Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]Turion.pl

ziomeklbk

Czy Zagrasz na Serwie?  

429 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Zagrasz na serwerze Turion.pl?

• Tak Zagram.
      377
    • Nie Zagram.
      52
  2. 2. Chcecie 6-7 do Expa?

• Tak.
      295
    • Nie.
      134
  3. 3. Czy chcecie ?eby bony wchodzi?y max ?

• Tak.
      186
    • Nie.
      43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dawajcie 6-7 bonu, to psuje tylko rozgrywkę..

A co do samego serwera zagram. Administracja jest spoko i ogarnięta ^^

• Odpowiedzi 319
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To dajcie 6/7 ale bez wartosci ataku zeby nie bylo bonusow dla bodego wp itp, dajcie potwory + hp tylko i to bardzo pomoze.

Bo niechce potem expic szamanem bijac moba 20 minut.

Opublikowano

Ale do ankiety może wejsć każdy,nawet ten kto nei bedzie grał an servie i oddać głos ;0 a tutaj piszą ludzie z których wiekszosc beda grac na servie i nie chca tego gówna.

1370794519-U152587.png

Opublikowano

Jezeli ten serwer bedzie cos jak The*** lecz lepszy w kilku aspektach a zwlaszcza od strony lagow i ZWLASZCZA administracji to bedzie to tak jak pisze w zapowiedzi- ''serwer marzen''. ;)

Pozdro i po tym co tutaj przeczytalem, widze ze sie staracie takze trzymam kciuki i zycze powodzenia!

Opublikowano

Ale do ankiety może wejsć każdy,nawet ten kto nei bedzie grał an servie i oddać głos ;0 a tutaj piszą ludzie z których wiekszosc beda grac na servie i nie chca tego gówna.

W połowie się zgodze,sam osobiście jako sponsor jestem przeciw 6/7 bonowi,nawet gdyby był tylko hp/potwory,bo po prostu psuje to troszke rozgrywke,chociażby pvp już bd używane 6/7 zeby miec te hp,a każdy wolalbym w pvp same 1-5 b :)

Osobiście jeszcze przedyskutujemy całym teamem i pomyślimy nad całą sprawa,a ankieta dalej trwa..:)

Opublikowano

W połowie się zgodze,sam osobiście jako sponsor jestem przeciw 6/7 bonowi,nawet gdyby był tylko hp/potwory,bo po prostu psuje to troszke rozgrywke,chociażby pvp już bd używane 6/7 zeby miec te hp,a każdy wolalbym w pvp same 1-5 b :)

Osobiście jeszcze przedyskutujemy całym teamem i pomyślimy nad całą sprawa,a ankieta dalej trwa.. :)

przetestujcie najpierw czy np. ninja dagger ze srednim eq bez 6/7 będzie ogarniał na tych nowych mapkach. balans musi byc, nie mozna tak sobie dodać czy usunąć 6/7 bo to zmienia cały aspekt rozgrywki.

Jeżeli zdecydujecie usunąć 6/7 to zmniejszcie hp i dmg wszystkich moobów, inaczej będzie się dało grać tylko wp/bodym -,-

@down Theris powoli upada, jezeli do jutra nie zoptymalizują maszyny (od 2 dni są lagi w chuj, sam wlasnie skonczylem gre) to z 200 osób przyjdzie na ten serw :]

sygna.png

Start piątek 28.06.2013 Zapraszamy!

http://www.mpcforum....aczy-do-graczy/

Opublikowano

Wydaje mi sie ze bony jako 6-7 sa przez wielu graczy mylne zle kojarzone, gdyz zdaniem niektorych osob psuja gre, jednak uwazam ze mozna dogodzic wiekszosci rezygnujac np z bonow typu silny przeciwko woj,szman,sura i zostawic tylko :

silny na potwory
int,vit.sila,zr

mana tutaj wypadlo mi z glowy bo standardowo niektorych z tych bonow nie ma w 6-7 wiec wymagalo by to zmian.

hp

szansa na omdlenie,spowolnienie

regen hp,regen many

kryt,penetra.
Tak zeby, wygladaly fajnie i byly porzadane w grze ale, jakos zdrowo to wygladalo chodzi tu o % albo ilosc ptk ktore dodaja tak zeby bylo to dopasowane odpowiednio. Chociaz jesli to bedzie taki mega hard to troche moze psuc gre tak wiec zdobycie 6-7 powinno wymagac poswiecen.

