taką opcję, że zmianki np z Metinów tam po 5 sztuk , + 55 po 10 a 80+ po 15. Oraz usunięcie wartości 100/200 hp itd a zostawienie: 500,1000.1500.2000hp. :-). Fajne by to było bo zmianki byłyby choć troszkę w cenie. Można by ankietę dodać. :)

W ile wbije mniej więcej 80/90 poziom?. Albo chociaż na nową mapę?. Red las jest do expienia ,czy tylko na metiny?. W av2 trudno bez buffa? Ulepszacze ciężko się dropi? :) Co z koniem bojowym?.

Masz w prezce opisane zdobywanie konia bojowego, więc zapraszam do lektury.

Reklama w sygnie.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja to byłbym nawet za taką opcję, że zmianki np z Metinów tam po 5 sztuk , + 55 po 10 a 80+ po 15. Oraz usunięcie wartości 100/200 hp itd a zostawienie: 500,1000.1500.2000hp. :-). Fajne by to było bo zmianki byłyby choć troszkę w cenie. Można by ankietę dodać. :)

Masz w prezce opisane zdobywanie konia bojowego, więc zapraszam do lektury.

Ja myślę, że jak na medium to nie powinno być zmianek w dropie, tylko tak jak jest, u NPC. Nie każdemu się do godzi, ale to nie ma być hard ;d

photo-5jp_nweqxnp.jpg

Goodbye MÖ10, We miss u! :-(

Opublikowano

Ja myślę, że jak na medium to nie powinno być zmianek w dropie, tylko tak jak jest, u NPC. Nie każdemu się do godzi, ale to nie ma być hard ;d

No tak ale wiesz nawet uzbieranie tych 200 zmianek przy dropie po 15 czy nawet 20 z Metina to nie jest jakieś wyzwanie. ;).

Ale to jak mówię, można by dodać ankietę i zobaczyć co ludzie sądzą.

Reklama w sygnie.

Opublikowano

W ile wbije mniej więcej 80/90 poziom?. Albo chociaż na nową mapę?. Red las jest do expienia ,czy tylko na metiny?. W av2 trudno bez buffa? Ulepszacze ciężko się dropi? :) Co z koniem bojowym?.

1. Nie wiem ile czasu poswiecasz na gre

2. Na nowa sie dostaniesz na 35 lvlu jezeli chodzi o exp

3. Jak ktos chce expic czemuby nie

4. trudno

5. zalezy

6. Medale czytamy co 3h

Opublikowano

W końcu serwer, na który można było czekać wieczność, taka ilość graczy nie była widziana od ravi i balmory. Na pewno zachęcają vlogi od administracji. Powodzenia ;)

Kat pierwszy raz muszę tobie przyznać rację z tego co tu się kroi/szykuje można stwierdzić, że serwer będzie ruszał na mega pompie ; ) Oby nim się udało osiągnąć cel tzn 3k ludzi ! Moim zdaniem jest to całkiem możliwe na chwilę obecną już serwer wypromowany ; d

Obstawiamy ile ludzi będzie na starcie ? 3500 luda + reklama małysza i vlogi laminero oraz reklama pojedyńczych graczy, którzy będą kręcili Let's Playe / GamePlaye / Informacyjne itp...

Pozdrawiam będę też kręcił z serwera, chcesz się dowiadywać o filmikach mojego wykonania ? Zasubskrybuj kanał // Dzięki z góry.

xxxx

P.S Zalajkuj posta jeżeli myślisz o tylu ludziach na serwerze ; )

Dzięki z góry ... Za like ; )

1377861838-U1005955.png

Opublikowano

Kat pierwszy raz muszę tobie przyznać rację z tego co tu się kroi/szykuje można stwierdzić, że serwer będzie ruszał na mega pompie ; ) Oby nim się udało osiągnąć cel tzn 3k ludzi ! Moim zdaniem jest to całkiem możliwe na chwilę obecną już serwer wypromowany ; d

Obstawiamy ile ludzi będzie na starcie ? 3500 luda + reklama małysza i vlogi laminero oraz reklama pojedyńczych graczy, którzy będą kręcili Let's Playe / GamePlaye / Informacyjne itp...

Pozdrawiam będę też kręcił z serwera, chcesz się dowiadywać o filmikach mojego wykonania ? Zasubskrybuj kanał // Dzięki z góry.

https://www.youtube.com/user/OrginMen9

Po starcie bedzie reklama 2 kont jeden ma 50k subów drugi cos kolo tego ;p

Opublikowano

Po starcie bedzie reklama 2 kont jeden ma 50k subów drugi cos kolo tego ;p

Jeżeli chcecie po 800osób dać na każde " CH " To wbije się tylko 3200 osób myślę, że będzie trzeba zwiększać ilość slotów ; ) Przy takich youtuberach będą się pchali na serwer stroną,clientem,ts3 i wszędzie full ; d Good Joob To Boys

