Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Algoria.pl

Sensual

Algoria - Wieża Demonów  

1 265 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste? za wprowadzeniem Prywatnego DT?

• Tak!
      1141
    • Nie..
      124

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proste pytanie, znajdź mi administrację która będzie dokładać pieniądze do serwera, żebyś Ty tylko mógł pograć nie wydając na IS?

Wymień mi chociaż dwie, dobrze?

Uwierz mi, że już po pierwszym miesiącu będzie ich stać na wykupienie maszyny na co najmniej pół roku.

Niecały rok temu kiedy to średnio znacznie mniej wydawało się na IS niż teraz, z serwera na którym grało ok. 500 osób byłem w stanie stworzyć jeszcze kilkanaście innych. Jedyne co może przyczynić się do upadku serwera to konkurencja bądź zwyczajne lenistwo administracji, jak już wspomniałem wcześniej już po pierwszym miesiącu będzie ich stać na co najmniej półroczne utrzymanie maszyny(biorąc pod uwagę to, że część pieniędzy trafi do ich prywatnych kieszeni).

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie zwraca się wam? hahaha, nie zartujcie. to po co to robicie, z pasji? głupie pierdolenie. wiadomo, że się zarobi tylko na dobrym projekcie.

@up AincradOnline - dajmy na to, że na serwerze na starcie jest 1,5k+ typa, większość wydała te 20zł, oblicz sobie zyski, a później koszt maszyny. Maszyny są coraz tańsze; )

124124214_nwxnqwq.png

Opublikowano

Niestety wątpię aby ten serwer stał na maszynie o której Wy myślicie czyli jakaś popierdółka za 500-700zł.

Obstawiam bardziej miesięczny koszt 1000-1500zł.

Mówicie, że się zwróci po 1 miesiącu ale pomyśleliście o opłacie pracy za te miesiące w których tworzyli projekt? Pewnie nie.

Tayxkat, proszę Cię abyś się nie wypowiadał na temat dedyków oraz serwerów od strony technicznej ponieważ nigdy prywatnego serwera nie miałeś i nie wiesz jak to jest.

(Nie hamachi i vps się nie liczą bo to nie to samo.)

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

Nie zwraca się wam? hahaha, nie zartujcie. to po co to robicie, z pasji? głupie pierdolenie. wiadomo, że się zarobi tylko na dobrym projekcie.

@up AincradOnline - dajmy na to, że na serwerze na starcie jest 1,5k+ typa, większość wydała te 20zł, oblicz sobie zyski, a później koszt maszyny. Maszyny są coraz tańsze; )

Na serwerach na których pełniłem posadę admina były osoby, które ładowały nawet po 400/500zł w Item Shop. Także wystarczy jedna taka osoba, aby opłacić maszynę.
Opublikowano

Niestety wątpię aby ten serwer stał na maszynie o której Wy myślicie czyli jakaś popierdółka za 500-700zł.

Obstawiam bardziej miesięczny koszt 1000-1500zł.

Mówicie, że się zwróci po 1 miesiącu ale pomyśleliście o opłacie pracy za te miesiące w których tworzyli projekt? Pewnie nie.

Tayxkat, proszę Cię abyś się nie wypowiadał na temat dedyków oraz serwerów od strony technicznej ponieważ nigdy prywatnego serwera nie miałeś i nie wiesz jak to jest.

(Nie hamachi i vps się nie liczą bo to nie to samo.)

Kains, Ty w ogóle nie powinieneś głosu tutaj zabierać, bo zawinąłeś internes po Nexanity, a teraz stawiasz kolejne gówno. Tak, czy siak wszystkie screeny wstawię. Ale na to przyjdzie jeszcze czas. Jak wchodziłeś do nas na ts'a i prosiłeś nas o rooty i locale, żebyśmy Ci wypakowali i dawali pliki, pamiętasz? *;

@up, wiadomo. sam miałem w gildii człowieka, który wydawał po2-3tys. na serwer (potwierdzone), kto bogatemu zabroni? Przecież serwery robi się tylko po to, żeby zarabiać hajs, nic więcej.

124124214_nwxnqwq.png

Opublikowano

Na serwerach na których pełniłem posadę admina były osoby, które ładowały nawet po 400/500zł w Item Shop. Także wystarczy jedna taka osoba, aby opłacić maszynę.

Gracz wyda 500zl w IS, okej.

Odejmij VAT, podatek oraz prowizję.

Zostaje 125zł, gdzie takiego taniego dedyka z dobrymi parametrami spotkasz? Dasz linka?

@Tayxkat, niestety nie jestem Kains, jak chcesz z nim porozmawiać to pisz do niego.

Opublikowano

Zostaje 125zł, gdzie takiego taniego dedyka z dobrymi parametrami spotkasz? Dasz linka?

@Tayxkat, niestety nie jestem Kains, jak chcesz z nim porozmawiać to pisz do niego.