Oczywiscie to tylko moje zdanie poprostu jestm zwolennikiem wiekszej zawartosci gry.

A co do samego pvp to tez roznie bywa ja osobiscie lubie jak pvp nie konczy sie na 1 skilu i mozna troche powalczyc. Chociaz z drugie strony fajnie jak jest taka mozliwosc ze gracze ktorzy dluzej czy tez umiejetniej graja mogli miec ta opcje ze sciagaja kogos na skila tylko zeby nie bylo takiego kurestwa ze ja sobie gram miesiac a tu po 3 dniach wchodzi koles i mnie tnie jak chce.

słaby jestem w te miecze...

Opublikowano

Zróbcie żeby roski miały tylko maksymalną wartość. widzę że dropią z skrzynek po 10, więc jeżeli będą zwykłe wartości to po otwarciu kilkudziesieciu skrzynek bedziemy mieli po kilka stacków każdej rosy z inną wartością -,- czyli totalny syf w eq

I skąd bronie na 75 ?? tylko rip czy może metki na nowych mapkach ?? albo może ulepszanie z broni na 30lvl jakimis trudnymi do zdobycia ulepkami ?? Bardzo wygodne bo ktoś sobie wybonuje zajebistego fms'a na początku i nie bedzie musial potem truty od nowa bonować. Może zrobicie też system ulepszeń z broni 75 do expa, np na 125 i 175lvl bo nikt nie lubi expić w epikach do pvp bez śr.
Wg mnie zajebiście urozmaici to grę, tak samo jak te biżu do expa ulepszane z eq na 1lvl które ktoś wcześniej proponował, na zadnym innym serwie nie ma czegos takiego

sygna.png

Start piątek 28.06.2013 Zapraszamy!

http://www.mpcforum....aczy-do-graczy/

Opublikowano

Zróbcie żeby roski miały tylko maksymalną wartość. widzę że dropią z skrzynek po 10, więc jeżeli będą zwykłe wartości to po otwarciu kilkudziesieciu skrzynek bedziemy mieli po kilka stacków każdej rosy z inną wartością -,- czyli totalny syf w eq

Z szkat Olimpijskich od razu maksymalne wartosci dropią :)

Opublikowano

Co do samych skrzynek nie wiem jak jest dalej bo mialem mozliwosc pogrania tylko chwile na serwerze, jednak mozna bylo by to podzielic na kila rodzajow skrzyn. Ludzie uwielbaiaj dropienie czegos np opcja typu ze ktos sobie idzie np na polane bic potworki nie po to zeby tylko expic ale zeby cos pofarmic np skrzynki, lub tez farmienie metinow to jest to.

...jakos tak zebral mi sie na wypisanie tego co bylo ciekawe i mi sie spodobalo na niezliczonych serwerach ktore zwiedzilem.

I jescze jedna wazna rzecz zwiazana z petami nie powinny byc losowe spowoduje to tylko fale ludzi ktora bedzie tworzyla i usuwala postacie zeby trafic swojego ulubionego peta :)

słaby jestem w te miecze...

Opublikowano

Jest rozwiazanie problemu 6/7 znaczy problemu z bonem na potwory :P

>> Dodac bon na potwory(wbudowany) do broni 75lv (ew. tez 30lv).

>> Dodac bon na potwory do bizu (kolce -ebo,krysztalowe,z bialego zlota | Branzy-Krysztalowa(ta z reg PZ) | Buty-Ognistego P. | Naszyjnik-Amytestowy(ten z reg PZ) ) a owe bizu dodac do dropu z metinow 70lv+ :P

I ci co nie chce 6/7 i ci co chca do expa beda chyba takim rozwiazaniem zadowoleni :D

Przemyslcie to :);D

PS. Oczywiscie dodajcie jakies normalne % na potwory najlepiej 10% to wtedy z bizu bedzie 40%+bron z %+KD w broni = +/- 70% wiec powinno starczyc a jak nie styka to dodac ulepszenie tego bizu na inne z jeszcze wiekszym % na potwory ;D

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Mam kilka pytan dotyczacych serwera i bylbym wdzieczny jezeli ktos by odpowiedzial.

1. W zapowiedzi pisze ze ulepszacze sa tylko potrzebne na epiki. Czy to oznacza ze nawet nie bedzie potrzeba ulepszaczy na +/7/8/9 do tych epikow? Oraz jaka jest szansa na ulepszenie?

