Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Revolution Engine 8.3

kamil10krul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytania do tych którym to wychodzi:

1. Udaje wam się na obejściu czy na normalnie włączonym metinie?

2. Czy po włączeniu RE zmieniacie coś czy tylko wybieracie proces metina i postępujecie zgodnie z tymi puntami:

1.Szukamy w tym temacie id przedmiotu ktory mamy gdzies w eq

2.wpisujemy w RE z procesem Metin2client id naszego itemku np skora tygrysa 20031

3.Teraz przestawiamy item na inne pole oraz w RE wpisujemy Value 0

4.Znow dajemy item na tosamo miejsce i szukamy jego id

5.jak znajdziemy i jestesmy prawie pewni ze to ten (bedzie ich nawet 5 nic sie niestatnie jak zmienisz nieprawdziwy)

6.Zmieniamy Value z id itemku (w tym przypadku 20031) na id itemku ktory chcemy otrzymać (np. kawałek klejnotu 20021)

7.Dajemy Freez

8.Przesowamy item ktory byl wczesniej na inne pole aby go niestracic

9.Chodzimy troche klikamy itp kombinujemy i mamy prawdziwy k.k :)

3. To pytanie do wszystkich. Czy wam też przy włączaniu RE wyskakują błędy?

• Odpowiedzi 275
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wedlug mnie to to nigdy nie bedzie dzialac. na inteligentny rozum mozna wywnioskowac ze takie rzeczy jak eq czyli zbroje itp. przechowuje w pamieci serwer, poniewaz na ktorym komputerze bysmi nie weszli na metina mamy swoje eq dlatego wedlug mnie zmiany w pliku metin.bin czy tam metin.exe nic nie dadzą. W pewnym sensie my zobaczymy ze mamy stalke +9 ale serwer ma zapisane ze to mnisia i dla wszystkich w okolo bedzie to mnisia... ale moge sie mylic bo przeciez sie nie znam

jesli chcecie naprawde dostac stal+9 to zbierzcie ekipe i wlamcie sie na serw metina :D haha

Opublikowano

filmik na tym filmiku gościowi udaje się zrobić z mnisiej stal ale niestety jest to nagrane w słabej jakości i przez to prawie nic nie widać ;/

Tak tez umiem. Moge napisac jak ale to nic nie pomoze. Umiem zrobic tak jak na filmie, wytworzyc w ekwipunku item (Tak ze moge go przesuwać, ale nie sprzedac. Whandlu mam zolc, a handlujący widzi oryginalny item....

Opublikowano

Tak tez umiem. Moge napisac jak ale to nic nie pomoze. Umiem zrobic tak jak na filmie, wytworzyc w ekwipunku item (Tak ze moge go przesuwać, ale nie sprzedac. Whandlu mam zolc, a handlujący widzi oryginalny item....

tak jak ty to aj też umiem ale on założył tą zbroje!!a jak ja sobie zrobię to się nie da założyć!!

Opublikowano

tak jak ty to aj też umiem ale on założył tą zbroje!!a jak ja sobie zrobię to się nie da założyć!!

Umiem założyc...

Ubierasz mnicia, dajesz exact value, Id mnisiej, zdejmujesz ja, decrased value, ubierasz,exact value,,zdejmujesz,decrased value. Zmieniasz im wszystkim ID na stal +9, Freeze, ubierasz i masz stal +9...

Opublikowano

Co najmniej ja myślę, że to właśnie kłamstwo, że niby sprzedali to bzdura jeżeli oni by sprzedali to i my powinniśmy tak jak kolega wyżej pisał to jest okręt wizualny. Lecz nie zaprzeczam da się to zrobić bo Cycuch coś tam robił lecz za bardzo nie można mu ufać :P. Owszem da się zrobić tym TH kiedyś oglądałem to na Youtube ale filmiki zostały pokasowane i dupa.

A to co ten koleś robi to proste.

1.Odpalasz RE z lokalizacją w procesie metka.

2.Dajesz id zbroi w tym przypadku to mnisia - 11200

3.First Scan czy jakoś tak.

4.Zdejmujesz zbrój-kę.

5.Decreased value coś takiego bynajmniej coś na D.

6.Potem bierzesz wszystkie wyniki.

7.Zaznaczasz all w dodanych dajesz freeze zmieniasz w all value znów przypadek 11299 - stal również są takie id - boga = 11289 . zlota = 11279 i każda zbroja będzie spadać z id w dół

8.Zakładasz np broń nie zbroje bo się nie uda potem zbroje czasami wejdzie.

9.I be Happy stal +9 łał :P

10. Potem wchodzisz na mój profil i dajesz 5 hehe

Pozdro dla forum.

Dla niewiedzących na naszym forum jest strona z ID przedmiotów prosze.

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=65970

Opublikowano

No spox.

Niech mi ktoś teraz wytłumaczy jak to możliwe , dziś se gram w metka tak około godziny 11:00 Server Kirian, widzę sklep Nazwa "Aura 200k".Kupuje tą Aure zabiera mi 200k mam ją w eq a w sklepie ciągle ona jest w tym samym miejscu.Jak to możliwe ?

Opublikowano

A może on to zrobił tak , że na tobole miał aurę sklonował ja i pamiętacie ze jak się nie uda to ona zostaje i się nie da ruszyć. No i tak mu została 200k ustawił wcześniej i wystawił ;) Zaraz spróbuje tak zrobić ^

Opublikowano

Jest!!! Wreszcie się udało! Umiem sprzedawać mnisią +0 a inni myślą że to np. Smocza + np.4. Jeszcze pracuje na tym ale już chyba znam sekret :P jak sie naucze napisze tutka :) (teraz mam podniete bo selnołem mnisia + 0 za 500k bo inni mysleli ze to smocza +8 :P

Opublikowano

Możliwe, bo wczoraj sam byłem bliski przełomowego odkrycia;d A teraz czekam z niecierpliwością. Ciekawe czy sposób na zmiane w tobołku zadziała;d

Opublikowano

@UP

To nie poruszaj przedmiotami w eq tylko dodawaj itemy do tobolka, potem klikaj na nie lewym zeby odwolac poprzednia czynnosc :P. Trzeba probowac, jak przyjade z V2 to sprobuje ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...