Dobra skończ te swoje teorie dzieciaku. Fubu wypierdalał 40patoli za miecha więc nie pierdol głupot.

Opublikowano

Dobra skończ te swoje teorie dzieciaku. Fubu wypierdalał 40patoli za miecha więc nie pierdol głupot.

Nie wiesz ile wydał, możesz tylko spekulować.

Tylko On zna prawdę więc nie wypowiadaj się na ten temat.

Opublikowano

Mentor też pewnie się myli, że jesteś Kains, co :/ Przypomnę Ci, że byłeś z nim w teamie, a on jako jedyny tylko mi prawdę napisał, a ty jesteś szuja, która patrzy tylko jak zarobić, żeby się nie narobić - typowy polaczek.

Algoria sama w sobie jest w porządku, szkoda tylko, że taka opinia wychodzi i może być trudniej o graczy, powodzenia. :)

124124214_nwxnqwq.png

Opublikowano

I właśnie w tym tkwi sęk, że jeśli ktoś dokonuje zakupu poprzez przelew to niemalże całe wydane pieniądze trafiają w ręce administracji.
Opublikowano

Mentor też pewnie się myli, że jesteś Kains, co :/ Przypomnę Ci, że byłeś z nim w teamie, a on jako jedyny tylko mi prawdę napisał, a ty jesteś szuja, która patrzy tylko jak zarobić, żeby się nie narobić - typowy polaczek.

Algoria sama w sobie jest w porządku, szkoda tylko, że taka opinia wychodzi i może być trudniej o graczy, powodzenia. :)

Niestety nigdy nie byłem w team z Mentorem. Skończ te swoje teorie spiskowe.

Start pod szyldem Rhinox Technologies nie oznacza Nexanity. Rozumiem, że niektórzy są ograniczeni ale bez przesady bo to już podchodzi pod zwykły troll.

Administracja Algorii pewnie wiedziała, że tak będzie po Balantii a jednak zdecydowała się wyjść wam na przeciw więc coś o tym świadczy.

Niestety większość z was nigdy tego nie zrozumie a szkoda.

@UP: Podatek też się płaci od przelewów.

Opublikowano

Panowie, piszemy tylko posty dot. prezentacji/zapowiedzi serwera, nie odbiegajcie od tematu i nie skaczcie sobie do gardeł.

Opublikowano

Panowie, piszemy tylko posty dot. prezentacji/zapowiedzi serwera, nie odbiegajcie od tematu i nie skaczcie sobie do gardeł.

Nie wiem czy przeglądałeś posty ale moim zdaniem jednak tego nie robiłeś.

Dyskusja jest na temat serwera z zapowiedzi więc w czym problem?

Opublikowano

Przecież widzę, że dyskutujecie nt. zarobków, maszyny, fubu i nexanity aka kains i ty i mentor i kat.

Jeśli chcecie sobie porozmawiać piszcie sobie na PW i wyjaśniajcie ile fubu patoli zarabia, jaką ma maszyne i ile kosztują maszyny w tych czasach.

eot.

Opublikowano

@UP: Podatek też się płaci od przelewów.

Wiem, jednak nie jest on tak wysoki jak przy płatności poprzez sms.

Kwestia czy administrację będzie stać na utrzymanie serwera nie jest odskocznią od tematu :P

Choć muszę przyznać, że niektóre wypowiedzi nie mają najmniejszego sensu :)

Opublikowano

Cemu nie moge sie zarejestrwac ? Ponawiam pytanie ze Str. 43 !!!!!

Beta testy zakończone także z rejestracją możesz się wstrzymać do oficjalnego startu ;)

Opublikowano

Poda ktoś link do Clienta, ale nie od nich ze strony ? Te Mega mi się zacina przy prawie 90% i stoi. Z góry dzięki !

tojesttor.png

Opublikowano

Zamknij się cieciu. Powinni cie wyjebać stąd bo tylko dajesz warny nie znając nawet regulaminu. Peace.

Opublikowano

Poda ktoś link do Clienta, ale nie od nich ze strony ? Te Mega mi się zacina przy prawie 90% i stoi. Z góry dzięki !

http://patches.algoria.pl/Algoria.zip ja aktualnie pobieram ten za pomocą programu IDM i leci bardzo przyzwoicie :)

Napisze ktoś jak to jest z magicznymi metalami?:> w zapowiedzi nie widać ich ;] nie chce mi sie czytać all stron czy było coś na ten temat :)

GoLGis

:)

GoLGis

Opublikowano

Serwer świetnie się prezentuje i chyba zawitam tylko muszę się zastanowić kim zagrać ale najbardziej odciąga mnie od serwera ten system kostiumów i petów. Nie mam zamiaru ładować w IS a bez tego nie zdobędę kostiumu z bonami... To będę miał mniej hp i absu na miecze etc. od ISowców :/

@a kiedy start tak wgl. i czy ten klient co podał up jest dobry bo tak bez skanu itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...