Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ethana.eu [Dedyk] [Medium]

krzysio78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TheLasVegas denerwuje mnie podejście ludzi, że takie zachowanie jest dla nich ogólnie fajne. Graczom Metinów w ogóle nie zależy na szacunku. Robią co chcą, zero jakiegokolwiek ogarnięcia. Ten przykład doskonale pokazuje, jak nieinteligentnym człowiekiem można być. Słuchaj, co mógłbym zrobić z 40 lvl, kiedy gracz mający prawie 100 poziomów więcej próbuje komuś pomóc odbić spota? Co ciekawsze wcześniej ktoś na nim expił, wpadłem i poczekałem aż się zwolni. Gdy się zwolnił wcześniej już zaczął ksuć jakiś noobek z własnego królestwa. Później wpadł niski lvl twierdząc, że zaraz tu poexpi. No wszystko fajnie, szkoda, że cwaniak tylko z wsparciem pro koxa, który twierdzi, że odbicie spota przez 4x większy lvl jest w porządku. I teraz powiedz mi jak szanować graczy, którzy w taki sposób postępują. No fajnie, to tylko gra, ale graczom powinno czasem zależeć na tym, by było z kim grać. Takie zachowanie powoduje zniechęcenie ludzi do gry. Kto będzie grał na serwerze pełnym noobów i dzieci neo? Obecnie wolę znaleźć inny sensowny serwer, a jeśli nie znajdę to poszukam gry, w którą grają osoby o wyższej średniej wiekowej. Są takie gry i na szczęście taki serwer jak Ethana nie jest żadną konkurencją.

Może czas zmienić podejście do takich "pro koxów". Dla was to jest fajne i "normalne", dla mnie niezbyt...

Emeryt GM Draenor

Emeryt GM Kalimdor

Emeryt GM Draenor2

Emeryt Moderator Forum Astium

Emeryt Moderator Forum Death Note

• Odpowiedzi 975
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Myślę że serwera nie muszę polecać bo wiadomo że jest proo !!:DD

Hmm jedyna wada to np mapka od 100 lvl na jednym CH ciężko spota znaleść ...

Pozatym exp ,drop wszystko idealnie dopasowane :)

Zapraszam na serwer nowych ludzi naprawdę warto tu zagrać :)

Opublikowano

No serwer fajny , tylko dużo ludzi gra na Ninja hacku ... a jak wczoraj pisałem do 2 GMów to nawet nie raczyli wejść na metka bo im się nie chciało , na mapcę od 100 byłoby dobrze gdyby te mooby nie odpychały : /

GLELTm4.jpg

Opublikowano

TheLasVegas denerwuje mnie podejście ludzi, że takie zachowanie jest dla nich ogólnie fajne. Graczom Metinów w ogóle nie zależy na szacunku. Robią co chcą, zero jakiegokolwiek ogarnięcia. Ten przykład doskonale pokazuje, jak nieinteligentnym człowiekiem można być. Słuchaj, co mógłbym zrobić z 40 lvl, kiedy gracz mający prawie 100 poziomów więcej próbuje komuś pomóc odbić spota? Co ciekawsze wcześniej ktoś na nim expił, wpadłem i poczekałem aż się zwolni. Gdy się zwolnił wcześniej już zaczął ksuć jakiś noobek z własnego królestwa. Później wpadł niski lvl twierdząc, że zaraz tu poexpi. No wszystko fajnie, szkoda, że cwaniak tylko z wsparciem pro koxa, który twierdzi, że odbicie spota przez 4x większy lvl jest w porządku. I teraz powiedz mi jak szanować graczy, którzy w taki sposób postępują. No fajnie, to tylko gra, ale graczom powinno czasem zależeć na tym, by było z kim grać. Takie zachowanie powoduje zniechęcenie ludzi do gry. Kto będzie grał na serwerze pełnym noobów i dzieci neo? Obecnie wolę znaleźć inny sensowny serwer, a jeśli nie znajdę to poszukam gry, w którą grają osoby o wyższej średniej wiekowej. Są takie gry i na szczęście taki serwer jak Ethana nie jest żadną konkurencją.

Może czas zmienić podejście do takich "pro koxów". Dla was to jest fajne i "normalne", dla mnie niezbyt...

