Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serwer DarkOrbit - działające (zmodyfikowane) pliki!

Gość tolvat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 764
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

To właśnie robiłem. Aktualizowałem pliki flash, xml, skrypty, dodawałem alieny, portale, odkrywałem przyczyny nie których błędów. Programistą nie jestem, ale poniekąd potrafię odczytywać języki programowania. Ja gdybym się w coś takiego angażował, brałbym to na poważnie.

Nie znoszę kłótni, dlatego nie chcę już z tobą tak dyskutować.

Opublikowano

To może wypowiem się na temat plików:

Nie zajmuję się już tymi plikami, co wiedzą niektórzy, mam inne rzeczy do roboty, w dodatku nie mam zamiaru odpisywać idiotom, którzy stawiają serwer, a nie rozumieją nawet najprostszego błędu, i spamują mi o tym, żebym im pomógł.

Jeśli chcecie stworzyć serwer - pierw skończcie podstawówkę, i nauczcie się programować (przynajmniej poznajcie podstawy danego języka).

Opublikowano

To chociaż daj nieskończone. Społeczność MPCForum może naprawić błędy i nanieść poprawki.

1. Społeczność MPCForum to w większości ludzie, którzy wszystko chcieliby mieć za darmo, bez trudzenia się o cokolwiek.

2. Serwer pisałem od nowa, nie ma w nim praktycznie nic.

Jak chcesz to na PW mogę Ci podać Githuba sprzed 4-5 miesięcy, i sam zobaczysz. Kod jest napisany niestarannie.

Opublikowano

co z tego ze azure ważne że z niego idzie pakiet logowania 1 pakiet wysyłam i client działa latanie jes w cliencie zrobione

No dobra. Masz emulator - ale co z tego, skoro nie możesz np. dodać własnych rzeczy do serwera, bo nie znasz się na programowaniu w danym języku?

W ostateczności napiszesz idiotyczny kod, obciążający serwer który doda to co chcesz, ale co z tego, skoro lagi będą ogromne, i zużycie CPU również?

BTW. Lepiej napisać swoją grę, niż edytować/dodawać coś do gotowej - ma się wtedy więcej satysfakcji, zwłaszcza jeżeli gra będzie popularna.

Chcecie wiedzieć dlaczego uczę się Javy? Bo chcę napisać swoją własną, prymitywną grę, bez żadnych Game Makerów, czy FPS Creatorów, a dlaczego chcę napisać grę? Bo dopiero pisząc poważną aplikację można pokazać jakie się ma umiejętności, edytowanie gotowców to łatwizna.

Opublikowano

tez bym się nauczył jakiegoś języku po za game maker ale nie mogę żadnego dobrego poradnika :/ co z tego że gotowa napisanie emulatora starego clienta też da mi satysfakcje :)

już niedługo wytne ten pakiet logowania i zrobie własny emulator bo ten azure zanim sie polaczy to client sie resetuje z 3 razy

Opublikowano

@UP

Jak szukasz w Polsce, to nic dziwnego że nie ma dobrych poradników, btw. ja na początku uczyłem się bez poradników.

P.S. Pakiet logowania na prawdę wiele Ci da.

@UPx2

PW.

Opublikowano

1. jak wklejam plik ten do php my admins to wyskakuje BŁĄD ????????

Błąd

Zapytanie SQL:

-- ----------------------------

-- Table structure for `banip`

DROP TABLE IF EXISTS `banip` ;

MySQL zwrócił komunikat: dot.gif

#1046 - No database selected

POMUŻCIE OCO CHODZI

siemka jak wgrywam ten plik do phpmyadmins to jest błąd

Zapytanie SQL:

-- Table structure for `banip`

DROP TABLE IF EXISTS `banip` ;

MySQL zwrócił komunikat: dot.gif

#1046 - No database selected

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Powiem ci jedno. Chujowe jak barszcz. Taka wersja to 4 lata temu mogła byc zrobiona a nie teraz. To darkorbit jest 100 lat za murzynami. Nie zrozum mnie źle no ale mi się akurat to nie podoba bo Darkorbit remix jest już lepsze niż to.

Opublikowano

No tu się zgodzę :) Za niedługo Darkorbit Remix będzie lepsze nawet od zwykłego DO, oni mają zgraną ekipe i ciągle dają jakieś update.

Ostatnia wersja (5.2) jest naprawde warta podziwu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze dużo brakuje do dark orbit . Ale pomysł na + .Czekam na kompletna stronę. Baza danych nie odświeża sie

Strona spolszczona w 50 %

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...