Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozumiem że dodajecie nowe rzeczy , robicie zmiany ?

Nie.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A może chcą po prostu odpocząć? Długo siedzieli nad tym serwerem i odwalili kawał dobrej roboty. Należy się im odpoczynek.

Opublikowano

A miszczu coś tam pisał że ma urlop dajmy im odpocząć nie spamujmy już jak bd info to nas poinformują.

Kto jest za tym ?

Opublikowano

Moge sie zalozyc z kazdym ze ten server do konca roku (Szkolnego) nie wystartuje ;]

O ile / o co :>?
Opublikowano

Skąd wiesz że ma wystartować do końca roku szkolnego? Do 28 Czerwca? Może i się uda OBY! Bo chcę pograć na pierwszym prywatnym serwerze DarkOrbit.

Opublikowano

O ile / o co :>?

O nic po prostu mam takie przeczucie ;p [ze nie wystartuje do konca roku szkolnego].

Skąd wiesz że ma wystartować do końca roku szkolnego? Do 28 Czerwca? Może i się uda OBY! Bo chcę pograć na pierwszym prywatnym serwerze DarkOrbit.

Nie wiem kiedy ma wystartowac.Fajnie by bylo jak by sie udalo ;]

Opublikowano

Miszczu , Noob czemu nie unformujecie nas co sie dzieje ?

Przerwa techniczna ...

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

@up i nie tylko
:facelamp:
#1 nie muszą 'nas' informować, nie mają takiego obowiązku robią to jak chcą
#2 gdyby były jakieś super nowości to pochwaliliby się tym
#3 'założę się' ~no kurwa, zajebista forma 'motywacji'. To jest ogólnopolskie forum a nie przedszkole, chociaż czasami to tak wygląda.
#4 @up skocz sobie z 9 piętra, może się otrząśniesz i troche zmienisz podejście..
/edit/ @2up a nie @up, ponieważ Kombass się wbił z postem o przerwie xD
@Kombass xD dzięki za dobre rady ;_;

7yo9.png

Opublikowano

@up i nie tylko

:facelamp:

#1 nie muszą 'nas' informować, nie mają takiego obowiązku robią to jak chcą

#2 gdyby były jakieś super nowości to pochwaliliby się tym

#3 'założę się' ~no kurwa, zajebista forma 'motywacji'. To jest ogólnopolskie forum a nie przedszkole, chociaż czasami to tak wygląda.

#4 @up skocz sobie z 9 piętra, może się otrząśniesz i troche zmienisz podejście..

/edit/ @2up a nie @up, ponieważ Kombass się wbił z postem o przerwie xD

Wacuś, nie denerwuj się ... spokojnie, pooddychaj trochę ;)

Trzeba się uzbroić w cierpliwość, jeśli coś nowego będzie wprowadzone lub jakaś inna rzecz związana z serverem się stanie zostaniecie o tym poinformowani. Bez spiny :P

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

Witajcie!

Nasz serwer został zamknięty, ponieważ firma go hostująca otrzymała od BP informacje, że jest to strona do phishingu. Aczkolwiek pracujemy nad tym, by przywrócić go do życia jak najszybciej i, aby uniknąć takich incydentów w przyszłości nieco zmienimy stronę główną. Straciliśmy również część plików odpowiadających za stronę więc niektóre funkcje typu zmiana danych mogą nie działać, jednak na szczęście mamy kopię bazy danych z dnia przed zamknięciem VPS. Mamy przygotowany również system umiejętności dla designów, jednak pracujemy nad ich zrównoważeniem. Ponadto zakupiliśmy domenę pvpuniverse.net, więc od teraz dostęp do serwera będzie łatwiejszy.

~Szymon & NoobKillerPL

Opublikowano

Witajcie!

Nasz serwer został zamknięty, ponieważ firma go hostująca otrzymała od BP informacje, że jest to strona do phishingu. Aczkolwiek pracujemy nad tym, by przywrócić go do życia jak najszybciej i, aby uniknąć takich incydentów w przyszłości nieco zmienimy stronę główną. Straciliśmy również część plików odpowiadających za stronę więc niektóre funkcje typu zmiana danych mogą nie działać, jednak na szczęście mamy kopię bazy danych z dnia przed zamknięciem VPS. Mamy przygotowany również system umiejętności dla designów, jednak pracujemy nad ich zrównoważeniem. Ponadto zakupiliśmy domenę pvpuniverse.net, więc od teraz dostęp do serwera będzie łatwiejszy.

~Szymon & NoobKillerPL

Aha.

mam 2 pytania:

1.Czy konta stworzone przez nas jak jeszcze graliśmy będą nadal do użycia ?

2.Ile wam to zajmie ?

Opublikowano

1. Tak, mam bardzo aktualną kopię bazy danych :)

2. Kilka dni żeby przywrócić pełną funkcjonalność, nie powinno zająć dłużej. Kwestia małej odbudowy strony i kilku jej funkcji.

Opublikowano

Wiedziałem, że to się tak skończy. :/

Jak mogłeś wiedzieć pewnie byś nic nie napisał jak byś grał tam jak byś miał kod.Postaw swój serwer a i tak sie BP przyczepi.

Miszczu & Anonymous dla was szacun

Opublikowano

myślę że jesli chłopaki zmienią wygląd strony i może trochę wygląd gry to BP nie będzie się miało do czego przyczepić ;-)

Opublikowano

myślę że jesli chłopaki zmienią wygląd strony i może trochę wygląd gry to BP nie będzie się miało do czego przyczepić ;-)

Będzie miało. Musieliby całkowicie zmienić grafikę. Wykorzystana przez nich w choćby nie znacznym stopniu to też naruszenie praw autorskich. Żeby mogli żyć w spokoju to trzeba całą zmienić. ;)

Opublikowano

Będzie miało. Musieliby całkowicie zmienić grafikę. Wykorzystana przez nich w choćby nie znacznym stopniu to też naruszenie praw autorskich. Żeby mogli żyć w spokoju to trzeba całą zmienić. ;)

Wydaje mi się, że nawet gdyby nic nie zmieniali to taka firma jak BigPoint nie trudziła sobie głowy aby zamknąć jakiś server dwóch nastolatków mieszczących nieco ponad 40 osób. Swoją drogą to ich problem co z tym zrobią, a że wiedzą co czynią to źle nie będzie ;)

@FAIL

Przepraszam, nie przeczytałem tego posta co napisał Miszczu, a więc jednak BP zadziałało i osądziło Miszcza z Anonymousem o pihing, ehh żałośni są i tyle.

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

a może zamiast wojować może można się dogadać ? rozwiązać to dyplomatycznie ? W końcu BP to też są ludzie nie ?
i odnosząc się do postu Oskara całej gry to nie koniecznie zmienić ale napewno zmienić bardzo sporo
choć nie wiem czy to by starczyło czy coś a zmienić na moje oko trzeba by było:
-nazwy statków
-tło map
-wygląd (myślę że nie dużo) np okna mapy/czatu itp
-i takie tam inne pierdoły...
wtedy myślę i z logicznego punktu widzenia że nie mogli by się przyczepić bo to by było coś w stylu innej ale bardzo podobnej gry
może się mylę nie wiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...