Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kościół

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem deistą. Wierze w Boga, że ktoś stworzył ten świat, ale nie wierze, w te wszystkie biblie itd.. bez sensu.
Chociaż ostatnio natknąłem się na ciekawy temat, który zaraz umieszcze :)

362428acollectionofjust.jpg
##SWAGGY##

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jeśli chodzi o tych waszych świętych i cały shitstorm z tym związany, to powiedzcie mi gdzie w biblii pisze, że ludzie MAJĄ PRAWO nazywać innych świętymi? to buk o tym osądzi tak?

A papież to też wymysł ludzi. dojebali ze musi być następca piotra czy pawla i wszyscy w to wierza

widziałem że się tak nie wozi ale ja się tym nie zbyt interesuje, jak tak naprawde jest to mam nadzieje że to coś wniesie do katlicyzmu

Kolejny niedouczony gimbus, papież to nie wymysł ludzi, to ustanowił sam Jezus.

Ktoś tam jeszcze jęczał że księża i papiestwo ustalają sobie jakieś katechizmy i ludzie w to wierzą itd. Ale w bibli też jest napisane "to co będzie przez was ustalone na ziemi, będzie ustalone w Niebie" i to się tyczyło właśnie papiestwa.

No ale cóż oczekiwać od gimbusów którzy na religię nie chodzą bo to strata czasu a wolą iść się napić piwa i gadać o tym jaki to świat nie jest zły.

Prawda jest taka że jest teraz ogromna nagonka na chrześcijaństwo.

Mówicie że księża zdzierają kasę itd, ale to gówno prawda, ksiądz ma OBOWIĄZEK odprawić mszę jeśli go o to poprosisz i nie musisz nic płacić! Tylko w waszych mózgach przepełnionych głupotami narodziła się myśl że msza to zakupy niczym w Biedronce. Ale cóż oczekiwać bo gimbazjalistach którzy o kościele, bibli i religi chrześcijańskiej nie mają zielonego pojęcia!

Europa i Ameryka wychowała się na chrześcijaństwie a teraz to się chce zniszczyć, a żaden kraj i żadne mocarstwo bez religi nie wytrzyma, przykład: III Rzesza, ZSRR, i inne totalitarne państwa które religię wytępiły, zobaczcie sobie na Koreę Północną gdzie religii nie ma, większość z was śmieje się z nich bo pojęcie o tym kraju macie z kwejków i demotywatorów, w rzeczywistości to jest krwawy reżim a my zamiast coś robić śmiejemy się, a przecież to samo działo się z nami podczas II Wojny Światowej! Powtarzam, żadne państwo bez religi nie wytrzyma, a jeśli jeszcze jest to sami widzicie co się z nim dzieje, przykład to Korea Północna, Wietnam, Chiny Ludowe.

Śmiejcie się dalej z księży, z kościoła, z krzyża i żyjcie sobie w tym urojonym świecie, w końcu przyjdą i do nas muzułmanie a z nich za śmianie się jest kara śmierci więc już tak wesoło wam nie będzie.

Zadajcie sobie pytanie, co mi religia chrześcijańska zakazuje? Zabijania? Szanowania rodziców? Szanowania życia?

Są to rzeczy które mają człowiekowi dać solidny moralny kręgosłup, a wy wolicie żyć w świecie zabawy, piwa, marihuany gdzie rodzicie to starzy, księża to pedofilie, politycy to psychiatryk itd.

Na koniec ostatnie pytanie, dokąd to prowadzi?

Opublikowano

Chodzi tylko o kase i nic więcej Kiedyś chodziłem do kościoła ale od pewnego czasu poprzestałem tego ponieważ boje sie księży pedofili a tego pełno wszędzie

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Chodzi tylko o kase i nic więcej Kiedyś chodziłem do kościoła ale od pewnego czasu poprzestałem tego ponieważ boje sie księży pedofili a tego pełno wszędzie

pedofile to choroba więc ?? może jest ich jeden na tysiąc , ale zawsze byli i będą , jeśli twój brat albo ojciec będzie pedofilem to co ?

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

Szkodzi ? - A no , szkodzi.