2. Skad wziasc peta? I czy dodaje jakies bonusy, etc.? Oraz jak zdobywac mu lv?

// Widze ze daja bonusy ale dalej chcialbym wiedziec jak to wszystkie dziala. Czy bonusy sie zwiekszaja itd.

3. Czy naprawde beda tylko perly jako ulepszacze czy cos jeszcze? Bo jezeli tylko perly to chyba bedzie dosc latwo ulepszac skoro leca one z tych szkat/metkow i bossow. No chyba ze bedzie ich potrzeba po x200 czy cos. ;P

// Widze ze z bossow dropi pelno jakis ulepkow(?) takze prosilbym o odpowiedz zwlaszcza na to pytanie. :)

4. Czy bedzie mozna ulepszac z Kd+3 na +4? Jezeli tak to co bedzie trzeba dac i ile % na pomyslne?

5. Pisze ze zwoj powrotu um bedzie usuniety. Czyli profesje bedzie mozna zmieniac tylko do 30lv?

6. Co to jest ta szkata/ksiega na poczatek gry?

7. Olimpijska szkata- Jak bedzie z jej dropem? Ile % szans na dropa? Oraz czy bedzie mozliwe dropienie tych szkat na np. 100lv na psach? (mam nadzieje ze nie)

8. Czy daloby sie zmienic ulepszanie butow z ptaka na feniksa? Bo kto tak naprawde uzywa tych ptaka jak feniksa daja blok ciosu? Chyba nikt.^^

9. Od ktorego lvla oraz jak dzialaja dungeony? Jakie nagrody? Czy dostaje sie jedna, ew. kilka lepszych na koniec czy poprostu co nam dropnie podczas dungeona?

10. Widze ze mapy maja ogranicznik lvla. Czy daloby sie cos zrobic zeby np. dalo sie buffa teleportowac poprzez pierscien malzenstwa na taka mapke pomimo tego ogranicznika? (czy jak to tam sie nazywa :P)

11. Kostiumy tylko IS czy jak? Daja jakies bonusy czy tylko wyglad?

12. Co bedzie w IS?^^ Mam nadzieje ze nie ulepki/bronie...

13. Czy bedzie mozna sms'y z Anglii wysylac na IS? :P

Co do 6/7 to mi to nie robi czy bedzie czy nie do expa ale moglo by mimo wszystko nie byc bo jak widac sa juz te obrony, ataki smoka, rosy, dlonie kryta/szycia jak i wklady a wedlug mnie to juz wystarczajaco ulatwi expa. ;)

Wiem ze duzo pytan ale bylbym BARDZO wdzieczny jezeli ktos z administracji by mi odpisal poniewaz nie mialem szansy grac na serwie (a szkoda ;().

Opublikowano

Nie polecam serwera , Admini to są dzieci i tylę.

Jeszcze Jedno ten serwer padnie ponieważ True- Sponsor powiedział jak gadałem z Teamem całym , że serwer jest z OVH Kupiony za 250 zł i oni chcą z taką maszyną startować więc napewno się utrzymacię. A MÓWILI WAM ŻE Z HOSTEAM GÓWNO PRAWDA Z OVH ZA 250 ZŁ.

Proszę moda o zamknięcie prezentacji ponieważ znajduję się tam moja grafika , którą zrobiłem lecz autor nie usunął , wywali mnie z TEAMU ponieważ ich wkurzałem spamem pozdro dla administracji udanego startu i skasujcie moją grafikę z zapowiedźi..

Odradzam tutaj gry 1 Ddos i maszyna pada + utrzyma 100 osób i 150+ lagi.. Bye.

Opublikowano

Jeszcze Jedno ten serwer padnie ponieważ True- Sponsor
powiedział jak gadałem z Teamem całym , że serwer jest z OVH Kupiony za
250 zł i oni chcą z taką maszyną startować więc napewno się utrzymacię.
A MÓWILI WAM ŻE Z HOSTEAM GÓWNO PRAWDA Z OVH ZA 250 ZŁ.

Proszę moda o zamknięcie
prezentacji ponieważ znajduję się tam moja grafika , którą zrobiłem lecz
autor nie usunął , wywali mnie z TEAMU ponieważ ich wkurzałem spamem
pozdro dla administracji udanego startu i skasujcie moją grafikę z
zapowiedźi..