To jest gra polegająca na rywalizacji : ) Takie sytuacje, mimo tego, że są dosyć irytujące należą do normalności w Świecie gier tego typu. Wyzywanie od noobów i noesów to już dziecinada ; )

Opublikowano

To jest gra polegająca na rywalizacji : ) Takie sytuacje, mimo tego, że są dosyć irytujące należą do normalności w Świecie gier tego typu. Wyzywanie od noobów i noesów to już dziecinada ; )

To się nazywa rywalizacja? Proszę, nie rozśmieszaj mnie. Rywalizacja jest wtedy, kiedy uczciwie się dąży do celu a nie woła się kolegów bo samemu się nie daje rady. W sumie też zaczynam myśleć nad rezygnacją z gry bo to bezsensowne kiedy nawet expić się nie da. Ludzie tłoczą się na jednym spocie. Nawet jak znajdę sobie jeden wolny spot to zaraz wpada jakieś dziecko i pisze mi jeszcze "WON". Dostanie wpierdol to od razu woła kolegów i to jest rywalizacji jak biją mnie w 2 albo 3 jeszcze z duża przewagą lvl... Zastanów się. Bardzo ciekawe akcje odbywają się w nocy, kiedy np. niektórzy uważają że wszystkie spoty w av2 albo gdziekolwiek indziej są ich... Co prawda to prawda, spotkałam się z czymś takim nie na jednym serwie ale tutaj takie sytuację mają miejsce zbyt często aby można było się nacieszyć grą.

Opublikowano

To się nazywa rywalizacja? Proszę, nie rozśmieszaj mnie. Rywalizacja jest wtedy, kiedy uczciwie się dąży do celu a nie woła się kolegów bo samemu się nie daje rady. W sumie też zaczynam myśleć nad rezygnacją z gry bo to bezsensowne kiedy nawet expić się nie da. Ludzie tłoczą się na jednym spocie. Nawet jak znajdę sobie jeden wolny spot to zaraz wpada jakieś dziecko i pisze mi jeszcze "WON". Dostanie wpierdol to od razu woła kolegów i to jest rywalizacji jak biją mnie w 2 albo 3 jeszcze z duża przewagą lvl... Zastanów się. Bardzo ciekawe akcje odbywają się w nocy, kiedy np. niektórzy uważają że wszystkie spoty w av2 albo gdziekolwiek indziej są ich... Co prawda to prawda, spotkałam się z czymś takim nie na jednym serwie ale tutaj takie sytuację mają miejsce zbyt często aby można było się nacieszyć grą.

No i Aika dokładnie opisuje istotę problemu.

Naprawdę to pierwszy serwer na którym spotkałem się z tak niskim poziomem grających.

aray19 powiadasz, że ta gra polega na rywalizacji... Wymienie ci kilka innych gier, w których gracze szanują innych i ci nie będą ksuć, albo spytają za ile skończysz...

Twierdzisz, że nie wolno mi wyzywać od "neosów i noobów"? A co w tym wulgarnego? To jest prawdziwe stwierdzenie. Najbardziej rozwalił mnie fakt, że ten koleś, który zawołał kolegę do pomocy i to jeszcze żeby odbić spota, a koledze powiedział, że to JA MU KSUŁEM, miał 30 lat... Jeśli on w życiu tak bezczelnie kłamie znajomym, to mu szczerze współczuje...

Emeryt GM Draenor

Emeryt GM Kalimdor

Emeryt GM Draenor2

Emeryt Moderator Forum Astium

Emeryt Moderator Forum Death Note

Opublikowano

Widzicie Panowie, każdy ma swój pogląd na Świat. Gra jest dla wszystkich, więc można się spodziewać, że tak jest i tak zapewne będzie :) W grze jak w życiu "przetrwają najsilniejsi, lub Ci, którzy potrafią kombinować" ; )

Opublikowano

Jeśli mam być szczery to jest tak jak mówi kilka osób up.

Spotkałem się 2 czy 3 razy z chamstwem, ale prawda jest taka, że każdy siedzi na pierwszym spocie i się o niego każdy bije.

Jak już wam wpadną na spota, to ruszcie dupy bo i tak nic nie zdziałacie, i jedzcie dalej - gwarantuję, że spoty przy końcach są najlepsze.