Gdzie szkodzi ? - Wszędzie gdzie nie spojrzysz , masa była sytuacji gdzie ludzie tracili majątki , czy nawet życia , kiedy ci wyżej położeni w hierarchii bogacili się pod pretekstem religijnym. (patrz. usama ibn ladin - zamordował wielu ludzi bo nie wyznawali jego religii.)

Osama to zły przykład. My mówimy o Kościele katolickim, nie o Islamie, który rządzi się własnymi prawami. Twój argument jest inwalidą, niestety.

Przytoczę cytat, niedosłowny, możecie się z nim zgadzać lub nie:

Na 1000 pedofilii 400 to homoseksualiści, a 1 to ksiądz.

Nie mówię, że nie ma księży pedofilii, jednak jest to grupa ludzi z najmniejszym odsetkiem pedofilii. Niestety przypadki pedofilii wśród księży są szczególnie nagłaśniane przez media (które są raczej anty-kościelne). Jednak trzeba wam wiedzieć, że Ksiądz też człowiek, i też ma swoje przywary. Mogą być to pieniądze, może być to alkohol. W każdym razie księża nie są świętsi niż my, normalni ludzie.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Kolejny niedouczony gimbus, papież to nie wymysł ludzi, to ustanowił sam Jezus.

TIA KURWA, nazwij mnie gimbusem, +10 do samooceny, btw czekam na cytat z biblii o tym, że jezus ustanowił że ma być ktoś taki jak papież ;-)

TO, ŻE PIOTR UMARŁ, NIE ZNACZY ŻE TRZEBA NAM NASTĘPNEGO.

Zapewne 2/4 forumowiczów twierdzi,że księża trzepią hajsem.Niestety tak nie jest.Czytałem trochę i biskup danego regionu sprawdza wydatki.Nasza parafia nawet musiała brać kredyt bo dokańczany jest kościół,a ksiądz nawet sam się do niego dokłada,to co ma swojego.

wmawiaj sobie że księża dają na kościół z własnej pensji

dla tych co myślą że wiedzą cokolwiek polecam przeczytanie chociaż całego nowego testamentu a potem wypowiadanie się, wiem 100x od was o tym gównie

Opublikowano

TIA KURWA, nazwij mnie gimbusem, +10 do samooceny, btw czekam na cytat z biblii o tym, że jezus ustanowił że ma być ktoś taki jak papież ;-)

TO, ŻE PIOTR UMARŁ, NIE ZNACZY ŻE TRZEBA NAM NASTĘPNEGO.

wmawiaj sobie że księża dają na kościół z własnej pensji

Piotr był wybrany by być pasterzem owczarni zwanej teraz Kościołem. Teraz każdy Papież ma takie zadanie.

Z resztą twój argument jest kompletnym inwalidą. Wyobrażasz sobie człowieka który zajął pewne tereny, ogłosili go Królem, a później umarł bez swojego potomka lub kogoś, kto zająłby się tym królestwem?

@DOWN dokładnie, jednak też jestem zdania, że człowiekowi poza Kościołem ciężko by było dojść do Boga. Ale Bóg uczył by szanować innych nawet tych, którzy nas nienawidzą :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Każdy z nas odbiera wiarę w inny sposób. Ja wierzę i uważam, że wiara bez kościoła nie istnieje. Druga osoba, może sądzić, że wystarczy pomodlić się w domu, przed obrazkiem. Trzeba to uszanować, jak ktoś odbiera wiarę i tyle.

Jeden wierzy, inny nie wierzy. Bóg dał nam wolną wolę i nikt nam nie karzę wierzyć.

" Najważniejsze w życiu, to być szczęśliwym "

Opublikowano

nie chce mi się do was nawet pisać bo i tak nie zrozumiecie, pozdro

ślepo wierzycie w to co kościół ma Wam do powiedzenia, gdybyście ze zrozumieniem poczytali biblie, zobaczylibyście że to wszystko bujda. jak juz mowilem do chrzescijanstwa nic nie mam ale katolicyzm.

btw. kościół nie jest dla kasy?

ostatnio dowiedziałem się, że można kupić sobie bierzmowanie. ot tak, jak nie było mnie na kilku spowiedziach, mogę po prostu pójść, dać troche kasy i mnie przyjmą. czyli jak zapłacę to dostanę to, co inni dostali chodząc na spotkania i do spowiedzi?