Opublikowano

Co do samych skrzynek nie wiem jak jest dalej bo mialem mozliwosc pogrania tylko chwile na serwerze, jednak mozna bylo by to podzielic na kila rodzajow skrzyn. Ludzie uwielbaiaj dropienie czegos np opcja typu ze ktos sobie idzie np na polane bic potworki nie po to zeby tylko expic ale zeby cos pofarmic np skrzynki, lub tez farmienie metinow to jest to.

...jakos tak zebral mi sie na wypisanie tego co bylo ciekawe i mi sie spodobalo na niezliczonych serwerach ktore zwiedzilem.

I jescze jedna wazna rzecz zwiazana z petami nie powinny byc losowe spowoduje to tylko fale ludzi ktora bedzie tworzyla i usuwala postacie zeby trafic swojego ulubionego peta :)

Na start nie będzie żadnego peta więc spokojnie,zabaw takich nie znajdziecie :)

Mam kilka pytan dotyczacych serwera i bylbym wdzieczny jezeli ktos by odpowiedzial.

1. W zapowiedzi pisze ze ulepszacze sa tylko potrzebne na epiki. Czy to oznacza ze nawet nie bedzie potrzeba ulepszaczy na +/7/8/9 do tych epikow? Oraz jaka jest szansa na ulepszenie?

2. Skad wziasc peta? I czy dodaje jakies bonusy, etc.? Oraz jak zdobywac mu lv?

// Widze ze daja bonusy ale dalej chcialbym wiedziec jak to wszystkie dziala. Czy bonusy sie zwiekszaja itd.

3. Czy naprawde beda tylko perly jako ulepszacze czy cos jeszcze? Bo jezeli tylko perly to chyba bedzie dosc latwo ulepszac skoro leca one z tych szkat/metkow i bossow. No chyba ze bedzie ich potrzeba po x200 czy cos. ;P

// Widze ze z bossow dropi pelno jakis ulepkow(?) takze prosilbym o odpowiedz zwlaszcza na to pytanie. :)

4. Czy bedzie mozna ulepszac z Kd+3 na +4? Jezeli tak to co bedzie trzeba dac i ile % na pomyslne?

5. Pisze ze zwoj powrotu um bedzie usuniety. Czyli profesje bedzie mozna zmieniac tylko do 30lv?

6. Co to jest ta szkata/ksiega na poczatek gry?

7. Olimpijska szkata- Jak bedzie z jej dropem? Ile % szans na dropa? Oraz czy bedzie mozliwe dropienie tych szkat na np. 100lv na psach? (mam nadzieje ze nie)

8. Czy daloby sie zmienic ulepszanie butow z ptaka na feniksa? Bo kto tak naprawde uzywa tych ptaka jak feniksa daja blok ciosu? Chyba nikt.^^

9. Od ktorego lvla oraz jak dzialaja dungeony? Jakie nagrody? Czy dostaje sie jedna, ew. kilka lepszych na koniec czy poprostu co nam dropnie podczas dungeona?

10. Widze ze mapy maja ogranicznik lvla. Czy daloby sie cos zrobic zeby np. dalo sie buffa teleportowac poprzez pierscien malzenstwa na taka mapke pomimo tego ogranicznika? (czy jak to tam sie nazywa :P)

11. Kostiumy tylko IS czy jak? Daja jakies bonusy czy tylko wyglad?

12. Co bedzie w IS?^^ Mam nadzieje ze nie ulepki/bronie...

13. Czy bedzie mozna sms'y z Anglii wysylac na IS? :P

Co do 6/7 to mi to nie robi czy bedzie czy nie do expa ale moglo by mimo wszystko nie byc bo jak widac sa juz te obrony, ataki smoka, rosy, dlonie kryta/szycia jak i wklady a wedlug mnie to juz wystarczajaco ulatwi expa. ;)

Wiem ze duzo pytan ale bylbym BARDZO wdzieczny jezeli ktos z administracji by mi odpisal poniewaz nie mialem szansy grac na serwie (a szkoda ;().

1.Do ulepszania od +0 do +9 bd potrzeba tylko hajsu,a zeby zrobić kolejną rzecz potrzeba właśnie tych ulepszaczy :)

2.Planujemy aby pety znajdowaly się w IS oraz w nagrodach za eventy/OX...

3.Prócz pereł będą sie znajdować się także inne ulepszacze i tu był błąd napisany w prezentacji...:)

4.KD nie da sie ulepszać.Zdobędziemy od razu gotowe +4 z szkat blasku dropiące z mobków :)

5.Tak,ew.zwój powrotu bd znajdować się w IS albo kompletnie z niego zrezygnujemy...

