Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shiro2 [DE]

Nersu

Shiro2  

578 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Again -  MPCforum gildia w chunjo  i jest juz nas kolo 20  ;p  Zapraszam   dalej  do wspólnej gry ;p 

Dodam jeszcze  troszke o petach  i wierzchowcach.   Pety i wierzchowce -  patrząc od lewej -> nazwa peta /  bonus peta /  skąd dropi 

Pets:
Rentierjunges-Siegel.png Rentierjunges-Siegel --> 60 Magischer Angriff --> (PvP-Tunier)
images-i79879bx1bpp.png Bambi-Siegel --> 5% TP 25%EXP (KEINE Chance auf EXP) --> (Weihnachts-Event)
Boney-Siegel.png Boney-Siegel --> 150 AW --> Halloween-Truhe (Halloween-Event)
Jadeph%C3%B6nix-Siegel.png Jadephönix-Siegel --> 1500 TP --> Yamachun (Flammenrun-Boss)
Feuerph%C3%B6nix-Siegel.png Feuerphönix-Siegel --> 500 TP --> Sechseckige Schatztruhe 
Eisph%C3%B6nix-Siegel.png Eisphönix-Siegel --> 20% TP absorb --> Eishexe
Baby-Azrael_%28gold%29.png Baby-Azrael (gold) --> 50% Monster (7Tage) --> Itemshop
Baby-Azrael.png Baby-Azrael -->25% Monster --> Itemshop/Fischerevent
images-i79882bdcey9.png Rufus-Siegel -->1000 TP --> Sensenmann/Blauer Tod
images-i79882bdcey9.png Rufus-Siegel (Schwarz) -->18 Dex & 10% Schaden --> herstellbar bei Huahn-So
images-i79882bdcey9.png Rufus-Siegel (Blau) -->18 Dex & 12% Schaden --> Blauer Ebenholzkasten [(Itemshop: Drachen-Coins (Lagerverwalter)]
images-i79882bdcey9.png Rufus-Siegel (Gold) -->18 Int & 12% Schaden --> Gelber Ebenholzkasten [(Itemshop: Drachen-Coins (Lagerverwalter)]
images-i79883b3miic.png Leonidas-Siegel -->100 AW --> Riesenspinnentruhe
images-i79883b3miic.png Leonidas-Siegel (Schwarz) -->18 Str & 10% Schaden --> herstellbar bei Huahn-So
images-i79883b3miic.png Leonidas-Siegel (Blau) -->18 Str & 12% Schaden --> Blauer Ebenholzkasten [(Itemshop: Drachen-Coins (Lagerverwalter)]
images-i79883b3miic.png Leonidas-Siegel (Gold) -->2500 TP & 15% Schaden --> Truhe der Könige (Itemshop)
images-i79880bvj3ut.png Khan-Siegel -->30% Chance auf Exp Bonus --> Truhe des Milon/der Athene
images-i79880bvj3ut.png Khan-Siegel (Schwarz) -->18 Int & 10% Schaden --> herstellbar bei Huahn-So
images-i79880bvj3ut.png Khan-Siegel (Blau) -->2500 TP & 15% Schaden --> Truhe des ewigen Winters (Itemshop)
images-i79880bvj3ut.png Khan-Siegel (Gold) -->2500 TP & 15% Schaden --> Truhe der Macht (Itemshop)
images-i79881btv2l6.png Porky-Siegel -->75 AW --> Truhe des Azrael
images-i79881btv2l6.png Porky-Siegel (Schwarz) -->1000TP & 10% Schaden --> herstellbar bei Huahn-So
images-i79881btv2l6.png Porky-Siegel (Blau) -->2500 TP & 15% Schaden --> Truhe des ewigen Winters (Itemshop)
images-i79881btv2l6.png Porky-Siegel (Gold) -->1000 TP & 12% Schaden --> Gelber Ebenholzkasten [(Itemshop: Drachen-Coins (Lagerverwalter)]
Leonidas-Siegel.png Knuud-Siegel (Eisbär) --15% Schaden & 1500 TP --> Itemshop / OX (Zeitlich begrenzt)
Leonidas-Siegel.png Bao Bao-Siegel (Panda) -->15% Schaden & 1500 TP --> Itemshop / OX (Zeitlich begrenzt)
Leonidas-Siegel.png Kleiner-Henker-Siegel (g) --> 35% Mob --> Itemshop
Leonidas-Siegel.png Kleiner-Henker-Siegel --> 25% Mob --> Itemshop
Sheldon-Siegel.png Sheldon-Siegel --> 15% Schden & 1500 TP --> Itemshop
Cooper-Siegel.png Cooper-Siegel --> 10% Schaden 25% Zauberspeed --> Zauber-Ei (Osterevent 2014)