polecam poczytać trochę o innych odłamach chrześcijaństwa :-) Katolicyzm to chyba jeden z najbardziej absurdalnych, nie licząc sekt.

mam nadzieję czyjaś głupota nie zmusi mnie już do udzielania się w tym temacie, narka

Opublikowano

ślepo wierzycie w to co kościół ma Wam do powiedzenia, gdybyście ze zrozumieniem poczytali biblie, zobaczylibyście że to wszystko bujda. jak juz mowilem do chrzescijanstwa nic nie mam ale katolicyzm.

btw. kościół nie jest dla kasy?

ostatnio dowiedziałem się, że można kupić sobie bierzmowanie. ot tak, jak nie było mnie na kilku spowiedziach, mogę po prostu pójść, dać troche kasy i mnie przyjmą. czyli jak zapłacę to dostanę to, co inni dostali chodząc na spotkania i do spowiedzi?

polecam poczytać trochę o innych odłamach chrześcijaństwa :-) Katolicyzm to chyba jeden z najbardziej absurdalnych, nie licząc sekt.

mam nadzieję czyjaś głupota nie zmusi mnie już do udzielania się w tym temacie, narka

też mnie to irytuje , że jak nie zapłacisz to nie będzie śluby a trzeba dać z 1000 zł , ale nie wszystko idzie dla niego . Tak jak koledzy wyżej , musi opłacić prąd , remonty , paliwo , opłatki , wino , nowe naczynia liturgiczne , to troszkę kosztuj . Znam księży co z własnej pensji fundują wycieczki dzieciom co nie było ich stać , w parafi jest około 150 ministrantów i lektorów zawsze na mikołaja mamy paczki , taka paczka to wydatek 30 zł jedna .

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

Kurde! Konkrety a nie domysły! Cytaty!

Opublikowano

Kurde! Konkrety a nie domysły! Cytaty!

cytaty? proszę bardzo, przeczytaj cały nowy testament

to nie są domysły, ja dobrze wiem o czym mówię.

Z resztą twój argument jest kompletnym inwalidą. Wyobrażasz sobie człowieka który zajął pewne tereny, ogłosili go Królem, a później umarł bez swojego potomka lub kogoś, kto zająłby się tym królestwem?

hahahaha ŻE ZIEMIA TO KRÓLESTWO BOGA?

wyprowadze Cię z błedu, ziemia to królestwo SZATANA, królestwo boga jest w niebie, tzw. królestwo niebieskie

ziemia to grzech, nienawiść, morderstwo, wojny

Opublikowano

wyprowadze Cię z błedu, ziemia to królestwo SZATANA, królestwo boga jest w niebie, tzw. królestwo niebieskie

ziemia to ogródek królestwa bożego , tak jak zawołasz do właściciela domu to będzie zależało czy wejdziesz do niego .

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

Gdyby Bóg nas kochał to nie ginęliby niewinni ludzie. Nie byłoby mordów, gwałtów, porwań... Tak, wiem co teraz powiesz - że przecież Bóg dał nam wolną wolę, że to my decydujemy o tym, kim się stajemy etc. etc. Ale zwróć uwagę na to, że niektórzy ludzie są bardzo oddani Bogu. Nie mówię, że przez rok, czy dwa. Ale całymi, długimi latami. I co? Nie mają nic. Nic z tego, co powinni. I nie mówię tutaj o materialnych dobrach, ale o zachowaniu itp. itd. To, co jest napisane w Bilblii równie dobrze może być spisem czyjś wyobrażeń, nadziei, pragnień. Wiele, wiele lat temu ludzie nie byli dość inteligentni, aby pojąć cokolwiek, co wykraczało ponad ich normalność. Zdarzyło się coś dziwnego, ktoś coś powiedział i tak zostało. Może brzmi abstrakcyjnie, ale wizja człowieka siedzącego na chmurce taka nie jest?

Opublikowano

Co myślicie o księżach, ministrantach i o wszelkich grupach społecznych tworzonych w Kościele?

Moja opinia jest taka ;

Z tego co wiem to podobno księża gwałcą ministrantów .

Księża to czarna mafia , która zarabia nie robiąc nic , naciągają tylko starych ludzi .

Ja tam wierze w boga , ale do kościoła nie chodzę bo nie widzę takiej potrzeby .