1377861838-U1005955.png

Opublikowano

To że youtuber ma 50k subów nie oznacza że tyle osób go ogląda... Większość "żuli" suby i taka jest prawda... Co dziwne osoba która głównie zajmuje się metinem ma 50k subów, a osoba która nagrywa z fajnych gier po 10-15... ugh.. Poza tym sam chciałbym by grało dużo osób, ale nie przesadzajmy ^^ Nie od razu wejdzie 6k ludzi ^^

Zbieram like ;x

Opublikowano

To że youtuber ma 50k subów nie oznacza że tyle osób go ogląda... Większość "żuli" suby i taka jest prawda... Co dziwne osoba która głównie zajmuje się metinem ma 50k subów, a osoba która nagrywa z fajnych gier po 10-15... ugh.. Poza tym sam chciałbym by grało dużo osób, ale nie przesadzajmy ^^ Nie od razu wejdzie 6k ludzi ^^

Osoby które prosisz nawet o suby nie dadzą jeżeli coś się nim nie spodoba, ale mogli sobie te suby nabijać po przez specjalne stronki ...

Ale nikt nie mówił tutaj o 6k ludzi jak na razie wystarczyło by te 3k ludzi na dobry początek B)

A powiem tobie 3k ludzi jest całkiem wykonalne patrz ile dni do startu, a ile już wyświetleń oraz ludzi w prezentacji ...

1377861838-U1005955.png

Opublikowano

Jeżeli chcecie po 800osób dać na każde " CH " To wbije się tylko 3200 osób myślę, że będzie trzeba zwiększać ilość slotów ; ) Przy takich youtuberach będą się pchali na serwer stroną,clientem,ts3 i wszędzie full ; d Good Joob To Boys

Tak,50k subków z czego 35k to martwe subskrybcje.

Btw 3200 slotów lekko starczy,nie przesadzajmy ale w tych czasach raczej już nikt nie dogodzi graczom metina,może w innej kadencji.

1377985352-U1006379.png

//Bez reklam ts. Dektored.

Opublikowano

tapeta_by_OgarnijSie.png

Tutaj taka tapeta na 1440x900 by OgarnijSie - amatorska bo amatorska, ale mi się podoba, dziś jeszcze Anty doda filmik promocyjny :p

tutaj link - http://wrzucaj.net/aT5

@AntyWarn

W ile mniej więcej wbije od 50 do 75lv'a ? bez IS.

sygna.png

Opublikowano

Administrator w jednym ze swoich odcinków odpowiedział na moje pytanie, w ile czasu wbiję 75lvl, jeżeli będę grała około +/- 4H dziennie. Odpowiedź padła, około 2 tygodni, więc zrobiłam średnie obliczenia.

4(godziny)*14(dni)=56(godzin)

56(godzin)*60(minut)=3360(minut)

3360(minut)/75(lvl)=44,8(minut za 1lvl)

Prawdę mówiąc, są to tylko obliczenia i nie jest to w praktyce, lecz można zauważyć, że exp będzie leciał bardzo wolno, ponieważ 30lvl powinno się wbić w max 2 godziny. Poniższe obliczenia pokażą Wam średnią powyżej 30lvl.

56(godzin)-2(godziny)=54(godziny)

54(godziny)*60(min)=3240(minut)

75(lvl)-30(lvl)=45(lvl)

3240(min)/45(lvl)= 72(minuty za 1lvl)

Projekt serwera jest bardzo fajny, lecz exp mi nie przypadł do gustu. Wbije, aby przekonać się, czy serwer jest warty polecenia.

37143810364250485063.png

Opublikowano

Administrator w jednym ze swoich odcinków odpowiedział na moje pytanie, w ile czasu wbiję 75lvl, jeżeli będę grała około +/- 4H dziennie. Odpowiedź padła, około 2 tygodni, więc zrobiłam średnie obliczenia.

Prawdę mówiąc, są to tylko obliczenia i nie jest to w praktyce, lecz można zauważyć, że exp będzie leciał bardzo wolno, ponieważ 30lvl powinno się wbić w max 2 godziny. Poniższe obliczenia pokażą Wam średnią powyżej 30lvl.

75(lvl)-30(lvl)=45(lvl)

Projekt serwera jest bardzo fajny, lecz exp mi nie przypadł do gustu. Wbije, aby przekonać się, czy serwer jest warty polecenia.

Warto zwrócić uwage,że w metinie na każdym poziomie jest zmienna ilość wymaganego doświadczenia (tak jak zrobią administratorzy) zazwyczaj jest wieksza ta ilość dla coraz to większych lvl więc twoje obliczenia są błędne.

1377985352-U1006379.png

//Bez reklam ts. Dektored.

Opublikowano

Warto zwrócić uwage,że w metinie na każdym poziomie jest zmienna ilość wymaganego doświadczenia (tak jak zrobią administratorzy) zazwyczaj jest wieksza ta ilość dla coraz to większych lvl więc twoje obliczenia są błędne.