Pozatym, uruchomione zostało wszystkie 5 ch na mapce od 100, o czym mało kto wie ;)

Buźka :*

Opublikowano

jeżeli nie ma się kolegów nawet w grze to polecam brać się za naukę tam expisz swoją wiedzę sam, nikt ci nie ksuje, zaliczając sprawdzian z przyry można porównać z questami ogólnie to pozazdrościć

Metin2: TheLasVegas / JOINTOWO

LOL: TheLasVegas 1800+ BAN

Opublikowano

jeżeli nie ma się kolegów nawet w grze to polecam brać się za naukę tam expisz swoją wiedzę sam, nikt ci nie ksuje, zaliczając sprawdzian z przyry można porównać z questami ogólnie to pozazdrościć

Piękny poziom sobą reprezentujesz. Wystarczy popatrzeć na Twoje posty, które piszesz. Naprawdę budzisz we mnie współczucie.

Radzę Ci przeczytać moją wypowiedź jeszcze raz gdyż umknęło Ci to że jestem dziewczyną, więc nie wiem jakim prawem piszesz do mnie w rodzaju męskim. Co do Twojej zaszyfrowanej wypowiedzi, chętnie odpowiem że może nie mam kolegów w grze i ich nie szukam bo tak po pierwsze - mam z kim grać, a po drugie nie imponuje mi towarzystwo rozwydrzonych 14latków, których na tym serwie jest masa. W dodatku nie upadłam już tak nisko żeby nawet w durnej grze bronić się kimś innym... Co do mojej edukacji - na ten rok szkolny już ją zakończyłam a przyrodę miałam w szkole dobre 5lat temu. Tobie radzę przyłożyć się do nauki bo na razie swoimi wypowiedziami nikomu nie zaimponujesz - wręcz przeciwnie, tak jak napisałam wyżej - budzisz współczucie swoją głupotą. Poza tępym gronem właśnie takich dzieci jak Ty, serw jest ogólnie bardzo fajny.

Opublikowano

Ale wy ludzie jesteście ostro pieprznięci, w tej chwili narzekasz na to, że jest za dużo ludzi na serwerze i nie da się expić, a mogę się założyć, że gdybyś zobaczyła na serwerze 200-300 ludzi to byś nawet nie weszła na stronę.

Znajdź sobie jakąś ogarniętą gildię i jak będziesz miała problemy z jakimś typem to po prostu zawołaj kogoś do pomocy, po prostu pogratulować waszego toku myślenia.

Na serwer zapraszam, gra coraz więcej osób i gra staje się naprawdę przyjemna, a nie nudna jak na większości serwerów.

Opublikowano

Ale wy ludzie jesteście ostro pieprznięci, w tej chwili narzekasz na to, że jest za dużo ludzi na serwerze i nie da się expić, a mogę się założyć, że gdybyś zobaczyła na serwerze 200-300 ludzi to byś nawet nie weszła na stronę.

Znajdź sobie jakąś ogarniętą gildię i jak będziesz miała problemy z jakimś typem to po prostu zawołaj kogoś do pomocy, po prostu pogratulować waszego toku myślenia.

Na serwer zapraszam, gra coraz więcej osób i gra staje się naprawdę przyjemna, a nie nudna jak na większości serwerów.

Tak to jest jak się nie czyta między wierszami. Nie chodzi o ilość osób w grze tylko o sam fakt że serw nastawili z duża przewagą na expa i nie zrobili nic żeby jakoś ludzie mogli się rozłożyć na mapkach aby nie zdarzały się takie sytuacje, albo chociaż dodać więcej atrakcji żeby ta gra się tylko na expie nie opierała. Widzisz logikę? Właśnie nie bardzo. Ciemnogród nie zna granic. ;]

Opublikowano

Tak to jest jak się nie czyta między wierszami. Nie chodzi o ilość osób w grze tylko o sam fakt że serw nastawili z duża przewagą na expa i nie zrobili nic żeby jakoś ludzie mogli się rozłożyć na mapkach aby nie zdarzały się takie sytuacje, albo chociaż dodać więcej atrakcji żeby ta gra się tylko na expie nie opierała. Widzisz logikę? Właśnie nie bardzo. Ciemnogród nie zna granic. ;]

Widzisz różnicę między rywalizacją, a liczbą graczy na serwerze? Ja widzę, wskaż mi serwer, na którym jest kilka mapek na ten sam level, ja nie przypominam sobie żeby gdzieś coś takiego istniało(a jeżeli jest to pewnie serwer z 100 online w południe), wbić 100-145 lvl to jest 3-4 godziny roboty bez ISu, wbić 90-100 może 2 godziny, wbić 145-180 6-7 godzin? (nie wiem, nie expie bo robie eq) Gdzie tutaj jest nastawienie na exp, na każdym serwerze jest na początku expienie, później zabawa i nie pouczaj mnie proszę bo samym "płakusianiem", że Ci expić nie dają z własnej głupoty już pokazujesz swoją inteligencję.

btw. koniec odpisywania, nie mam zamiaru dostać kolejnych warnów od jakże wspaniałych modów za wypisywanie prawdy i pomaganie innym.

