Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Revolution Engine 8.3

kamil10krul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorry ale mi sie zdaje, ze wyslanie falszywych wiadomosci do serwera jest nie mozliwe. nie da sie oszukac metin2 w ten sposob. to tylko wizualizacja, ale moze sie myle. pozdro

• Odpowiedzi 275
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
@UP

Pojebie jak cos ci niepasi kurwa to wypierdalaj z tego forum ja pierdole dzieci to jest FORUM O HAKACH

A z metinem sie nic niestanie kurwa nieda sie tak o byle jakims hackiem rozwalic calego metina

Sorry za wyklinanie ale mnie juz takie dzieci wkurwiaja

Jeśli myślisz że zrobienie z np mnisiej +0 stal +9 i wystawienie jej w sklepie jest ,,jakimś tak hackiem" to jesteś naprawdę jebnięty, co krok będą stalki=mnisie, kk=strzała i wiele innych rzeczy, więc się zastanów zanim coś napiszesz.

6a988de14ac30.jpg

Opublikowano

A mi się wydaje że to /\ jest duble post

ze wyslanie falszywych wiadomosci do serwera jest nie mozliwe

To jest tak jak SQL Injection, polega ono na tym że "wstrzykuje" sie do klienta fałszywą wartość kody po czy mklient wysyła do server wiadomość że "takie coś jest/istnieje/miało miejsce"

Opublikowano

SooNyX

Takie coś da się zrobić : > Tylko jest trudnawe do zrobienia i nie za pomocą RE (chyba że jest on aż tak inteligentny ale wątpie) lub trzeba jakoś klienta przerobić : >

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Może i jest ale jak Ci się uda coś zrobić w nim to napisze to na kominie <.<

Tu chodzi o wysyłanie błędnych danych do serwera a nie tylko przerabianie wizualne procesu ;/

Tu chodzi o ingerowanie w połączenie z serwerem...

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

No niewiem, niewiem... a moze jednak się da? To manipulowanie pamięciom gry, wiec raczej jest to osiągalne, ale raczej bezposrednio nie. Tutaj by trzeba bylo zastosowac wskazniki w Delphi przy pisaniu programu i moze by cos bylo, ale to juz wyzsza jazda... Moge takie cos napisac ale mi to troche zajmie, wiec raczej anuluje pomysl. Pozdro dla MPC Forum.

Opublikowano

3x UP

Pliki .dll z tego co mi wiadomo mogą ingerować w 'błędne wysyłanie danych' więc może coś w c++ ale nie wiadomo za bardzo co :x

2x UP

Racja :> On tylko wymusza na procesie pokazanie się danego czegoś na danym miejscu nie wysyłając o tym informacji do serwera.

UP

Nawet i w c++ da się zrobić błędne wysyłanie danych : > Wystarczy znać co potrzeba itp ;f Może się tym jutro zajmę.

Pozdro ;x

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano
UP

Nawet i w c++ da się zrobić błędne wysyłanie danych : > Wystarczy znać co potrzeba itp ;f Może się tym jutro zajmę.

no raczej... Jak w delphi to na c pp takze no nie? xD pozdro

Opublikowano

A więc tak jeżeli chodzi o pliki .dll

Nie było by bardzo trudno z przechwyceniem tego co (jak to kolega pięknie powiedział) "chcemy osiągnąć"

wystarczyłoby znaleźć jakiegoś dobrego sniffera i przechwytywać każdy pakiet który nasz komputer wywoła podczas handlowania

potem napisać do tego plik .dll

i podczas handlu odpalić go. i mamy gotowe

albo gdy 2 osoba akceptuje handel i przechwycić tylko tą informacje i będziemy wiedzieć do czego mamy teraz "dążyć"

PS:

Racja :> On tylko wymusza na procesie pokazanie się danego czegoś na danym miejscu nie wysyłając o tym informacji do serwera.

I to mnie zaintrygowało

A dokładnie ".. One nie wysyłają informacji do serwera.."

Ale nad tym to muszę jeszcze sporo pomyśleć

Opublikowano

CE i RE to to samo - przecierz program do przechwytywania adresów to program do przechwytywania adresów... Niema to znaczenia czy użyjemy CE czy Re (tak mi się wydaję)

Opublikowano

CE i RE to to samo - przecierz program do przechwytywania adresów to program do przechwytywania adresów... Niema to znaczenia czy użyjemy CE czy Re (tak mi się wydaję)

To w takim razie po co powstałby RE skoro to to samo co CE??Coś musieli w nim zmieniać raczej...to chyba logiczne...;P

Opublikowano

Up^^ Heh... No ale co tam jest zmienionego??? W sumie nic, a grupa paru osób upiera się, że da się nim stworzyć item (ServerSide). Ja sądzę,

że to jest możliwe, ale w najbliższym czasie nie uda się nam tego bliżej osiągnąć. Mi raz się udało, ale jak koleś mi napisał, że kupi tygre+9 (mnisią+1), którą wcześniej mu pokazałem

to się trochę zdziwiłem, a po tym trzask i Metin2 się wyłączył :/ Moje zdanie jest takie, że RE i CE to to samo. Pozdro.

Opublikowano

Najpierw musimy widzieć co zmieniać RE... bo narazie robiliśmy nowy przedmiot w jakimś miejscu a powinniśmy zmienić id przedmiotu będącego w eq ;]

Znawca
Opublikowano

z re da sie th zrobic ... juz kiedys pisałem męczyłem sie z 3 dni xDD zrobilem ze jak zaakceptowałem to druga osoba wszystko zabrala ;//

tumblr_mdlhpnMlgy1r5a70zo1_500.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...