Dlatego są to średnie obliczenia, jeżeli bym miała więcej informacji.. typu ilość dostawanego doświadczenia itp, to można się pobawić i policzyć.

37143810364250485063.png

Opublikowano

Dlatego są to średnie obliczenia, jeżeli bym miała więcej informacji.. typu ilość dostawanego doświadczenia itp, to można się pobawić i policzyć.

Jest spora roznica bo np u nas na 1lvl potrzeba 100 expa a nie 300 :) itd

a exp ma byc stworzony tak zebym nie widzial 140lvli po tygodniu... sensu by to nie mialo :)

mysle ze max lvle beda po 3-4tygodniach (TU LICZE ZE LUDZIE SPIA/PRACUJA/CHODZA DO SZKOLY!)

co do mojej informacji ze 75lvli to 2tyg sa bledne i mowione na szybkiego, do 75lv exp leci szybko mysle, ze bez hackow w 1 tygodniu servera beda juz ludzie z takimi lvlami biegac ale skille i eq zacofane pewnie...

dajac 2tyg na 75 mialem na mysli ze osoba sobie spokojnie expi powoli robi biologa robi skille dropi wystawia sklepy dalej dropi expi itd.... :)

Opublikowano

75(lvl)-30(lvl)=45(lvl)

A ile trwało wbijanie lvl na globalu? 3 lata ? :P Twoim tokiem myślenia jeśli ktoś by grał 20h dziennie :

3(lata) X 365(dni) = 1095(dni)

1095(dni) X 20(godzin) = 21900(godzin)

21900(godzin) : 99(lvl) = 221 godzin na 1 lvl...

Nie przypominam sobie bym tyle expił wbijając z 1 lvl na 2 .. Poza tym wyliczenia są gdyby ktoś grał 20h dziennie ( powodzenia )... I mieli czas na robienie bonów itd... Nie wiem czy z 80 lvl na 81 ktoś expił 221 godzin.. 221 godzin to jakieś 9 dni...

Zbieram like ;x

Opublikowano

Mam pytanie czy będzie tęczowy kamień np mamy aure g1 robi nam na p ?

A idź wybij sobie to z głowy! Kamień Duchowy ma mieć wartość.

Reklama w sygnie.

Opublikowano

Ktore z broni to wachlarze, a ktore dzwony? :D

ZR_o79.gif

Opublikowano

Przeglądając forum od dłuższego czasu nie było serwera który by miał takie zainteresowanie i tyle nowości.

Ale dużo nowości równa się dużo problemów.Oby wasz serwer miał je jak najmniej.Nie można w tej chwili powiedzieć że administracja jest bardzo dobra itp. bo przechwalić można ich.Wszystko wyjdzie w praniu jakimi ludźmi są, teraz to można tylko przypuszczać.

Ale życzę aby serwer utrzymał się w jak najlepszym porządku i jak najdłużej.

Może zawitam jak znajdę troche czasu.

Opublikowano

Dalej się zastanawiam czy będzie tak piętnie jak jest przedstawione na zapowiedzi ?

Administracja jest aktywna 24/7 starają się odpisują na PW oraz na posty w temacie pomiędzy nagrywają vlogi "Good Boys" !.

I jeszcze jedno coś mi wydaje się, że jesteście zbyt pewni swoich zabezpieczeń, ponieważ z tego co wiem to się nie da zabezpieczyć w 100% przed atakami DDoS ...

Dodam od siebie, że będzie wiecej map niż jest w zapowiedzi np.

Moze sie ona pojawić.
g2o1qs.jpg

Oczywiście wszystkich zapraszam na serwer, będę tam ja(ŁEJCZER) w team(tak musiałem przyszpanować).

Dobrze dobrze oby tobie się bardziej nudziło ; ) Tym lepsze mapki wychodzą twojego wykonania czekamy na kolejne sety New Mapeczek ; )

1377861838-U1005955.png

Opublikowano

@nowy update teamu
teamopis.png

Dalej się zastanawiam czy będzie tak piętnie jak jest przedstawione na zapowiedzi ?

Administracja jest aktywna 24/7 starają się odpisują na PW oraz na posty w temacie pomiędzy nagrywają vlogi "Good Boys" !.

I jeszcze jedno coś mi wydaje się, że jesteście zbyt pewni swoich zabezpieczeń, ponieważ z tego co wiem to się nie da zabezpieczyć w 100% przed atakami DDoS ...

Dobrze dobrze oby tobie się bardziej nudziło ; ) Tym lepsze mapki wychodzą twojego wykonania czekamy na kolejne sety New Mapeczek ; )

Żyjemy w 21 wieku i da się przed nimi zabezpieczyć w 150%. od DDoS'ów bardziej marti nas liczba graczy, żebyście grali bez lagów serwera. Nie mam pojęcia czy serwer utrzyma +3k ludzi bezproblemowo. Patrząc na nasze obliczenia mulił dopiero przy 10k osób w m1. nie nie mielismy tyle osób onlline mamt zrobiony program do obciażeń game.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...