Nie hejtujcie mnie , każdy ma prawo na własne zdanie . -.-

Opublikowano

Przeczytałem ewangelię, w dość dużej części, nie widzę żadnych przeciwwskazań, wciąż nie widzę nic konkretnego.

Tak... w pewnym sensie szatan jest panem tego świata. To jednak jest zależne od tego, jak rozumieć świat. Jednak to Bóg stworzył Niebo i Ziemię.

@Miyoshi. Bóg to nie koleś na chmurce. W pewnym sensie Biblię trzeba rozumieć dosłownie, w pewnym sensie metaforycznie.

Co myślicie o księżach, ministrantach i o wszelkich grupach społecznych tworzonych w Kościele?

Moja opinia jest taka ;

Z tego co wiem to podobno księża gwałcą ministrantów .

Księża to czarna mafia , która zarabia nie robiąc nic , naciągają tylko starych ludzi .

Ja tam wierze w boga , ale do kościoła nie chodzę bo nie widzę takiej potrzeby .

Nie hejtujcie mnie , każdy ma prawo na własne zdanie . -.-

PODOBNO. ;]

Opublikowano

Gdyby Bóg nas kochał to nie ginęliby niewinni ludzie. Nie byłoby mordów, gwałtów, porwań... Tak, wiem co teraz powiesz - że przecież Bóg dał nam wolną wolę, że to my decydujemy o tym, kim się stajemy etc. etc. Ale zwróć uwagę na to, że niektórzy ludzie są bardzo oddani Bogu. Nie mówię, że przez rok, czy dwa. Ale całymi, długimi latami. I co? Nie mają nic. Nic z tego, co powinni. I nie mówię tutaj o materialnych dobrach, ale o zachowaniu itp. itd. To, co jest napisane w Bilblii równie dobrze może być spisem czyjś wyobrażeń, nadziei, pragnień. Wiele, wiele lat temu ludzie nie byli dość inteligentni, aby pojąć cokolwiek, co wykraczało ponad ich normalność. Zdarzyło się coś dziwnego, ktoś coś powiedział i tak zostało. Może brzmi abstrakcyjnie, ale wizja człowieka siedzącego na chmurce taka nie jest?

zapewne nigdy biblii nie czytałaś , dlaczego w czytaniach pisze "to mówi pan" , to jest dowód na to że biblia została napisana pod natchnieniem ducha świętego .

Co mają ci ludzi ? Może nie dobra materialne , ale zapewne miejsce w niebie .

Kolejne boga nigdy nie spotkasz na ziemi , jedynie możesz poczuć go . Gdyby nie bóg już by mnie tu nie było , tyle wypadków a nic mi się nie stało .I to nie jest żaden wymysł , mieszkam na wsi , tu się dużo zdarza wypadków w polu itd .

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

HAHAHA widzę czepianię się księzy pedofili teraz jest tak?

1 ksiądz na 1000 ma zapędy pedofilskie dla porównania około 50% pedałów (czyli zwanych przez was homoseksualistami) ma zapędy pedofilskie, ale kurwa ich bronicie bo zajebane brudasy chcą adoptować dzieci i jebać się w dupsko - TAKA MODA

BEZ ODBIORU

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Bo widzisz, gdyby wszyscy ludzie na ziemi przestrzegali chociażby 10 przykazań nie byłoby mordów i gwałtów, a Bóg nas kocha bo daje nam później życie wieczne. "Nie mają nic" owszem mają, lepsze życie wieczne w które wierzą.

Gdyby nie chrześcijaństwo nie powstałaby nigdy cywilizacja zachodnia, dzisiaj bylibyśmy muzułmańskimi barbarzyńcami bo nie byłoby sensu się przed nimi bronić.

Zamknijcie ten temat bo miało być bez obrażania itd. a tu co chwile wyzywanie od pedofili i jak zwykle kłótnia na temat przekonań religijnych.

Opublikowano

HAHAHA widzę czepianię się księzy pedofili teraz jest tak?

