Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

** Silvania.net ** - najlepsze RPG w Polsce! (Zapowiedź)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można uznać, że na razie rekrutacja jest zamknięta.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Robię taki sam (A ZAPEWNIAM - CO NAJMNIEJ RÓWNIE DOBRY) serwer, ale nie wrzucałem tutaj zapowiedzi. Dlaczego? Bo jemu zależy, żeby to skończyć i jednocześnie mieć rozgłos na początek. To jest jak trailer dobrego filmu. A teraz Wy za przeproszeniem trujecie mu dupę kilka razy na dzień, bo screenshota nie wstawił. Nie macie pojęcia, jak wiele pracy kosztuje zrobienie dobrego (i niewątpliwie najtrudniejszego typu) serwera 100% RPG. Moim zdaniem lepiej, aby serwer był naprawdę dopracowany, niż, aby to był kolejny zasrany, robiony 2 dni survival z paczki z których to słynie Minecraft. Wyrażam tu tylko swoje zdanie, nie mam zamiaru nikogo obrażać, a autorowi Silvanii życzę powodzenia :)

Opublikowano

Dziękuję, traktuje to jako mój prywatny projekt i test, nikt mnie nie zatrudnia więc sam wyznaczam sobie terminy, przykro mi, chętni będą musieli poczekać. Powiem jedynie, że czekanie się opłaci :)

Opublikowano

Prawidłowe podejście, słuchaj, jeżeli byłbyś zainteresowany - napisz na PW, chciałbym pokazać Ci także mój projekt, jestem pewien, że by Ci się spodobał, a jak wiadomo - co dwie głowy to nie jedna, być może bylibyśmy sobie jakoś w stanie pomóc. Serwery RPG z zasady nie są zbyt popularne, bo skoro graczom nie chce się przeczytać zwykłej tabliczki, trudno, aby zagłębiali się w fabułę, jak w jakiejś osobnej grze :P

Co prawda także czekam na start Silvanii, ale przecież na najbliższy termin nie mamy zapowiedzianej żadnej apokalipsy ^_^

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

i co taka wielka zapowiedź i teraz cisza nic nie wiadomo żyjesz z tym serwerem? bo po takim czasie powinieneś się już określić kiedy start o ile będzie bo dalej sądze że to prezentacja serwera który nigdy nie wystartuje bo jest zbyt pieknie pokazany

Opublikowano

Może po prostu jest zajęty, mówię Wam, jak się robi coś wielkiego to się po jakimś czasie odechciewa :unsure:

Ale to nie znaczy, że serwer nie powstanie, być może otworzy go i za pół roku, zapowie równie ślicznie i będzie miał luda full.

Być może Wy jesteście tylko obiektem jego testu, bo chce sprawdzić, ile osób byłoby na takim serwerze chętnych zagrać.

Przy okazji jest to informacja i dla mnie, bo robię coś bardzo podobnego też już od dłuższego czasu i mówię - naprawdę nie jest tak łatwo zrobić epicki serwer <_<

Opublikowano

Może po prostu jest zajęty, mówię Wam, jak się robi coś wielkiego to się po jakimś czasie odechciewa :unsure:

Ale to nie znaczy, że serwer nie powstanie, być może otworzy go i za pół roku, zapowie równie ślicznie i będzie miał luda full.

Być może Wy jesteście tylko obiektem jego testu, bo chce sprawdzić, ile osób byłoby na takim serwerze chętnych zagrać.

Przy okazji jest to informacja i dla mnie, bo robię coś bardzo podobnego też już od dłuższego czasu i mówię - naprawdę nie jest tak łatwo zrobić epicki serwer <_<

+1

Z tą różnicą, że to nie jest żaden eksperyment, mam na razie zbyt małego skylla, żeby zrobić to tak jak chcę, zatem i wy i ja musimy być cierpliwy. Pozdrawiam.

Opublikowano

+1

Z tą różnicą, że to nie jest żaden eksperyment, mam na razie zbyt małego skylla, żeby zrobić to tak jak chcę, zatem i wy i ja musimy być cierpliwy. Pozdrawiam.

Dlatego oferuję Ci pomoc. Patrząc na prezentację używasz pluginów takich, jak np. RPGfood (który wciąż nie działa na 1.5.2), czy też LoreAttributes, który pluje błędami w konsoli. My daliśmy sobie już z tym radę, a patrząc na wypowiedzi użytkowników tutaj większość ma naprawdę małe pojęcie o robieniu tego typu serwerów. Jeżeli chcesz, napisz, co dwie głowy to nie jedna, a może i Wy nas czegoś ciekawego nauczycie ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

2 dni temu reaktywowałem prace nad serwerem :) Zmienił się trochę koncept, wrzucę nową zapowiedź dzisiaj wieczorem. Będzie to server w połowie RPG i w połowie innowacyjny system "faction" jednak nie taki jak wszędzie. Mapa będzie miała 4k x 4k kratek. Większość pluginów jest już gotowych.

Postęp pracy możecie oglądać tutaj :

http://silvania.net:8123

Mapa:

41614501970626974796.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Itemy same się nie dropną :D Namawiajcie kolegów na wspólną grę!

Swoją drogą aktualnie przygotowuję dokumentację co leci z czego. Np. drewniane i kamienne miecze lecą z zombie, a łuki ze szkieletów itd. Liczba itemów ciągle rośnie :)

Opublikowano

Itemy dobrze zrobione jeśli będzie tak jak na screenach, można wiedzieć w jakim pluginie?

No i mam nadzieję że questy nie będą typu idź i zabij 10 świń bo mi się mięso skończyło tylko jakieś wymagające na których gimbusy się wytracą a raidy będą dla prawdziwych wojowników a nie mięczaków.

Opublikowano

Jak dasz rade to może usuń nazwy enchantów Protection, Fire Protection itp i Dyed

Jak nie będzie się zdobywało surowców to po co wytrzymałość i Jedwabny dotyk(Siekiera)?

Opublikowano

Gracze mogą normalnie wydobywać surowce, budować, niszczyć itd. Nie mogą natomiast używać crafting table.

Opublikowano

SemiRpg.

@Topic, mogę prosić moderatora o wyczyszczenie wszystkich "starych" postów dot. zapowiedzi oraz o zmiane nazwy tematu na :

** Silvania.net ** - Najlepsze RPG w Polsce! (Beta 25.10.13)

Dziękuję i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...