Reittiere:
Dino-Siegel :
Jung: 100 AW120px-Junger_Dragor.png --> Erwachsen: 250 AW 120px-Wilder_Dragor.png --> Alt: 375 AW 120px-Tapferer_Dragor.png
Moa-Siegel :
Jung: 110 AW qh59.png --> Erwachsen: 260 AW f24x.png --> Alt: 385 AW a8fc.png
Schwarzes_Einhorn-Siegel.png Einhorn (rot) --> 375 AW --> Itemshop
Wei%C3%9Fes_Einhorn-Siegel.png Einhorn (blau) --> 375 AW --> Itemshop
52044.gif AW-Löwe --> Itemshop --> 350 AW
52044.gif DEF-Löwe --> Voteshop --> 350 DEF
71131.gif Rappen-Siegel --> Voteshop --> 350 AW
71131.gif Polarprädator-Siegel --> Itemshop --> 350 AW
71131.gif Panzerpanda --> SD3-Truhe --> 225 DEF
Kriegskeiler-Siegel.png Kriegskeiler --> 80er-Truhe --> 20% Stark gegen Monster
Zusatz-Quest:
22px-Junger_Mount_%28Siegel%29.png Löwe -->1000 TP
22px-Junger_Mount_%28Siegel%29.png Keiler -->100 Angriffswert
22px-Junger_Mount_%28Siegel%29.png Wolf -->100 Verteidigung

Opublikowano

I mnie akurat to się podoba, bo widać że serva nie olewają.. nei to co u nas.. co 2 na bocie siedzi..  ;p 

Mnie też , szkoda że na polskich privach tak o to nie dbają , tylko o to czy hajs sie zgadza... na żadnym polskim privie nie spotkalem sie z takim czyms jak vote coinsy :)

Opublikowano

Mnie też , szkoda że na polskich privach tak o to nie dbają , tylko o to czy hajs sie zgadza... na żadnym polskim privie nie spotkalem sie z takim czyms jak vote coinsy :)

To nie ma nic wspólnego, vote4coins na niemieckich jest po to, aby serwery szły w górę w rankingu niemieckich privów. U nas takiego rankingu nie ma, więc po co robić jakikolwiek vote4coins skoro to nic nie pomaga serwerowi, a graczom owszem? Tutaj to pomaga i promocji serwera i graczom. Trochę błędny tok myślenia.

Serwer już dawno był dość dobry, gdy jeszcze gildii MPCforum nie było ;p

PsychodeLLa

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Aktualnie pobieram. Mam pytanie, wspomoże ktoś jakoś?. Gtam w chunjo, okradli mnie nie mam nic. Był by ktoś miły i wspomógł jakims syfiastym eq z hp albo troszke kaski?

Opublikowano

sprzedajac  biale perly,  odlamki  z metkow,  dropic yang  w v2 na 55 lvl'u. 

Dzisiaj raty  100%  na wszystko   więc  dalej   zapraszam ;p 

Opublikowano

Ile są warte białe perły ? O jakich odłamkach mówisz i jaką cenę mają ?

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Mi białe perły schodzą po 35kk szt  dość szybko, ale wiadomo to jak wszystko jest zależne od zapotrzebowania ludzi.  Mówiłem o odłamkach energi  które dropią z metinów. Ich cena  jest różna ale minimalna no to tak jak ja np. selam  1 odłamek = 1kk .   Z metków lecą ich zwykle 3 a na metkach na mapie od 90 lvl leci po 6.   

Ludzie sprzedają  też tak że 200 odłamków = 300kk z tym że te shopy stoją im całe dnie, bo te odłamki są potrzebne do ulepszania  broni? i zbroi na 105 lvl. 

Opublikowano

oddane ;d

Mi białe perły schodzą po 35kk szt  dość szybko, ale wiadomo to jak wszystko jest zależne od zapotrzebowania ludzi.  Mówiłem o odłamkach energi  które dropią z metinów. Ich cena  jest różna ale minimalna no to tak jak ja np. selam  1 odłamek = 1kk .   Z metków lecą ich zwykle 3 a na metkach na mapie od 90 lvl leci po 6.   

Ludzie sprzedają  też tak że 200 odłamków = 300kk z tym że te shopy stoją im całe dnie, bo te odłamki są potrzebne do ulepszania  broni? i zbroi na 105 lvl. 