6.Szkatułka ucznia-Możemy ją otwierać od 1 do 90lv i otrzymujemy z niej ciekawe rzeczy o których dowiecie się grając :)

7.Drop Olimpijskiej szkaty z tego co pamiętam jest 1% albo 1.5% z mobka,aczkolwiek reki se uciąć nie dam bo nie pamiętam...

8.Wejdź na ts3 i zaproponuj to Chilusiowi głównemu administratorowi serwera,on to rozpatrzy :)

9.Katakumby-100lv,Komnata Królowej-szczerze powiem,nie pamietam ale chyba od 100,BossRun od 120lv,i komnata smoka od 80lv...DROP-to co z bossa/metka ;)

10.Niestety ale aż tak nie możemy ułatwić życia,trzeba expić buffka ^ ^

11.Kostiumy mamy w planach wstawić w IS i ew.eventy/OX,na razie dają tylko wygląd,aczkolwiek planujemy coś do nich dodać (bon..)

12.Broni na pewno nie znajdziemy w IS co mogę z miejsca zagwarantować.Ulepszacze-Te główne myśle znajdą sie...

13.Powiem szczerze że nie mam pojęcia.Płatności bd obsługiwal dotpay lub homepay,dlatego tego już musiałbym się dowiedzieć...

Huhu rozpisałem sie :)

Opublikowano

Proszę moda o zamknięcie

zapowiedźi..

Opublikowano

Proszę moda o zamknięcie

zapowiedźi..

Opowiem krótko i na temat,bo los tego człeka jest przesądzony i tak,i myśli że coś tu jeszcze zdziała głupim gadaniem :)

Na wstępie kolego a wlasciwie chłopcze,chciałem cie poinformować iż zanim wyleciałeś z teamu mówileś "super serwer,tetniłeś energią pomysłami itd. jednakże w praktyce NIC NIEROBIŁEŚ a wrecz kradłeś"...Wczoraj wbiła do nas Pani na TS3 i poinformowała nas że ukradliśmy grafike,cały Team w wzdumienie bo kochany Silver robił ją więc jak to kradziona-a tak to :) Okazało się po krótkiej rozmowie iż Silver ukradł cały szablon itp. i wciskał nam kity że sam ją zrobił,i jeszcze chamsko wypędzając nas z rozmowy z włascicielka grafiki,abyśmy się o niczym nie dowiedzieli-BEZ SKUTKU :)

Gdy cały Team postanowił iż zostaniesz usunięty z Administracji Serwera,po tym przy okazji że rozwaliłeś całego TS3 zwalając wine na [GA]Kara którego nawet przy komputerze nie było,nagle Silverek zaczął pisać ludziom iż serwer padnie,siedzi na maszynie za 250zł itd.tak jak teraz :)

Silverku,skoro powiadasz że pierwszy lepszy DDoS nas położy,zobaczymy na starcie.Lagi?Upadnie?-Przekonamy się,ale jeszcze się rozczarujesz wciskając ten KIT ludziom z MPC i Serwera,z resztą oni cie już znają ,i znali przed nami :)

Pozdrawiam

[HA]True ;)

@EDIT

Widzicie jaki desperat?^ ^ Wstawia ten sam post po 15 razy myślac że ktoś mu uwierzy,biedaczek :)

@Down

Grafika zostanie póki co taka jaka jest i tyle w tym temacie,bo dyskusja z Tb dalsza nie ma żadnego sensu,ew.odezwij się na PW pogadamy na jakimś TS3 ;)A co z ciebie za ziółko większość ludzi wie,więc nawet szkoda słów...:)

Wmawiaj sb dalej że serwer bd mieli z OVH,z resztą przekonamy się na starcie i tyle :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

WALĘ TO , TO USUŃ TĄ GRAFIKĘ BO JĄ ZROBIŁEM ZRÓBCIE WŁASNĄ WTEDY , PROSZĘ DO JUTRA O USUNIĘCIE TEGO OKEJ?

I Z TAKĄ MASZYNA DO TEGO OVH NAJGORSZA SERWEROWNIA NIE MACIE SZANS SIĘ WYBIĆ , ORAZ PRZETRWAĆ ATAKÓW INNYCH SERWERÓW.

CZEKAM DO JUTRA NA USUNIĘCIE NAPISÓW GRAFICZNYCH ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...