Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OSU! - Anime,Muzyka,Gra

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie chciałbym powiedzieć czym jest to tajemnicze coś, OSU jest to darmowa gra polegająca na odpowiednio szybkim klikaniu wyskakujących kółek oraz sliderów (dowiesz się w grze) do wyboru mamy 4 tryby:

• osu!  - tryb standardowy który polecam i o którym pisze
  • Taiko
  • CatchTheBeat
  • osu!mania

Co jest celem rozgrywki hmmm dotrwać do końca z jak najlepszym wynikiem, każde nasze skucie lub złe trafienie powoduje obniżenie pkt oraz % w powodzeniu mapy. Sama rozgrywka jest bardzo przyjemna przy odpowiedniej muzyce lub dobrej mapie z rytmem gra się świetnie. Ale to jeszcze nie wszystko, gra oferuje masę przeróżnych statystyk jak nasza celność, combo, pkt, max combo, ilość gier, ilość trafień itd. Jednak najważniejszymi statystykami są rangi jakie uzyskamy po każdej mapie a podzielone one są na: SS, S, A, B, C, D - nie wiem dokładnie co i ile trzeba na wszystkie rangi lecz wiem że:
100% mapy to SS a na S/A nie wolno się skuć. Miałem jeszcze wspomnieć że można tutaj uwaga nabijać LVL wooooow co prawda nic nam nie daje ale jest xD.

Przykładowe statystki z pro konta pro gracza czyli mnie:

1391963341-U275536.jpg

STRONA GŁÓWNA
chyba nie muszę tłumaczyć jak ściągnąć grę oraz zrobić konto bo to banalne

https://osu.ppy.sh/

FAQ (bez pytań xD)

1. Mapy ściągamy z zakładki Beatmaps na stronie, wystarczy je włączyć po ściągnięciu nie trzeba wyłączać osu
  2. Gra jest darmowa
  3. Waga gry to około 40mb + każda mapa od 1-20mb średnio 4-8mb
  4. Jest masa różnych gatunków i języków jeśli chodzi o mapy lecz głównie japońskie i angielskie
  5. Gra dzieli się na 5 poziomów trudności chociaż są też np 1,5 czy 3,5 itd na początek polecam jakieś 2-3 nie więce

Tutaj jeszcze:

Profesjonalna gra zawodowych graczy xD

http://www.youtube.com/watch?v=rlZ4wpkE9pU

NJxbd4x.png

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

sam gram i polecam grę !

Jak coś mój nick to empios dodawajcie do znajomych łączmy się !

1369851372-U355713.png

by Regman

Opublikowano
Opublikowano

Ja też sobie od jakiegos czasu pogrywam.

http://osu.ppy.sh/u/2266402
Możnaby się na jekieś empecowe granie ustawić, nie?

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano
Opublikowano

Ja też zagram ;_;

Już zainstalowane, zagram za ok. 20 minut.

Pytanie - ile jest map?

Mapy tworzone są przez graczy, więc nie ma limitu.

Last.fm

Opublikowano

Ja też zagram ;_;

Już zainstalowane, zagram za ok. 20 minut.

Pytanie - ile jest map?

Masaaaaaaaa jakbyś miał ściągać po kolei to by ci miejsca na dysku zabrakło xD

myślę czy by w jakiś dzień np w weekend wziąć jak najwięcej ludzi z mpc i pograć w sumie to już mamy 8 xD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ta gra wcale taka prosta nie jest, jak wydaje się ;d

Kiedyś w to grałam, ostatnio nie, ale gorąco ją polecam, można paluszki poćwiczyć i rękę, haha.

Poza tym, możesz znaleźć ciekawe piosenki. Sam możesz stworzyć mapkę. Świetna gra! :)

Opublikowano

Grałem sobie na poziomie "Slow", a te nutki leciały jak cholera... To jest na prawdę taka trudna gra czy mnie oszukali? -.-

Początki są zawsze trudne xD Pograsz trochę, to i skilla nabierzesz.

Last.fm

Opublikowano

No początki są ciężkie ale jak się wczuje później w jakąś muzke to można nawet SS robić xD aczkolwiek nie polecam na początek, na razie tylko się ucz na 1-3 gwiazdkach.

NJxbd4x.png

Opublikowano

A weźcie z tą grą, chwile grałam a tu nagle gdzieś 2 godziny uciekły o.O

Dość ciężko jest na początku, ale chyba daje jakoś radę...CHYBA.