1 ksiądz na 1000 ma zapędy pedofilskie dla porównania około 50% pedałów (czyli zwanych przez was homoseksualistami) ma zapędy pedofilskie, ale kurwa ich bronicie bo zajebane brudasy chcą adoptować dzieci i jebać się w dupsko - TAKA MODA

BEZ ODBIORU

Po pierwsze 90% pedofilów jest heteroseksualnych

po drugie pedofil nie duchowny odpowiada przed prawem za swoje czyny, księdza pedofila mogą co najwyżej przenieść do innej parafii

po trzecie wśród księży jest wielu jako to określasz "pedałów"

po czwarte duży odsetek księży heteroseksualnych utrzymuje potajemne kontakty z kobietami, wielu nawet korzysta z usług prostytutek.

Ale chcesz to dalej sobie broń hipokrytów, naiwny człowieczku :P

Topic

Od dawien dawna wiadomo że religia to najlepszy biznes obok seksu, narkotyków, alkoholu i innych używek.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Po pierwsze 90% pedofilów jest heteroseksualnych

po drugie pedofil nie duchowny odpowiada przed prawem za swoje czyny, księdza pedofila mogą co najwyżej przenieść do innej parafii

po trzecie wśród księży jest wielu jako to określasz "pedałów"

po czwarte duży odsetek księży heteroseksualnych utrzymuje potajemne kontakty z kobietami, wielu nawet korzysta z usług prostytutek.

Ale chcesz to dalej sobie broń hipokrytów, naiwny człowieczku :P

Topic

Od dawien dawna wiadomo że religia to najlepszy biznes obok seksu, narkotyków, alkoholu i innych używek.

naprawdę jesteś dziwny , te głupie media naprawdę zrobili ci kisiel z mózgu , w polsce może jest 50 pedofili księży a z 10 tysiecy zwykłych ludzi .

Biznes ? ksiądz na misjach tydzień zbiera na znaczek żeby wysłać list do rodziny , tylko u nas się tak powodzi mówię o terenach górzystych małopolska .

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

zapewne nigdy biblii nie czytałaś , dlaczego w czytaniach pisze "to mówi pan" , to jest dowód na to że biblia została napisana pod natchnieniem ducha świętego .

Co mają ci ludzi ? Może nie dobra materialne , ale zapewne miejsce w niebie .

Kolejne boga nigdy nie spotkasz na ziemi , jedynie możesz poczuć go . Gdyby nie bóg już by mnie tu nie było , tyle wypadków a nic mi się nie stało .I to nie jest żaden wymysł , mieszkam na wsi , tu się dużo zdarza wypadków w polu itd .

Ja po prostu wyrażam swoje zdanie. Szanuję Twoje, Ty szanuj moje. Ja mam inne wyobrażenia na temat powstania Biblii i całej religii. Kiedyś ludzie wierzyli w wielu bogów i nagle zaczęli w jednego? Dla mnie po prostu zdarzyło się coś, co wykraczało ponad rozum tamtejszych obywateli i z pokolenia na pokolenie legenda była przenoszona, aż powstało to, co mamy dzisiaj. Ludzie chcieli znaleźć jakiś cel w życiu, coś o co mogą walczyć i znaleźli. Ale ja nie udowodnię Tobie, że boga nie ma. Tak samo, jak Ty nie udowodnisz mi, że jest.

Btw. nie czytałam biblii, bo zajęłoby mi to całe wieki. Ale znam ją i wiem jak jest napisana.

Opublikowano

Topic

To się dziwię, co tu jeszcze robisz? Zaiwaniaj do seminarium! Przecież się opłaca!

głupie gimbusy ;]

Opublikowano

DirtyBass - jakie media? Na prawdę jesteście tak tępi i naiwni że nie ogarniacie, że nieważne jaki odsetek księży jest pedofilami ale to że przez lata byli bezkarni, a Kościół nie tylko nie robił z nimi porządku, ale nawet ukrywał ten fakt żeby uniknąć kompromitacji. Zdajecie sobie w ogóle sprawę jak wielu pedofilii w sułtanach praktycznie uniknęło kary. Nie wiem jak człowiek musi być zaślepiony, żeby usprawiedliwiać pedofilii i tych którzy im pomagają.

LeSSter - jestem ateistą, nie każdy jest chciwym hipokrytom żeby zarabiać na opowiadaniu bajek. Skoro dla ciebie liczy się tylko to co jest opłacalne, to proszę bardzo: załóż burdel, handluj narkotykami, zapisz się do gangu, kradnij, nikt nie broni.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...