Pozdrów tam ziomków od psychodella, nie ma czasu na grę ;p

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Wymienie woja 90lv 4xP i m1(berek) biolog na konarach za wp z czarowanym i strachem na P lub za 200 egzo oraz 110 rad , lub 1kkk 

Opublikowano

Dużo gra Polaków? jaki poziom reprezentują? jak ze spotami? ludzie ksują metki itp czy nie? W ile da radę wbić fajny lvl i eq WPkiem żeby powojować na pvp? jak z bonami?

1367591241-U459639.png

Opublikowano

1.  Nie powiem Ci dokładnie ilu gra Polaków bo są tacy co grają w innym królestwie niż my i nie mają zamiaru dolączyć ;p U nas w gildi jest ponad 20. Czasem jest aktywnych w danym momencie wiecej, a czasem mniej z czym trzeba się liczyć, bo jakby nie było są wakacje i jakieś wyjazdy / spotkania na pewno się zdarzają ;p 

2.  Jeśli chodzi o reprezentacje Polaków w gildi, to dla mnie każdy jest spoko ;p każdy stara sie wzajemnie pomóc jak może ;p  Jeśli chodzi o Polaków z poza gildi, no to w sumie zdażyło się raz, że trafiłem na '' nieogara '' ale  jakoś się zbytnio tym nie przejąłem ;p  tak czy siak tacy ludzie do gildi wstępu nie mają ;p 

3.  Ze spotami jest bardzo dobrze, jeśli nie masz zamiaru expić na ch1 .. xD  Jest  8 kanałów więc spokojnie idzie sobie znaleźć kąt do dropienia / expienia ;p A Niemcy w odróżnieniu do Polaków nie ksują ani na expowiskach, ani na metkach.. A przynajmniej mi się ani razu nie zdażyła taka sytuacja. Zawsze logają sobie na inne ch.  A metków jest w piernika, że nie ma sensu ksuć, bo stoi jeden obok drugiego + jest szybki resp tych metków. 

4. Nie wiem co znaczy dla Cb fajny lvl ;p  JA  ciągle powtarzam tym co przychodzą do gildi, żeby się nie spieszyc z lvl'ami bo to nie ma sensu ;p Był u nas jeden ziomek co wbijał na szybkiego lvl, stanął na 80 nie mając skili nawet na G i  '' żal '', że nie ma co robić, nie ma jak zarabiać itd... no i skończył gre..   Ja proponuje zrobić tak, żeby sobie na spokojnie wbijać lvl, a wraz z lvl'em robić biologa.  Można się zatrzymać na 30 - 35 lvl'u i spokojnie nadropić sobie  egzo / rad  i też zarabiać jeśli nie na egzo / radach  to np. na odłamkach energii / blaskach / marmurach  ( sam skupuje dzikie sługi i pająki ).  Potem dobić sobie 55 lvl i zatrzymać się w v2 na dropieniu yangów + chodzić na metki na sohan / las.  W v2 w eq na yangi jakoś w 40 minut idzie wydropić 500kk więc jak na początek na małym lvl'u myślę że to całkiem spoko zarobek ;p 
Odnośnie pvp nie wypowiem się w ogóle, bo odkąd zacząłem gre cały czas ładuje wszystko w sure ale pod exp / drop.  Archerka czeka, aż kupie eq, ale nie spieszno mi do tego ;p Jeśli będę mieć postać, którą w moment bede zarabiać to wtedy będę sobie robił to na co mam ochote.. xD 

5.  Z bonami w sensie?  chodzi o maksy jak często wchodzą itp?  No to tutaj w sumie nie ma co się oszukiwać bo to nie server easy ( choć dla nas Polaków taki jest patrząc na nasze servery hard ;p choć ulepszanie i biolog na Shiro2 to totalny hard od razu mówie.. xD )  Czasem bony wejdą w moment, a czasem nie chcą wejść za chiny ;p  Jeśli ktoś ma kasy full, może się bawić w bonowanie, ale ja np. mimo że mogę nadropić kasy ile mi się podoba to wole zbierać na gotowce ;p 

Jak coś no to widzimy się  w gildi ;p Oczywiście chunjo i szukać  kogoś z gildi to doda ;p   także zapraszamY ;p 

Opublikowano

A ulepszacze potrzebne na jakieś niebiany czy hełmy 41 itp? czy dopiero na stalki i wyżej?

Nie śpieszyć się z lvlem, ok spoko. Mi to nawet odpowiada.

Tak więc na początku gdzie najlepiej dropić? idzie zarobić w m2 na metkach?

1367591241-U459639.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...