Opublikowano

E tam padł. Zaraz bedzie online i znów bedziecie grać. Moglibyscie mówić ze padł jakby już były resety, jakby coraz mniej graczy grało.. Bez przesady ludzie, serwer off bo ddosy są czy kij i wy już tutaj z bólem dupy. Ja to rozumiem, no ale polecam przystopować z tą falą spamu przy kazdym offie.

Opublikowano

E tam padł. Zaraz bedzie online i znów bedziecie grać. Moglibyscie mówić ze padł jakby już były resety, jakby coraz mniej graczy grało.. Bez przesady ludzie, serwer off bo ddosy są czy kij i wy już tutaj z bólem dupy. Ja to rozumiem, no ale polecam przystopować z tą falą spamu przy kazdym offie.

Spokojnie... Jestem tutaj pierwszy raz, chciałem sie zarejestrować, więc pytam czy strona działa, bo może tylko ja mam problem... Nie masz czego dupska spinać.

Opublikowano

Jezu. Macie problem bo logowanie na kilka minut padło? Na innych serwerach jak padnie to GM wchodzi po kilku godzinach i dopiero naprawia....

Ogarnijcie, bo tutaj wyjatkowo szybko administracja naprawia co się da.

Na forach lub w grze posiadam nick:

Vears, Marx lub Soanath.

Jeżeli skądś mnie znasz. Napisz na forum lub w grze. :)

Nowicjusz
Opublikowano

Serwer jest świetny. :) dość szybki exp ( 4 h 130 lv) ynagi też nawet, nawet. :>

Nie ładowałem w isa a mam fryz,petsa,lizaka + w planach jeszcze kilka itemów.

Aktualnie chce ogarnąć jakąś topową postać ale no właśnie...

Wpkiem 145 lv full eq diabły i wgl pro.... + dopalacze nie ogarniam mapki 145 lv hitając 19k w moby. :)

Jedynym minusem na serwie są mapki 100/145 dlaczego. ? Przez te animacje mobów. :>

Tylko mental 3 ma się twardo ale co po tym jak nie łatwo mu spota ogarnąć.

Te animacje mobów powinny być usunięte bo biorę spota i dostaje z 7 razy ten skil odpychający do tego moby się bugują i ida pod konia tzn są moby ale ich nie widać.

Sporo ludzi gra na serwie nawet dość ogarniętych. :>

Jak najbardziej polecam ale Krzychu te moby i mapki to ty ogarnij bo tam idzie spota utrzymać na klacie tylko na WH podobno. :>

Pozdrawiam.

wSK.png

Opublikowano

Serwer jest świetny. :) dość szybki exp ( 4 h 130 lv) ynagi też nawet, nawet. :>

Wpkiem 145 lv full eq diabły i wgl pro.... + dopalacze nie ogarniam mapki 145 lv hitając 19k w moby. :)

Jedynym minusem na serwie są mapki 100/145 dlaczego. ? Przez te animacje mobów. :>

Te animacje mobów powinny być usunięte bo biorę spota i dostaje z 7 razy ten skil odpychający do tego moby się bugują i ida pod konia tzn są moby ale ich nie widać.

Jak najbardziej polecam ale Krzychu te moby i mapki to ty ogarnij bo tam idzie spota utrzymać na klacie tylko na WH podobno. :>

Pozdrawiam.

WP na czysto ogarniam spoty.

wywalilem /k

Gram w metin2 pod nickiem: Bubek

Opublikowano

Pozdrawiam.

Bodziakiem bez żadnych dopalaczy ogarniam spota, nie wiem co Ty masz za "pro eq" skoro nie potrafisz tam spota ogarnąć.

Nowicjusz
Opublikowano

Bodziakiem bez żadnych dopalaczy ogarniam spota, nie wiem co Ty masz za "pro eq" skoro nie potrafisz tam spota ogarnąć.

Mi tutaj nie chodzi tak jak wam o spocik tylko o spota. ;] zazwyczaj biorę takiego że ho ho. :>

Sztabek 10kk nie idzie sellnąć. :> Proszę o naprawę.

wSK.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...