W ogóle widzę tutaj sami znawcy więc mam pytanko, zassałam sobie cały album takiego tam zespołu i był to jeden wielki plik.

Wrzuciłam go standardowo tam gdzie ma być i jest niby ok, ale w grze nie mogę wybrać sobie piosenki z tego albumu tylko muszę zawsze całą płytę od nowa grać, nawet jak chcę ostatnią nutke...dziwne trochę? Może to trzeba odblokować sobie poszczególne piosenki? o.O

58815786.jpg

Opublikowano

Super gra się na ekranie dotykowym ;) Btw. Dla zainteresownaych jest też OsuMobile! na androidy :P

Opublikowano

A weźcie z tą grą, chwile grałam a tu nagle gdzieś 2 godziny uciekły o.O

Dość ciężko jest na początku, ale chyba daje jakoś radę...CHYBA.

W ogóle widzę tutaj sami znawcy więc mam pytanko, zassałam sobie cały album takiego tam zespołu i był to jeden wielki plik.

Wrzuciłam go standardowo tam gdzie ma być i jest niby ok, ale w grze nie mogę wybrać sobie piosenki z tego albumu tylko muszę zawsze całą płytę od nowa grać, nawet jak chcę ostatnią nutke...dziwne trochę? Może to trzeba odblokować sobie poszczególne piosenki? o.O

Jeśli cała płyta w jednym pliku to nic z tym nie zrobisz.

Super gra się na ekranie dotykowym ;) Btw. Dla zainteresownaych jest też OsuMobile! na androidy :P

A dokładniej osu!droid
https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.nsu.ccfit.zuev.osu

Last.fm

Opublikowano

A ja dzisiaj zacząłem i mam pewien problem. Chodzi o szybkość ściągania map ze strony Osu. Nie mam zbyt szybkiego transferu normalnie. Przeważnie jakieś 50-100 kb/s. Ale jak tutaj ściągam to nigdy nie mam wyżej niż 10 kb/s. Normalna mapa 2mb ściąga mi się 5 minut. Co mam zrobić ? Czasami też po ściągnięciu się piosenki okazuje się, że jej nie ma w ogóle na komputerze O,o.

@Edit

Piosenki się ściągają, ale gdy próbuję je wrzucić do OSU, wyskakuje mi błąd, że jest zepsuta, i automatycznie się usuwa.

Opublikowano
  • PIOSENEK nie wrzuca się do osu ściągasz i włączasz jak plik exe nigdzie tego się nie przenosi, nawet przy włączonej grze ona zaktualizuje tą piosenkę w parę sekund i doda.
  • Nie polecam ściągać paczek i nie tylko ja xD
  • Transer co prawda jest słabszy ale da rady jakoś uciągnąć czasem ściąga się wolno czasem szybciej nic na to nie poradzisz
  • Polecam grać w trybie ruszania myszką ale klikania "X" łatwiej się gra i nie trzeba nic ustawiać macie X zawsze jako lpm

JAK KTOŚ CHCE Z NAMI/MNĄ GRAĆ TO PISAĆ GG 24178264 dodam do konferencji

NJxbd4x.png

Opublikowano

Uruchamiam cały czas tak jak mówisz, tylko ująłeś to w innych słowach, próbuję nawet po kilka razy ściągać jedną mapę i nic. Jak na razie to tylko 2 udało mi się wgrać. To leży po stronie mojego komputera, czy może akurat te piosenki są zepsute ?

Opublikowano

W sumie to już chyba wiem dlaczego. Ściągałem mapy swoich ulubionych openingów z anime, one nie były zatwierdzone (?) czy coś takiego. Teraz ściągnąłem pierwszą z brzegu zatwierdzonych i działa. I jeszcze mam pytanie dotyczącej samej gry. Level się wbija zdobywając punkty ?

Opublikowano

Gra do najłatwiejszych nie należy, ale strasznie mi się tnie. W dalszym ciągu nie rozumiem jej do końca, mimo to polecam! :p

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Jak gracie na odpowiednim trybie czyli osu to wystarczy ogarnąć że kiedy otoczka przy kółku się zmniejsza to klikamy aby trafić w idealny moment tak samo przy sliderach tyle że przeciągamy do wyznaczonego miejsca i puszczamy i cała filozofia xD

Wszystkie problemy z mapkami czy zacinaniem są z strony waszego kompa w większości przypadkach

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...